Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

Kako god, odluke su donete, i po meni bilo kakva odluka je bolja nego kada nema odluke i kada trener pokušava da zadovolji sve, tada obično niko ne dohvati pravu formu. Bilo je jasno da rotacija mora da se skrati i da se uspostavi jasna hijerarija unutar tima. To je sada postignuto i ne treba dirati. Ostalo je samo da se nešto izvuče od Bolomboja ako može, mada sa ovakvom formom izundua ni to više nije pitanje života i smrti.

Edited by Nikodije

• Replies 18.4k
  • Views 821.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

1 hour ago, assignment said:

Ne radi se ovde o Grejemu, već o minutima Yaga na parketu, koji prosto nema kvalitet za EL... U kom timu koji je zadnjih godina igrao Plej Of ili F4 je bilo igrača njegovih kvaliteta?

Samo ovo pitanje je suludo jer EL nije final four EL je DVADESET TIMOVA. Znači možeš da napišeš nema kvalitet za F4 a ne EL. Siguran sam da barem 5 timova nije ušlo sa ambicijom f4 u sezonu.

Da se razumemo, već sam napisao da Grejem mora da dobije veću šansu iako deluje da je kasno za to i da je ovo što mu se radi zločin, znači nije mi poenta da branim Jaga po svaku cenu ali znate da sam ja taj reality check kada je u pitanju odbrana naših vedeta od najrazmaženijih navijača na svetu...

Morate shvatiti da Jago jeste euroligaški igrač. Da li je igrač za drugog pleja F4 ekipe? Sigurno ne. Isto /možda/ važi za top 8, 10 ekipa. Ali u EL ima 20 timova. Slovima: dvadeset. Sighuran sam da će i kad ode od nas uspeti negde da se uglavi.

Čovek je kod nas odigrao prvu sezonu u EL. Ko se seća a ja se sećam, bio je možda ne najzaslužniji ali sam siguran među najzaslužnijim u nekolicini mečeva i tu ne mislim na 1, 2 ili 3 meča. Imao je periode odlične igre, trojki u nizu, menjao momentum, imao odličan doprinos. Igrač koji nije za EL i ima njegove fizičke limite u sportu u kom je visina jedna od najbitnijih karakteristika ne može da ima 9 poena i 4 asistencije u svojoj prvoj sezoni u ligi koja je ubedljivo najjača na svetu posle NBA. Imao je 4 utakmica preko 20 poena što je fantastično za jednog kepeca zar ne?

Momak ima očigledne limite koje sigurno nije lako prikrivati svojim kvalitetima (i timom da se ne lažemo) konstantno koji neumoljivo isplivavaju povremeno. Ako se malo razmisli, igrači mnogo više plaćeni od njega od kojih se očekuje da budu nosioci imaju kojekakve brain fart-ove u ne baš zanemarljivim vremenskim sekvencama koje umeju da se protegnu na nezanemarljiv broj utakmica. Ispada ako si rezervni plej koji će igra 10 15 minuta nemaš pravo na grešku. To naravno nije bilo kakvo opravdanje za njegove loše partije.

Momak ima mane ali ima i neke kvalitete. Kakvi su takvi su, sigurno je negde razmatrano kada je dovođen šta se gubi a šta dobija. Tako će biti do kraja njegove karijere. Nekome će odgovarati njegova brzina, radna etika, što ume da prihvati ulogu u timu, i ko zna šta što mi ne znamo i u skladu sa time će ga dovesti ili ne. Nisam siguran da će on da bude tas na vagi koji će da odluči da li će sezona biti neuspešna ili uspešna već ima barem 5 igrača ispred njega koji će morati da se pokažu. I Kodi se tri puta preznoji dok prevede loptu čim mu se neko spusti stavom u noge pa eto, nekako je koristan.

Okolnosti (oteran, vraćen) su posebna priča i siguran sam razlog za slabiji procenat šuta jer zna da je manje više već gepekovan pa ima možda prejaku želju da se dokaže. Nije da je opravdanje ali nije ni lako igrati u tim okolnostima pogotovu ako dodamo da se paralelno tim igrama bori i za neki sledeći ugovor bilo gde na kom mu možda visi i karijera, verovatno u glavi nije baš najsređeniji trenutno.

41 minutes ago, harper lee said:

Ih, pa ja onda zasluzujem jaci ugovor od Batlera. Vec ujutru na dan utakmice obuvam pobednicke carape, uz kafu odgledam sve nase koseve na pobednickim gostovanjima do sada ako gostujemo, domace ako igramo kuci, volume na televizoru mi je stalno na istom broju, sedim na istom mestu za vreme utakmice, macorima dam specijalnu hranu koju specijalno vole da bih umilostivio i macije bogove, ako tokom utakmice lose krene odem da obrnem neku video igricu i posaljem zenu da "odradi utakmicu do kraja" (ali bez tona da ne bih prisluskivao) jer mi je ona ionako donela najvise srece u zivotu od svega drugog pa je ocigledno ima za izvoz. Dakle, od magijskih rituala jedino sto ne radim je ne prizivam kisu da ne upropastim namestaj i ne jurim device po centru Beograda s nozem da bih ih prineo kao zrtvu jer je zakonski kaznjivo a i lakse je osvojiti Evroligu sa Jagom i Davidovcem nego naci devicu u centru Beograda.

Sve u svemu, moj doprinos je monumentalan a Drcela ako me se seti...

Samo to?

Bijedni amateru.

19 minutes ago, Nikodije said:

Kako god, odluke su donete, i po meni bilo kakva odluka je bolja nego kada nema odluke i kada trener pokušava da zadovolji sve, tada obično niko ne dohvati pravu formu. Bilo je jasno da rotacija mora da se skrati i da se uspostavi jasna hijerarija unutar tima. To je sada postignuto i ne treba dirati. Ostalo je samo da se nešto izvuče od Bolomboja ako može, mada sa ovakvom formom izundua ni to više nije pitanje života i smrti.

Da dodam, važna je predvidljivost i da igrači znaju šta ih čeka i kakvu ulogu imaju. Tada su komforniji i bolje se osećaju. Mislim da je to falilo kod Sfera. On je već u prvoj četvrtini menjao 12 igrača. Ne možeš tako da dižeš formu igračima i timu.

Tako da ovo ne gledam kao izbor između Jaga i Grejema i ko je bolji od njih dvojice, već kao procenu Sala šta je sveobuhvatno bolje po tim, i to je odluka sa kojom će on morati da živi.

Naravno, medijska priprema te odluke preko burekdžija po portalima ostaje sramotan deo funkcionisanja kluba.

Edited by Nikodije

4 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Samo to?

Bijedni amateru.

Bio neki Mile na B-92 što se penjao na merdevine pre utakmice. )

18 minutes ago, Mil@n said:

Samo ovo pitanje je suludo jer EL nije final four EL je DVADESET TIMOVA. Znači možeš da napišeš nema kvalitet za F4 a ne EL. Siguran sam da barem 5 timova nije ušlo sa ambicijom f4 u sezonu.

Da se razumemo, već sam napisao da Grejem mora da dobije veću šansu iako deluje da je kasno za to i da je ovo što mu se radi zločin, znači nije mi poenta da branim Jaga po svaku cenu ali znate da sam ja taj reality check kada je u pitanju odbrana naših vedeta od najrazmaženijih navijača na svetu...

Morate shvatiti da Jago jeste euroligaški igrač. Da li je igrač za drugog pleja F4 ekipe? Sigurno ne. Isto /možda/ važi za top 8, 10 ekipa. Ali u EL ima 20 timova. Slovima: dvadeset. Sighuran sam da će i kad ode od nas uspeti negde da se uglavi.

Čovek je kod nas odigrao prvu sezonu u EL. Ko se seća a ja se sećam, bio je možda ne najzaslužniji ali sam siguran među najzaslužnijim u nekolicini mečeva i tu ne mislim na 1, 2 ili 3 meča. Imao je periode odlične igre, trojki u nizu, menjao momentum, imao odličan doprinos. Igrač koji nije za EL i ima njegove fizičke limite u sportu u kom je visina jedna od najbitnijih karakteristika ne može da ima 9 poena i 4 asistencije u svojoj prvoj sezoni u ligi koja je ubedljivo najjača na svetu posle NBA. Imao je 4 utakmica preko 20 poena što je fantastično za jednog kepeca zar ne?

Momak ima očigledne limite koje sigurno nije lako prikrivati svojim kvalitetima (i timom da se ne lažemo) konstantno koji neumoljivo isplivavaju povremeno. Ako se malo razmisli, igrači mnogo više plaćeni od njega od kojih se očekuje da budu nosioci imaju kojekakve brain fart-ove u ne baš zanemarljivim vremenskim sekvencama koje umeju da se protegnu na nezanemarljiv broj utakmica. Ispada ako si rezervni plej koji će igra 10 15 minuta nemaš pravo na grešku. To naravno nije bilo kakvo opravdanje za njegove loše partije.

Momak ima mane ali ima i neke kvalitete. Kakvi su takvi su, sigurno je negde razmatrano kada je dovođen šta se gubi a šta dobija. Tako će biti do kraja njegove karijere. Nekome će odgovarati njegova brzina, radna etika, što ume da prihvati ulogu u timu, i ko zna šta što mi ne znamo i u skladu sa time će ga dovesti ili ne. Nisam siguran da će on da bude tas na vagi koji će da odluči da li će sezona biti neuspešna ili uspešna već ima barem 5 igrača ispred njega koji će morati da se pokažu. I Kodi se tri puta preznoji dok prevede loptu čim mu se neko spusti stavom u noge pa eto, nekako je koristan.

Okolnosti (oteran, vraćen) su posebna priča i siguran sam razlog za slabiji procenat šuta jer zna da je manje više već gepekovan pa ima možda prejaku želju da se dokaže. Nije da je opravdanje ali nije ni lako igrati u tim okolnostima pogotovu ako dodamo da se paralelno tim igrama bori i za neki sledeći ugovor bilo gde na kom mu možda visi i karijera, verovatno u glavi nije baš najsređeniji trenutno.

Da može da nađe EL klub on bi to uradio letos i to je bio na popustu jer bi Zvezda koja ga je poslala u Brazil izvesno pokrila deo ugovora.

36 minutes ago, samo_opusteno said:

Izneo si 2 velike gluposti u ovom upisu, prvo da Jago za 3 zivota ne moze ponoviti partiju Grejema protiv Olimpijakosa gde je ovaj dao 9 poena i imao 4 asistencije a Jagu je to bukvalno bio prosek u prvoj EL sezoni kod nas, 8.7 poena i 3.9 asistencija.

Drugo je to da je pad forme posledica odnosa prema Grejemu, pad forme je usledio kad je Grejem zaigrao a Valensija i Zalgiris su samo kraj lose

forme.

Naravno da nisam izneo 2 velike gluposti. Ajde ovo drugo za pad forme može da bude ali i ne mora, ali svakako to je moj utisak a nije glupost. Nekako mi je utisak da igrači nisu radili neke osnovne stvari, vraćanje u odbranu, rotacije...ali nije ni bitno to je svakako neki moj utisak. Ne mora da znači da sam u pravu.

Ali za partiju Grejema protiv Oli sam apsolutno u pravu. Jago ovo ne može uraditi za još 3 života.

Protiv Oly je bio 15 min na parketu. Za to vreme mu je TS(True Shooting) 90%, timski je 63,2%. Imao je i 4 skoka i 28,6% pokupljenih raspoloživih defanzivnih skokova. Najbolji u ekipi (Moneke je recimo imao na toj utakmici 21,4% DRB%)

Timski ofanzivni rejting je bio 134,6 a defanzivni 104. Razlika je 30,6

Ali sve to na stranu....petorka Butler J., Graham D., Kalinic N., Moneke C., Ojeleye S. za 8 min na terenu je imala ofanzivni rejting 160 (to je bar jasno sipali su trojke iz svih pozicija) ali defanzivni rejting od 46,2 je nešto neverovatno. Mada su ih verovatno puštali igrači Oly. Znaju oni tako da zablese.

A recimo petorka Butler J., Miller McIntyre C., Kalinic N., Moneke C., Ojeleye S (samo Kodi umesto Grejema) je igrala 4 min zajedno i ofanzivni rejting je 83,3 a defanzivni 87,5.

Naravno da ne kažem da je ovo do Grejema, već su kliknuli u tom trenutku

Samo da napomenem da je Grejem na ovoj utakmici imao "sreću" da igra sa Plavšićem 2 minuta ) pa je to malo pokvarilo njegovu ukupnu statistiku

Bolje da ne pišem kakve je sve rekorde oborio Plavša za 3 min provedena na terenu )

Jbt, vezali smo tri pobjede u EL i ide nam fin raspored, a odje se tupi o Grejemu koji ce posle nas dobaciti max do neke Kine. fantom

1 minute ago, ivan9999 said:

Naravno da nisam izneo 2 velike gluposti. Ajde ovo drugo za pad forme može da bude ali i ne mora, ali svakako to je moj utisak a nije glupost. Nekako mi je utisak da igrači nisu radili neke osnovne stvari, vraćanje u odbranu, rotacije...ali nije ni bitno to je svakako neki moj utisak. Ne mora da znači da sam u pravu.

Ali za partiju Grejema protiv Oli sam apsolutno u pravu. Jago ovo ne može uraditi za još 3 života.

Protiv Oly je bio 15 min na parketu. Za to vreme mu je TS(True Shooting) 90%, timski je 63,2%. Imao je i 4 skoka i 28,6% pokupljenih raspoloživih defanzivnih skokova. Najbolji u ekipi (Moneke je recimo imao na toj utakmici 21,4% DRB%)

Timski ofanzivni rejting je bio 134,6 a defanzivni 104. Razlika je 30,6

Ali sve to na stranu....petorka Butler J., Graham D., Kalinic N., Moneke C., Ojeleye S. za 8 min na terenu je imala ofanzivni rejting 160 (to je bar jasno sipali su trojke iz svih pozicija) ali defanzivni rejting od 46,2 je nešto neverovatno. Mada su ih verovatno puštali igrači Oly. Znaju oni tako da zablese.

A recimo petorka Butler J., Miller McIntyre C., Kalinic N., Moneke C., Ojeleye S (samo Kodi umesto Grejema) je igrala 4 min zajedno i ofanzivni rejting je 83,3 a defanzivni 87,5.

Naravno da ne kažem da je ovo do Grejema, već su kliknuli u tom trenutku

Samo da napomenem da je Grejem na ovoj utakmici imao "sreću" da igra sa Plavšićem 2 minuta ) pa je to malo pokvarilo njegovu ukupnu statistiku

Bolje da ne pišem kakve je sve rekorde oborio Plavša za 3 min provedena na terenu )

Mislim da je sad nepotrebno vaditi jednu konkretnu utakmicu u kojoj je Grejem bio dobar, očigledno je procena struke da je ovo Kodijev tim i da on ne može sa Grejemom, nekako otkad je Salo došao išlo se ka ovome.

Grejem-Jago komparacija je izlišna, naravno da je Devonte bolji igrač.

Imali smo Mekilnli Rajta pred nosom i mi i komsije, ali jbg. Nije bio dovoljno dobar...

Mekinli Rajt bi kod nas prošao isto kao Grejem

1 hour ago, Nikodije said:

Mislim da je Heavi dobro primetio da je Grejem sklonjen da ne bi ugrozio Kodijev status. Kada su Grejem i Batler priključeni timu, Kodi je momentalno potonuo i postao destruktivan na terenu. Njemu očigledno treba jasan status jednog od lidera, ne trpi konkurenciju. Procena je da je za tim bolje da Kodi bude zadovoljan a da ovog sklone.

ne znam da li je bas to primetio ali to bi bio neki higher state of idiotizam, da sklanjas igraca koji je i projektovan za nosioca, kako bi ti igrac, koji igra iznad ocekivanja ali se usput vide dobro poznate mane - bio siguran?? zivimo fockin cjacilend lajf, pa je i to opcija ali bas fiju viju

eto obradovica, tomica i drchele sa odlukama i/ili aminovanjem odluka, pa da vidimo kako ce ispasti

inace od danas imamo na redaljci za grahama i rakocevica i edina/milosa ali nema potrebe da pejstujem dalje taj modus operandi srbskog drustva. srbski svet.

Edited by uini

Rakoč se jeste priključio redaljci ali je rekao i neke istine- imamo previše igrača na ugovoru, budžet je očigledno neograničen i ne postoji nikakva odgovornost.

Edited by Nikodije

naravno da postoji: obradovic, tomic i drchelic su odgovorni, iako nece odgovarati, jer obrad spaljuje zracima smrti iz ociju jutjubere a ova dvojica ne znam koje su im moci ali saznacemo.

34 minutes ago, kurjak said:

Bio neki Mile na B-92 što se penjao na merdevine pre utakmice. )

Da ja krenem da pišem šta sve radim zatvorili bi me u zdravstvenu ustanovu i bacili ključ.