January 28Jan 28 1 hour ago, samo_opusteno said:Ne znam sta znaci "ne moze da doprinese" jer je npr. na ova 3 gostovanja doprineo, imao 11 asistencijaNema sta, moram da se poklonim pred ovako znacajnim doprinosom... plejmejkera evroligaske ekipe. 11 asistencija na tri utakmice. Isto koliko i Batler koji je u isto vreme ubacio preko 40 poena, dve vise od, na primer, Monekea koji je u isto vreme imao 18 skokova, 19 manje od prvog pleja koji je tih 11 asistencija skupio samo na jednoj utakmici od te tri.Covek ima 3.4 poena, 0.8 skokova i 2.8 asistencije na nesto vise od 12 minuta po utakmici, to je taj velelepni ucinak zbog kojeg igramo sa igracem manje u odbrani. Mislim, ako je to ucinak onda svako ko izadje na teren ima neki ucinak. Nije bas da je na nuli u svim kategorijama, cak se i muceni Plavsic upisao u neke kolone. Na stranu to sto je drugi plej a igra samo 12 minuta, mrzi me da gledam po drugim timovima Evrolige koji plej ima isto ili manje minuta ali bih se zaprepastio da uopste postoji takav.
January 28Jan 28 Grejemova NBA karijera svakako nije spektakularna i njen utisak u velikoj meri zavisi od toga s kim ga staviš u vrstu. U kontekstu konkurencije u Zvezdi, možda bi Batler mogao da digne dva prsta da su mu se karte drugačije otvorile. Ostali koji su pokušavali, a pritom su nam nosioci igre (Šemi i Bolomboj), u poređenju s Grejemom deluju kao Temu edition.Ne znam čemu sada ovo vrpoljenje. Pisali smo još na startu da je Saša u ozbiljnom problemu s uspostavljanjem hijerarhije i da će upasti u nevolju čim krenu povratci igrača. Rešio je situaciju kako je znao i umeo. Siguran sam da izbor nije bio Grejem ili Jago u smislu ko je bolji igrač, već da je u računicu ušlo i to da Grejem nije tip koji će prihvatiti ulogu pukog odmarača CMM-a. Ako je to tačno, onda govorimo o krupnom promašaju u selekciji i prilično palanačkom pokušaju da se stvar naknadno amortizuje.Jbt, ispisali ste boga oca, pomislio sam da je Čović kritično.
January 28Jan 28 2 hours ago, steins said:Ček polako - ja lično verujem da se Jago iz ovog ili onog razloga uklapa u ovaj tim CZ. Ništa više od toga.Isto verujem da dolazak i odlazak Grejema iz tima nije smak sveta niti je spektakularno loša odluka - naprotiv, mogu da pronadjem neke razloge za to. Svakako nije nikakav gejm čejndžer za ovu sezonu EL koja nije ni završena.Jago Dos Santos se ne uklapa ni u jedan tim ciji je proklamovani cilj plej-of Evrolige. Jednostavno nije taj kvalitet i mi navijaci Zvezde znamo to veoma dobro jer, kao sto rekoh sto puta, nije dosao juce vec pre dve i po godine. Pri cemu ne govorimo o igracu s kraja klupe koji vidi teren s mene pa na ustap, govorimo o drugom plejmejkeru ekipe. Plavsic se takodje ne uklapa ali pre Plavsica imamo cetiri centra od kojih tri zdrava, Davidovac se ne uklapa ali pre njega imamo bar tri vrhunska igraca na njegovim pozicijama. Ni jedan ni drugi nece videti teren u Evroligi kad se budu igrali odlucujuce utakmice, posluzili su kad smo imali gomilu povreda i to je to. Jago je rezervni plejmejker, on mora da igra jer nema ko drugi.Odlazak Grejema naravno da nije smak sveta, u pitanju je kosarka, samo je pokazatelj da ne bi trebalo previse da ocekujemo od ovog tima.
January 28Jan 28 Trik je što bi Grejem u ovoj roster demokratičnosti od koje pati evropska košarka neretko preuzimao ulogu primarnog plejmejkera. U najboljem slučaju on bi po meni imao ulogu kakvu je Teo imao u CSKA, da ulazi kao 2nd unit, ali igra ključne deonice. Miša je po analogiji sa ovom vizijom nominalno bio backup Jacksonu kao što bi Grejem u teoriji bio Kodiju.Ali za to bi trebalo očekivati nerealno rutine u odnosu na ovu sezonu u kojoj imamo 10 novih igrača i trenera koji ima sa timom više utakmica nego treninga.
January 28Jan 28 1 hour ago, harper lee said:Covek ima 3.4 poena, 0.8 skokova i 2.8 asistencije na nesto vise od 12 minuta po utakmici, to je taj velelepni ucinak zbog kojeg igramo sa igracem manje u odbrani. Ovo je i Grejemov učinak u EL. Samo kaem...1 hour ago, kralj said: Siguran sam da izbor nije bio Grejem ili Jago u smislu ko je bolji igrač, već da je u računicu ušlo i to da Grejem nije tip koji će prihvatiti ulogu pukog odmarača CMM-a. Ako je to tačno, onda govorimo o krupnom promašaju u selekciji i prilično palanačkom pokušaju da se stvar naknadno amortizuje.Pa nije SO selektirao ekipu. On radi sa onim što ima, onako kako ume.
January 28Jan 28 1 hour ago, kralj said:Trik je što bi Grejem u ovoj roster demokratičnosti od koje pati evropska košarka neretko preuzimao ulogu primarnog plejmejkera. U najboljem slučaju on bi po meni imao ulogu kakvu je Teo imao u CSKA, da ulazi kao 2nd unit, ali igra ključne deonice. Miša je po analogiji sa ovom vizijom nominalno bio backup Jacksonu kao što bi Grejem u teoriji bio Kodiju.Ali za to bi trebalo očekivati nerealno rutine u odnosu na ovu sezonu u kojoj imamo 10 novih igrača i trenera koji ima sa timom više utakmica nego treninga.Imao bi takvu ulogu kad bi imao kvalitet za nju, ali ocigledno nema. Lik je kombo bek i skuplja verzija Kenana. Neka hvala...
January 28Jan 28 8 minutes ago, steins said:Ovo je i Grejemov učinak u EL. Samo kaem...Kao sto rekoh, niko nista ne cita vec se ubacuje u raspravu kako mu se cefne i onda se vrtimo u krug kao budale pokusavajuci po sto puta da objasnimo jednu istu stvar.
January 28Jan 28 6 minutes ago, MiddleClass said:Imao bi takvu ulogu kad bi imao kvalitet za nju, ali ocigledno nema. Lik je kombo bek i skuplja verzija Kenana. Neka hvala...Grejem ima manji ugovor od Kenana.
January 28Jan 28 Pa šta su sad svi kombo bekovi sveta skuplje ili jeftinije verzije Kenana?Na osnovu čega je očigledno da nema kvalitet? Ne tako davno ga je doveo 1 Greg Popović da bi mu to igrao.
January 28Jan 28 6 minutes ago, kralj said:Pa šta su sad svi kombo bekovi sveta skuplje ili jeftinije verzije Kenana?Na osnovu čega je očigledno da nema kvalitet? Ne tako davno ga je doveo 1 Greg Popović da bi mu to igrao.Nemoj da po stoti put upadamo u zamku "a sta je Grejem pokazao, a, a,...". Grejem nije pokazao mnogo toga i to nije pitanje, ono sto jeste pitanje je zasto uopste nije dobio normalnu priliku da pokaze da li moze ili je zaista bivsi igrac. On je za ovo kratko vreme, u ulozi koja mu ne odgovara, maloj minutazi i pod stalnim pritiskom da posle prve greske leti na klupu i ne vraca se do kraja, odigrao tri relativno dobre utakmice (Olimpijakos, Cedevita i Ilirija) na kojima je pokazivao neke naznake da bi mozda nesto moglo biti od njega. Posle svake od te tri utakmice je tretman prema njemu bio gori nego obicno. Pri cemu kad pogledas razliku u kvalitetu izmedju tri ekipe koje sam nabrojao kod njega ocigledno nije bilo bitno ko je sa druge strane parketa, njegov ucinak nije rastao time sto je protivnik bio slabiji, sto dovoljno govori da problem njegove lose igre nije bio u fundamentalnom nedostatku kvaliteta vec u tome sto se borio sam sa sobom i svojom losom formom."Пре свега рекао бих да је Девонте сјајан играч. Невероватан професионалац сваки дан, на тренингу посебно. Он је елитан кошаркаш. Није играо много у последње време, али знам да ће доћи период кад ће бити важан играч за нас. Прошао сам кроз нешто слично у Ефесу, некад нисам играо, некад сам играо пет минута, некад 20... И видите шта се дешава ове сезоне и како играм. Не можете му судити на основу неколико утакмица. Ми знамо какав је играч, видели смо сви шта је урадио у NBA. И као што сам рекао, ми га гледамо сваки дан на тренингу. Он је убица, он је сјајан играч и сигуран сам да ће ствари доћи на своје место. Некима само треба више времена да се прилагоде."Ovo je izjava Dzordana Nwore koju sam prekopirao sa drugog foruma da je ne bih navodio po secanju. Nwora je inace direktan konkurent Grejemu za mesto i ulogu u timu i ako bi nekom bilo smanjeno i jedno i drugo on bi bio medju prvima na listi. Dakle, covek koji bi u nekom self-preservation scenariju trebalo da bude prvi koji ce da preskoci ovakve izjave tacno nam je objasnio kako su treninzi sa Grejemom izgledali, da ne bude ono "mi ne gledamo treninge pa ne znamo sta se tamo desavalo". Nije se desavalo nista sto bi nam bacilo svetlo na to zasto je otpisan, ono sto se desilo je Obradoviceva fiks ideja da mu je Jago potrebniji i to je sve.
January 28Jan 28 Imao je Grejem dosta treninga da pokaže koliko može i to očigledno nije bilo dovoljno, nije se uklopio, demo dalje. Kako vam ljudi ni dosadi više 🙄
January 28Jan 28 8 minutes ago, harper lee said:Nemoj da po stoti put upadamo u zamku "a sta je Grejem pokazao, a, a,...". Grejem nije pokazao mnogo toga i to nije pitanje, ono sto jeste pitanje je zasto uopste nije dobio normalnu priliku da pokaze da li moze ili je zaista bivsi igrac. On je za ovo kratko vreme, u ulozi koja mu ne odgovara, maloj minutazi i pod stalnim pritiskom da posle prve greske leti na klupu i ne vraca se do kraja, odigrao tri relativno dobre utakmice (Olimpijakos, Cedevita i Ilirija) na kojima je pokazivao neke naznake da bi mozda nesto moglo biti od njega. Posle svake od te tri utakmice je tretman prema njemu bio gori nego obicno. Pri cemu kad pogledas razliku u kvalitetu izmedju tri ekipe koje sam nabrojao kod njega ocigledno nije bilo bitno ko je sa druge strane parketa, njegov ucinak nije rastao time sto je protivnik bio slabiji, sto dovoljno govori da problem njegove lose igre nije bio u fundamentalnom nedostatku kvaliteta vec u tome sto se borio sam sa sobom i svojom losom formom."Пре свега рекао бих да је Девонте сјајан играч. Невероватан професионалац сваки дан, на тренингу посебно. Он је елитан кошаркаш. Није играо много у последње време, али знам да ће доћи период кад ће бити важан играч за нас. Прошао сам кроз нешто слично у Ефесу, некад нисам играо, некад сам играо пет минута, некад 20... И видите шта се дешава ове сезоне и како играм. Не можете му судити на основу неколико утакмица. Ми знамо какав је играч, видели смо сви шта је урадио у NBA. И као што сам рекао, ми га гледамо сваки дан на тренингу. Он је убица, он је сјајан играч и сигуран сам да ће ствари доћи на своје место. Некима само треба више времена да се прилагоде."Ovo je izjava Dzordana Nwore koju sam prekopirao sa drugog foruma da je ne bih navodio po secanju. Nwora je inace direktan konkurent Grejemu za mesto i ulogu u timu i ako bi nekom bilo smanjeno i jedno i drugo on bi bio medju prvima na listi. Dakle, covek koji bi u nekom self-preservation scenariju trebalo da bude prvi koji ce da preskoci ovakve izjave tacno nam je objasnio kako su treninzi sa Grejemom izgledali, da ne bude ono "mi ne gledamo treninge pa ne znamo sta se tamo desavalo". Nije se desavalo nista sto bi nam bacilo svetlo na to zasto je otpisan, ono sto se desilo je Obradoviceva fiks ideja da mu je Jago potrebniji i to je sve.Slažem se sve do poslednje rečenice. Ne verujem da mu je Jago potrebniji, samo mu je jednostavnije da sa njim gradi hemiju, što mu u sledećem koraku i olakšava vođenje ekipe. Nema teorije da poverujem da misli da je ovaj bolji igrač.Grejem, koliko god da je laf, pred velikim bi iskušenjem bio da sa filozofskim mirom pristane na tretman klasičnog bekapa. Nije da branim Sašu, ali mi je taj rezon nekako najlakše za svariti.Stvarno deluje da smo preterali, ali setićemo se ovoga tokom psovanja na počecima drugih četvrtina.
January 28Jan 28 8 minutes ago, kralj said:Slažem se sve do poslednje rečenice. Ne verujem da mu je Jago potrebniji, samo mu je jednostavnije da sa njim gradi hemiju, što mu u sledećem koraku i olakšava vođenje ekipe.Nema teorije da poverujem da misli da je ovaj bolji igrač.Grejem, koliko god da je laf, pred velikim bi iskušenjem bio da sa filozofskim mirom pristane na tretman klasičnog bekapa. Nije da branim Sašu, ali mi je taj rezon nekako najlakše za svariti.Stvarno deluje da smo preterali, ali setićemo se ovoga tokom psovanja na počecima drugih četvrtina.Nisam to ni napisao vec da misli da mu je Jago potrebniji.
January 28Jan 28 35 minutes ago, harper lee said:Nemoj da po stoti put upadamo u zamku "a sta je Grejem pokazao, a, a,...". Grejem nije pokazao mnogo toga i to nije pitanje, ono sto jeste pitanje je zasto uopste nije dobio normalnu priliku da pokaze da li moze ili je zaista bivsi igrac. On je za ovo kratko vreme, u ulozi koja mu ne odgovara, maloj minutazi i pod stalnim pritiskom da posle prve greske leti na klupu i ne vraca se do kraja, odigrao tri relativno dobre utakmice (Olimpijakos, Cedevita i Ilirija) na kojima je pokazivao neke naznake da bi mozda nesto moglo biti od njega. Posle svake od te tri utakmice je tretman prema njemu bio gori nego obicno. Pri cemu kad pogledas razliku u kvalitetu izmedju tri ekipe koje sam nabrojao kod njega ocigledno nije bilo bitno ko je sa druge strane parketa, njegov ucinak nije rastao time sto je protivnik bio slabiji, sto dovoljno govori da problem njegove lose igre nije bio u fundamentalnom nedostatku kvaliteta vec u tome sto se borio sam sa sobom i svojom losom formom."Пре свега рекао бих да је Девонте сјајан играч. Невероватан професионалац сваки дан, на тренингу посебно. Он је елитан кошаркаш. Није играо много у последње време, али знам да ће доћи период кад ће бити важан играч за нас. Прошао сам кроз нешто слично у Ефесу, некад нисам играо, некад сам играо пет минута, некад 20... И видите шта се дешава ове сезоне и како играм. Не можете му судити на основу неколико утакмица. Ми знамо какав је играч, видели смо сви шта је урадио у NBA. И као што сам рекао, ми га гледамо сваки дан на тренингу. Он је убица, он је сјајан играч и сигуран сам да ће ствари доћи на своје место. Некима само треба више времена да се прилагоде."Ovo je izjava Dzordana Nwore koju sam prekopirao sa drugog foruma da je ne bih navodio po secanju. Nwora je inace direktan konkurent Grejemu za mesto i ulogu u timu i ako bi nekom bilo smanjeno i jedno i drugo on bi bio medju prvima na listi. Dakle, covek koji bi u nekom self-preservation scenariju trebalo da bude prvi koji ce da preskoci ovakve izjave tacno nam je objasnio kako su treninzi sa Grejemom izgledali, da ne bude ono "mi ne gledamo treninge pa ne znamo sta se tamo desavalo". Nije se desavalo nista sto bi nam bacilo svetlo na to zasto je otpisan, ono sto se desilo je Obradoviceva fiks ideja da mu je Jago potrebniji i to je sve.