January 27Jan 27 1 minute ago, Dankan Ajdaho said:Da ja krenem da pišem šta sve radim zatvorili bi me u zdravstvenu ustanovu i bacili ključ.Aj da se nasmejemo malo, sve je to za živa čoeka.
January 27Jan 27 41 minutes ago, kurjak said:Bio neki Mile na B-92 što se penjao na merdevine pre utakmice. mile-r valjda. legenda
January 27Jan 27 36 minutes ago, Mil@n said:Samo ovo pitanje je suludo jer EL nije final four EL je DVADESET TIMOVA. Znači možeš da napišeš nema kvalitet za F4 a ne EL. Siguran sam da barem 5 timova nije ušlo sa ambicijom f4 u sezonu.Da se razumemo, već sam napisao da Grejem mora da dobije veću šansu iako deluje da je kasno za to i da je ovo što mu se radi zločin, znači nije mi poenta da branim Jaga po svaku cenu ali znate da sam ja taj reality check kada je u pitanju odbrana naših vedeta od najrazmaženijih navijača na svetu...Morate shvatiti da Jago jeste euroligaški igrač. Da li je igrač za drugog pleja F4 ekipe? Sigurno ne. Isto /možda/ važi za top 8, 10 ekipa. Ali u EL ima 20 timova. Slovima: dvadeset. Sighuran sam da će i kad ode od nas uspeti negde da se uglavi. Čovek je kod nas odigrao prvu sezonu u EL. Ko se seća a ja se sećam, bio je možda ne najzaslužniji ali sam siguran među najzaslužnijim u nekolicini mečeva i tu ne mislim na 1, 2 ili 3 meča. Imao je periode odlične igre, trojki u nizu, menjao momentum, imao odličan doprinos. Igrač koji nije za EL i ima njegove fizičke limite u sportu u kom je visina jedna od najbitnijih karakteristika ne može da ima 9 poena i 4 asistencije u svojoj prvoj sezoni u ligi koja je ubedljivo najjača na svetu posle NBA. Imao je 4 utakmica preko 20 poena što je fantastično za jednog kepeca zar ne?Momak ima očigledne limite koje sigurno nije lako prikrivati svojim kvalitetima (i timom da se ne lažemo) konstantno koji neumoljivo isplivavaju povremeno. Ako se malo razmisli, igrači mnogo više plaćeni od njega od kojih se očekuje da budu nosioci imaju kojekakve brain fart-ove u ne baš zanemarljivim vremenskim sekvencama koje umeju da se protegnu na nezanemarljiv broj utakmica. Ispada ako si rezervni plej koji će igra 10 15 minuta nemaš pravo na grešku. To naravno nije bilo kakvo opravdanje za njegove loše partije.Momak ima mane ali ima i neke kvalitete. Kakvi su takvi su, sigurno je negde razmatrano kada je dovođen šta se gubi a šta dobija. Tako će biti do kraja njegove karijere. Nekome će odgovarati njegova brzina, radna etika, što ume da prihvati ulogu u timu, i ko zna šta što mi ne znamo i u skladu sa time će ga dovesti ili ne. Nisam siguran da će on da bude tas na vagi koji će da odluči da li će sezona biti neuspešna ili uspešna već ima barem 5 igrača ispred njega koji će morati da se pokažu. I Kodi se tri puta preznoji dok prevede loptu čim mu se neko spusti stavom u noge pa eto, nekako je koristan. Okolnosti (oteran, vraćen) su posebna priča i siguran sam razlog za slabiji procenat šuta jer zna da je manje više već gepekovan pa ima možda prejaku želju da se dokaže. Nije da je opravdanje ali nije ni lako igrati u tim okolnostima pogotovu ako dodamo da se paralelno tim igrama bori i za neki sledeći ugovor bilo gde na kom mu možda visi i karijera, verovatno u glavi nije baš najsređeniji trenutno. Sve je ovo tacno ali si zanemario jednu vaznu stvar, ovo nije ekipa od pre tri sezone vec roster od 27 miliona o cijim ambicijama mozda najbolje govori to da smo platili 3.7 miliona za sezonu i po Batleru kojeg je u tom trenutku trazilo pola Evrolige, ukljucujuci i prebogati Olimpijakos. Imao je i Luka Mitrovic neke senzacionalne partije u Evroligi pa sad kad bi neko napisao da mozda ne bi bilo lose da se vrati umesto, recimo, Motijeunasa crveno-beli deo foruma bi doziveo kolektivni fras. Mi smo sa tim rosterom odlucili da nam back-up plej bude Jago Dos Santos i da sa njim napadamo plej-of i OK, neka bude da je to procena strucnog staba ali nemoj posle da sviramo kurcu po konferencijama za stampu o tome kako bismo "za tri minuta napravili lakrdiju od jutjubera jer nemam ja s kim da razgoravam o... pazi sad... bilo cemu" kad ta odluka dodje na naplatu.Tacno je da i mnogo bolji igraci od Jaga umeju da zabaguju tokom sezone, da im forma varira i da od utakmice do utakmice ponekad poguraju a ponekad ukanale tim, ali niko od njih nije liability na koji protivnik uvek moze da se osloni kad bude gusto. To koliko igraca ima ispred njega koji treba nesto da pokazu je nebitno, svaki igrac koji ima neku ozbiljniju minutazu utice na kvalitet tima i rezultat na kraju krajeva. Mogu Batler i Nwora da zasipaju iz svih pozicija nemilice, ako budemo po 15 minuta igrali 4 na 5 nista od toga nece biti vazno. Pri cemu na prvom pleju imamo coveka koji i sam ima velike oscilacije u igri i ponekad nam je veoma bitno da mozemo da ga klupiramo dok se ne resetuje. U plej-ofu Evrolige necemo igrati protiv random timova vec protiv dobro vodjenih i dobro popunjenih ekipa koje su velike pare trosile na ozbiljne back-up igrace a ne na Jaga i Davidovca, na tom nivou gde neka sitnica moze da odluci takve stvari prave veliku razliku.Kapiram tu "luka&kuzma" logiku o Davidovcu koji bocne, Dobricu koji skace u treci red tribina i Jagu koji daje sve od sebe i vole ga saigraci ali to je logika za timove iz davne proslosti poput Vujosevicevih ili Radonjicevih. Ovo je jedna od najskupljih ekipa u Evroligi i daleko najskuplji Zvezdin roster koji je pravljen da ide u plej-of i tamo igra egal utakmice sa egal protivnicima, tako da logika siromasnog rodjaka iz Podujeva koji igra Evroligu sa krsevima a zasluzuje da je igra zbog velike tradicije i super atmosfere na tribinama nije primenjiva.
January 27Jan 27 22 minutes ago, uini said:ne znam da li je bas to primetio ali to bi bio neki higher state of idiotizam, da sklanjas igraca koji je i projektovan za nosioca, kako bi ti igrac, koji igra iznad ocekivanja ali se usput vide dobro poznate mane - bio siguran?? zivimo fockin cjacilend lajf, pa je i to opcija ali bas fiju vijueto obradovica, tomica i drchele sa odlukama i/ili aminovanjem odluka, pa da vidimo kako ce ispastiinace od danas imamo na redaljci za grahama i rakocevica i edina/milosa ali nema potrebe da pejstujem dalje taj modus operandi srbskog drustva. srbski svet.Nisam primetio baš ovo što Nikodije kaže. Hteo sam da kažem da mogu da razumem zašto Grejemu nisu dali poziciji prvog pleja i ključeve naše igre. Grejem se vratio u fazi u kojoj smo igrali dobro kao ekipa sa Kodijem u toj ulozi, a i sam Kodi je bio odličan. Trener ove Zvezde nema luksuz da pretumba tim u takvoj situaciji sa rasporedom u kome te mesec dana slabije igre može mnogo koštati. Oni što ne mogu da razumem je zašto ga kroz ABA nisu razigravali za drugog pleja ili još bolje i kroz EL kao što je to urađeno sa Jagom. Još sam zbunjeniji sada kada znam da je razlika u njegovoj i jagovoj plati nešto malo preko 10% tako da ni ušteda nije racionalno objašnjenje. Sad sam ipak najbliži da objašnjenju da Obradović jednostavno više veruje Jagu i da je Grejem zbog toga potražio sebi novi klub.
January 27Jan 27 Popular Post obecao sam da necu vise ali ovo je dosta primamljivo"To kako treba da igra i da se ponaša jedan košarkaš Crvene zvezde pokazao mu je Brazilac Jago Dos Santos. Letos je ovaj košarkaš otpisan od strane bivšeg stručnog štaba koji je predvodio Janis Sferopulos, a kasnije je vraćen u tim nakon što se povredio Ajzea Kenan i nakon što se razboleo Tajson Karter. Jago je trenirao u tišini, dobio šansu i iskoristio je, pokazavši da je daleko pouzdaniji igrač od Grejema." Edited January 27Jan 27 by uini
January 27Jan 27 1 hour ago, Mil@n said:Morate shvatiti da Jago jeste euroligaški igrač. Da li je igrač za drugog pleja F4 ekipe? Sigurno ne. Isto /možda/ važi za top 8, 10 ekipa. Ali u EL ima 20 timova. Slovima: dvadeset. Sighuran sam da će i kad ode od nas uspeti negde da se uglavi. On je došao iz EC kluba, i tu će se vratiti...Imao je dovoljno vremena da se uvali tokom leta, ali sem Rusije (ako je tačno) niko ga nije želeo, da jeste neko iz EL tražio Yaga, lako bi se taj klub dogovorio sa Zvezdom oko ugovora....
January 27Jan 27 27 minutes ago, uini said:obecao sam da necu vise ali ovo je dosta primamljivo"To kako treba da igra i da se ponaša jedan košarkaš Crvene zvezde pokazao mu je Brazilac Jago Dos Santos. Letos je ovaj košarkaš otpisan od strane bivšeg stručnog štaba koji je predvodio Janis Sferopulos, a kasnije je vraćen u tim nakon što se povredio Ajzea Kenan i nakon što se razboleo Tajson Karter. Jago je trenirao u tišini, dobio šansu i iskoristio je, pokazavši da je daleko pouzdaniji igrač od Grejema."Jbt, borim se sa sobom, da li se Aleksandru Pijevcu smejati u lice ili ga udariti šamarom ako se ukaže prilika??
January 27Jan 27 34 minutes ago, Valk said:Jbt, borim se sa sobom, da li se Aleksandru Pijevcu smejati u lice ili ga udariti šamarom ako se ukaže prilika??sećam se teksta iz vremena ili nina, kada je lilić bio kandidat za predsednika jugoslavije, pa pravi kampanju negde u srbiji. dolazi deka i pita "otkud ovolika policija?" kaže pandur "zbog lilića, kandidat za predsednika"; deda: "kuj će da troši metak na njega".
January 27Jan 27 1 hour ago, uini said:ne znam da li je bas to primetio ali to bi bio neki higher state of idiotizam, da sklanjas igraca koji je i projektovan za nosioca, kako bi ti igrac, koji igra iznad ocekivanja ali se usput vide dobro poznate mane - bio siguran?? zivimo fockin cjacilend lajf, pa je i to opcija ali bas fiju vijueto obradovica, tomica i drchele sa odlukama i/ili aminovanjem odluka, pa da vidimo kako ce ispastiinace od danas imamo na redaljci za grahama i rakocevica i edina/milosa ali nema potrebe da pejstujem dalje taj modus operandi srbskog drustva. srbski svet.Ti bivsi igraci oliceni u sindromu "luka&kuzma", svi ti rakocevici, gurovici i ini, su tesko sranje i svi imaju neke svoje kombine koje kad im propadnu sviraju kurcu sa moralnih olimpijskih visina. A posto ne mogu da kazu sta im tacno smeta, to sto im nisu prosle licne kombine, prezvakavaju mitove o domacim igracima, zlim strancima koji otimaju hleb iz usta nasoj deci i ostalim jago dos santosima od prica (niske, ne mogu da se odbrane i imaju inteligenciju nivoa mladjeg tinejdzera). Pri cemu je stariji sin tog istog Rakocevica debelo privilegovan u mladjim kategorijama tog istog kluba koji mu ne mirise bas najbolje, gura se na ustrb talentovanije dece i cak je dobio kapitensku traku. Gurovicu je Covic dr Udbojsa dao sansu da trenira u klubu pa su ga brze-bolje odstranili kad su shvatili koliki je psiho.Pri cemu je Rakoc meni OK lik (Gurovic nije) i ne pisem ovo zato sto ga ne podnosim vec zbog toga da malo pokazemo svesti o tome koliko su te price bivsih igraca, koje niko vise ne zarezuje dva posto jer i nema razloga da ih zarezuje, licemerne. Jos je Gurovic Udbojsin covek i treba ga drzati podalje od bilo cega na duzini cobanskog stapa.
January 27Jan 27 @harper lee , po meni je nevažno ko na ovu temu radi svesno a ko nesvesno - svi smo u ćacilend-centrifugi. rakoč je u tom shortsu čak pričao o odgovornosti kluba, kao što nikodije kaže ali je uzeo primer grahamove plate i pomnožio je xy, jer je njemu sad fokus da ispriča o našoj deci, dedi i luki mitroviću i ognjenusve je to jako bedno, niej uopšte stvar pojedinca, mada treba svi da odgovaraju za svoja nedela
January 27Jan 27 Taj Graham je taražio da mu isplate samo januarsku platu, i ništa više ... za razliku od nekih domaćih "legendi" koji su isti dan presavili tabak za ceo ugovor.
January 27Jan 27 2 minutes ago, kurjak said:Taj Graham je taražio da mu isplate samo januarsku platu, i ništa više ... za razliku od nekih domaćih "legendi" koji su isti dan presavili tabak za ceo ugovor.neće čovek da ga plate do kraja?