May 24May 24 Moze Kokoskov plus Teo.Samo ne mrtvi Alimpijevic ili Radonja iako potonjeg bas volim.Spanulis.. meh
May 24May 24 Popular Post 1 hour ago, Nikodije said:Kokoškov je imao i Finiks, to mu je prvi samostalan posao i fejlovao je, baš kao u ova dva evropska. Tri posla, tri fejla, dosta loša statistika. Ali ako neće Bili ili neko drugo veliko ime, onda bolje Kokoškov nego da vraćaju Radonju ili da nekoj zaslužnoj legendi daju da se uči na Zvezdi. Ako ništa, bar bismo konačno imali trenera koji actually govori engleski a ne natuca kao svi prethodni.Spanulis je Sasha Obradovic sa vecom i skorijom igrackom reputacijom, cak im je i stajling isti.Kokoskov ima smisla ako cemo imati strpljenja s njim, on je ranije poslove dobijao na reputaciju (prvi neamericki prvi trener ekipe u NBA) a sada je ta reputacija okrnjena zbog dva fejla u Turskoj i vreme je da se vrati onome sto zna. A zna mnogo. Po mom misljenju, izbor trenera sledece godine mora da oslikava stratesku orijentaciju Zvezde iza koje treba da stane ceo klub nevezano za to sta trabunjaju veliki podkast strucnjaci, luka&kuzma, tviter analiticari i slicne pojave. Kokoskov i Teo zajedno su karakterno voda i vatra, pretpostavljam da je ideja sa Teom da uz sopstveni napredak svojom generalnom kosarkaskom pojavom i "sad kad ti zalepim jednu preko labrnje" karakterom amortizuje kod igraca Kokoskovljevu za evropske prilike isuvise pitomu narav. Koliko god Kokoskov bio sumnjiv zbog ta dva fejla verovatno da ne postoji bolja ekipa za njega u ovom trenutku jer tu ima karaktera koji nikako ne vole da gube i da se osecaju kao gubitnici i nije im toliko potreban motivator koliko im je potreban neko ko se nece nametati previse u tom smislu ali ce ih kroz veliki broj akcija rasporedjivati tako da mogu da maksimizuju svoj ucinak i osecaju se komforno kao deo tima. Njegovo znanje nikada nije dolazilo u pitanje ali sa karakterne strane i strane komunikacije sa ekipom verovatno postoji razlog zasto nije uspeo u Turskoj.Krace receno, Kokoskov je, za razliku od drugih imena koja se pominju u kontekstu klupe Zvezde, high risk - high reward. I mislim da je to OK. Klub koji zeli da napravi iskorak ne moze da se osloni samo na to da taj iskorak napravi vecim budzetom i skupljim timom, mora da promeni nesto u filozofiji koja se do sada pokazala mediokritetskom. I kombinacija Kokoskov-Teo ce imati uspona i padova, kao sto su ih imali Jasikevicijus u Feneru, Barcokas u Olilmpijakosu, pa evo sada i Ataman u Panatanaikosu, za nas je mnogo bitnije u ovom trenutku da pronadjemo stabilnost i kontinuitet jer bez toga nema rezultata u sportu. Da li je ta osoba Igor Kokoskov necemo znati dok ne probamo, ono sto sigurno znamo je da su sva ova druga imena koja se pominju u rangu Obradovica i Sferopulosa ili ispod.Ne treba zanemariti i cinjenicu da su Kokoskov i Teo domaci i da ce zbog toga sigurno imati duzi grace period u podkastima od nekog stranca koji ce se od pocetka gledati urokljivim ocima. A i Tea nije umesno i pametno kritikovati previse, hoce d'udari.
May 24May 24 4 minutes ago, harper lee said:Spanulis je Sasha Obradovic sa vecom i skorijom igrackom reputacijom, cak im je i stajling isti.Kokoskov ima smisla ako cemo imati strpljenja s njim, on je ranije poslove dobijao na reputaciju (prvi neamericki prvi trener ekipe u NBA) a sada je ta reputacija okrnjena zbog dva fejla u Turskoj i vreme je da se vrati onome sto zna. A zna mnogo. Po mom misljenju, izbor trenera sledece godine mora da oslikava stratesku orijentaciju Zvezde iza koje treba da stane ceo klub nevezano za to sta trabunjaju veliki podkast strucnjaci, luka&kuzma, tviter analiticari i slicne pojave. Kokoskov i Teo zajedno su karakterno voda i vatra, pretpostavljam da je ideja sa Teom da uz sopstveni napredak svojom generalnom kosarkaskom pojavom i "sad kad ti zalepim jednu preko labrnje" karakterom amortizuje kod igraca Kokoskovljevu za evropske prilike isuvise pitomu narav. Koliko god Kokoskov bio sumnjiv zbog ta dva fejla verovatno da ne postoji bolja ekipa za njega u ovom trenutku jer tu ima karaktera koji nikako ne vole da gube i da se osecaju kao gubitnici i nije im toliko potreban motivator koliko im je potreban neko ko se nece nametati previse u tom smislu ali ce ih kroz veliki broj akcija rasporedjivati tako da mogu da maksimizuju svoj ucinak i osecaju se komforno kao deo tima. Njegovo znanje nikada nije dolazilo u pitanje ali sa karakterne strane i strane komunikacije sa ekipom verovatno postoji razlog zasto nije uspeo u Turskoj.Krace receno, Kokoskov je, za razliku od drugih imena koja se pominju u kontekstu klupe Zvezde, high risk - high reward. I mislim da je to OK. Klub koji zeli da napravi iskorak ne moze da se osloni samo na to da taj iskorak napravi vecim budzetom i skupljim timom, mora da promeni nesto u filozofiji koja se do sada pokazala mediokritetskom. I kombinacija Kokoskov-Teo ce imati uspona i padova, kao sto su ih imali Jasikevicijus u Feneru, Barcokas u Olilmpijakosu, pa evo sada i Ataman u Panatanaikosu, za nas je mnogo bitnije u ovom trenutku da pronadjemo stabilnost i kontinuitet jer bez toga nema rezultata u sportu. Da li je ta osoba Igor Kokoskov necemo znati dok ne probamo, ono sto sigurno znamo je da su sva ova druga imena koja se pominju u rangu Obradovica i Sferopulosa ili ispod.Ne treba zanemariti i cinjenicu da su Kokoskov i Teo domaci i da ce zbog toga sigurno imati duzi grace period u podkastima od nekog stranca koji ce se od pocetka gledati urokljivim ocima. A i Tea nije umesno i pametno kritikovati previse, hoce d'udari.Odličan post, slažem se, posebno sa ovim da nam je potrebna promena filozofije. IK u tom smislu deluje kao korak u tom smeru, ja bih mu dao šansu i istrpeo ako treba, ali znamo da to kod nas ne ide baš tako.
May 24May 24 Kokoškov je ako se ne varam i u Turskoj implementiraotm neku lajt varijantu NBA pristupa sa gomilom pomoćnika vrlo profilisanih nadležnosti. Ne znam kako bi se Teo tu uklopio jer taj pristup nije idealan kao dril za funkciju glavnog trenera, koju pretpostavljam da je nanišanio. U svakom slučaju, bio bih debelo skeptičan ako se ostvari. Mogu misliti šta će Đura i Kuzma da kažu kad Kokoškov uzme tajmaut i 80% vremena ga provede sa pomoćnicima na sred terena bez da se obrati igračima. To što je lik imao najbolje akcije iz tajmauta maltene koje pamtim, sumnjam da će mu glavu spasiti.
May 24May 24 17 hours ago, uini said:daj bože da se tako razmišlja. nije nikakva garancija za uspeh ali bi to bila retka prilika da imamo trenera koji ima respektabilno košarkaško znanje a teokratija bi, kao što kažeš, držao bedem ne samo zbog tribina, već je on pravi autoritet i za igrače u sastavu, tako da bi to bilo toliko sjajno da ne verujem da će se i dogoditi ( :Ovo bi bio ili genijalan potez ili ozbiljan fijasko. U svakom slucaju sam za, ali samo ako Kokoskov dobije slobodu u selekciji
May 24May 24 Osnovna promena filozofije™ rada kluba treba da bude upravo to da niko u klubu ne sluša Luku&Kuzmu niti bilo koga sa šipke ili nas koji nešto piskaramo, već da se logika donošenja odluka zasniva isključivo na struci. U tom smislu imam poverenja u Tomića, jer on deluje kao tip kojeg apsolutno zabole šta čaršija drobi i baš ne deluje kao neko ko će bilo koju odluku da donese kako bi zadovoljio zvezdašku javnost. Edited May 24May 24 by Nikodije
May 24May 24 2 minutes ago, Arthur Kirkland said:Ovo bi bio ili genijalan potez ili ozbiljan fijasko. U svakom slucaju sam za, ali samo ako Kokoskov dobije slobodu u selekcijija bih licno ostavio ovu ekipu; sta moze da bude za zvezdu ozbiljan fijasko u odnosu na vidjeni, gde ekipa koja moze da se egal kanta sa f4 kandidatima, postane topovsko meso za razjebani partizan?? Edited May 24May 24 by uini
May 24May 24 1 minute ago, Кристофер Лумумбо said:Kokoskov je fantastican izbor ako ta mogucnost uopste postoji.kokoshkov-teokratija > tito-partija. Edited May 24May 24 by uini
May 24May 24 7 minutes ago, uini said:ja bih licno ostavio ovu ekipu; sta moze da bude za zvezdu ozbiljan fijasko u odnosu na vidjeni, gde ekipa koja moze da se egal kanta sa f4 kandidatima, postane topovsko meso za razjebani partizan??Nisi me razumeo, ne mislim na razjebavanje citavog tima nego na doselekciju ili da se pita npr da li zeli da ostavi igrace kojima istice ugovor, ili npr ukoliko ima interesovanja za Nvoru, da li ga pustiti ili ne ukoliko je pod ugovorom, itd.
May 24May 24 Just now, Arthur Kirkland said:Nisi me razumeo, ne mislim na razjebavanje citavog tima nego na doselekciju ili da se pita npr da li zeli da ostavi igrace kojima istice ugovor, ili npr ukoliko ima interesovanja za Nvoru, da li ga pustiti ili ne ukoliko je pod ugovorom, itd.ja bih ostavio i monekea i nworu ali neka kokoshkov i teo to reshe feat tomic