Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Porediti Palace koji je na kvarno ispao iz LE u LK je baš onako 🤦‍♂️

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

3 minutes ago, dragance said:

Porediti Palace koji je na kvarno ispao iz LE u LK je baš onako 🤦‍♂️

Palace nije igrao u Evropi 30 godina, njima je ovo veća utakmica nego nama Krasnodar

• Author
4 minutes ago, levi said:

Palace nije igrao u Evropi 30 godina, njima je ovo veća utakmica nego nama Krasnodar

Ne moze klubu kojem su evropska takmicenja manje bitno takmicenje od maticnog i ne zavisi od njih ni na koji nacin evropske utakmice da budu vaznije nego klubu kojem su evropska takmicenja izvor osnovnih prihoda za zivot. Nama je Krasnodar doslovno skinuo omcu sa vrata, Palas i da osvoji LK ili ispadne u kvalifikacijama u njihovom zivotu i poslovanju se nista bitno nece promeniti.

Ajmo Zvezdo

30 minutes ago, harper lee said:

To je standardna praksa u skoro svim ligama (Leh je takodje odlozio pre revansa sa nama) u Evropi ali ljudi generalno slabo znaju koliki je napor putovanje, priprema utakmice i utakmica u gostima u toku prvenstva jer se vecina nikada nije bavila sportom a ima i ovih veseljaka kojima je Premijer liga vrhunac fudbala pa im se slabo sta o fudbalu moze objasniti.

Pogrešno si protumačio moj post. Ja sam to napisao kao nešto što je normalno za klubove koji dolaze iz slabijih liga od "Liga petice", a i kod njih se često pomeraju mečevi za termine petak veče (npr u Kalču to koriste), za klubove koji igraju LŠ u utorak.

Ako pogledamo malo preciznije, Šturm je odložio svoj meč koji bi igrao kući sa Tirolom, te Genk i Briž u Belgiji, Hibernian i Aberdin u Škotskoj, Rozenborg u Norveškoj, Servet u Švajcarskoj, itd. Dakle svi oni klubovi čije su lige rangirane od 12. do 25. mesta. I svakom klubu je jako bitna ta finansijska inekcija bez obzira da li je u pitanju LŠ, LE, LK.

I vidim da se svako malo protura taj stereotip da se na forumu prati samo Premier Liga, možeš proći po ostalim temama pa videti ko šta piše, a sa druge strane ne svodi se fudbalsko znanje samo na pisanje o loptanju po našim livadama.

10 minutes ago, harper lee said:

Ne moze klubu kojem su evropska takmicenja manje bitno takmicenje od maticnog i ne zavisi od njih ni na koji nacin evropske utakmice da budu vaznije nego klubu kojem su evropska takmicenja izvor osnovnih prihoda za zivot. Nama je Krasnodar doslovno skinuo omcu sa vrata, Palas i da osvoji LK ili ispadne u kvalifikacijama u njihovom zivotu i poslovanju se nista bitno nece promeniti.

yawn2

Celtic, Kopenhagen, Fenerbahce i Benfika igraju danas, Rangers sutra

Mislim da je bilo korisno da nisu odlagali protiv Cukarickog. Domaci teren i prilika da igraci kao Ucena, Badjo, Arnautovic a mozda i Radonjic dobiju minute u takmicarskoj utakmici pre Pafosa.

1 hour ago, John Coltrane said:

I Pafos je odložio svoje, prvo, kolo kiparskog prvenstva.

Problem ne predstavlja ova odlozena utakmica, problem predstavlja prva odlozena utakmica i izlazak na teren u Lucanima i protiv TSCa sa rezervnim igracima, posebno u situaciji kada imas ali bukvalno novu odbranu, golmana, koji nisu uigrani , sto se videlo par puta kada Mateus nije znao gde ce I kome da posalje loptu, Rodrigo i Veljkovic nisu dobro stajali pri gradjenju napada.

Te dve utakmice( + odlozena) nisu bile nekog posebnog inteziteta i trebalo ih je iskoristiti za uigravanje. Naravno, nekim smanjiti minutazu, ali ne kao Milojevic.

Na kraju krajeva, videlo se na sta nam je licio tim i igra protiv Pafosa. Ima jos puno drugih Milojevih gresaka, ali uigranost prvo upada u oci.

• Author
27 minutes ago, John Coltrane said:

Pogrešno si protumačio moj post. Ja sam to napisao kao nešto što je normalno za klubove koji dolaze iz slabijih liga od "Liga petice", a i kod njih se često pomeraju mečevi za termine petak veče (npr u Kalču to koriste), za klubove koji igraju LŠ u utorak.

Ako pogledamo malo preciznije, Šturm je odložio svoj meč koji bi igrao kući sa Tirolom, te Genk i Briž u Belgiji, Hibernian i Aberdin u Škotskoj, Rozenborg u Norveškoj, Servet u Švajcarskoj, itd. Dakle svi oni klubovi čije su lige rangirane od 12. do 25. mesta. I svakom klubu je jako bitna ta finansijska inekcija bez obzira da li je u pitanju LŠ, LE, LK.

I vidim da se svako malo protura taj stereotip da se na forumu prati samo Premier Liga, možeš proći po ostalim temama pa videti ko šta piše, a sa druge strane ne svodi se fudbalsko znanje samo na pisanje o loptanju po našim livadama.

Nisam kritikovao tvoj post, slozio sam se sa njim, samo sam se nadovezao na te besmislene komentare o odlaganju utakmica. To je stvar klupskih odluka i one uopste nisu retke, zavise od nivoa pripremljenosti ekipe, stanja u rosteru u smislu sitnih povreda i zamora, prioriteta situacionih treninga u odnosu na pripremu neke leve utakmice i slicno. Naravno da mi uopste nismo morali da odlazemo Cukaricki sto se takmicarskog dela tice, jednostavno se radi o tome da je ceo strucni pogon u ovom trenutku usmeren ka dvomecu protiv Pafosa i ta utakmica bi bila distrakcija ko god od igraca da je igra. To je malo kompleksnija stvar od - sta koji kurac odlazemo, moze 11 klinaca da igra. Moze, naravno, ali i te klince moras da spremas za utakmicu, da potrosis minimum dva treninga na skauting i pripremu utakmice, to sve radi strucni stab. A da je odigras sa 11 klinaca opet ne dobijas nista na uigranosti igraca i dizanju takmicarske forme kandidata za prvi tim jer oni ne bi ni bili u konkurenciji za utakmicu.

Uostalom, postoji pravilo o odlaganju, nama je dvomec protiv Pafosa vazan iz najmanje 12 miliona razloga u cvrstkoj valuti, zaista ne mislim da strucni stab koji zivi od toga treba da se bavi budalastinama sa drustvenih mreza o tome da li treba odlagati utakmice ili ne. Oni znaju bolje sta im u ovom trenutku najvise odgovara.

32 minutes ago, levi said:

yawn2

Rijeka, Braga, Pao, AEK.... odložio Sturm, Genk, Svajcarci.

Ali dobro, uvek se nadje neko, da nama koji pratimo samo PL, soli pamet.

• Author
4 minutes ago, John Dies at the End said:

Problem ne predstavlja ova odlozena utakmica, problem predstavlja prva odlozena utakmica i izlazak na teren u Lucanima i protiv TSCa sa rezervnim igracima, posebno u situaciji kada imas ali bukvalno novu odbranu, golmana, koji nisu uigrani , sto se videlo par puta kada Mateus nije znao gde ce I kome da posalje loptu, Rodrigo i Veljkovic nisu dobro stajali pri gradjenju napada.

Te dve utakmice( + odlozena) nisu bile nekog posebnog inteziteta i trebalo ih je iskoristiti za uigravanje. Naravno, nekim smanjiti minutazu, ali ne kao Milojevic.

Na kraju krajeva, videlo se na sta nam je licio tim i igra protiv Pafosa. Ima jos puno drugih Milojevih gresaka, ali uigranost prvo upada u oci.

Napisao sam tada da je odraz nepostovanja s kakvim timovima smo izasli na te dve utakmice i stojim i sad iza toga ali nikakvu svrhu te utakmice ne bi imale sto se tice uigravanja prvog tima. Nasi treninzi su daleko jaci od tih utakmica, da i ne pominjem da na treningu mozes da simuliras igru protivnika sa kojim treba da igras dok na utakmicama nase lige igras viktorije i kampujes na protivnickoj polovini terena celu utakmicu. Sta mogu Rodrigao i Veljkovic da nauce o postavljanju pri gradjenju napada protiv Javora iz Ivanjice gde celu utakmicu stoje u praznom prostoru od po 20-30 metara i jedina im je obaveza da reaguju na potencijalne kontre dugim loptama? To je jedan od razloga zasto je nasa liga veliki problem za Zvezdu i zasto ne moze da posluzi kao deo pripreme za evropske utakmice, tolika je razlika u intenzitetu da su zahtevi kao da su dva razlicita sporta u pitanju. U jacim ligama nema te razlike. Naprotiv, u najjacim ligama klubovi igraju domaca takmicenja sa vise intenziteta nego na evropskim utakmicama dok ne dodju do same zavrsnice.

Sad ce neko da ispali onu cuvenu frazu o tome kako trening nije isto sto i takmicarska utakmica. Nije. Ali ni nominalno takmicarska utakmica u nasoj ligi za Zvezdu nije takmicarska utakmica.

Šta tek reci o komicnim pripremama . Kao mečku nas vodili u Rusiju ,igrali neke smešne pripremne utakmice sa slabim ekipama .Krenes totalno nespreman i neuigran . Na sve to tako nespreman i loš ti dodatno odlazes utakmice .Pre su kukali kako nam prvenstvo kreće mnogo kasno zato smo losi u Evropi .Sad kad je pocetak jula onda ni to ne valja ,smeta nam ,tražimo odlaganje .

Hoće li i sledeće kolo odložiti ponovo kad se vrate sa teškog gostovanja ?

4 minutes ago, harper lee said:

Napisao sam tada da je odraz nepostovanja s kakvim timovima smo izasli na te dve utakmice i stojim i sad iza toga ali nikakvu svrhu te utakmice ne bi imale sto se tice uigravanja prvog tima. Nasi treninzi su daleko jaci od tih utakmica, da i ne pominjem da na treningu mozes da simuliras igru protivnika sa kojim treba da igras dok na utakmicama nase lige igras viktorije i kampujes na protivnickoj polovini terena celu utakmicu. Sta mogu Rodrigao i Veljkovic da nauce o postavljanju pri gradjenju napada protiv Javora iz Ivanjice gde celu utakmicu stoje u praznom prostoru od po 20-30 metara i jedina im je obaveza da reaguju na potencijalne kontre dugim loptama? To je jedan od razloga zasto je nasa liga veliki problem za Zvezdu i zasto ne moze da posluzi kao deo pripreme za evropske utakmice, tolika je razlika u intenzitetu da su zahtevi kao da su dva razlicita sporta u pitanju. U jacim ligama nema te razlike. Naprotiv, u najjacim ligama klubovi igraju domaca takmicenja sa vise intenziteta nego na evropskim utakmicama dok ne dodju do same zavrsnice.

Sad ce neko da ispali onu cuvenu frazu o tome kako trening nije isto sto i takmicarska utakmica. Nije. Ali ni nominalno takmicarska utakmica u nasoj ligi za Zvezdu nije takmicarska utakmica.

Konacno da normalno diskutujes, bez spustanja sagovornika 😜

Da pocnem od poslednjeg pasusa. Nisu isto utakmice igraju treninzi naravno, ali je totalno drugaciji (psiholoski) pristup utakmici, drugacije na treningu, bez obzira na protivnika (verujem mi, video sam to nebrojeno puta).

2. Verovatno si u pravu da je intezitet nasih treninga jaci, igraci kvalitetniji, ali opeT, uigravas igrace u, kako da se izrazim, takmicarskoj utakmici, realnim situacijama, posebno odbranu i nove igrace sredine terena. Potrebno je da se dodje dok nekog automatizma u igri, da se zna gde koji igrac stoji, opet ponavljam, u RT .

• Author
Just now, John Dies at the End said:

Konacno da normalno diskutujes, bez spustanja sagovornika 😜

Da pocnem od poslednjeg pasusa. Nisu isto utakmice igraju treninzi naravno, ali je totalno drugaciji (psiholoski) pristup utakmici, drugacije na treningu, bez obzira na protivnika (verujem mi, video sam to nebrojeno puta).

2. Verovatno si u pravu da je intezitet nasih treninga jaci, igraci kvalitetniji, ali opeT, uigravas igrace u, kako da se izrazim, takmicarskoj utakmici, realnim situacijama, posebno odbranu i nove igrace sredine terena. Potrebno je da se dodje dok nekog automatizma u igri, da se zna gde koji igrac stoji, opet ponavljam, u RT .

Ne razumem kakvog spustanja kojeg sagovornika. Ako mislis na ovo o Premijer ligi, poenta je da ljudi koji uglavnom gledaju taj fudbal i na njega su se navikli bi trebalo da se ustrucavaju od komentarisanja drugih liga i drugog fudbala uopste. Premijer liga je jedinstveni fenomen koji nikako ne treba uzimati kao reper ni za fudbal, ni za sudjenje, ni za organizaciju klubova, ni za kompoziciju timova. To je prosto drugi sport, samo ima ista pravila (pisana, nepisana su veoma cesto samo slicna).

U teoriji si u pravu da utakmica nije isto sto i trening, pogotovo kod Milojevica koji svaku priprema kao da mu zivot zavisi od toga. U praksi igraci izlaze kao puskom na teren i mrze da igraju te utakmice. Secam se pre par godina jedne utakmice protiv TSC-a koji je odigrao sjajno i bilo je tesno, cini mi se da smo pobedili nekim kasnim golom, i Ivanica koji samo sto nije zaplakao od srece sto smo odigrali pravu takmicarsku utakmicu. Jednostavno nema nikakve koristi od tih utakmica ali ima mnogo stete jer igraci sticu neke navike koje su veoma opasne u Evropi.

Sto se tice uigranosti tima protiv Pafosa, da nismo imali karton Krunica i da Milojevic vise veruje Milsonu tim koji bi izasao je maltene isti koji je igrao i prosle sezone. Pri cemu je i ta rotacija Milson-Babika takticki bila nebitna, samo je u tim stavljen igrac drugacijih karakteristika. Ne mislim da nam je neuigranost bila problem na toj utakmici (kod Badja je problem bio mnogo veci od same neuigranosti) vec to sto je Milojevic potpuno promasio u pripremi utakmice.

1 hour ago, levi said:

yawn2

Uglavnom redovni učesnici UEFA takmičenja.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.