Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

1 hour ago, uini said:

nisam ga bas previse puta gledao, imao je ulaz, neke finte ali nije da pamtim ovaj sklonite se da resim princip, to bi svakako bilo pretenciozno za njega u nba, ima i boljih saigraca i boljih defanzivyca za to

Pa, ne znam ni gde bismo mogli da ga gledamo u ovoj ulozi u ovakvoj konkurenciji, mozda na koledzu ali to slabo ko od casual gledalaca kosarke gleda. Njegov skillset je verovatno imao te elemente ali ga nije preneo na NBA nivo jer nije bio igrac s takvim statusom a prosle godine je bio izrazito pogresno koriscen u ekipi koga ga je kupila a nije bas znala sta ce s njim. On i kod nas pokazuje da je prosecan ballhandler ali je dugacak, eksplozivan i retko ide skroz do obruca a za one poludistance i polaganja od table sa par metara daljine dovoljan mu je jedan ili dva driblinga da dodje u dobru poziciju. Sinoc je jednom obicnim ukrstenim dvokorakom ostavio Lajlsa u prasini i polozio od table kao da je ispred njega bio Kampaco a ne do skoro NBA igrac. Cim pretera s driblinzima smesta pocnu da se pokazuju mane njegovog ballhandling-a, ili mu isklizne drska, ili udribla sebi u nogu, ili mu lopta sa prstiju ode u nekoseno.

Pazice to ubuduce ekipe koje budu igrale protiv nas, radice se ozbiljniji skauting protiv njega, za sada mnogo profitira od sajza i skocnosti koji je za njegovu poziciju atipican. Protiv Reala nam je Feliz dao jednu trojku iz coska u prvoj cetvrtini, sreca njegova da je izbacio u veoma visokom luku jer se Nwora koji je kasnio na taj sut tako odrazio u pokusaju da izblokira sut da sam mislio da ce da dodirne vrh dvorane. Igrac od 203 cm sa takvim odrazom na prodoru je mnogo zajeban za cuvanje, tim pre sto on, kao sto sam ranije napisao, najcesce uopste i ne ide do obruca vec zavrsava sa dva-tri metra daljine od obruca u zoni izmedju beka koji mu je na ledjima i centra koji je ispred obruca i to na razne nacine.

Nwora je ozbiljna kradja, sreca nasa da je tu prvu godinu adaptacije na evropsku kosarku prosao u Efesu i da ovi nisu imali strpljenja za njega. Mislim da je malo i sredio sut, sinoc je sa bacanja bio automatik, plus sada vec trazi bolje pozicije i ne glavinja previse jer se ekipa oko njega malo zategla. Svestan je i on da tu pored njega ima jos izuzetno kvalitetnih igraca koji nece da trpe da se on ispucava kad god primi loptu ali imaju poverenja u njega da stalno dobije loptu kad je vruc, kao sto je bio slucaj u zavrsnici utakmice protiv Zalgirisa. Protiv Reala je za svoje standarde iz Sferopulosove ere uzeo nesto manje suteva za prilicno vecu minutazu ali je opet negde uhvatio svoje standardne brojke. Imamo igraca koji ima bezmalo 20 poena po utakmici na sada vec ozbiljnom uzorku i to je svaki put bio dvocifren. On ako se stabilizuje na tom ili nesto manjem broju uz njegovih prosecnih preko pet skokova po utakmici to je vec do jaja pojacanje.

• Replies 18.4k
  • Views 821.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

5 hours ago, harper lee said:

Cim pretera s driblinzima smesta pocnu da se pokazuju mane njegovog ballhandling-a, ili mu isklizne drska, ili udribla sebi u nogu, ili mu lopta sa prstiju ode u nekoseno.

ma da ali je kao jedan od kljucnih razloga zasto nwora ne moze na SG, bio navodjen los ili nikakav ballhandling, sto je naravno bio nonsens u startu.

Nema on loš ballhandling, nego mu je dribling instinktivan a ne planiran, tako da bukvalno često sam sebe iznenadi pa u potpunosti me iskontroliše loptu.

Ali pošto je fizička zver najčešće mu uspe da se iz toga izvuče.

Ih bre Laki, pa dribling je u svojoj suštini instinktivan. Taj koji ga planira je promašio struku.

Ja ga uopšte ne pamtim kao igrača koji igra izolacije, ali ne pamtim ga ni kao igrača koji je ovoliko na skoku. Biće da je do mog pamćenja.

Ono što pamtim su ovi defanzivni rizici koje preuzima svaki treći napad kad ide da ukrade loptu pa makar mu Obst 5 sekundi džidži sam na trojci.

• Popular Post

Lol

Semi je definicija mitske zveri, ono što cigani čekaju 30 godina

Sa 70.9% u prosjeku, najgora smo ekipa EL u izvodjenju slobodnih bacanja.

1 hour ago, MiddleClass said:

A opet 7p,9% za nas je sasvim solidna brojka. Znamo to i mnogo gore.

Vaistinu.

11 hours ago, harper lee said:

Pa, ne znam ni gde bismo mogli da ga gledamo u ovoj ulozi u ovakvoj konkurenciji, mozda na koledzu ali to slabo ko od casual gledalaca kosarke gleda. Njegov skillset je verovatno imao te elemente ali ga nije preneo na NBA nivo jer nije bio igrac s takvim statusom a prosle godine je bio izrazito pogresno koriscen u ekipi koga ga je kupila a nije bas znala sta ce s njim. On i kod nas pokazuje da je prosecan ballhandler ali je dugacak, eksplozivan i retko ide skroz do obruca a za one poludistance i polaganja od table sa par metara daljine dovoljan mu je jedan ili dva driblinga da dodje u dobru poziciju. Sinoc je jednom obicnim ukrstenim dvokorakom ostavio Lajlsa u prasini i polozio od table kao da je ispred njega bio Kampaco a ne do skoro NBA igrac. Cim pretera s driblinzima smesta pocnu da se pokazuju mane njegovog ballhandling-a, ili mu isklizne drska, ili udribla sebi u nogu, ili mu lopta sa prstiju ode u nekoseno.

Pazice to ubuduce ekipe koje budu igrale protiv nas, radice se ozbiljniji skauting protiv njega, za sada mnogo profitira od sajza i skocnosti koji je za njegovu poziciju atipican. Protiv Reala nam je Feliz dao jednu trojku iz coska u prvoj cetvrtini, sreca njegova da je izbacio u veoma visokom luku jer se Nwora koji je kasnio na taj sut tako odrazio u pokusaju da izblokira sut da sam mislio da ce da dodirne vrh dvorane. Igrac od 203 cm sa takvim odrazom na prodoru je mnogo zajeban za cuvanje, tim pre sto on, kao sto sam ranije napisao, najcesce uopste i ne ide do obruca vec zavrsava sa dva-tri metra daljine od obruca u zoni izmedju beka koji mu je na ledjima i centra koji je ispred obruca i to na razne nacine.

Nwora je ozbiljna kradja, sreca nasa da je tu prvu godinu adaptacije na evropsku kosarku prosao u Efesu i da ovi nisu imali strpljenja za njega. Mislim da je malo i sredio sut, sinoc je sa bacanja bio automatik, plus sada vec trazi bolje pozicije i ne glavinja previse jer se ekipa oko njega malo zategla. Svestan je i on da tu pored njega ima jos izuzetno kvalitetnih igraca koji nece da trpe da se on ispucava kad god primi loptu ali imaju poverenja u njega da stalno dobije loptu kad je vruc, kao sto je bio slucaj u zavrsnici utakmice protiv Zalgirisa. Protiv Reala je za svoje standarde iz Sferopulosove ere uzeo nesto manje suteva za prilicno vecu minutazu ali je opet negde uhvatio svoje standardne brojke. Imamo igraca koji ima bezmalo 20 poena po utakmici na sada vec ozbiljnom uzorku i to je svaki put bio dvocifren. On ako se stabilizuje na tom ili nesto manjem broju uz njegovih prosecnih preko pet skokova po utakmici to je vec do jaja pojacanje.

Sinoc sam zakacio onaj Point Guts podkast gde su u jednom delu Radojevic i onaj drugi tip (ne znam mu ime) analizirali bas Nworu. Oni ga znaju jos iz koledz ere i imali su zanjmljiv osvrt i poredjenje da ne on nesto izmedju Kvinsija i Sterling Brauna. Sa jedne strane je sposoban da izmisli poene, raznovrsnost nacina napada, ne plasi se da veze 5 napada ako mu se ukaze prilika, ako promasi i iako sada vec postoje neke konture igre, on kao i Kvinsi onomad, moze da iskoci iz tog sablona i preuzme stvar u svoje ruke. Zvezda to godinama nije imala. Poredjenje sa Braunom je da iako nije ni wow, ni uzasan ballhandler ipak ume da zapadne u problem ako mu se suzi prostor i ako nije u onome gde se oseca slobodno, moze lako da napravi tehnicku gresku, izgubi dribling, udribla sebi u nogu i sl.

Kada pominjes taj odbrambeni skok, ja bih pomenuo drugi, napadacki, kada je promasio zakucavanje gde je odneo Tavaresa. To bi bio potez meseca, ne kola.

2 hours ago, MiddleClass said:

Imam utisak da svaki put od dva bacanja, promasimo bar jedno.

2 minutes ago, Segundo said:

Da, čak je i Jago promašio jedno a znamo da je on baš efikasan sa linije.

6 hours ago, uini said:

ma da ali je kao jedan od kljucnih razloga zasto nwora ne moze na SG, bio navodjen los ili nikakav ballhandling, sto je naravno bio nonsens u startu.

Ma, to su pisali ljudi koji su ga gledali na dve utakmice u Efesu protiv Zvezde i mozda uhvatili neke highlightse kad je potpisao. Nismo ni mi drugi doktorirali na temu "Ballhandling Dzonatana Nwore" ali bar cuti, sacekaj da vidis sta moze, post nece da pobegne.

15 minutes ago, Segundo said:

Sinoc sam zakacio onaj Point Guts podkast gde su u jednom delu Radojevic i onaj drugi tip (ne znam mu ime) analizirali bas Nworu. Oni ga znaju jos iz koledz ere i imali su zanjmljiv osvrt i poredjenje da ne on nesto izmedju Kvinsija i Sterling Brauna. Sa jedne strane je sposoban da izmisli poene, raznovrsnost nacina napada, ne plasi se da veze 5 napada ako mu se ukaze prilika, ako promasi i iako sada vec postoje neke konture igre, on kao i Kvinsi onomad, moze da iskoci iz tog sablona i preuzme stvar u svoje ruke. Zvezda to godinama nije imala. Poredjenje sa Braunom je da iako nije ni wow, ni uzasan ballhandler ipak ume da zapadne u problem ako mu se suzi prostor i ako nije u onome gde se oseca slobodno, moze lako da napravi tehnicku gresku, izgubi dribling, udribla sebi u nogu i sl.

Kada pominjes taj odbrambeni skok, ja bih pomenuo drugi, napadacki, kada je promasio zakucavanje gde je odneo Tavaresa. To bi bio potez meseca, ne kola.

Gledao sam, odlican podkast. Kad Zvezda pobedi gledam i "analize" meca likova sa kamerom od 3 evra koji basket nisu odigrali u zivotu a kamoli te jace podkaste s ljudima koji znaju o cemu pricaju.

Sto se bacanja tice, mi smo generalno do utakmice protiv Reala bili jako losi u sutu, ako izuzmemo prvo poluvreme protiv Bajerna gde smo sutirali kao sumanuti. Nismo bili na dnu s procentima samo sa bacanja, bili smo drugi ili treci otpozadi s procentima za tri sto smo bitno popravili posle ovih 50% protiv Reala a ni iz reketa se nismo nesto posebno proslavili, tu smo sedmi. Ova ekipa realno ne bi trebalo da ima stabilan sut spolja, roster nam je prepun igraca za koje se ne iznenadis ni kad sutnu 0 : 5 ni kad sutnu 4 : 5. Samo na dve poslednje utakmice koje su bile dosta slicne po dinamici i kretanju rezultata na prvoj smo imali 20% a na drugoj 50% u sutu za tri. Ono sto je dobro i sto mislim da ce biti vazna karakteristika ovog tima je sto smo na utakmici na kojoj smo imali 50% imali duplo veci broj pokusaja nego na ovoj drugoj. Dakle, za sada postoji neki awareness kod igraca da se prilagodjavaju trenutnom suterskom raspolozenju, sto takodje ne cudi jer imamo dosta iskusan tim a glavne napadacke udarne igle mogu da napadnu kos na razlicite nacine.

Generalno, nakon sto smo videli i dobre i lose strane ovog tima nama ce ove sezone sve zavisiti od tri stvari, ucinka Grejema, stanja Bolomboja kad se vrati i toga da li smo pogodili s ovim bekom iz NBA koji bi navodno trebalo brzo da bude ozvanicen. Ukoliko te tri stvari sve budu na visokom nivou mi cemo vec ove godine biti izuzetno opasna ekipa. Ja nista vise ne bih ni dirao jer nema potrebe, pogotovo ako smo ove glavne igrace obavezali na ugovor i sledece godine. Pokazali smo da i u ovakvom stanju mozemo da se nosimo s evroligaskim ekipama tako da nema panike, mogu se mirno sacekati Grejem, Bolomboj, Karter i Rivero da se vrate kad budu mogli da se vrate. Grejem bi ionako trebalo brzo da bude u sastavu a sa tim novim bekom i oporavljenim Dobricem, koji tu i tamo moze da pomogne, zatvorili smo i izostanak Kartera i Kenana. Plavsica bismo ionako mogli da posaljemo negde na pozajmicu, ne znam zasto smo ga uopste i vracali.

Za kraj, moram da napisem jednu stvar koju ljudi ignorisu a ne bi trebalo. Sta god bilo ko mislio o Jagu, decku treba skinuti kapu do zemlje za lojalnost klubu i karakter. Njemu je receno da se na njega ne racuna i da moze komotno da trazi klub, zvali smo ga da pomogne i digli ga sa plaze kad smo usli u seriju povreda, dosao je bez reci prvim avionom i daje sve od sebe bez priprema, bez kontakta sa novom ekipom a za sve to vreme ne mozes nijedne sekunde u ponasanju da vidis da je razocaran i da ga boli kurac za klub iz kojeg zna da ce biti sklonjen cim Grejem ponovo pocne da igra. Istina je da on ima masan ugovor ali imao bi ga svejedno i da se ponasa kao dripac prema klubu koji se prema njemu poneo dripacki. Treba to ceniti.

Harpere, jel gledas luku i kuzmu?

4 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Harpere, jel gledas luku i kuzmu?

Pokusavam ali mi jako tesko ide.

4 minutes ago, harper lee said:

Pokusavam ali mi jako tesko ide.

Kad god mi iskoči Lukina glavudža na yt ja kliknem, ali mislim da su tri minuta max koliko mogu da ih slušam