January 28Jan 28 2 hours ago, samo_opusteno said:Ovo je sasvim moguca varijanta. Problem je sto je realnost ovde napadnuta sa obe strane, Jago se ponizava i prikazuje daleko losijim igracem nego sto jeste a Grejem boljim. On u Zvezdu i nije dosao iz Nba vec iz G lige sto znaci da je u padu, a i na vrhuncu karijere je imao mizeriju od procenata. Poslednju normalnu sezonu je imao dosta pre Zvezde a ovde nas je pocastio sa 25-4 iz igre nakon Olimpijakosa, ne znam da li bi i meni to uspelo, nekada sam trenirao kosarku i mislim da bih ubo svaku petu loptu uz par nedelja pripreme.Jedino sto odrzava ovu raspravu je uobrazija da je on mnogo dobar igrac za nas sto nije vidjeno na delu, pritom mi smo gubili utakmice i sezona je curila poput peska a imali smo pre toga uspesan model bez njega i Batlera, pa ako jednog i mozes da obucavas sa dvojicom te vec boli glava i tim gubi identitet.Naravno srpski je i pppovski da ljudi idu glavom kroz zid, proglase sve za neznalice i pretvore ostatak sezone u cekanje da Jago pogresi i krenu "esam reko" price.Uze mi post. Danima sam špartao bespućima interneta dovodeći sebe do ivice paranoje, da shvatim koji sam deo filma propustio. Tražio snimke po YT, lutao po raznoraznim forumima koji se bave NBA, smarao se po portalima, milion puta ulazio na igračke statistike.........i ništa. 7 sezona, 3 tima, 11ppg, 4as . Sad, nije ni Batler nešto pokorio NBA, al makar je odlično igrao u G ligi, al ovaj, prema legendama, ispade Džon Stokton lično. Suštinski, ni prvi ni poslednji stranac koji je došao i otišao iz Blizanaca™ sa repom medju nogama. Ovi alibi postovi, u kojima se SO unapred maže govnima su deo baš te uobrazilje da je Zvezda bog zna kako veliki evropski klub koji ima da osvoji F4 po svaku cenu, i sve osim pehara je ogroman neuspeh. Suštinski Zvezda je, bez obzira na količinu ulupanog novca, sklopila respektabilan tim koji treba da se nadje u gornjoj polovini tabele. Sve dalje je višful tinking. I nemam ništa protiv toga, samo da se to ne uzima kao aksiom prema kome će se sve ostalo meriti (i roster, i trener, itd itd)
January 28Jan 28 2 minutes ago, steins said:Ovi alibi postovi, u kojima se SO unapred maže govnima su deo baš te uobrazilje da je Zvezda bog zna kako veliki evropski klub koji ima da osvoji F4 po svaku cenu, i sve osim pehara je ogroman neuspeh.obradović se maže isklučivo za ono što je uradio ili rekao, daklem, ništa tu nije unapred.a ovo oko f4 ovde & ove sezone, nije rekao nikad & niko.
January 28Jan 28 Zvezda je do ove pozicije na kojoj je ove sezone stigla bez Grejema koji je u samo jednoj utakmici imao zapažen učinak a to vaše kukumavčenje da ćemo se raspasti bez njega ne vidim na čemu temeljite. I ja sam mišljenja da njegovim odlaskom ništa ne gubimo jer čovek apsolutno ništa nije pokazao sem utakmice protiv Olimpijakosa i batalite to da je korišćen kao ćoškar pa nije imao loptu u rukama, čovek nije mogao ni čunj da obiđe koliko je propao.
January 28Jan 28 1 minute ago, uini said:obradović se maže isklučivo za ono što je uradio ili rekao, daklem, ništa tu nije unapred.a ovo oko f4 ovde & ove sezone, nije rekao nikad & niko.Ma kakvi nije unapred.Pročitaj postove - bukvalno se pišu alibi postovi u kojima se već unapred zna da je SO upropastio i tim i sezonu i da će "snositi odgovornost".Meni nije mnogo bitno, ali je prilično nekorektno pistati takve stvari na pola sezone koju je isti bukvalno izvukao sa puta koji je vodio u raspad Partizan style Edited January 28Jan 28 by steins
January 28Jan 28 2 minutes ago, steins said:Ma kakvi nije unapred.Pročitaj postove - bukvalno se pišu alibi postovi u kojima se već unapred zna da je SO upropastio i tim i sezonu i da će "snositi odgovornost".bez obzira na procenu kako će to uticati na skoriju ili dalju budućnost, piše se o odlukama koje je napravio ili izjvama koje je imao.kao što rekoh, to ne može biti neka avansna kritika, jer je već nešto učinjeno.
January 28Jan 28 3 minutes ago, steins said:Uze mi post.Danima sam špartao bespućima interneta dovodeći sebe do ivice paranoje, da shvatim koji sam deo filma propustio. Tražio snimke po YT, lutao po raznoraznim forumima koji se bave NBA, smarao se po portalima, milion puta ulazio na igračke statistike.........i ništa. 7 sezona, 3 tima, 11ppg, 4as . Sad, nije ni Batler nešto pokorio NBA, al makar je odlično igrao u G ligi, al ovaj, prema legendama, ispade Džon Stokton lično.Suštinski, ni prvi ni poslednji stranac koji je došao i otišao iz Blizanaca™ sa repom medju nogama.Ovi alibi postovi, u kojima se SO unapred maže govnima su deo baš te uobrazilje da je Zvezda bog zna kako veliki evropski klub koji ima da osvoji F4 po svaku cenu, i sve osim pehara je ogroman neuspeh.Suštinski Zvezda je, bez obzira na količinu ulupanog novca, sklopila respektabilan tim koji treba da se nadje u gornjoj polovini tabele. Sve dalje je višful tinking. I nemam ništa protiv toga, samo da se to ne uzima kao aksiom prema kome će se sve ostalo meriti (i roster, i trener, itd itd)Neverovatno je da se svako malo ponavljaju iste price od razlicitih forumasa, kao da vise niko nista ne cita osim svoje postove. Da, Grejem odavno nije imao dobru sezonu ali u ligi u kojoj Jago nije imao niti ce ikada imati bilo kakvu sezonu jer je nikad nece igrati. Ne uporedjujemo Grejema ovde sa Franciskom, Kampacom, Dzejmsom, Slukasom, Micicem ili ne znam vec kojim igracem od 2+ miliona vec sa Jagom Dos Santosom koji kosta 100.000 manje od njega i takodje mu istice ugovor nakon ove sezone koji nece biti produzen jer da smo mogli otarasili bismo ga se jos na leto. Da smo hteli da dovedemo Grejema u prajmu kostao bi nas 4-5 miliona po sezoni, naravno da su u klubu znali da dovode igraca koji vise nije to sto je bio.Ono sto je uobrazilja je da posle dve i po sezone Jaga Dos Santosa ovde jos ima ljudi koji veruju da on moze na bilo koji nacin da doprinese u Evroligi. Svi znamo da nece jer ne moze, gledali smo to uzivo prosle sezone, gledali smo to pretprosle sezone, gledacemo i ove sezone. U toj situaciji i sa takvim igracem uopste ne pokusati da razigras igraca kojeg si doveo, za kojeg znas da je nekad bio ozbiljan igrac ali su ga povrede osakatile i koji je konacno zdrav, ne moze drugacije da se okarakterise osim kao svesna sabotaza ili preuzimanje ogromnog rizika za koji postoji ravno 0.1% sansi da ce upaliti. I to ga otpustas u maltene februaru nakon sto si ga mesecima cekao da se oporavi i udje u formu, samo da bi ga nakon oporavka maltretirao kao juniora, izbacivao ga s parketa i zbog njegovih i zbog tudjih gresaka i svesno i namerno klupirao svaki put kad bi pokazao da je zapravo u stanju nesto da odigra ali ne moze jer mu ne dajes nikakav kontinuitet. Cemu?Sta god da je razlog za to vise nije ni bitno, ta je prica zavrsena, na kraju sezone kad dodju do or die utakmice svodice se racuni. A klub koji je dozvolio sebi da ne ume cak ni na dostojanstven nacin da se oprosti sa igracem vec plasira okolo price o kamionima, avionima i milionima koje je Grejem nezasluzeno dobijao pa smo morali da ga sutnemo i poredjenja sa Dzabalebari Parkerom i Nejpierom, nije zasluzio da mu racun na kraju bude pozitivan. A to je velika steta jer je ovaj tim zaista sastavljen od sjajnih igraca i sjajnih karaktera.
January 28Jan 28 5 minutes ago, harper lee said:Neverovatno je da se svako malo ponavljaju iste price od razlicitih forumasa, kao da vise niko nista ne cita osim svoje postove. Da, Grejem odavno nije imao dobru sezonu ali u ligi u kojoj Jago nije imao niti ce ikada imati bilo kakvu sezonu jer je nikad nece igrati. Ne uporedjujemo Grejema ovde sa Franciskom, Kampacom, Dzejmsom, Slukasom, Micicem ili ne znam vec kojim igracem od 2+ miliona vec sa Jagom Dos Santosom koji kosta 100.000 manje od njega i takodje mu istice ugovor nakon ove sezone koji nece biti produzen jer da smo mogli otarasili bismo ga se jos na leto. Da smo hteli da dovedemo Grejema u prajmu kostao bi nas 4-5 miliona po sezoni, naravno da su u klubu znali da dovode igraca koji vise nije to sto je bio.Ono sto je uobrazilja je da posle dve i po sezone Jaga Dos Santosa ovde jos ima ljudi koji veruju da on moze na bilo koji nacin da doprinese u Evroligi. Svi znamo da nece jer ne moze, gledali smo to uzivo prosle sezone, gledali smo to pretprosle sezone, gledacemo i ove sezone. U toj situaciji i sa takvim igracem uopste ne pokusati da razigras igraca kojeg si doveo, za kojeg znas da je nekad bio ozbiljan igrac ali su ga povrede osakatile i koji je konacno zdrav, ne moze drugacije da se okarakterise osim kao svesna sabotaza ili preuzimanje ogromnog rizika za koji postoji ravno 0.1% sansi da ce upaliti. I to ga otpustas u maltene februaru nakon sto si ga mesecima cekao da se oporavi i udje u formu, samo da bi ga nakon oporavka maltretirao kao juniora, izbacivao ga s parketa i zbog njegovih i zbog tudjih gresaka i svesno i namerno klupirao svaki put kad bi pokazao da je zapravo u stanju nesto da odigra ali ne moze jer mu ne dajes nikakav kontinuitet. Cemu?Sta god da je razlog za to vise nije ni bitno, ta je prica zavrsena, na kraju sezone kad dodju do or die utakmice svodice se racuni. A klub koji je dozvolio sebi da ne ume cak ni na dostojanstven nacin da se oprosti sa igracem vec plasira okolo price o kamionima, avionima i milionima koje je Grejem nezasluzeno dobijao pa smo morali da ga sutnemo i poredjenja sa Dzabalebari Parkerom i Nejpierom, nije zasluzio da mu racun na kraju bude pozitivan. A to je velika steta jer je ovaj tim zaista sastavljen od sjajnih igraca i sjajnih karaktera.Ček polako - ja lično verujem da se Jago iz ovog ili onog razloga uklapa u ovaj tim CZ. Ništa više od toga. Isto verujem da dolazak i odlazak Grejema iz tima nije smak sveta niti je spektakularno loša odluka - naprotiv, mogu da pronadjem neke razloge za to. Svakako nije nikakav gejm čejndžer za ovu sezonu EL koja nije ni završena.
January 28Jan 28 11 minutes ago, harper lee said:Ono sto je uobrazilja je da posle dve i po sezone Jaga Dos Santosa ovde jos ima ljudi koji veruju da on moze na bilo koji nacin da doprinese u Evroligi. Svi znamo da nece jer ne moze, gledali smo to uzivo prosle sezone, gledali smo to pretprosle sezone, gledacemo i ove sezone. Ne znam sta znaci "ne moze da doprinese" jer je npr. na ova 3 gostovanja doprineo, imao 11 asistencija, neke u kljucnim momentima. Na prvoj utakmici protiv Fenera imao 9 poena, ako se secam nesto od toga su penali u zavrsnici, na drugoj protiv Zalgirisa 6 asistencija itd. Ne znam sta ce ocekuje od bekap pleja koji igra 10ak minuta. Ti danima najavljujes da je to bio faktor Pajola i da ce ga vec Dubai ogoliti kao da nije igrao protiv Avramovica i dobio ga 10ak puta sa Zvezdom. Steins je u pravu, ide se logikom da se timu ucitaju najvece ambicije da bi ispalo da Jago to ne moze da iznese. Ljudi se ponasaju kao da klub nije doveo Grejema dobre volje i kao da neko nije zeleo da ubada trojke i odapinje strele. Pritom sta je tacno nas cilj i sta bi bio uspeh a sta neuspeh? Mi jesmo ulozili pare ali i dalje se cini da Efes sa Larkinom, Dozirom, Lojdom, Kordinijeom, Poirijeom, Osmanijem, Beubom...ima bolji tim. Ili Armani sa Gudurom, Sildsom, Bruksom, Nibom, Ledejem, Zo Braunom, Bukerom... Zasto bi tim kom centarski par cine penzioner Moti i debitant iz evrokupa Izundu morao da bude bolji od toga? Po mom misljenju od nas su na papiru bolji Real, Barselona, Olimpijakos, Pao, Hapoel, Fener, Monako, Armani, Efes. Dvoumim se za Dubai, Musa je ozbiljan igrac ali i oni su iskopali neke evrokup igrace i nisu full renomirani pa smo tu negde.
January 28Jan 28 2 minutes ago, samo_opusteno said:Pritom sta je tacno nas cilj i sta bi bio uspeh a sta neuspeh? Ja sam ovo pitao juče al odgovor nisam dobio.
January 28Jan 28 1 minute ago, steins said:Ja sam ovo pitao juče al odgovor nisam dobio.Aj da ponovim ... Drčelić je na novogodišnjem koktelu rekao da je cilj F-4 i da se to neće menjati.
January 28Jan 28 23 minutes ago, steins said:Ja sam ovo pitao juče al odgovor nisam dobio.nas cilj je ulazak u plejof & nadamo se, konkurentna serijaprosle sezone smo stigli do plejina, ovo bi bio razuman cilj za ovakvu ekipuedit, vidim da je @kurjak pratio drcheline objave, ja sam napisao sta bi za mene licno bio ciljako je vec to izjavio, onda nema potrebe nas pitati, mada bih ja bio zadovoljan sa jakih 4-5 tekmi u PO Edited January 28Jan 28 by uini
January 28Jan 28 Bilo bi Ok da je pre početka sezone rekao kako je trener selektirao nov tim i da se rezultati očekuju za 2-3 godine, on je smenio trenera posle par poraza.Oće sve sad i odma, za kontinuitet nema vremena.
January 28Jan 28 Pričao je Duda o pojedinim predsednicima klubova i njihovom nerazumevanju sporta.Pitao ga predsednik Efesa kako je uspeo da izgubi utakmicu od ekipe sa manjim budžetom ... još kao, čovek sav u šoku.Šta da mu odgovoriš ... jbg.