October 18, 2025Oct 18 Ma kakvi ducco, ja uopšte nemam utisak da se Real ne znam kako ispromašivao za 3. Jedva se dve njihove otvorene trojke sećam (a siguran sam da bi se za minut setio 10 lansiranih mučenja sa životom poput Ljuljovih hero balla, Hezonjinih iz okreta, Fakuovog step-beka). Simpatični Zadrani su pucali kao na treningu. Ključ je u odbrani.Meni je žao Sfera, ali jebi ga takav je posao i ne treba preterivati. Ubrao je para kakave u Srbiji prosečan doktor nauka ušpara za životni vek ako živi skromno i letuje ne dalje od Paralije. Edited October 18, 2025Oct 18 by kralj
October 18, 2025Oct 18 Sve 5 kralju, ali pocetni post nije bila intimna ispovest, jednostavno sam hteo da podsetim da sam bio u pravu kada sam napisao da je vreme za promene. Ostatak posta je kratka rekapitulacija poslednje 3 utakmice, iz koje se vidi da su se igraci izdigli postepeno iz mulja u koji ih je uvukao Sferopulos.Evo, recimo, ja ne delim duccino misljenje da je bilo dosta otvorenih trojki reala sinoc, vecina je bila ili iz velike daljine (hezonja) ili sa rukom defanzivca na licu (i hezanja i svi ostali). Ne secam se kad smo bolje branili sut za 3 poena.
October 18, 2025Oct 18 1 hour ago, uini said:sećanje je krhko i varljivo ali imam neki overall dojam da je jedina sličnost to što su igrali zvezda i real i mi dobiligurović je tada otprilike sam ubacio ovoliko trojki (karikiram) koliko cela ekipa danasovoj ekipi ne treba shooting spree da bi dobila jaču ekipu od sebe.naravno, trebaju ti poeni u kozajntinuitetu, onakav start npr CMMa, dok se ne presaberemo, deki di trica sa jedne noge i ostale čarolije ali definitivno nismo keipa koja mora da bude šuterski raspoložena da bi pobeđivala.mora da ima kvalitetnu odbranu koja nam omogućava tranziciju. onda mogu graham i nwora da odlepe u nekom mini-periodu i da se pravi razlika.Zajedničko je što su to jedine 2 utakmice u kojima smo razvalili Real.I možda igra Vuka Radivojevića, koji je tu utakmicu odigrao na pleju, i CMMa juče.Recesija je patosirao Antić u revanšu četvrtfinala.
October 18, 2025Oct 18 7 hours ago, harper lee said:NIkad nisam razumeo ove gluposti i verovatno nikad i necu. Kad je klupski kosarkaski tim u pitanju valjda se povezujes sa igracima zbog kosarke a ne zbog pasosa. Kako covek moze da bude indiferentan prema nacinu na koji igra Moneke, na primer? To je kao da napises da neki Rus navijac CSKA nije mogao emotivno da se poveze sa Teodosicem ili neki Amerikanac iz Denvera sa Jokicem. Gledas poeziju na terenu ali jok, nije nas jebi ga i ne zanima me sta igra.Srecom da su veoma retki ljudi koji razmisljaju kao ti a jos redja deca.Na desetine naših kvalitetnih igrača igraju napolju, dovoljno da se sastavi nekoliko Zvezda i Partizana, ali to je izvoz kvaliteta iz zemlje koji se mora nadoknaditi, a ovo je mala zemlja. Trenutno imamo četiri NBA igrača i jednog trenera. Jedina zemlja koja u Evroligi ima više igrača od Srbije je Amerika. Drugačiji su naši problemi, svi bi mi voleli da su klubovi van Beograda bar malo konkurentniji, ali to je stvar nedostatka novca.
October 18, 2025Oct 18 39 minutes ago, Frank Pembleton said:Mene bi npr. zanimalo "šta se desilo sa igračima" kod ove promene trenera. I, mislim, nije to ono "šok terapija", ne izgleda mi tako.Ako se ispostavi da je Sfero "izgubio svlačionicu" zanima me u kom trenutku se to desilo i ko je sve tu učestvovao...Meni je ovo suviše velika promena da bi bilo samo neka varijanta svežine novog čoveka na čelu...ja sam napisao ovde nakon zadra, ne mogu da tražim, da će se na prvoj tekmi nakon otkaza sferopulosa, "videti trenerski pečat" narodski rečeno, taman da ja vodim ekipu, jer igrači najpre čitaju direktne i indirektne signale da je trener kriv a onda kada ga smene, jasno je da je sad il' nikad, tj da moraju da pruže sve što je u njihovoj moći.zadar nisam gledao ali ove dve evroligaške tekme nisu bile loše. dok to nisu postale, drugim delovima treće četvrtine.mislim da za uspeh ekipe nije uopšte važno koliki je udeo u lošem startu trenera, koliki igrača, koji deo je do front officea a koliko do ogromnog broja povreda u kratkom roku - dok god su svi stejkholderi izvukli neke pouke iz toga.viđali smo ovakve ili slične preokrete i ranije pri promeni trenera, duško ivanović je dobio 7 za redom ili koliko, pa je posle došao loš period i do kraja sezone nismo uspeli da vratimo svoj mojo.ovo je kvalitetna ekipa, koja može da igra sa svima i po ukusu navijača ali ima tu još puno posla, sezona je tek počela a dobar vajb ode kao što se i pojavi.39 minutes ago, ducca said:Fun fact - da je Real sinoć šutirao trojke približno kao Zadar nedavno, bilo bi puno čupavije. Složile su se kockice ovih 2 nedelje u puno aspekata, ali je bilo i nekih povoljnih okolnosti kao što je Realov šut za 3 sinoć što se neće skoro ponoviti. Jeste to zasluženo borbenošću i trudom u odbrani jednim delom, ali su oni promašili i lep broj otvorenih šuteva (ako me ne vara sećanje).Što se Devontea tiče, raduje me njegov povratak koliko me i plaši, kako će se uklopiti u ovu sada već formiranu grupu sa odlikama čopora. Mada to može biti i dobra okolnost jer će morati da traži svoju ulogu i zasluži ključeve tima, za razliku od predsezone kad se nije znalo ni ko pije ni ko plaća pa se u tom rasulu ispucavao za sve pare. Saša je rekao da voli da ima opcije za izolaciju, sad se svodi na Nworu i Kodija donekle i u tom kontekstu čeka Devontea kao ozeblo sunce, samo daj bože da on brzo klikne, nešto nisam optimista da će ako ga ne krene da se podredi ekipi i ne nastavi da forsira svoje na silu dok ne proradi. pomenuo je komentator juče još na počtku da je real jedna od najlošijih ekipa po procentu šuta ali im naravno ne smeta, jer mogu da postižu koševe na 100 načina i da brane svoj tvrdo. od sinoć imaju 28.5% za tri u el, naspram naših sada gigantskih 36.2%slažem se da bi nas lošija ekipa sa jako dobrim šutem za tri možda i dobila sinoć, sve je stvar konteksta.što se devonte grahama tiče, on nije dalabu, iako je prangijato-igrač, neće taj forsirati nešto ali će mu definitivno trebati više vremena da se sada uklopi.imamo kao što rekoste, sada malko lakše protivnike, koje moramo pobediti ali pružaju i priliku da graham uđe sa klupe, odradi neke sporedna uloga sekvence za početak, ako je uopšte krenuo sa 5na5, kontakt i ostalo.
October 18, 2025Oct 18 10 hours ago, Drako said:Nisam se ja posrao po timu vec rekao ono sto mislim, i sto ce se tesko promeniti, da ne mogu emotivno da se povezem sa timom u kome su skoro svi stranci.Ko moze, od volje mu, mene ne dotice.E sad, sta ja to tacno kukam?Konkretno, sta je u mom upisu kukanje, to sto sam napomenuo da sam dobio gomilu negativnih reakcija za ono sto svako ko nije slep vidi. Sferopulos je jedva prosecan trener, koga su iz jednog kluba motkama najurili, a drugi je polako gurao u rezultatski bezdan, i jos se hvalio ulaskom u 10, koji mu je, uzgred, obezbedio bivsi trener kluba.Cemu onda ove tvoje kvalifikacije kako "sam se posrao po timu" i "kukam".I, da mi dame oproste, koji si ti kurac da mi odredjujes sta ce meni da se svidja, sta cu da mislim i sta cu da pisem.Mozda si levi, ali politicki komesar mozes da budes samo tvojim istomisljenicima, od mene odjebi.Bas obrnuto, ne zanima me boja koze, pasos niti bilo sta ako vidim da se igraci bore i daju sve od sebe za klub, kada je to slucaj povezem sa kim god da igra za nas.Sinoc smo izbacili Real iz ritma utakmice, verovatno i to ima neke veze sa tim sto su slabije sutirali.Nekako slicna utakmica sa onom protiv Zalgirisa, slow start i od 2/4 krecemo polako da meljemo.Sok terapija za sada daje rezultate ali pocece i nas da skautiraju kroz naredna kola, ne moze to da traje doveka a i uska nam rotacija za ovako ziv ritam utakmica.Pojma nemam da li ce postepeno vracanje igraca da utice na ovo sto smo sada napravili ali ocigledno je da necemo moci da izdrzimo u ovom tempu sa malim brojem korisnih igraca.Uzivajmo dok traje i da se nadamo da moze sto duze.
October 18, 2025Oct 18 1 hour ago, Drako said:ne mogu emotivno da se povezem sa timom koji je sastavljen vecinski od stranacaZli jezici bi rekli da ti smeta tim pun “crnaca”.
October 18, 2025Oct 18 Kad sam pomenuo da bih voleo Obradovića nazad kao trenera pre nego što je Sfero otišao, ovde su reakcije bile da je šaban, da ne može da sastavi dve rečenice, da je imao sreću što je odveo Monako na F4, itd. Sinoć je sve opovrgao, i zaključio na KZŠ.
October 18, 2025Oct 18 1 minute ago, Milošica said:Svaka čast dragane, još jednom si pokazao znanje.Ne zajebavaj me zorom. Nisam ni kafu popio.
October 18, 2025Oct 18 Zajebano se ovo skautira, moj bato!Ono što mogu je da koriste prisustvo naših Jerotija i Viće na terenu. Sa skautingom ostalog mogu da idu u crkvu.Šalu na stranu, juče je Maledon otvorio utakmicu kao nezdrav, da bi već u drugoj četvrtini počeo da gubi driblinge na devet metara od koša iako ga je preuzeo kekeljavi Deda. Real mi se ni protiv Partizana nije svideo, ali imaju nenormalno potentan tim, ako ovi igrači kliknu, to će biti haos.I jedno nepopularno mišljenje - potez utakmice je onaj coast-to-coast Okekea sa promenom kroz noge na centru i bacanje (a dobro sad) Jaga u treći red partera.
October 18, 2025Oct 18 Samo da napomenem - svaka cast komsije za sinocnju igru i pobedu.Bilo je uzivanje za gledati.
October 18, 2025Oct 18 30 minutes ago, dragance said:Zli jezici bi rekli da ti smeta tim pun “crnaca”.Nope, medju voljenije igrace mi spadaju kvinsi i carls, odmah iza cirbesa, kaline i lazica.
October 18, 2025Oct 18 Pa u čemu je onda problem kada nemamo dovoljno dobrih domaćih opcija? Usput, ovo nije reprezentacija.
October 18, 2025Oct 18 Jago je simptačin lik ali bolje da je Aca Petrović došao umesto njega iz Brazila.Slažem se sa Kraljem, Real će biti baš opasan ove godine kako sezone odmiče.