December 20, 2025Dec 20 9 minutes ago, kralj said:Jago se recimo u tom smislu već dokazao.To uopste ne mora da bude stvar za ironiju, jedan strucnjak je rekao "najbolji tim nije skup najboljih individualaca".
December 20, 2025Dec 20 16 minutes ago, uini said:ovde je izgleda svima najbitnije da budemo u pravu.ja i blajvam o tome kako je način na koji obradović dozvoljava butleru da igra, neodrživ duže od jedne tekme, ukoliko tako igra 90% napada u kojima je na terenu.sama činjenica da ga kolege ovde porede sa qmillerom, govori da se zaboravlja jedan od osnovnih postulata košarke - skorer koji ima visinu (npr nwora je graničan primer), će lakše doći u različite situacije da postigne koš, nego bek ili plej.ne treba butler po meni da menja svoj stil igre, jer mu vrlo dobro ide na temu - samo je neophodno da proredi napade kada veruje da je on taj koji je u najboljoj poziciji.sinoć je pri kraju tekme ušao, nešto uradio ili nije i u sledećem napadu / polukontri, pljeskao rukicama kalinariju, koji je prevodio loptu da ga brzo uposli na trici da krene u još jedan butler-napad. kalinić ga je iskulirao, jer je ispravno video izundua, kako ide prema otvorenom košu, rame uz rame sa jednim protivničkim igračem.lopta je u tom slučaju izbijena u aut ali jekalinarijeva logika bila ispravna. butler ne vidi druge igrače, niti njihove kapacitete - sve dok on ne dobiej loptu, pa razmisli & odluči šta je tu najbolje.bude to neretko i najbolje moguće rešenje ali smo u tom procesu već izbili sebi tri od pet mogućih opcija a ekipa koja tako igra iz napada u napad, postepeno gubi ritam i onda je teško ubaciti i otvoren šut a kamo nešto kompleksnije.Uini, nisam siguran da u pravilnom kontekstu koristiš reč blajv
December 20, 2025Dec 20 16 minutes ago, samo_opusteno said:To uopste ne mora da bude stvar za ironiju, jedan strucnjak je rekao "najbolji tim nije skup najboljih individualaca".Jao, male tajne velikih majstora. Tim se pravi od individualaca, stručni za to ljudi ih biraju kako bi ih kasnije ukomponovali u harmoniju, to što je neko skorer, ne znači da je loš timski igrač. Batler je igrač koji traži loptu u rukama, trener koji ga je doveo sasvim sigurno je toga bio svestan.Mada, ne čudi me da Zvezdini navijači nemaju receptore da uživaju u njegovoj igri. Ni najmanje. Ne mislim nužno na tebe, mada dozvoljavam i da ti nemaš narečene receptore. Edited December 20, 2025Dec 20 by kralj
December 20, 2025Dec 20 Čim neko malo "iskoči", stručno cigansko oko ga odmah proglasi za indijanca neuklopljenog u timsku hemiju. Sve go Karl Maj među ciganimaBtw tako je i Kvinsi bio proglašavan za indijanca koji divlja, da bi Radonja nedavno objasnio da je igra bila postavljena tako da ovaj može da pokaže raskoš talenta Edited December 20, 2025Dec 20 by Nikodije
December 20, 2025Dec 20 6 minutes ago, uini said:a ko ga je proglasio za indijanca neuklopljenog u timsku hemiju?Vole cigani tako. Čak je za indijanca proglašen i veliki majstor Džoni O Brajant.Dobro, on jeste bio
December 20, 2025Dec 20 10 hours ago, gorance said:Utisak? Rotacije , izmene, minutaza? Izvinite, niko od vas nije trener, lako je kritikovati iz fotelje, ma koliko da smo u pravu za neke stvari, naprosto to ne ide bas tako kako mi zamisljamo da se vodi utakmica.U tu jednacinu treba ubaciti adrenalin, nervozu, kao i cinenicu da ne igras protiv cunjeva, vec protiv profi ekipa koji imaju isto tako kvalitetne kosarkase.Trener, koji je vodio stotine utakmica, ne bio smeo da podleže adrenalinu ili nervozi, te stvari se dešavaju igraču pa bude neodlučan na terenu ili zadrhtao ruka pri šutu... Trener treba hladne glave da vidi šta se dešava na terenu i adekvatno reaguje. Takodjer trener sebi ne sme da dozvoli luksuz da njegova vera u x ili y igrača košta tim....
December 20, 2025Dec 20 1 hour ago, Nikodije said:Vole cigani tako. Čak je za indijanca proglašen i veliki majstor Džoni O Brajant.Dobro, on jeste bionajbolje je tako kao precednik, davati neke sve-imaginarne vs tvog ispravnog stava.ja sam npr svoj potanko obrazlozio & to obrazlaganje se ne uklapa u tvoju opstu teoriju relativiteta.
December 20, 2025Dec 20 3 hours ago, uini said:ovde je izgleda svima najbitnije da budemo u pravu.ja i blajvam o tome kako je način na koji obradović dozvoljava butleru da igra, neodrživ duže od jedne tekme, ukoliko tako igra 90% napada u kojima je na terenu.sama činjenica da ga kolege ovde porede sa qmillerom, govori da se zaboravlja jedan od osnovnih postulata košarke - skorer koji ima visinu (npr nwora je graničan primer), će lakše doći u različite situacije da postigne koš, nego bek ili plej.ne treba butler po meni da menja svoj stil igre, jer mu vrlo dobro ide na temu - samo je neophodno da proredi napade kada veruje da je on taj koji je u najboljoj poziciji.sinoć je pri kraju tekme ušao, nešto uradio ili nije i u sledećem napadu / polukontri, pljeskao rukicama kalinariju, koji je prevodio loptu da ga brzo uposli na trici da krene u još jedan butler-napad. kalinić ga je iskulirao, jer je ispravno video izundua, kako ide prema otvorenom košu, rame uz rame sa jednim protivničkim igračem.lopta je u tom slučaju izbijena u aut ali jekalinarijeva logika bila ispravna. butler ne vidi druge igrače, niti njihove kapacitete - sve dok on ne dobiej loptu, pa razmisli & odluči šta je tu najbolje.bude to neretko i najbolje moguće rešenje ali smo u tom procesu već izbili sebi tri od pet mogućih opcija a ekipa koja tako igra iz napada u napad, postepeno gubi ritam i onda je teško ubaciti i otvoren šut a kamo nešto kompleksnije.Druze, mi smo sinoc dosli u situaciju da izgubimo utakmicu jer je Kalina u zavrsnici opalio i omasio dve trojke preko ruke, toliko o njegovoj superiornoj logici i kontroli napada. Nema sta Batler da proredjuje ili "procescuje" napade, sustina kosarkaskog napada je da ti najbolji napadac bude u najboljoj poziciji da da kos. Vec smo apsolvirali da Batler nece sutnuti na kos ako vidi saigraca u boljoj poziciji a moze da napadne kos na vise nacina, na treneru je ne da brine o tome da li ce Davidovac ili Kalinic imati dovoljno protagonizma da se ne daj boze ne bi uvredili vec da postavi igrace tako da mogu maksimalno da profitiraju od Batlerove neverovatne sposobnosti da napravi visak u svakom jebenom napadu.Razumem o cemu pricas, kad god je Batler na parketu deluje kao da se sve vrti oko njega ali decko obicno igra u paru sa plejmejkerom, Kodijem ili Grejemom, nema prepreke da se sporadicno pozovu napadi u kojima ce Batler da bude off-ball. Na kraju, ako je verovati samom Obradovicu on i nije sedeo na klupi toliko dugo jer je privatizovao napad vec zato sto "Batler i Grejem jos nisu usvojili neke principe u odbrani" (ovo pod navodnicima je citat).
December 20, 2025Dec 20 Ova dvojica još nisu usvojili principe u odbrani, dok im je Deda jebao kevu;četvrtinaPomaže sa Alstona koji ostaje sam u hali za tricuEdvards ga ostavi u prašini daje koš ko na AdiMaši tricuPravi faulMaši tricu
December 20, 2025Dec 20 40 minutes ago, harper lee said:Druze, mi smo sinoc dosli u situaciju da izgubimo utakmicu jer je Kalina u zavrsnici opalio i omasio dve trojke preko ruke, toliko o njegovoj superiornoj logici i kontroli napada. Nema sta Batler da proredjuje ili "procescuje" napade, sustina kosarkaskog napada je da ti najbolji napadac bude u najboljoj poziciji da da kos. Vec smo apsolvirali da Batler nece sutnuti na kos ako vidi saigraca u boljoj poziciji a moze da napadne kos na vise nacina, na treneru je ne da brine o tome da li ce Davidovac ili Kalinic imati dovoljno protagonizma da se ne daj boze ne bi uvredili vec da postavi igrace tako da mogu maksimalno da profitiraju od Batlerove neverovatne sposobnosti da napravi visak u svakom jebenom napadu.Razumem o cemu pricas, kad god je Batler na parketu deluje kao da se sve vrti oko njega ali decko obicno igra u paru sa plejmejkerom, Kodijem ili Grejemom, nema prepreke da se sporadicno pozovu napadi u kojima ce Batler da bude off-ball. Na kraju, ako je verovati samom Obradovicu on i nije sedeo na klupi toliko dugo jer je privatizovao napad vec zato sto "Batler i Grejem jos nisu usvojili neke principe u odbrani" (ovo pod navodnicima je citat).druze, nije butler ni majkl dzordan, niti tajriz maksi ili dzejlen branson: to sto ovde pises, vazi za nba kontekst, gde su najbolji igraci za 4 ili 17 klasa bolji od naseg butlera.