Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

Primetio sam nekoliko puta već jednu situaciju u našim utakmicama. Ne znam koliko je objektivan utisak ali pošto se već dešava neko vreme, podeliću to.

Naime, čini mi se da se već dešavalo ovako nešto, da mi krenemo jako lepo po pitanju protoka lopte u napadu, kao što je sinoć bio slučaj (šutevi su ušli, mogli su i da ne uđu, dešava se), a da se onda ekipa sredinom prve četvrtine resetuje na ISO ball. I onda kreće ovo naše standardno, ako Nwora i Butler polude, mi dobijamo, ako ne, gubimo.

To je verovatno do trenera koji ne vidi dalje od nosa, to jest od primarne zamisli toka utakmice.

Da se osvrnem na regularni deo sezone.

21-17 je solidan učinak, bilo je sezona kada je taj učinak vodio direkt u prva 6, nažalost poklopila se takva sezona kao ova, neviđeno izjednačena, najkompetitivnija u istoriji možda i kompletne košarke.

Hajlajt sezone, dva tačnije. Prvo Tomin jumpstart ekipe, pa onda Saletova before implementation era. Drugi hajlajt je od 11-10 do 14-10 kada smo nasuprot svim očekivanjima dobili tri utakmice zaredom na strani.

Ali i puno WTF momenata i loših serija. Ponovo je bilo famoznih 16-10 posle kup utakmica i ponovo blagi strmopizd. Do kraja 5-7 skor. Da je bilo 7-5 što je itekako bilo realno (jer mi nismo napravili nikakva cuda pravili nakon 16-10 vec bas suprotno, gubili ono sto nismo smeli i gubili ono sto je bilo tako predvidjano), mi bi danas pričali o uspešnoj sezoni.

Ovako, nit smrdi niti miriše. Videćemo.

• Replies 18.4k
  • Views 823.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

• Popular Post

Mi jednostavno neko vreme uopšte ne pipamo odbranu. PO utakmice se ne mogu dobiti bez odbrane. Za ovo mi je najveći krivac trener. Mi toliko preuzimamo da se više ne zna ko i koliko pomaže sa strane pomoći. Ne znam šta uopšte rade na treningu? Ako je jedan Osetkovski mogao da nauči kada i koliko da pomaže ne vidim zašto ne mogu naši igrači.

Asvel prošlo kolo smo pobedili samo zahvaljujući što je to najgora šuterska ekipa u ligi i imali smo mnogo bolje procente od njih. Inače defanzivni rejting na toj utakmici nam je bio 133 što je sramota. Sinoć protiv Reala još gori 134

Mi smo vrhunsku odbranu igrali one 3-4 sedmice malo pre i nakon preuzimanja Saše. Tih mesec dana su pokazali da umeju i da mogu da igraju odbranu. Nije to bila jedna utakmica pa da bude slučajno. Igrali smo protiv najjačih ekipa EL i razvaljivali odbranu. Ofanzivni rejting u tih mesec dana nam je bio skoro identičan kao i sad (114) ali je defanzivni bio 99 i bili smo najbolji defanzivni tim u EL:

image.png

Mi jednostavno nemamo dovoljno kvaliteta da ofanzivom pobedimo PO ekipe a defanzivu više ne igramo. Defanziva je za sisice...

2 hours ago, Nikodije said:

21-17 nije loš rezultat, al nešto mi je sveukupan utisak Zvezdinog učešća ipak tanak. Bio sam oduševljen utakmicama protiv Reala i Monaka neposredno nakon Salovog dolaska, baš je bila ta neka ludačka energija u timu, krvava kolena, mitske zveri, a opet bilo je i talenta i delovalo je da se nešto dešava. Nekako se to kasnije pretvorilo u kamilicu što bi rekli Hrvati, korektno odrađeno, ali mlako. Svakako vredi notirati niz od tri gostujuće pobede, to je bilo nešto novo. Ne očekujem da se kroz plej-in domognemo plej-ofa, al ajde da vidimo.

Poverenje mi uliva to što je Milan Tomić preuzeo sportski sektor, pa verujem da će tokom leta napraviti iskorak što se tiče selekcije i kvaliteta ekipe, pošto ovi dosadašnji stručnjaci ne mogu da prebace 10.mesto koliko god para potrošili.

U tome i caka. Videli smo na tih nekoliko utakmica da možemo da igramo jako dobru odbranu, pa da to koristimo i igramo tranziciju što nam leži. Stvarno je delovalo da kad se vrate povređeni igrači, i Saša implemetira svoju "magiju", da će ekipa igrati još bolje u oba pravca i da je legit kandidat za prvih 6. Ali ne lezi vraže, kako je vreme prolazilo (negde od utakmice protiv Barse u Beogradu), mi više odbranu skoro da nismo igrali, jer nam 50-60 poena za prvih 20 minuta nije dao samo onaj kome se nije igralo taj dan. Nismo mogli nikog više da rutiniramo, a pobede su uglavnom dolazile kad se potrefi da više igrača ima dobar šuterski dan. Ne vidim ko može da bude kriv za to nego trener. Takođe neke wtf odluke i klađenje na neke igrače je takođe pokazalo da mu procene i nisu neke...

Uopšte ne pričam o skoru 21-17 koji je solidan, već samo o tome kako izgledamo na terenu. I to u najvažnijem delu sezone. Mislim da bi Obradović već bio bivši da nije imao onu seriju od 3 pobede na gostovanjima (Monako, Milano, Asvel), jer smo pre toga pukli ubedljivo nekoliko utakmica, uz baš lošu igru. Mislim da bi na duže staze to bila i bolja varijanta, pod uslovom da se doveo dobar trener, jer ovaj nažalost to nije. Uvek je bzvz porediti, ali ne može da se ne primeti pečat koji je Penjaroja udario Partizanu. Ekipa koja nije znala gde je levo, sad igra jako smislenu košarku, sa Karlikom ili bez njega. Dok je ovaj doneo ISO divljinu, a odbranom se nije ni bavio, jer ako jeste onda ovo kako je mi igramo još više govori o njemu kao treneru...

Edited by Michael Krueger

Prepustio je sudbinu u ruke Batleru i Nvori pa šta oni urade, baš alibi vođenje tima bez ikakvog pečata. Fazon neću da ih smaram sa nekim zahtevima da se ne naljute. Ajde Batler i Nvora, ali tu je i krenuo i Moneke da džordaniše i šutira ono što nije mogao ni u Baskoniji. Za odbranu je Ivan objasnio.

Negledljivo sve u svemu, nije to ozbiljna košarka.

Edited by Nikodije

Loš trener, loša košarka, igra se na inspiraciju pojedinaca, kada zagusti, samo sistem pomaže.

Cenim da od sl godine gledamo Radonjića ili Alimpijevića.

Što bi Alimpije išao iz Bešiktaša, tamo je bog, igraće EL sl.sezone. A i Radonju je pregazilo vreme. Ja sam za stranca, mada nemam nijedno ime na umu.

Edited by Nikodije

Ako ne uđemo u PO i izduvamo ABA, verujem da je Sašo bivši. Valjda i ovi ćaci iz uprave imaju oči i vide da čovek nije doneo ništa i na šta mu ekipa liči. Čak i karakterno je 1 bezveznjak. Ipak bih ostavio većinu igrača, a Kodija obavezno, iako je juče odigrao baš lošu utakmicu. Ne bih plakao za Nvorom definitivno, to sam napisao i pre mesec dana, može da se nađe takav trpač koji igra i malo odbrane. Batler je gotivac i magija, ali takođe ima velikih problema sa kondicijom i odbranom... Njega bih ostavio naravno. Monekea takođe. Fali jedan jak plej, ništa bez toga... tu smo baš omanuli ove sezone, nije čudo što je Kodi lipsao...

Edited by Michael Krueger

Zanimljivo je da zadnjih ohoho strana niko više ni ne pominje f4, čak i oni najhrabriji dobace eventualno do plej ofa, izuzev Dr Čele i @MiddleClass-a koji su ostali dosledni u sahranjivanju braće iz Oly-a...eee kukavni srpski rode fantom

Inače, ne znam da li je neko primetio sinoć su jedan protiv drugoga igrali dvojca jako talentovanih, fizički perfektnih trpača koji imaju košarkaški IQ u minusu. Nwora i Hezonja.

Isti su, kao braća, glupi ko kurac. Imaju potencijal da postižu 30 poena po utakmici samo kada bi naučili da biraju najbolje šuteve. Ali ne...to je sve neki step bek, fejd avej, kurci palci, roling i ta sranja. Sami sebi komplikuju.

1 hour ago, ivan9999 said:

Mi jednostavno neko vreme uopšte ne pipamo odbranu. PO utakmice se ne mogu dobiti bez odbrane. Za ovo mi je najveći krivac trener. Mi toliko preuzimamo da se više ne zna ko i koliko pomaže sa strane pomoći. Ne znam šta uopšte rade na treningu? Ako je jedan Osetkovski mogao da nauči kada i koliko da pomaže ne vidim zašto ne mogu naši igrači.

slažem se generalno ali mislim da nije tačno da ne pipamo odbranu, nego smo i u tom aspektu jednoipo-dimenzionalni, kao i u napadu.

sinoć je obradović, osim logičnog odstupanja da ne startuje rivero (moteijunas) protiv tavaresa - očigledno naredio ono što radimo tek početkom drugog poluvremena: čvrstu defanzivu i neku svest da se iz drugog plana mogu čitati početni pasovi i tako makar poremetiti napad. a imali smo odličan učinak na temu u prvih 5x mins, možda i cele tri presečene, samo što nismo baš dobro finiširali te ulovljene lopte.

e obično se u tom nekom trenutku protivnički trener prilagodi ali sinoć to nije bilo potrebno, jer se facu mofo campazzo sam prilagodi i krene da buši datu postavku defanzive.

kao i u napadu, mi ni u odbrani nemamo plan B, što je stvarno deprimirajuće za bilo kog trenera a kamo za lika koji je već xy godina faktor u euroleague, bio jednom i na f4, šta znam.

posle smo se raspali nakon onog spektakla ljulja.

ali jedna & kusur ideja u napadu + jedna&kusur ideja u odbrani prosto ne može da se završi berićetno, makar protiv najboljih ekipa i bez nekog idealnog scenarija.

mnogo je to sužen manevarski prostor da bi se pouzdao u bilo šta.

ajde nadam se barci u gostima. mislim da ne mogu našeg obrada tri za redom da dobiju, samo da je bolomboj sposoban.

15 minutes ago, JPM said:

Inače, ne znam da li je neko primetio sinoć su jedan protiv drugoga igrali dvojca jako talentovanih, fizički perfektnih trpača koji imaju košarkaški IQ u minusu. Nwora i Hezonja.

Znaš i sam... Dvometraši koje vuče lopta. Lopta upravlja njima, a ne obrnuto. ;)

Alimpije i Radonja... lolol

Ko Terza kad vrti Miloja i Dekija

Šanse nema da Alimpije dođe, lik je postao ime u Turskoj plus Bešiktaš ima ambicije ka Evroligi.

Radonja valjda tek krenuo u Zenitu.

U svakom slučaju nama treba out of the box razmišljanje, a ne da recikliramo. Alimpijević mi se kao lik ne sviđa. Čini mi se mnogo nadobudan, stalno se svađa. Rezultate ima, bez dileme.

• Popular Post

Ovakvi navijači ne zaslužuju da im tim igra u EL, tu ne mislim na PPP nego generalno. Onakve kofe govana na X-u po svima a najviše po Kodiju cenim da ćemo na kraju sezone tražiti novog pleja samo zato što postoji opcija translate na X-u. Ja sam stvarno šokiran onakvim izlivima mržnje.

Edited by Moća

Navijači Zvezde su tipičan primer kompleksaša koji imaju bedne živote i onda frustracije leče na nečemu što je u svojoj biti oblik zabave, a to je sport.

Edited by JPM