May 23May 23 35 minutes ago, sigurnost said:Ćelafuta ostao đubre do kraja.Nije hteo da podnese ostavku, morali da ga otpuste.Znao je on jos pre kraja poslednje utakmice da je bivsi, imali su sastanak nakon ispadanja iz Evrolige i bilo je ili osvajanje oba domaca trofeja ili razlaz. On je ionako imao ugovor do kraja ove sezone i club option za sledecu. Bilo je samo pitanje vodjenja tima do kraja sezone a posle onoga sto su izjavili svi igraci kojih su se novinari dokopali posle poraza od Partizana postalo je jasno da i te dve utakmice treba da vodi neko drugi. Dakle, ne radi se o ostavci ili otkazu, preuzeo je na sebe obavezu koju nije ispunio i to je to.
May 23May 23 27 minutes ago, harper lee said:Znao je on jos pre kraja poslednje utakmice da je bivsi, imali su sastanak nakon ispadanja iz Evrolige i bilo je ili osvajanje oba domaca trofeja ili razlaz. On je ionako imao ugovor do kraja ove sezone i club option za sledecu. Bilo je samo pitanje vodjenja tima do kraja sezone a posle onoga sto su izjavili svi igraci kojih su se novinari dokopali posle poraza od Partizana postalo je jasno da i te dve utakmice treba da vodi neko drugi. Dakle, ne radi se o ostavci ili otkazu, preuzeo je na sebe obavezu koju nije ispunio i to je to.Razlika je u ljudskom preuzimanju odgovornosti.On i dalje misli da je kriv samo zato što je davao.
May 23May 23 10 minutes ago, sigurnost said:Razlika je u ljudskom preuzimanju odgovornosti.On i dalje misli da je kriv samo zato što je davao.Ne znam sta misli, znam sta je dogovoreno. Nijedan trener nece sabotirati svoju dalju karijeru tako sto ce javno izjavljivati da je krivica samo do njega, pa se ne moze ocekivati ni od trenera koji je tvrdoglavim insistiranjem da istera svoje sopstvenom timu usrao sezonu. Imao je tim koji je maltene na autopilotu i kvalitetnoj selekciji igrao odlicnu kosarku i sve sto je trebalo da uradi je da ono sto je vec imao na fundamentalnom igrackom nivou unapredi i na taktickom nivou tako sto ce da trazi najkomfornije pozicije za igrace koji su vec medjusobno napravili svoju hijerarhiju. Drugim recima, sve sto je trebalo da uradi je da ne pokvari ono sto vec sljaka vec samo da se prilagodi i malo trenerski dotera. On je umesto toga "krenuo da implementira" i poremetio je i igru, i hijerarhiju, i atmosferu u timu, sto je sezona vise odmicala igracima je sve manje bilo jasno sta treba da igraju i do kraja je svakim danom bilo sve gore i gore.Ja se ne secam kada sam poslednji put video da neki trener svojom tvrdoglavoscu ovako sistematski upropasti sopstveni tim, Obradovicev drugi mandat u Zvezdi je blueprint za trenere sta jedan trener nikako ne sme da radi. Nagovesteno je to kad je na onako podmukao nacin teran i oteran Grejem, pisali smo to tada dok nismo razbili tastaturu. Ekipe koje su duze vreme zajedno razviju neki svoj unutrasnji odnos, medjusobno postovanje, svi oni znaju ko sta moze i svako ima neku ulogu u njihovoj hijerarhiji, to se cacka jedino ako primetis da neki igrac remeti taj odnos a i tada imas podrsku od ostatka tima. A ti oteras kao neznalicu igraca za kojeg saigrac (Nwora) kaze da ih razbija na treninzima i da jedva ceka da udje u ritam utakmica kako bi im vise pomogao. Obradovic je dobio ekipu koja je letela po terenu, gde su svi jedni drugima cuvali ledja jer ih je skupila serija povreda na pocetku sezone, doslovno sve sto je uradio je da od takve ekipe napravi gomilu sludjenih i razocaranih ljudi koji ni sebi ni drugima nisu uspevali da objasne sta se desilo s njima. A sve je to uradio da bi pokazao ko je gazda, ko ima najveci uticaj i cija je poslednja. Nadam se da nikada vise necemo napraviti gresku da takve karaktere dovodimo na klupu. Igrac ako ne veruje treneru taj trener moze da bude Duda Ivkovic, dzaba je.
May 23May 23 19 hours ago, Segundo said:Gotovo niko nije mogao znati da li se promenio. Ali da, gledao sam i ja taj podkast gde je nasiroko govorio o vaznosti uloge sportskog psihologa, koliko se toga promenilo i u njegovom pristupu poslu, igracima, koliko je smireniji, kako je uz taj rad shvatio da se vremena menjaju, pa mora i on iz korena da se menja. Posebno je isticao situaciju u Monaku koja ga je na to naterala, kako je i igracima to nametnuo i kako je mnogo toga krenulo na bolje, te je nastaviosa tom praksom.I zaista je delovalo tako na njegovom honeymoon-u na pocetku mandata. E onda se dogodilo ono pomracenje nakon derbija koji realno nije smeo da se izgubi, jer smo u datom trenutku delovali kao druga galaksija u odnosu na KKP. Na toj konferenciji kao da se pojavio drugi covek i od tog momenta gotovo svako njegovo obeacanje je bilo ultra intenzivno, nervozno, napeto, cesto ga je bas tesko slusati. I ono sinoc, pa na sta to lici, bolje nemoj odgovoriti na neko pitanje, nego onako otici. Prosto nije sportski, ako nista drugo.Još kad se pominjao kao mogućnost potpisa pitao sam ovde ljude da li se sećaju Kako je izgledao u prvom mandatu. Život nas uči da ljudi mogu kod sebe dosta toga da izmene ali da srž ostaje ista. Dakle promene su uglavnom kozmetičke, površinske i nastaju pre svega zbog toga da bi se ljudi bolje prikazali u očima drugih a ne zato što zaista iznutra osećaju da treba da se menjaju.Obradović je suštinski ostao isti, a sve ono što smo slušali o promenama, smirivanju i tako dalje je samo priča koja lepo zvuči za navijačke uši. Imao sam ideju kako će ova priča sa njim da se završi već prilikom potpisa, a tinjala je određena nada da moj pesimizam nije na čvrstim osnovama, ali je na kraju ispalo onako kako je to i bilo očekivano, ovaj rasturio sve što se može rasturiti da kamen na kamenu ne ostane. Samo njegovo dovođenje je bio populistički čin umesto da se slušao razum i da se doveo neki trener koji je možda manje popularan među publikom ali koji bi bolje hendlovao ovaj tim. Plašim se da će populizam naravno ponovo pobediti i da ćemo sledećeg na klupi za neke ogromne i sulude pare gledati Spanulisa koji će proći još grđe nego Obradović.
May 23May 23 Ozbiljno strpljenje je potrebno da na najgori moguci nacin i uz najodvratnije psovke ne ispratim "trenera".Svaki pristojan covek bi sam otisao.
May 23May 23 6 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Plašim se da će populizam naravno ponovo pobediti i da ćemo sledećeg na klupi za neke ogromne i sulude pare gledati Spanulisa koji će proći još grđe nego Obradović.Za sada u trci vodi Kokoskov, Teo pomocnik.
May 23May 23 Kokoškov ima mnogo košarke u malom prstu.E sad, publika ima malo košarke pa ćemo videti već.Ko god dođe hoću da ga vidim na klupi ceelu sezonu nezavisno od rezultata.
May 23May 23 6 minutes ago, JPM said:Kokoškov ima mnogo košarke u malom prstu.E sad, publika ima malo košarke pa ćemo videti već.Ko god dođe hoću da ga vidim na klupi ceelu sezonu nezavisno od rezultata.Jasno im je da se ove sezone polako pretvaraju u kopije prethodnih i neka ideja je da stave cepove u usi i pokusaju da izguraju nekog trenera na duze staze. Kokoskov je ozbiljna kosarkaska glava i red bi bio da ga malo sreca pogleda pa da mu sezona dobro krene, u tom scenariju Teo bi bio taj koji bi amortizovao konstantna nezadovoljstva svim i svacim dezurnih budala s tribina i drustvenih mreza. Ne znam da li je resenje dobro ili nije ali o tome se prica, hoce domaceg trenera a srpska trenerska bara je malo presushila.