Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Kada Zvezdu nalupaju neke od azdaja (Barsa, Real, Bajern, PSG, Inter isl.) obicno nema zalopojki. Cak ako izgubimo sa recimo 3:2 ili 4:2, vecina navijaca to dozivljava kao uspeh. Medjutim, kada izgubimo ili ne pobedimo ubedljivo neke od timova koju vecina Zvezdasa percepira kao plitak potok, dunstere, amatere, ribare i kelnere, kao recimo Pafos, onda nastaje ono o cemu je Harper napisao malo iznad. Ja i dalje smatram da je Pafos trenutno bolji klub, i da ima jaci i kvalitetniji tim, i da ako bi Zvezda uspela da preokrene rezultat i kvalifikuje se za LS, da bi to bio znacajan uspeh. Kao uostalom i prosle godine protiv Bodea. Mislim da smo tada izbacili bolji tim od naseg tima.

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

1 hour ago, Arthur Kirkland said:

Bice jako gadno i zbog vremenskih uslova, vidim na Accuweatheru da ce biti ogromna vlaznost vazduha.

Zanimljivo. Prema Vikipediji vlaznost vazduha na Kipru u toku leta je 40-60% sto je razumno za istocni Mediteran. U Beogradu je prosecna vlaznost skoro 70%.

8 minutes ago, Dimitrije said:

Kada Zvezdu nalupaju neke od azdaja (Barsa, Real, Bajern, PSG, Inter isl.) obicno nema zalopojki. Cak ako izgubimo sa recimo 3:2 ili 4:2, vecina navijaca to dozivljava kao uspeh. Medjutim, kada izgubimo ili ne pobedimo ubedljivo neke od timova koju vecina Zvezdasa percepira kao plitak potok, dunstere, amatere, ribare i kelnere, kao recimo Pafos, onda nastaje ono o cemu je Harper napisao malo iznad. Ja i dalje smatram da je Pafos trenutno bolji klub, i da ima jaci i kvalitetniji tim, i da ako bi Zvezda uspela da preokrene rezultat i kvalifikuje se za LS, da bi to bio znacajan uspeh. Kao uostalom i prosle godine protiv Bodea. Mislim da smo tada izbacili bolji tim od naseg tima.

Većinom se slazem, mada mislim da niko kiparske timove ne naziva dunsterima i ribarima.

Paphos, Apoel Nicosia, Anorthosis Famagusta, AEK Larnaka, AEL Limassol,

Omonia Nicosia, to je 6 ekipa koje su vrlo zajebane i gotovo u svakom trenu bi igrale al pari sa ponajboljim ekipama Balkana.

Niti jedna liga ex yu nema takvu koncentraciju kvalitete.

Edited by Babu Bhatt

Mislim da malo ljudi zna o kiparskim klubovima iako su i Zvezda i Partizan nekoliko puta do sada ispadali od tih klubova iz evropskih takmicenja. Smatraju da su nasi favoriti u utakmicama sa Kipranima i da su porazi od njih blamaza. A dobar deo nase sportske stampe promovise takvo glediste. Ne primecuju da vise kiparskih klubova igra u UEFA takmicenjima nego nasih klubova i da su klupski bolje rangirani od Srbije. Strani kapital je napravio jaku ligu gde se 5-6 klubova ljuto bore za domace trofeje. Ono sto seici i azijski milijarderi prave od klubova EPL, to izgleda ruski tajkuni rade sa Kiparkim klubovima.

Edited by Dimitrije

21 minutes ago, Dimitrije said:

Ovo.

Izbaci Pafos, ubaci Benfika i niko ne bi rec rekao. Ali Pafos je kurac od reputacije, otuda i protesti.

Naravno da nije Pafos bolji klub od Zvezde, klub koji je do pre par sezona igrao drugu kiparsku ligu, a nedavno se i osnovao spajenjem dva lokalna kluba. Ulazu dobar novac, ali i takav novac je manji od budzeta Zvezde. Mene iskreno nisu uopste impresionirali niti juce niti protiv Kijeva. Da, imaju napadacki dobar , jako dobar deo tima, ali to je manje vise to, pre svega jer dominiraju u trkackom delu, Korea, Bruno, JaJa i onaj stoper Lukasen koji je kao od stene odvaljen, Ostalo je manje vise prosek at best tj nista bolje od Elsnika, Kataija i ostalih, o Krunicu, Duarteu ili Sherifu da i ne govorim.

Protiv Dinama su imali obilato srece u prvoj utakmici da ne prime 2,3 gola, pravili su amaterski greske pozadi, Dinamo nije zabio, promaio je dosta sansi i primio gol iz kontre, nesto kao i sinoc akcija za penal, izgubljena lopta i kontra u par sekundi. Juce u 1/2 su izgredali smesno kad su se branili, bukvalno smo u par sekundi dolazili do slobodnih prostora na krilima i do 20m od gola, druga je stvar sto ne znamo da iskoristimo to sto se nudi, bar nismo znali sinoc.

2/2 je bio raspad sistema, jer se igralo va bank , podeljen teren na dva dela, jurili smo po izjednacenje i ostavljali mnogo prostora, ali i to nije toliki problem bio koliko to sto nismo cenili loptu , nismo je mazili kao da nam je devojka, vec smo hteli da je se ratosiljamo sto pre, to se najbolje vidi u onoj peti Tiknizjana kod akcije za penal Pafosa, skroz nepotrebno glupiranje. Aj potez kao potez, jedan ok, ali toga je bilo previse, ne pamtim utakmicu sa takvim greskama. Imao je Jermen jos jedno katastrofalno dodavanje Elsniku, kad smo bili na 30m iskosa od gola Pafosa, totalno neuskladjeno kretenje Elsnika i namera Tiknizjana, to je bila ona situacija kad je Sunjic vukao loptu 60m i opalio preko gola, SVA sreca pa nije znao bolje to da resi i tako je manje vise izgledalo citavo 2/2, va bank, ludilo, ruke na rukama, baldisanje.

PREMIJA je sto je ostalo samo 1 2, zato sam i umereni optimista za revans, isto sam bio ubedjen lani da je i Bodo propustio svoju sansu kod kuce, tako i sada mislim da Pafos nije adekvatno iskoristio jednu od najgorih, ako ne i najgoru domacu utakmicu u Evropi od 2017, sto se tice kvalifikacija. Vrlo vrlo je moguce da ce to da ih zestoko zasvrbi u revansu. Uostalom, ovo je prvi poraz u kvalfikacijama kod kuce od poraza od Kairata, Ludogorets ne racunam, jer su se igrali produzeci, u 90 min je bilo 2 2.

To je moje misljenje, mozda i gresim, pa bude 2,3 razlike za njih, ali svakako nema ovde nikakvih razloga da se ne veruje u ovaj tim, nakon jedne zaista lose odigrane utakmice, desava se i to.

Edited by gorance

Šta ti znači "bolji klub"? Misliš bolji tim?

Zvezda je miljama iznad Pafosa istorijski gledano, naravno.

Pafos nit je bolji klub niti ima bolji tim niti ima bilje igrace

Pafos ima strucni stab a mi imamo dunstera

Bolje lav na celu zeceva nego zec na celu lavova

Kakav qrac Pafos, ljudi osnovali klub nekim spajanjem pre 10 godina. Do pre dva petka niko živ nije čuo za njih i odjednom su oni bolji od nas.

Mene samo brine Terzino “prijateljstvo” sa vlasnikom koji ih je preuzeo pre par godina, i od tog trenutka je počeo njihov vrtoglavi uspeh.

Inače kiparska liga (i klubovi) postoji da bi se prale pare i završavale menadzerske kombinacije. Kog su to, domaćeg igrača, oni izbacili u zadnjih X godina?

2 hours ago, gorance said:

Uostalom, ovo je prvi poraz u kvalfikacijama kod kuce od poraza od Kairata, Ludogorets ne racunam, jer su se igrali produzeci, u 90 min je bilo 2 2.

Jos jedna slicnost sa Kairatom je sto smo tu dobili crveni u 2. minutu (vrv najbrži crveni karton u kvalifikacijama ikad, ili jedan od), sto je i mnogo gora situacija od toga da primis gol u prvom minutu.

I tad smo se lozili da cemo u revansu nesto da uradimo, ali retke su situacije gde se izvadis u gostima posle poraza kući. Realno smo kaput, tamo treba da se desi cudo pa da izborimo te produzetke, jer dva razlike da dobijemo nema sanse

Edited by los borrachos

• Author

Stvarno ne znam odakle ta percepcija da se nipodastavaju kiparski klubovi, tim pre sto svi odavno znaju koliko se tamo tesko igra i koliko smo uvek imali problema s njima. Niti sam to video na forumu, ni u medijima, o klubu da i ne govorim. Oni su uglavnom u superlativima govorili o Pafosu i opominjali da se radi o veoma dobroj ekipi. Rekao bih da se takve stvari pisu napamet i iz secanja na neke periode pre 30 godina kad je takvih stvari bilo u izobilju iz opravdanih razloga. Naravno, kad bi se sad kopalo po X-u ili nekim drugim platformama naslo bi se dovoljno debila koji nista ne znaju o fudbalu i dozivljavaju kiparske klubove kao slabe ali takvih debila ima svuda i prepoznaju se po tome sto nikada u zivotu nista smisleno nisu napisali.

Pafos je dosta dobra ekipa ali nisu ne znam kako dobra ekipa i ako nas uopste prodju nastradace debelo u Ligi Sampiona. Onaj Serif koji nas je izbacio pre nekoliko godina me je mnogo vise impresionirao iako nije bio bolji po kvalitetu, oni su imali jasan plan igre koji se bazirao na snazi, brzini i disciplini i svima su pravili probleme te sezone jer se protiv takvih ekipa mnogo tesko igra ako ih potcenis. Pafos nema takav tim, oni su fino utrenirana ekipa koja ima dobre mehanizme u igri ali nemaju ni kvalitet, ni snagu, ni brzinu. Ozbiljni su vacarosi kao i sve "spanske" ekipe ali to im nece prolaziti protiv timova koji kod sudija imaju ozbiljnu reputaciju. Da su juce igrali protiv bilo kojeg tima iz najjacih liga oba njihova stopera bi bila iskljucena do poluvremena. Nas problem juce nije bio Pafos vec nasa losa igra koja je pre svega dosla iz veoma lose takticke pripreme utakmice, sto je i Milojevic priznao tako sto je zamenio igraca jos pre kraja prvog poluvremena, sto se zaista retko vidja. Naravno, nije pomogao ni primljeni gol u 37. sekundi utakmice koji im je omogucio da stanu iza lopte i hvataju nas na kontre.

Ono sto ce nama predstavljati mnogo veci problem, prosli Pafos ili ne, je to sto mi se cini da Milojevic kad je u frci poseze za starim navikama da igra oportunisticki (neko bi rekao takmicarski) i predvidljiv fudbal. Nama je iz mnogo razloga, od kojih je najznacajniji srpski fudbalski kartel koji se udruzi protiv stranog trenera cim pomisli da dodje da trenira neki nas klub, maltene nemoguce da dovedemo nekog trenera iz jacih evropskih fudbalskih skola poput ovog Spanca koji sedi na klupi Pafosa. A i kad bi neko takav dosao brzo bi odustao kad bi shvatio da uglavnom nece imati pojma s kojim timom raspolaze na prvoj sledecoj utakmici jer mu je uprava prodala ovog ili onog bitnog igraca. Sve dok ne prihvatimo cinjenicu da smo u strucnom, trenerskom delu trecerazredna fudbalska nacija i krenemo da ucimo od boljih od sebe ni nas fudbal nece daleko dogurati.

2 hours ago, Dimitrije said:

Ono sto seici i azijski milijarderi prave od klubova EPL, to izgleda ruski tajkuni rade sa Kiparkim klubovima.

Hajde ne preteruj.

Istina je da većina ljudi ovde pojma o evropskom fudbalu, i da niko ne prati ništa van svog dvorišta.

Čitam analize, kao,polazi se od Miloja i Ivanića, kao da se tim preko puta ništa ne pita, ne postoji...

Pafos je bio solidan favorit protiv Kijeva , a vi ih, bilo je jasno nećete dobiti u 90' niti jednu tekmu. (Evo, biće revanš, pa imate priliku)

Tu razglabate svi neke teorije, pojma nemate sa lkim igrate, sve analaize se svode na analizu jednog tima, domaćeg.

Do juče ste mislili da je Pafos kečap

I nešto vi analizirate

Ajde bre

@MiddleClass je jedini to uvideo, da li slčajno, ili stvarno prati, ne znam.

I da može mi se da to kažem, jer mi muka od čitanja ovakvih sranja.

Nije fudbal praćenje premier lige i omiljenog srpskog kluba, bio crno ili crveno beli.

Edited by Godfrey

Pafos je trenutno bolji klub od Zvezde jer, da parafraziram Harpera, Zvezda je uvozno-izvoizna firma a Pafos je fudbalski klub. Zvezda se bavi prodajom kvaliteta i uvozom, uglavnom mediokriteta i tako zaradjuje. Pafos ne izvozi svoje dobre igrace vec klub stalno raste kupovinom novih i kvalitetnijih jer ima bogatog gazdu. Zbog uvozno-izvoznih poslova, Zvezda nije uigrana do kraja prelaznog roka. Pafos je uigran jer je tim na okupu vise sezona. Sto dovodi do stavke da Pafos ima bolji tim cak i da individualno nema bolje igrace od Zvezde.

Primer gde je Pafos superiorniji od Zvezde je njihova tranzicija. Oni to rade kroz pas i zato igraju brze i lako stvaraju sanse. Realizacija tih sansi im je odlicna. Zvezdina tranzicija je najcesce kroz posed gde igrac koji je poveo tranziciju ceka priliku ili za sut, ili za centarsut, ili za zavrsni pas. Ta tranzicija zavisi od individualnog kvaliteta pojedinih igraca (ako moze da predribla, pretrci, nadjaca, centrira, sutne) a ne od timske igre. Buduci da Zvezda nema brzih igraca (osim Babike i Radonjica), njena tranzicija nije brza. (Radonjic je na zalost povredjen jer je igrac koji je u stanju da individualnim kvalitetom sam zavrsi tranziciju i poentira. Babika jednostavno nema osecaj sta da uradi sa loptom kada je u sansi da poentira.) Generalno, Zvezda igra strasno sporo za nivo LS i za LE.

Pafos nece nista da uradi ako/kada udje u LS, jer nema kvalitet za taj nivo, ali nema ga ni Zvezda.

21 hours ago, Dimitrije said:

Zanimljivo. Prema Vikipediji vlaznost vazduha na Kipru u toku leta je 40-60% sto je razumno za istocni Mediteran. U Beogradu je prosecna vlaznost skoro 70%.

Plus, ne igra za Zvezdu generacija iz Despotovca.

Kakav problem sa vlažnošću vazduha mogu imati Mateus, Rodrigao, Seol, Badjo, Ndaje i Babika?

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.