May 26May 26 9 minutes ago, levi said:Kodi je najbolje igrao kad je je cepao maksimalnu minutažu i kad je sve na 1 zavisilo od njega. Svaki put kad bi se ekipa kompletirala i kad je trebalo da deli minutau on se raspadaoMeni deluje da je jedan od problema ove sezone bio da tim ima mnogo 'baja', odnosno lidera. Nije tu problem podele minutaže, čak nije ni egoizam, igrači se jednostavno ne osećaju komotno kad moraju svoju prirodu da suzbijaju.
May 26May 26 29 minutes ago, Svarog said:A šta tačno zameramo Dozetu? Nije se nešto eksponirao, deluje ok lik. Iskreno pitam.Zato sto ljudi vole da izgrade misljenje o nekom na osnovu jedne cinjenice (doveo ga Covic) i da ga se drze iako nemaju blagog pojma sta covek radi da li je i koliko uspesan u tome sta radi. Kad bih ja napisao da je Dozet dobar sa svima u klubu, da je dobar sa svim drugim sportskim menadzerima u Evroligi, da ima sve moguce informacije o svim igracima za koje smo i najokvirnije zainteresovani i da ga Tomic izuzetno ceni to bi bilo prihvaceno na ovom forumu kao da sam napisao da je danas sredina decembra i da je sneg do kolena. Na kraju ce morati formalno da ga pomere na neko manje vidno mesto da ne bode oci "bagzi&dozet rak-rana kluba" navijacima sa drustvenih mreza koji verovatno i ne znaju kako Dozet izgleda jer slabo sta znaju o klubu.Koliko god izgledalo neobicno ovo sto cu napisati u kontekstu trenutne atmosfere ali ako izuzmemo drustveni profil ljudi koji upravljaju klubom jedina ozbiljna greska uprave otkako su preuzeli klub je dovodjenje Obradovica na klupu a i to je greska koju su napravili podilazenjem pseudo-sovinistickom delu srpske kosarkaske javnosti koja voli da prdi o legendama kluba, nasoj deci, domacoj osnovi i slicnim budalastinama. Imamo nikad veci budzet, obaveze prema igracima se izmiruju na vreme, napravljen je inicijalno odlican tim koji je na kraju u Evroligi napravio rezultat realan u odnosu na kvalitet tima, nikada nismo bolje stajali sa menadzmentom Evrolige, Pionir je renoviran u skladu sa potrebama tima i znacajno je poboljsana infrastruktura u delu koji se bavi medicinskim tretmanom igraca. Da nema Bagzija i Dozeta kao babaroga, a veoma brzo ih nece biti, navijaci sa drustvenih mreza tacno ne bi znali na koga drugog bi uprli prstom i zbog cega.
May 26May 26 meni kao zaista neupućenom u dešavanja je već sumnjivo to što se bagzi i dozet stavljaju u istu ravan, dozet je ipak kli košarkaškog pedigrea, koji je i u vreme karijere važio za kontekstualno pametnog likaali da, u celoj toj situaciji, najmanje bitni likovi, kao i ti povici koje fotke ima neša ilić da se ne mrda sa svoje pozicijelepo si to opisao, odakle svi ti poviciu svakom slučaju nebitna storija jer se sve dešava na osovini drčela-tomić-trener-ekipaostali su infrastruktura, tj mišići
May 26May 26 Idemo! Valjda nam je Valk ohladila alkohol.SportklubMiloš Teodosić se vratio u Crvenu zvezduMiloš Teodosić, proslavljeni srpski košarkaš, posle jednogodišnje pauze se vraća u Crvenu zvezdu, postalo je jasno u utorak.
May 26May 26 7 minutes ago, kralj said:Idemo! Valjda nam je Valk ohladila alkohol.SportklubMiloš Teodosić se vratio u Crvenu zvezduMiloš Teodosić, proslavljeni srpski košarkaš, posle jednogodišnje pauze se vraća u Crvenu zvezdu, postalo je jasno u utorak.Samo da ga ne natera Tomić da nosi odelo i biće ovo über sezona. Ti, ja i Slavija Miša & Bugari
May 26May 26 19 minutes ago, kralj said:Idemo! Valjda nam je Valk ohladila alkohol.SportklubMiloš Teodosić se vratio u Crvenu zvezduMiloš Teodosić, proslavljeni srpski košarkaš, posle jednogodišnje pauze se vraća u Crvenu zvezdu, postalo je jasno u utorak.8 minutes ago, Valk said:Samo da ga ne natera Tomić da nosi odelo i biće ovo über sezona. Ti, ja i Slavija Miša & BugariDodjes mi pleh krempita zbog dusevne patnje otkako sam najavio povratak Teokratije da se ne izjalovi pa da me skratis za glavu.
May 26May 26 On 24. 5. 2026. at 13:45, harper lee said:Spanulis je Sasha Obradovic sa vecom i skorijom igrackom reputacijom, cak im je i stajling isti.Kokoskov ima smisla ako cemo imati strpljenja s njim, on je ranije poslove dobijao na reputaciju (prvi neamericki prvi trener ekipe u NBA) a sada je ta reputacija okrnjena zbog dva fejla u Turskoj i vreme je da se vrati onome sto zna. A zna mnogo. Po mom misljenju, izbor trenera sledece godine mora da oslikava stratesku orijentaciju Zvezde iza koje treba da stane ceo klub nevezano za to sta trabunjaju veliki podkast strucnjaci, luka&kuzma, tviter analiticari i slicne pojave. Kokoskov i Teo zajedno su karakterno voda i vatra, pretpostavljam da je ideja sa Teom da uz sopstveni napredak svojom generalnom kosarkaskom pojavom i "sad kad ti zalepim jednu preko labrnje" karakterom amortizuje kod igraca Kokoskovljevu za evropske prilike isuvise pitomu narav. Koliko god Kokoskov bio sumnjiv zbog ta dva fejla verovatno da ne postoji bolja ekipa za njega u ovom trenutku jer tu ima karaktera koji nikako ne vole da gube i da se osecaju kao gubitnici i nije im toliko potreban motivator koliko im je potreban neko ko se nece nametati previse u tom smislu ali ce ih kroz veliki broj akcija rasporedjivati tako da mogu da maksimizuju svoj ucinak i osecaju se komforno kao deo tima. Njegovo znanje nikada nije dolazilo u pitanje ali sa karakterne strane i strane komunikacije sa ekipom verovatno postoji razlog zasto nije uspeo u Turskoj.Krace receno, Kokoskov je, za razliku od drugih imena koja se pominju u kontekstu klupe Zvezde, high risk - high reward. I mislim da je to OK. Klub koji zeli da napravi iskorak ne moze da se osloni samo na to da taj iskorak napravi vecim budzetom i skupljim timom, mora da promeni nesto u filozofiji koja se do sada pokazala mediokritetskom. I kombinacija Kokoskov-Teo ce imati uspona i padova, kao sto su ih imali Jasikevicijus u Feneru, Barcokas u Olilmpijakosu, pa evo sada i Ataman u Panatanaikosu, za nas je mnogo bitnije u ovom trenutku da pronadjemo stabilnost i kontinuitet jer bez toga nema rezultata u sportu. Da li je ta osoba Igor Kokoskov necemo znati dok ne probamo, ono sto sigurno znamo je da su sva ova druga imena koja se pominju u rangu Obradovica i Sferopulosa ili ispod.Ne treba zanemariti i cinjenicu da su Kokoskov i Teo domaci i da ce zbog toga sigurno imati duzi grace period u podkastima od nekog stranca koji ce se od pocetka gledati urokljivim ocima. A i Tea nije umesno i pametno kritikovati previse, hoce d'udari.On 24. 5. 2026. at 13:52, Nikodije said:Odličan post, slažem se, posebno sa ovim da nam je potrebna promena filozofije. IK u tom smislu deluje kao korak u tom smeru, ja bih mu dao šansu i istrpeo ako treba, ali znamo da to kod nas ne ide baš tako.On 24. 5. 2026. at 14:14, kralj said:Kokoškov je ako se ne varam i u Turskoj implementiraotm neku lajt varijantu NBA pristupa sa gomilom pomoćnika vrlo profilisanih nadležnosti. Ne znam kako bi se Teo tu uklopio jer taj pristup nije idealan kao dril za funkciju glavnog trenera, koju pretpostavljam da je nanišanio.U svakom slučaju, bio bih debelo skeptičan ako se ostvari. Mogu misliti šta će Đura i Kuzma da kažu kad Kokoškov uzme tajmaut i 80% vremena ga provede sa pomoćnicima na sred terena bez da se obrati igračima. To što je lik imao najbolje akcije iz tajmauta maltene koje pamtim, sumnjam da će mu glavu spasiti.On 24. 5. 2026. at 14:21, Nikodije said:Osnovna promena filozofije™ rada kluba treba da bude upravo to da niko u klubu ne sluša Luku&Kuzmu niti bilo koga sa šipke ili nas koji nešto piskaramo, već da se logika donošenja odluka zasniva isključivo na struci. U tom smislu imam poverenja u Tomića, jer on deluje kao tip kojeg apsolutno zabole šta čaršija drobi i baš ne deluje kao neko ko će bilo koju odluku da donese kako bi zadovoljio zvezdašku javnost.Jab jako voleo da ove benevolentne™ izjave ostare dobro. Al mi se čini da će otići u Pičko ćelava pravcu posle dva vezana poraza.
May 26May 26 30 minutes ago, John Dies at the End said:Kakve reference ima Teo da preuzme jednu jako odgovornu funkciju??A koju funkciju ce preuzeti? I koje reference su potrebne?Jer kako pise: Još nije poznato na kojoj će funkciji 39-godišnji Valjevac raditi u narednom periodu.
May 26May 26 29 minutes ago, sigurnost said:I ovo bi se moglo oceniti kao populistički potez uprave. Ne nužno i loš.Imao je on ponudu i prosle godine ali je verovatno hteo godinu dana hladovine da malo obidje kafane. Zezam se, obilazi on kafane i ovako, pretpostavljam da bi za njega bio los tajming da postane deo uprave kluba koja je u isto vreme odlucila da se razracuna sa onim delom domace osnove sastavljenim od igraca koji su mislili da su veci od kluba pa ih Tomic i Sferpoulos pocistili kao metlom.Sigurno je da uvek ima malo populizma u ideji da neko tako veliko i voljeno ime vezes za klub ali sve i da je populizam bolje on nego neki Rakocevic ili Gurovic. Edited May 26May 26 by harper lee
May 26May 26 Kenan ostaje? Au bas je frka od Avela i ostalih Dubaia. Nadam se da cemo sto prije zavrsiti 2 pleja i centra da ne bi gledali Kenana i Rivera na poziciji Jaga i Plavsica