October 17, 2025Oct 17 4 minutes ago, ducca said:Daj šta daš je trenutno. Imaju u ponedeljak i ABA da osete malo loptu. Plavšić teško da će do minuta u EL svakako.Uci ce oni u rotaciju i u Evroligi umesto ovih juniora na klupi ali kako sada stvari stoje tesko ce naci minute. Dobric mozda malo skrese minutazu Nwori protiv Baskonije ako nam dobro krene utakmica, Plavsic stvarno nema sta da trazi. Realno nam ne treba jos jedan doajen matador odbrane pored Davidovca koji je sinoc u odbrani bio bezobrazan na svoj standardni Davidovcev nacin.
October 17, 2025Oct 17 Kako bese ono - Bolomboj ljut na klub i raskinuo ugovor.https://x.com/Aleksandar19_89/status/1979305244182872358/photo/1
October 17, 2025Oct 17 42 minutes ago, Valk said:Vidim poznat mi onaj s kosicom kod Skariola u stručnom štabu, kad ono Ivanović Jr.Kad je prešao, @Borca nisi javio taj transfer.Ja se izvinjavam pisao sam samo za trenere ali sin Duska Ivanovica je svakako trebao da bude pomenut.Mislim da je prosle sezone bio u strucnom stabu Pariza, a i Dusko je gledao neke utakmice Pariza dok je bio slobodan prosle sezone tj dok nije preuzeo Virtus u Decembru prosle godine.Nadam se da ce i junior uspesnim "stazama" oca pa da ga gledamo i u "glavnoj" ulozi u skorijoj buducnosti.
October 17, 2025Oct 17 Ma šta se izvinjavaš, šalim se bre.Da, bio je kod Splintera™ ali sad vidim da je u avgustu prešao u Real. Lepo, fino mu je krenula trenerska karijera.
October 18, 2025Oct 18 2 hours ago, Drako said:Nisam se ja posrao po timu vec rekao ono sto mislim, i sto ce se tesko promeniti, da ne mogu emotivno da se povezem sa timom u kome su skoro svi stranci.NIkad nisam razumeo ove gluposti i verovatno nikad i necu. Kad je klupski kosarkaski tim u pitanju valjda se povezujes sa igracima zbog kosarke a ne zbog pasosa. Kako covek moze da bude indiferentan prema nacinu na koji igra Moneke, na primer? To je kao da napises da neki Rus navijac CSKA nije mogao emotivno da se poveze sa Teodosicem ili neki Amerikanac iz Denvera sa Jokicem. Gledas poeziju na terenu ali jok, nije nas jebi ga i ne zanima me sta igra.Srecom da su veoma retki ljudi koji razmisljaju kao ti a jos redja deca.
October 18, 2025Oct 18 promena trenera se ispostavila kao odlican potez, nista ne dokazuje bolje od tri uzastopne pobede, medjutim, ne treba biti neki poznavalac kosarke da bi se videlo kako je osnovna razlika u ulozenom trudu igraca pre / posle.tomovic i obradovic su napravili korekcije naravno, moteijunas je doneo i mentalni i skill kvalitet na centru - samo, to zaista nije presudno toliko da te ekipa zadra jednog dana delje celu tekmu u bgdu a u narednih 10ak, dobijas prvaka evrope, tim bez poraza i jednog od top3 favorita za titulu redom.sfero je napravio "hard difens -> tranzishn ofens" ekipu, da se izrazim recima radonje - koja je u prva dva kola padala negde na pola trece cetvrtine, sto takodje nije cudno, imajuci u vidu broj povreda koje su se desile u nedelju dana i znacaj tih igraca.sinoc smo btw, sutnuli skromnih 20 trojki ali i imali za nas (generalno, ne samo ove sezone), fantasticnih 50%.imamo momentum, graham je snazan apgrejd na ovaj postojeci kontekst ali ce mu trebati vremena. bar je sve vreme tu sa ekipom mentalno, pa ce biti valjda lakse i njemu i igracima i treneru da ga podrze u periodu adaptacije, samo da krene da igra.
October 18, 2025Oct 18 Mora sad PČ2 da spremi ekipu mentalno, favoriti smo u naredne 3 tekme. Red je da se dobije sve. I ne, nije manična faza depresije. Uzevši sve u kontekst, teško da se u ovoj EL na papiru ima lakši raspored od Asvela, Baskonije i Makabija na rođenim koševima. Prošle sezone nam je pušangija od Makabija upropastila kampanju, ostalo što smo pogubili kad smo bili favoriti je bilo od ozbiljnih timova, ovo je baš bio kanal. Ako ih potcenimo, izgubićemo sve 3 i onda ni ove 3 pobede u nizu ne vrede gola kurca.
October 18, 2025Oct 18 7 hours ago, harper lee said:Obojica su bili kriminalni, ova cirkuska trojka Davidovca je jedino dobro sto smo dobili od njih veceras. Jeste bio vazan kos jer smo mislim dva napada pre toga prosuli ali nismo mi nista prelamali, onog trenutka kad smo otisli na dvocifrenu razliku izgledalo je kao da nas nece spustiti ispod 10 da igramo do prekosutra. Igrali smo fenomenalno i jos bolje korigovali tokom utakmice ali ne treba zaboraviti da smo imali dan odmora vise i da nismo putovali, za razliku od Reala.Ma ovo ubija moral, posle ovakvog kosa i ovakve reakcije publike hoces bezbedno kuci i to je to. Edited October 18, 2025Oct 18 by Ratamahatta
October 18, 2025Oct 18 Malo me ovo potseti na 2006. kad su Gurović, Vuk Radivojević, Bili Tomas, Mišanović, Pero Antić i Petar Popović odvalili Real u Evrokupu.
October 18, 2025Oct 18 sećanje je krhko i varljivo ali imam neki overall dojam da je jedina sličnost to što su igrali zvezda i real i mi dobiligurović je tada otprilike sam ubacio ovoliko trojki (karikiram) koliko cela ekipa danasovoj ekipi ne treba shooting spree da bi dobila jaču ekipu od sebe.naravno, trebaju ti poeni u kontinuitetu, onakav start npr CMMa, dok se ne presaberemo, deki di trica sa jedne noge i ostale čarolije ali definitivno nismo keipa koja mora da bude šuterski raspoložena da bi pobeđivala.mora da ima kvalitetnu odbranu koja nam omogućava tranziciju. onda mogu graham i nwora da odlepe u nekom mini-periodu i da se pravi razlika.
October 18, 2025Oct 18 To je ono kad je Rejes odvalio Peru Antića na pola terena iz čista mira.Edit: Ili je ovo što kažem bilo u revanšu, nisam sad siguran. Edited October 18, 2025Oct 18 by napadaj
October 18, 2025Oct 18 6 hours ago, harper lee said:NIkad nisam razumeo ove gluposti i verovatno nikad i necu. Kad je klupski kosarkaski tim u pitanju valjda se povezujes sa igracima zbog kosarke a ne zbog pasosa. Kako covek moze da bude indiferentan prema nacinu na koji igra Moneke, na primer? To je kao da napises da neki Rus navijac CSKA nije mogao emotivno da se poveze sa Teodosicem ili neki Amerikanac iz Denvera sa Jokicem. Gledas poeziju na terenu ali jok, nije nas jebi ga i ne zanima me sta igra.Srecom da su veoma retki ljudi koji razmisljaju kao ti a jos redja deca.Harpere, ne povezujem se sa igracima, jer ne navijam za igrace nego za klub. Ja sam obozavao Cirbesa, Kalinica obozavam i dan danas, pa nisam presao da navijam za Makabi i Fener kad su otisli. Jbg, ako navijam za igrace, ili po tome kako ko igra, onda bi svake sezone navijao za drugi klub. Prosle sezone sam gledao mnogo utakmica pariza, svidjalo mi se kako igraju, ali mi je bilo savrseno svejedno da li ce izgubiti ili pobediti.Sto se tice tvrdnje da su retki ljudi koji razmisljaju kao ja, ne bih u to bio toliko siguran.I da zavrsimo ovu besmislenu raspravu, sta vam svima tacno smeta sto eto ja, anonimni forumas, ne mogu emotivno da se povezem sa timom koji je sastavljen vecinski od stranaca. Emotivno, a emocije nisu plod kalkulacije, inace bih verovatno navijao za Real, Efes ili tako neki klub.Jbg, posle se cudimo sto nam je kako nam je, cim neko drugacije misli, ili u ovom slucaju bukvalno oseca, daj da ga rastrgnemo.Sto je najgore od svega, vi ste verovatno u pravu, sto zadnje 2 utakmice i dokazuju, jer srce i razum nisu isto, ali daj da mi draka izmazemo govnima, sta on koj kurac ima da "misli". Edited October 18, 2025Oct 18 by Drako
October 18, 2025Oct 18 2 hours ago, uini said:promena trenera se ispostavila kao odlican potez, nista ne dokazuje bolje od tri uzastopne pobede, medjutim, ne treba biti neki poznavalac kosarke da bi se videlo kako je osnovna razlika u ulozenom trudu igraca pre / posle.tomovic i obradovic su napravili korekcije naravno, moteijunas je doneo i mentalni i skill kvalitet na centru - samo, to zaista nije presudno toliko da te ekipa zadra jednog dana delje celu tekmu u bgdu a u narednih 10ak, dobijas prvaka evrope, tim bez poraza i jednog od top3 favorita za titulu redom.sfero je napravio "hard difens -> tranzishn ofens" ekipu, da se izrazim recima radonje - koja je u prva dva kola padala negde na pola trece cetvrtine, sto takodje nije cudno, imajuci u vidu broj povreda koje su se desile u nedelju dana i znacaj tih igraca.sinoc smo btw, sutnuli skromnih 20 trojki ali i imali za nas (generalno, ne samo ove sezone), fantasticnih 50%.imamo momentum, graham je snazan apgrejd na ovaj postojeci kontekst ali ce mu trebati vremena. bar je sve vreme tu sa ekipom mentalno, pa ce biti valjda lakse i njemu i igracima i treneru da ga podrze u periodu adaptacije, samo da krene da igra.Mene bi npr. zanimalo "šta se desilo sa igračima" kod ove promene trenera. I, mislim, nije to ono "šok terapija", ne izgleda mi tako. Ako se ispostavi da je Sfero "izgubio svlačionicu" zanima me u kom trenutku se to desilo i ko je sve tu učestvovao...Meni je ovo suviše velika promena da bi bilo samo neka varijanta svežine novog čoveka na čelu...
October 18, 2025Oct 18 2 hours ago, uini said:tomovic i obradovic su napravili korekcije naravno, moteijunas je doneo i mentalni i skill kvalitet na centru - samo, to zaista nije presudno toliko da te ekipa zadra jednog dana delje celu tekmu u bgdu a u narednih 10ak, dobijas prvaka evrope, tim bez poraza i jednog od top3 favorita za titulu redom.…sinoc smo btw, sutnuli skromnih 20 trojki ali i imali za nas (generalno, ne samo ove sezone), fantasticnih 50%.imamo momentum, graham je snazan apgrejd na ovaj postojeci kontekst ali ce mu trebati vremena. bar je sve vreme tu sa ekipom mentalno, pa ce biti valjda lakse i njemu i igracima i treneru da ga podrze u periodu adaptacije, samo da krene da igra.Fun fact - da je Real sinoć šutirao trojke približno kao Zadar nedavno, bilo bi puno čupavije. Složile su se kockice ovih 2 nedelje u puno aspekata, ali je bilo i nekih povoljnih okolnosti kao što je Realov šut za 3 sinoć što se neće skoro ponoviti. Jeste to zasluženo borbenošću i trudom u odbrani jednim delom, ali su oni promašili i lep broj otvorenih šuteva (ako me ne vara sećanje). Što se Devontea tiče, raduje me njegov povratak koliko me i plaši, kako će se uklopiti u ovu sada već formiranu grupu sa odlikama čopora. Mada to može biti i dobra okolnost jer će morati da traži svoju ulogu i zasluži ključeve tima, za razliku od predsezone kad se nije znalo ni ko pije ni ko plaća pa se u tom rasulu ispucavao za sve pare. Saša je rekao da voli da ima opcije za izolaciju, sad se svodi na Nworu i Kodija donekle i u tom kontekstu čeka Devontea kao ozeblo sunce, samo daj bože da on brzo klikne, nešto nisam optimista da će ako ga ne krene da se podredi ekipi i ne nastavi da forsira svoje na silu dok ne proradi.
October 18, 2025Oct 18 Pošteno je to, Drako.Ono što malo muti vodu i širi mirise jeste to što si posle ovakve utakmice došao da nas častiš svojim vrlo intimnim emotivnim ispovestima. Na kraju krajeva, ako ćemo da teramo mak na konac, postoje mnogo važnije prepreke koje čoveka odvraćaju od navijanja za ovaj klub od tvog deficita vitamina IĆ.inače, ludi Luka najavljuje ludog Kilijana. On i Graham u isto vreme menjaju timsku krvnu sliku naglavačke. Edited October 18, 2025Oct 18 by kralj