Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

1 minute ago, harper lee said:

Napisao si da moramo da izadjemo iz "mentaliteta pacerske bunkerice", sto je nesto skroz drugacije od ovoga sto si sad napisao. Niti mi imamo taj mentalitet, niti igramo bunkericu, niti sve i kad bismo hteli da igramo bunkericu nemamo tim za tako nesto. Gubili smo posed prodatim loptama jer smo igrali nervozno i brzopleto a ne zbog ovakvog ili onakvog mentaliteta.

Moj je dojam da mi mnogo smislenije igramo, pod Milojevićem, utakmice gde smo malo ili skroz autsajderi. Tad se barem vidi neki plan igre, kako stojimo i to.

Ovo sinoć nije bio takav slučaj, i nama se trener pogubi u takvim situacijama.

U domaćoj ligi nam se svi a priori povuku, pa i nemamo drugu opciju, u evropi smo dosta ranjivi na ekipe koje umeju da u dva tri pasa naprave kontru.

Zato sam napisao da je poenta u mentalitetu.

Ali ok, mogu čak i da prihvatim sugestiju, ne menja to ništa. Na Kipru sad moramo da stegnemo, pa ćemo videti kako će to da izgleda.

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Just now, Mogli said:

Sto se tice vikanja Mirka, covek je trazio korner, sto je ako cemo da cepidlacimo trebalo i da sudi sudija, jer je on penal svirao kada je lopta izasla van terena a ne u momentu kada je igrac igrao rukom (ili on mislio da je igrao rukom).

✔️

Znam, samo sam skrenuo pažnju na to da je Mirku očito zaista stalo da pobedimo jer se on ne ponaša onako.

• Author
23 minutes ago, JPM said:

✔️

Znam, samo sam skrenuo pažnju na to da je Mirku očito zaista stalo da pobedimo jer se on ne ponaša onako.

Lose reagujemo na ta iberijska vacarenja, cak smo i sa Linkolnom u prvoj utakmici imali problema da sacuvamo zivce zbog toga. Moraju igraci da se prilagode, umesto da gube nerve treba stalno da prikenjavaju sudiji zbog valjanja, da odmahuju rukom i smeju se cinicno kad god neki njihov igrac padne, da ga vuku za rukav pokusavajuci da ga podignu i da mu se usput najebu majke, da fingiraju sukobe i kurcenja, da rade sve ono sto ce da natera sudiju da reaguje na opstrukciju kako ne bi ispustio utakmicu iz ruku. Sve ekipe to rade, cak i najjace na svetu.

40 minutes ago, Mogli said:

Nije briljirao Elsnik proletos, ali ovo je bas lose.

Bila je jedna situacija u prvom poluvremenu kad je sam sebi dao predug for na sredini terena, a pri tome nikoga oko njega nije bilo na 15 metara. To je bilo amaterski, bukvalno sam ugasio tv nakon toga.

Milosavljevic bi trebao da igra od starta. Iako je overall Rodrigao mozda i bolji za neku nijansu, iskusniji, ali je tromiji od Veljka. Milosavljevic je sinoc ostavljen na vetometini u 2/2 zajedno sa Veljkovicem i spasio je bar jedan gol i jos 2,3 maltene gol sanse jer se dobro postavio. Imao je jedan propust, mora da se to naglasi, kad je spic Pafosa uskocio u 5m ispred njega i prebacio gol, mogao je da bude kaznjen i on i Zvezda u tom trenutku, ali mora da se gleda cela slika, a ona je svakako povoljna kad se radi o Milosavljevicu.

Jermen je odigrao lose, bas lose. Kod prvog gola on je bio taj koji je bio ispred strelca gola, da li je mogao bolje da se postavi, da vise cuva svoju levu stranu da se pomeri za bar malo ulevo, to ostavljam strucnjacima da rese.

Kod nepriznatog gola Pafosa, direktan krivac, jer je kasnio za zatvaranjem prostora gde se ubacio strelac gola, na svu srecu po Zvezdu i njega, gol je opravdano ponisten.

U 2/2 jeste silovito jurio po boku, ali usled tehnickih greske ostavljao kratere.

Penal za drugi gol je dosao bas tako, odigrao je petom za Ivanica neprecizno i otvorio OPET kontru sa brisanim prostorom i hektarom povrsine za branjenje, koje muceni Elsnik morao da brani tako sto ce da sprinta sa fizicki mocnijim fudbalerom Pafosa, na kraju ga je jedva stigao, ali i baldisao, pa je nekontrolisano igrao rukom, mada ono za mene nije ruka, ne znam sta je mogao da radi dok trci. Da je drzi vezanu za kuk???

Tiknizjan je kriv i za gol Lecha, jer nije pratio liniju odbrane, mislim na onaj prvi duel u Poznanju.

Mnogo MNOGO nevidjenih gluposti je pravio tim Vladana Milojevica, kao nikada ranije u svim mecevima kvalifikacija. Ovakve greske su recimo bile nemoguce maltene , cak i kod onog tima gde su igrali Bakula, Vujadin Savic i ostali. Totalna anarhija na terenu i razbijene linije.

2 hours ago, JPM said:

Ja sam izgleda jedini koji ovde ne tvrdi da Pafos ima boljeg trenera, ne zato što je Miloje dobar, nego zato što ja pojma nemam ko je ovaj Španac. Vi ostali izgleda pratite kiparski fudbal. Svaka čast.

Vrlo verovatno niko odavde ne prati kiparski fudbal, ali doticni je dobrih 10 godina bio pomocnik Unai Emerija. Slozicemo se da biti u toj ulozi nije za bacanje ni sto se tice znanja, ni iskustva i verovatno mnogo cega jos sto mi nemamo.

1 hour ago, gorance said:

Elšnik je od januara u očajnoj formi. Penal u derbiju, protiv Lecha kiks, juče penal itd itd. Greši u dodavanjima previše, kasno se oslobađa lopte

Sto bi rekli nasi novinari, kuriozitet je da je uz Seola, Elsnik juce imao najvise tacnih dodavanja (cca 45 uz nekih 85% uspesnosti) i najvise pretrcao (cca 10,5 km).

Statistika bikini.

2 minutes ago, Segundo said:

Vrlo verovatno niko odavde ne prati kiparski fudbal, ali doticni je dobrih 10 godina bio pomocnik Unai Emerija. Slozicemo se da biti u toj ulozi nije za bacanje ni sto se tice znanja, ni iskustva i verovatno mnogo cega jos sto mi nemamo.

Nisam znao. Ali svakako si u pravu.

1 hour ago, MiddleClass said:

E da. Bez Radonjica smo sigurno i za revans, a Arnaut mozda bude spreman 15-20 minuta rolleyes

Šta je s Radonjićem, šta njemu fali? Čini mi se da sam video neki snimak gde vodi navijanje s šipke, nije delovao ni malo povređeno.

4 hours ago, Ted said:

pretpostavljam da će stručni štab morati drugačije da postavi igru tamo, naročito nakon Bgd iskustva. juče posle tekme je neko od onih konsultanata na Areni rekao da se oni nisu branili i taktizirali protiv Dinama, iako su doneli gol razlike sa gostovanja, već su igrali presing. odnosno, neće oni čuvati rezultat i igrati bunker

rekao bih da Zvezda ima kvalitet da parira i pobedi u gostima, a na kraju krajeva samo je gol razlike i bez pravila gola u gostima. otežavajući faktor jeste klima, ako je sad tamo pakao, a verovatno jeste

Koji strucni stab druze? Sta ti je to?

1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

Šta je s Radonjićem, šta njemu fali? Čini mi se da sam video neki snimak gde vodi navijanje s šipke, nije delovao ni malo povređeno.

Cuo sam da mu fali u glavi i da je lenj...

Ja sam gledao Pafos u drugoj utakmici protiv kijevskog Dinama. Totalna dominacija. Dinamo je od cetiri tima (Leh, Zvezda, Pafos, Dinamo) imao najskuplji tim (Zvezda je bila na drugom mestu), daleko skuplji od Pafosovog. Prognoze su bile da ce Dinamo i Zvezda da odlucuju ko ce da se kvalifikuje za LS. U tri utakmice, od kojih je dve odigrao kao gost, Pafos je nadigrao i Zvezdu i Dinamo, sto pokazuje da je Pafos daleko ozbiljniji tim nego sto su strucnjaci i prognozeri predvidjali pre pocetka zavrsnih utakmica kvalifikacija za LS. Pafos ima gol prednosti u odnosu na Zvezdu; Pafos igra napadacki i ima izuzetno dobru realizaciju; Pafos je prilagodjen klimatskim uslovima na Kipru; Pafos ima momentum jos od eliminacije Makabija. Sve ove prednosti koje ima Pafos su ujedno manjkavosti Zvezdinog tima. Ne vidim kako Zvezda za nedelju dana moze da podigne kvalitet igre i da nadigra i eliminise Pafos osim ako Pafos ne bude imao izuzetno los dan.

5 hours ago, JPM said:

Zato što centriraju nikome. Bukvalno Seol 5 puta centrirao baš tamo gde nema naših igrača. Neuigrani, pojma nemaju kretnje jedan drugog. Sve se svodi na neke 2 na 2 minijature.

Centarsut mora da bude ostra kifla, plus da iznenadi iole ozbiljnu odbranu, tj da je uhvati u raskoraku, ili nepostavljenu, inace od toga nema nista. Ovi baloni uz prethodno namestanje mogu prodju kad imas mozda ziga, a ovako…samo izvor frustracije.

• Author

Gresna mi dusa ali ponekad volim da pobedimo samo da ne bih citao uvek ista zakukavanja i zanovetanja o tome kako je svaki klub bolji od nas, kako nijedan nas igrac nema pojma, kako dovodimo uzasna pojacanja, kako niko kod nas ne zna da sutne, da centrira, da blokira, da doda, a ponekad tako posle pobede odem na postove pisane posle poraza da se malo nasladjujem i da vidim kako isti ljudi koji su zakukavali posle poraza pricaju bajke o timu posle pobeda. Zaista ne znam kako i kada se desilo da je vecina navijaca Zvezde prosto zaboravila (neki verovatno nikad nisu ni znali) da je fudbal sport, da u sportu postoje bolji i losiji timovi, da se u formu ulazi i iz nje izlazi, da nije svaki igrac na svakoj utakmici na vrhuncu jer su i oni zivi ljudi, da ako naseg trenera nadigra neki drugi trener to ne znaci da je nas trener dunster a ovaj drugi genije vec da je jedan od njih dvojice bolje racunao na toj konkretnoj utakmici, da cak ni najveci skauting strucnjaci nisu sposobni da posle pola sata igranja prepoznaju da li je neki igrac propast ili majstor a kamoli prosecan navijac kojem se poznavanje fudbala svodi na gledanje utakmica na TV-u ili strimovima.

Posle svake lose utakmice menjaj ceo tim, niko nema pojma, posle svake pobede zasto ne igra ovaj ili onaj kad smo vec toliko bolji. Kad igra prvi tim onda zasto ne igraju klinci, kad igraju klinci onda zasto ne igra prvi tim, zasto se odlazu utakmice, zasto se ne odlazu utakmice, zasto ne igra Zika, zasto igra Pera. Toliko frustracije, besa, nepoverenja, prezira, cak i mrznje prema svima i svakome. Toliko netolerancije, nestrpljenja, nervoze. Stalno se neki crni oblaci gomilaju, stalno se prorice katastrofa, i kad mora nesto dobro i pozitivno da se napise uvek sledi poslovicno ali posle kojeg se pisu citavi traktati o tome kako moze bolje (obicno je gomila sranja u pitanju ali da to zanemarimo) i kako ovo danas mozda izgleda dobro ali koliko sutra ce sve da ode u picku materinu.

Prosecan navijac Zvezde sa drustvenih mreza je postao prepoznatljiv socio-psiholoski fenomen, dotle je doslo. Sve ovo sto sam gore napisao odavno vise nema veze ni sa fudbalom, ni sa sportom, ni sa klubom, u pitanju je provala dubokog nezadovoljstva samim sobom i svojim okruzenjem, jedan uskogrud, kritizerski, kukavicki i gubitnicki stav o zivotu koji se najvise vidi posle sportskih desavanja jer su ona najcesca i ljudi ih najvise komentarisu. Nije mnogo drugacije ni kod drugih klubova i reprezentacije ali na Zvezdinom smo topiku i nekako mi je bas kod navijaca tog kluba upao u oko taj modus operandi.

Sport jebeni. Niko nece ostati gladan i zedan ako se izgubi i niko nece dobiti premiju na lotou ako se pobedi. Ne znam cemu tolika i toliko patoloska involviranost.

Evo kratkog podsećanja na dvoboje:

1991/92 – Crvena zvezda – Apolon Limasol 3:1 i 2:0

2001/02 – Crvena zvezda – Omonija 2:1 i 1389_flag_rs 1:1

2008/09 – Crvena zvezda – APOEL 3:3 i 2:2 (APOEL prošao zbog golova u gostima)

2012/13 – Crvena zvezda – Omonija 0:0 i 0:0 (Zvezda prošla posle penala 6:5)

2020/21 – Crvena zvezda – Omonija 1:1 (jedan meč, Omonija prošla posle penala 4:2)

Imajuću u vidu da su poslednji put crveno-beli trijumfovali na Kipru pre 34 godina, predstojeći revanš Crvene zvezde biće vraški težak zadatak. Za prolazak će biti potrebni maksimalna koncentracija, disciplina i energija.

Edited by Milosh76

8 minutes ago, Milosh76 said:

Evo kratkog podsećanja na dvoboje:

1991/92 – Crvena zvezda – Apolon Limasol 3:1 i 2:0

2001/02 – Crvena zvezda – Omonija 2:1 i 1389_flag_rs 1:1

2008/09 – Crvena zvezda – APOEL 3:3 i 2:2 (APOEL prošao zbog golova u gostima)

2012/13 – Crvena zvezda – Omonija 0:0 i 0:0 (Zvezda prošla posle penala 6:5)

2020/21 – Crvena zvezda – Omonija 1:1 (jedan meč, Omonija prošla posle penala 4:2)

Imajuću u vidu da su poslednji put crveno-beli trijumfovali na Kipru pre 34 godina, predstojeći revanš Crvene zvezde biće vraški težak zadatak. Za prolazak će biti potrebni maksimalna koncentracija, disciplina i energija.

Bice jako gadno i zbog vremenskih uslova, vidim na Accuweatheru da ce biti ogromna vlaznost vazduha.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.