January 27Jan 27 Otprilike tako.Btw, već neko vreme se koristi nova taktika te skrivamo Jaga po ćoškovima u odbrani gde se on stalno svičuje na čoveka u korneru.To trenutno daje rezultata a dokle će videćemo.
January 27Jan 27 Just now, Dankan Ajdaho said:Otprilike tako.Btw, već neko vreme se koristi nova taktika te skrivamo Jaga po ćoškovima u odbrani gde se on stalno svičuje na čoveka u korneru.To trenutno daje rezultata a dokle će videćemo.Ma, igrace Armanija i Monaka je boleo stojko da se drze uputstava sa klupe, dve najnedisciplinovanije ekipe u ligi. Virtus, s druge strane, stalno u petorkama ima Pajolu ili Heketa koji skoro i da ne gledaju na kos pa smo imali na kome da ga sakrivamo. Videces vec u petak protiv Dubaija kako ce to sa Jagom da izgleda.
January 27Jan 27 9 hours ago, Pravednik said:Dakle dosli smo do faze (ili smo tu od njegovog dolaska) gdje nam je trener sujetna budala, sa svim ovim sto je napravio do sada. I to sve sa nekim satro “intelektualnim” komentarima sa sve eng izrekama, a to naravno govori mnogo toga.Ono sto je sledece su porazi i rafalna paljba po treneru, klubu,itd itd. Sta nam se desilo jbt?Sve ok, idemo dalje.8 hours ago, FPLS said:Obradović je dodao da ne prati društvene mreže kako bi sačuvao fokus."Ne gledam socijalne mreže, ne gledam... Još su mi u familiji rekli, bolje ne gledaj. Sada je drugačija priča odjednom, ne ulazim u to, i sada me ne zanima. Sada je dobro, bilo je odlično, bilo ovako.. Kada bih se ja time bavio izgubio bih fokus o igri i ekipi. Bitno je da u teškim i dobrim situacijama ja nisam izgubio kontakt sa igračima, da je uvek povezanost postojala čak i u teškim momentima. Ja mogu da dam bilo kom jutjuberu, trebalo bi mi tri minuta da napravim od čoveka lakrdiju, tri minuta da neko priča sa mnom. S kim bi ja trebalo da diskutujem? Čekaj bre, nismo uopšte nivo da možemo da pričamo. Samo me igrači i utakmice zanimaju."Osvrnuo se i na ulazak Džoela Bolomboja u tim i proces adaptacije novih igrača."Ma bre, sve je teško, to su mikrotraume na hemiju, nebitno što Džoel zna sistem, treba na nove saigrače da se privikne, treba da uđe u formu."daklem, obradovic kao i obicno sve sam uradi & kaze pa zasluzi nekakav epitet.evo najsvezijih primera, koji, taman da su u pedalj istiniti, mogu da budu izgovoreni na konferenciji iskljucivo od strane sujetne budale Edited January 27Jan 27 by uini
January 27Jan 27 6 hours ago, harper lee said:O njegovoj karijeri se radi, tako da moze da bude bandoglav samo na svoju stetu. Imamo odlicnu poziciju u Evroligi i jako dobar raspored ispred sebe, niko mu nista nece oprostiti ako podbaci a garantujem da ce se u tom slucaju negde u kritikama pojaviti i "slucaj Grejem". Rizik je preuzeo na sebe i sad je na njemu da dokaze da je bio u pravu. Ja nemam problem s otpustanjem Grejema, bar ne preveliki, desava se da se igrac s odredjenom reputacijom jednostavno ne snadje, ono sa cim imam problem je sto nemam utisak da je Grejem dobio iole pristojnu sansu u kontinuitetu da pokusa da pokaze sta zna, cak ni na utakmicama ABA lige koje smo resavali s pola snage i usput. A rizik nije mali jer ako se pokaze, a pokazace se, da Jago ne moze da se nosi sa evroligaskim nivoom, morace ozbiljne pretumbacije u ulogama da se prave kako bi se ta rupa popunila. Kod Grejema je bilo vidljivo da je najmanje sansi dobijao upravo posle najboljih (ili najmanje losih, kako hocete) partija a sad vidimo i zasto. Ako bih morao da se kladim na kljucni razlog zasto je Jago dobio prednost u odnosu na Grejema rekao bih da je Jago prihvatio da bude zadovoljan ulogom sidekick-a a da Grejem koji ima reputaciju kakvu ima bi u slucaju da je proigrao trazio ulogu jednog od lidera koju Obradovic nije hteo da rizikuje da uzima iz ruku Kodija, Batlera i Nwore.Jago u poslednje vreme igra malo drugacije, mnogo veci pritisak vrsi na loptu i manje okleva u prodoru ali sve je to too little too late jer takvi preokreti u igri ne mogu da se odrade preko noci i igrac ima tendenciju da pod pritiskom reterira i vrati se na ono sto je igrao godinama. Na zalost, kako god da igra kod njega ce ostati nedostatak u fizikalijama i to se nece promeniti jer ne moze. Igracemo mi mnogo, mnogo utakmica do kraja na kojima Jago ako uopste bude video teren to ce biti na par minuta a to onda povlaci i drugaciji raspored minuta u spoljnjoj liniji. Zato sam napisao da bih se obradovao brzom povratku Kartera ali to tesko da ce doneti bilo kakav efekat bar jos dva meseca.Sve u svemu, nama su se ustede ranije toliko obijale o glavu da su iz toga krenuli vicevi. Nadam se da ce ovoga puta biti drugacije ali stvari obicno imaju tendenciju da ako radis istu stvar rezultat na kraju bude isti.Po meni je ovo boldovano ključ i to bi uradilo 99% trenera da se nalaze u poziciji SO a medju tih 1% koji to ne bi su treneri kao Kari koji bi to sve upeglao na sebi svojstven način, al jedan je Kari. Sa njim smo zakasnili još onomad kada ga je Ćoki otjerao.Kad smo već kod Jaga i karme, ajmo da gledamo stvar s druge strane. Čovjek je otjeran iz ekipe, dođeš u situaciju da moraš da ga vratiš i on dečko bez pogovora se vrati i daje sve od sebe, ne remeti ekipu, šta više svi ga obožavaju. I sad ti treba njega drugi put da tjeraš i da ti se vrati na dobro.
January 27Jan 27 7 minutes ago, uini said:daklem, obradovic kao i obicno sve sam uradi & kaze pa zasluzi nekakav epitet.evo najsvezijih primera, koji, taman da su u pedalj istiniti, mogu da budu izgovoreni na konferenciji iskljucivo od strane sujetne budaleŠta ti dečko radiš od sebe
January 27Jan 27 31 minutes ago, Pravednik said:Šta ti dečko radiš od sebe hajde suzdrzi se obradovog maniraon je javna licnost sa javnim poslom, od relativnno kolektivnog interesanema potrebe prelaziti na licni nivo sa diskutantom, posto je moja masta bujna na temu ali bi bio i besmisleni off Edited January 27Jan 27 by uini
January 27Jan 27 25 minutes ago, Pravednik said:Po meni je ovo boldovano ključ i to bi uradilo 99% trenera da se nalaze u poziciji SO a medju tih 1% koji to ne bi su treneri kao Kari koji bi to sve upeglao na sebi svojstven način, al jedan je Kari. Sa njim smo zakasnili još onomad kada ga je Ćoki otjerao.Kad smo već kod Jaga i karme, ajmo da gledamo stvar s druge strane. Čovjek je otjeran iz ekipe, dođeš u situaciju da moraš da ga vratiš i on dečko bez pogovora se vrati i daje sve od sebe, ne remeti ekipu, šta više svi ga obožavaju. I sad ti treba njega drugi put da tjeraš i da ti se vrati na dobro.Niko u Zvezdi se nije vodio karmom, sutnuli bi opet Jaga kao nista samo da se ispostavio kao nepotreban. On i jeste sklonjen povratkom Grejema, od Monaka u 11. kolu do Efesa u 19-om odigrao je ukupno 10 minuta u 7 utakmica. Problem je sto je tih 7 utakmica bez njega zavrseno skorom 2-5 dok Jago ima izrazito pozitivan skor (trenutno 11-3) i to je verovatno neko uocio, u kombinaciji sa tim sta vide na treninzima odluceno da je on resenje.Ne bi bilo prvi put da nekoj ekipi vise odgovara igrac bez ega, neko ko prevede loptu, razigrava druge... Zvezda ima kosgetere, nije joj nuzno potreban jos jedan. Verovatno bi se sve drugacije odigralo da nije bilo povreda, Grejem bi se uklopio od starta, Batler i Jago ne bi ni dosli itd. ali zivot je ziva stvar. Edited January 27Jan 27 by samo_opusteno
January 27Jan 27 5 minutes ago, samo_opusteno said:Problem je sto je tih 7 utakmica bez njega zavrseno skorom 2-5 dok Jago ima izrazito pozitivan skor (trenutno 11-3) i to je verovatno neko uocio, u kombinaciji sa tim sta vide na treninzima odluceno da je on resenje.pošto je na 90% tih utakmica yago bio među najlošijima na terenu, uočavanja skora ekipe sa ili bez jednog takvog igrača, bi spadalo u neke magijske prakse, sa košarkom ekipe nema nikakve veze.ali okej, ta tema je sada i zvanično odlučena, iako je u praksi već odavno. obradović je napravio odluku u kojoj je suština se osloni na butlera i yaga kao backup plejmejkere, možda je tu i neki info sa carterom, pa da vidimo. biće već u naredne dve nedelje 3-4 prilike.
January 27Jan 27 Slazem se da Jagovih 10 minuta igracki nisu od presudnog znacaja, mozda se samo desilo da zaigra u 2 nasa naleta dobre forme. Sa druge strane dolazak Batlera i Grejema je nesumnjivo izvrsio "mikroudar" (mada bih pre rekao makroudar) na hemiju ekipe koja se raspala i Obradovic je nakon neuspesnih eksperimenata to sanirao sklanjanjem Grejema i redukovanjem minutaze Batleru, po 17 minuta iz drugog plana na ova 3 gostovanja sto deluje kao idealna mera i dalo je rezultate. Sezona se brzo odvija i tesko je usred nje uklapati 2 amera koji prvi put igraju u evropi ako gubis utakmice a jedan od njih ocajno igra.
January 27Jan 27 Meni je još od prvog dana nejasno zašto protivnički treneri efikasnije ne eksploatišu Jaga. Naročito mi nije bilo jasno kako je Žocu trebalo jedno 5 derbija da uvidi gde smo bušni. Preokret je bio u jednom Derbiju u kom smo naravno sve svičovali, pa kad bi Jago ostajao na postu sa centrom, najbliži bek bi udvajao. Očajno su to rešavali dok u drugom poluvremenu nije ušao Kaminski i brutalno iskažnjavao, stigli su nekih 20ak razlike iz prvog poluvremena i promašili šut za pobedu.Ova statistika opuštenog je naravno bespredmetna. Taj Jagov svlačioničarski placebo je ništa, ja kad odem kod manikirke na dan utakmice imamo 9:1.
January 27Jan 27 Znači ostadosmo na Jagu.Kako imamo taj prefinjeni osećaj da pucamo sebi u nogu bez ikakve potrebe.A možda samo Obradović hoće da pređe igricu na high. Mada prateći intervjue i izjave posle meča, svi drugi će biti krivi. Naćiće dežurnog krivca koji ne razume evropsku košarku jer ne može da pokrije krater koji ostaje iza omalenog simpatičnog brazilca.
January 27Jan 27 24 minutes ago, Ros said:iskustva, saveti, preporuke?Kači što više Iron Maiden reelova.
January 27Jan 27 2 hours ago, samo_opusteno said:Niko u Zvezdi se nije vodio karmom, sutnuli bi opet Jaga kao nista samo da se ispostavio kao nepotreban. On i jeste sklonjen povratkom Grejema, od Monaka u 11. kolu do Efesa u 19-om odigrao je ukupno 10 minuta u 7 utakmica. Problem je sto je tih 7 utakmica bez njega zavrseno skorom 2-5 dok Jago ima izrazito pozitivan skor (trenutno 11-3) i to je verovatno neko uocio, u kombinaciji sa tim sta vide na treninzima odluceno da je on resenje.Ne bi bilo prvi put da nekoj ekipi vise odgovara igrac bez ega, neko ko prevede loptu, razigrava druge... Zvezda ima kosgetere, nije joj nuzno potreban jos jedan. Verovatno bi se sve drugacije odigralo da nije bilo povreda, Grejem bi se uklopio od starta, Batler i Jago ne bi ni dosli itd. ali zivot je ziva stvar.He he, dobarOvaj skor kada je Jago u timu je garant zbog Jaga čiji ofanzivni rejting je 90.3 (ubedljivo je najgori u timu (svi ostali imaju od 110-140) ili možda zbog odlične defanzive? Isto ovako ja pravdam jedenje sladoleda. Dok jedem sladoled Zvezda ne gubi. Ali sam prešao na trocifrene brojke pa zato...izvini Saša... Nadajmo se da sam dovoljno pomogao i da su uhvatili zalet.