Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

zvezda ima tu srecu da joj vlast ne odmaze, nije (jedini) cilj da se pare pokradu, vec je vucicu stalo do zvezdinog rezultata pa onda veliki deo novca koji zvezda zaradjuje se zapravo reinvestira u tim, a taj luksuz, recimo partizan nije imao u periodu kada je zaradjivao slican novac kao zvezda danas. partizan kroz prodaje zaradi 100 miliona, a onda im uprava dovede pjera boju i obioru oditu za ligu sampiona a 90% love strpaju u dzepove, dok zvezda dovodi arnautovica i tadica.

Edited by Nikodije

• Replies 6.5k
  • Views 301k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
5 minutes ago, Nikodije said:

zvezda ima tu srecu da joj vlast ne odmaze, nije (jedini) cilj da se pare pokradu, vec je vucicu stalo do zvezdinog rezultata pa onda veliki deo novca koji zvezda zaradjuje se zapravo reinvestira u tim, a taj luksuz, recimo partizan nije imao u periodu kada je zaradjivao slican novac kao zvezda danas. partizan kroz prodaje zaradi 100 miliona, a onda im uprava dovede pjera boju i obioru oditu za ligu sampiona a 90% love strpaju u dzepove, dok zvezda dovodi arnautovica i tadica.

Pitaj svakog navijaca Partizana sa malo soli u glavi koji ume da dobaci dalje od "ubija nas Vucic" i oni ce ti sami reci u cemu je kljucna razlika. Partizan je korisito svoju dominaciju da preskoci Zvezdu kao najveci klub u Srbiji i to je u velikoj meri i uspeo, u najmanju ruku se u jednom trenutku izjednacio u broju titula. Zvezda nema ambiciju da bude veci klub od Partizana jer to jeste vec vise od pola veka, za nju je dokazivanje toga gubljenje vremena. Zvezdin pogled je ka Evropi, isto kao sto je bio krajem osamdesetih godina kada su "veciti derbiji" igrani usput a zelja i ambicija su bile da se konacno napravi neki znacajniji proboj u Evropi jer smo pre toga stalno ispadali od velikih klubova cim se dokopamo neke zavrsnice. To su sujete velikih klubova, svaka ima svoje posledice.

Drugo, Partizanova dominacija je pravila slicnu razliku u Srbiji ali tada u fudbalu nije bilo toliko para koliko ima danas, pogotovo igranje u Evropi nije donosilo toliku finansijsku razliku. Grupna faza LS, koju smo mi igrali poslednje dve godine, samo u bonusima Zvezdi je donela vise para nego sto ceo roster bilo kojeg drugog kluba u Srbiji ukupno vredi na Transfermarketu. To je neverovatna privilegija i jos neverovatniji vetar u ledja. U to takodje treba uracunati i koliko daleko su transferi otisli. Partizanova najveca prodaja je bila prodaja Tosica i Ljajica u Mancester za 15 miliona, sto je bio fantastican transfer u to vreme, mi smo pre neki dan samo Maksimovica prodali za slican iznos. Istina je da su i troskovi veci ali dole u bazi je mnogo manja razlika, mnogo su se manje menjale cene infrastrukture i jeftinih domacih igraca u odnosu na to koliko su skocile cene najskupljih transfera.

Takodje, razlika je i u tome koliko su sposobni Terzic i Zecevic a koliko neke prolazne pojave poput Djure Frizure, Vazure i slicnog polusveta iz politike i biznisa koji je svojevremeno zajahao Partizan. Na Zecevica je bila ista ovakva povika kao sada na Terzica jer je u pitanju slicna kategorija lopova ali njih dvojica znaju svoj posao, dobro su povezani sa ostatkom evropske fudbalske mafije i majstori su za te piramidalne sheme od kojih se dobro zivi dok jednom cela prica ne pukne i piramida se srusi. Sto se desilo Partizanu a desice se i nama u jednom momentu kad Terzic ode ili bude uhapsen. Neke slicnosti se vide na prvi pogled. Na primer, Zecevic je napravio Zemunelo, naravno, takodje uz pomoc drzave, koji je bio motor Partizanovog uspeha, sada to isto Terzic radi sa Zvezdinom omladinskom skolom. Ne treba biti Ajnstajn pa razumeti koji igraci u ovom trenutku imaju najvecu cenu i cije prodaje ti omogucavaju veliki obrt. Obojica su takodje razumela koliko je vazan koncept reinvestiranja. Ne verujem da je postojala neka odluka na politickom nivou da se Partizanu zabrani reinvestiranje, jednostavno su im u upravu dosli alavi ljudi koji su mislili da novi igraci za prodaju padaju s neba i nisu se previse bavili pogonom a nastavili su da drpaju kao i ranije. To je u jednom trenutku doslo na naplatu.

Ima sigurno razlike i u tome ko je na celu vlasti, otuda Mirko Marjanovic i Vucic u ovoj prici, ali nije to tako jednostavno koliko ljudi cesto misle. Ti ljudi imaju prste u mnogo lukrativnijim poslovima, pogotovo Vucic. Pogledaj samo ovaj poslednji slucaj hapsenja gde je na jednom delu jednog infrastrukturnog projekta grupa drugorazrednih funkcionera optuzena da je maznula 115 miliona dolara. 115 miliona. Ko zna koliko takvih i slicnih slucajeva nece doci do suda dok se vlast ne promeni, a neki nece ni tada. Samo u Beogradu na Vodi su oprane milijarde evra mafijaskih para. U tom kontekstu verovati da se neko od njih svakodnevno bavi time gde ce koliko da "sipa" kako bi odredio izgled tabele JSL i palamuditi o "Vucku koji je kupio Arnautovica" je detinjasto.

Veliki Žarko Zečević. I njegov pokojni otac Slavko naravno.

jeste glupo reci da je "vucko kupio arnautovica" u situaciji kada zvezda godisnje zaradi 20 arnautovicevih plata, ali mislim da jeste cinjenica da je zvezdi sada dozvoljeno da tu zaradu investira u tim, sto je u nasim uslovima luksuz, s obzirom da je ovde prvi i osnovni cilj da se pare pokradu. nisam morao da navedem samo partizan, slicno je bilo i u zvezdi, krale su se stotine miliona tokom devedesetih i dvehiljaditih, a kupovala drvna gradja iz domace lige. zvezda je sada odskocila zato jer kradja nije jedina i primarna delatnost, a ne zato sto je terza bogomdan rukovodilac,

@harper lee

Edited by Nikodije

"This registration must be completed by 24:00 CET the day before the relevant first-leg match..."

Treba napomenuti da se dodatna registracija može obaviti do sutra u ponoć. Dan pre utakmice traje do sutra u 00:00.

Pitace neko... Dakle, Tadic ima fore da dodje do sutra u ponoc

47 minutes ago, Nikodije said:

jeste glupo reci da je "vucko kupio arnautovica" u situaciji kada zvezda godisnje zaradi 20 arnautovicevih plata, ali mislim da jeste cinjenica da je zvezdi sada dozvoljeno da tu zaradu investira u tim, sto je u nasim uslovima luksuz, s obzirom da je ovde prvi i osnovni cilj da se pare pokradu. nisam morao da navedem samo partizan, slicno je bilo i u zvezdi, krale su se stotine miliona tokom devedesetih i dvehiljaditih, a kupovala drvna gradja iz domace lige. zvezda je sada odskocila zato jer kradja nije jedina i primarna delatnost, a ne zato sto je terza bogomdan rukovodilac,

@harper lee

Nije prvi i osnovni cilj da se iz Zvezde pare pokradu, barem ne Vučiću. Ja sumnjam da je on uzeo i jedan jedini evro iz Zvezde, ima on mnogo, mnogo veće izvore prihoda od Zvezde - zamisli samo koliko košta njegov blagoslov za neku koncesiju ili veliku investiciju ili transakciju, pa pomnoži to sa brojem tih stvari na nivou zemlje i sa vremenom u kome se on za to pita. Njemu je Zvezda stvar prestiža, njegova igračka čiji sjaj i uspeh leče dečačke komplekse u njegovoj glavi, ali su i politički dobri za vlast. On će dozvoliti Terzi da lapa iz Zvezde kao da sutra ne postoji, ali će od njega očekivati da ta njegova igračka uvek bude lepa i sjajna, i to će biti uslov Terzinog opstanka.

Sa druge strane, Terza je svestan toga, ali i činjenice da količina love za lapanje drastično skače sa reputacijom i statusom kluba, i to eksponencijalno - finansijski stabilan klub ti donosi stabilne prihode i solidne igrače, koji te onda odvedu na viši nivo, gde dolaze još veći prihodi i još bolji igrači, i tako sve dok se ne udari u neki prirodni plafon omeđen sredinom u kojoj se Zvezda nalazi, ali i na kom plafonu se treba održavati. Stoga će kao svaki bistar i talentovan kri... privrednik Terza naći fini ekvilibrijum između trenutnog lapanja i unapređenja kluba, koji je karta za buduće lapanje, ali i njegov opstanak na mestu na kome to može da funkcioniše.

Uostalom, to je nešto što je Mamić shvatio u Dinamu pre više od 20 godina, kada smo se čudili izlaznim transferima teškim desetine miliona i dolasku Danija Olma recimo, dok su transferi od par stotina hiljada u Zvezdi tada smatrani kapitalnim i kada je dovođeno po 20 igrača u prelaznom roku po sistemu ćorave koke. Dokle će trajati videćemo, i Mamić je zglajznuo na kraju, ali nešto ne vidim da je taj kraj vidljiv barem dok je Vučić unaokolo.

Edited by Ayatollah

Brt ako upadaš u diskusiju pročitaj pažljivo. To sam i napisao u dva posta- sada u Zvezdi nije akcenat na krađi nego na rezultatu.

• Author
2 hours ago, Nikodije said:

A ko je branio Partizanu da reinvestira? Boris Tadic?

Jednostavno je, Terzic i Zecevic su bolji menadzeri od Vazure, Vucelica i ekipe koji su upropastili Partizan i Lukica i Vesica koji su upropastili Zvezdu. Sto i nije toliko tesko. Znam u kakva govna se uvaljujem kad pisem ovo na racun Terzica ali nije da me je bas briga kako ce ko da reaguje, cinjenice su cinjenice. Covek moze biti lopovsko djubre i solidan menadzer istovremeno, desava se.

1 minute ago, harper lee said:

A ko je branio Partizanu da reinvestira? Boris Tadic?

Jednostavno je, Terzic i Zecevic su bolji menadzeri od Vazure, Vucelica i ekipe koji su upropastili Partizan i Lukica i Vesica koji su upropastili Zvezdu. Sto i nije toliko tesko. Znam u kakva govna se uvaljujem kad pisem ovo na racun Terzica ali nije da me je bas briga kako ce ko da reaguje, cinjenice su cinjenice. Covek moze biti lopovsko djubre i solidan menadzer istovremeno, desava se.

Branio im je SPS koji već 40 godina drži fkp kao partijski plen.

• Author
1 minute ago, Nikodije said:

Branio im je SPS koji već 40 godina drži fkp kao partijski plen.

I za tih 40 godina Partizan je imao brojne uspone i padove u rasponu od ubedljivo najmocnijeg kluba u drzavi do ove raspale nesrece od prosle sezone. To je lenjo objasnjenje. Sta zna Terzic sada sto SPS nije znao tada? Sto, mozda se SPS zadovoljava malim apanazama i nije alav na vece pare? Nema nikakve logike u tome sto pises.

1 minute ago, harper lee said:

I za tih 40 godina Partizan je imao brojne uspone i padove u rasponu od ubedljivo najmocnijeg kluba u drzavi do ove raspale nesrece od prosle sezone. To je lenjo objasnjenje. Sta zna Terzic sada sto SPS nije znao tada? Sto, mozda se SPS zadovoljava malim apanazama i nije alav na vece pare? Nema nikakve logike u tome sto pises.

Bili su najmoćniji jer je bila doneta politička odluka početkom devedesetih da budu najmoćniji, ali da se ta moć pokaže tako da budu jači od Zvezde, time su bili zadovoljni. Nikakvu ambiciju nisu imali da ikada od Partizana naprave zaista veliki klub jer su secikese i lopovi, i sada iskijavaju sve te lažne titule, tako da mi njih i nije mnogo žao.

• Author
Just now, Nikodije said:

Bili su najmoćniji jer je bila doneta politička odluka početkom devedesetih da budu najmoćniji, ali da se ta moć pokaže tako da budu jači od Zvezde, time su bili zadovoljni. Nikakvu ambiciju nisu imali da ikada od Partizana naprave zaista veliki klub jer su secikese i lopovi, i sada iskijavaju sve te lažne titule, tako da mi njih i nije mnogo žao.

OK, to sam isto napisao u prvom postu na koji si odgovarao, ne razumem gde se ne slazemo. Partizanova dominacija nije imala nikakav cilj koji bi bio sam po sebi i vezan iskljucivo za Partizan, otuda su njihove najpopularnije navijacke pesme bile "kurva gasi se", "a ja imam tugu, sest godina dugu" i "zakljucali smo Marakanu". Nije ih ni meni zao, potpuno sam indiferentan, zao mi je sto se neki nasi debili primaju na njihove narative o njima kao zrtvi svetske zavere pa moram da citam o Vucku (jebo te, Vucko, kako mi ide na ganglije kad se tepa tom monstrumu) koji nam je kupio Arnautovica.

• Author

Da se vratimo na aktuelnosti.

Pojavila se stidljivo informacija da ce Tadic cekait s prihvatanjem ugovora do sredine avgusta da vidi da li cemo se uguziti u Ligu Sampiona, sto ako je tacno znaci da ga necemo gledati u Zvezdi jer se meni ne cini da cemo uspeti u tome. Uradili smo sve sto smo mogli i na vreme, sacuvali okosnicu tima iz prosle sezone i pojacali se tamo gde smo prodavali zimus, videlo se na momente da ovaj tim ima jako veliki potencijal, ali nisam ubedjen da smo jos uvek takmicarski podeseni jer su nam amplitude ogromne cim malo "izadjemo" iz utakmice mentalno. To ce reci da bih u ovom tenutku bio vise nego zadovoljan da prodjemo Leh i obezbedimo LE i pored ovolike histerije i (mislim) preteranih ocekivanja. Sa Dinamom ili Pafosom ce biti povuci-potegni iz razlicitih razloga.

Do pre par dana smo bili zainteresovani za jednog mladog nigerijskog stopera iz Norveske, ne znam kako danas stvari stoje. Tu ce mozda doci jos jedan igrac pored tog Nigerijca jer Lekovic gotovo sigurno ide u Svedsku a Sandoval nije ubedio Milojevica da ima dovoljan potencijal (sto mislim da je greska) pa je ta pozajmica raskinuta.

Leh je najbitniji dvomec u sezoni. Ako to prodjemo namesticemo se i mislim da gazimo četvrto kolo ko god da dodje. Jos uvek to ne izgleda dobro. Ne svidja mi se povreda Radonjica, hronicno smo spori a on je pokazao je neke znake solidne forme u ovim minutima sto je igrao, bio bi koristan u ovom dvomeču. Ostaje i da se vidi koliko ce u Zvezdi biti opijeni nicim izazvanom iluzijom da ce Katai doziveti drugu mladost i da moze da pocinje evropske meceve, i kada ce se vratiti potpuno ispravnoj proceni iz prosle sezone da mu se u ovom stadijumu karijere korisnost iscprljuje povremenim resavanjem Surdulica u domaćoj ligi

Taj stoper Nigerijac nije bas mlad, ima 25g

• Author
38 minutes ago, los borrachos said:

Leh je najbitniji dvomec u sezoni. Ako to prodjemo namesticemo se i mislim da gazimo četvrto kolo ko god da dodje. Jos uvek to ne izgleda dobro. Ne svidja mi se povreda Radonjica, hronicno smo spori a on je pokazao je neke znake solidne forme u ovim minutima sto je igrao, bio bi koristan u ovom dvomeču. Ostaje i da se vidi koliko ce u Zvezdi biti opijeni nicim izazvanom iluzijom da ce Katai doziveti drugu mladost i da moze da pocinje evropske meceve, i kada ce se vratiti potpuno ispravnoj proceni iz prosle sezone da mu se u ovom stadijumu karijere korisnost iscprljuje povremenim resavanjem Surdulica u domaćoj ligi

Taj stoper Nigerijac nije bas mlad, ima 25g

Nemaju oni prevelikih iluzija kad je Katai u pitanju, on ce izgubiti mesto u prvom timu kad/ako Tadic dodje. Ali jeste tacno da je prosao pripreme i imao rezultate na testovima kao nikad u zivotu, tako da ta iluzija jeste necim izazvana. Kako i koliko god da je spreman zadrzace one iste nedostatke koje je imao i dok je bio mladji, kao sto su ispadanje iz fokusa tokom utakmice, sebicluk i inacenje kad mu nesto ne krene kako treba. To su stvari koje nemaju veze sa fizickom spremom. Kod Kataija je ista stvar kao i u prethodnih nekoliko sezona, ulazak sa klupe u nekom 60. minutu kad su odbrane vec umorne da se na potez izvuce nesto od njega.

Radonjic nas nimalo ne bi ubrzao generalno, pogotovo ako ovaj Babika moze odmah da igra, jer nama ekipa nije toliko spora na krilima koliko je spora u manevru i centralnoj odbrani. Elsnik izgleda pokazuje istu tendenciju kao i Ivanic da sporije ulazi u formu nakon priprema a Krunic ni u najboljim godinama nije vazio za brzog igraca, iza njih su dvojica starijih stopera koji se takodje nikada nisu odlikovali brzinom i eksplozivnoscu. Nije cudo da smo mozda i stabilnije izgledali pozadi sa Milosavljevicem koji mozda nije brzi od nasih prvih stopera ali je mladji, eksplozivniji i skoncentrisaniji na utakmicu. Ono sto sam video do sada je da imamo ozbiljnu rupu ispred centralnog dela odbrane kad se Krunic spusti da pomaze bekovima i tu ce vise da nam pomogne ovaj Badjo ako ista zna i moze nego ovaj ili onaj brzanac na krilu.

Mada, protiv Leha cemo igrati zatvorenije, narocito u Poznanju. linije ce biti blize i videcemo kako sve to zapravo izgleda. U tom smislu Radonjic ce faliti jer svaka kontra s otvorenim prostorom ispred njega je sansa, nevezano za to koliko je udaljen od protivnickog gola. Ni Milson, ni Ivanic, ni Olajinka nemaju tu brzinu da ostavljaju cuvare u prasini ako steknu inicijalnu prednost. Mi jos uvek nismo odigrali nijednu utakmicu protiv ekipe koja je kvalitetom slicna nama i tesko je sada predvideti na sta cemo liciti protiv Leha. Ono sto je plus je da imamo dosta iskusnu ekipu koju nece impresionirati pun stadion u Poljskoj, vecina nasih igraca je odigrala more utakmice pred punim stadionima na gostujucem terenu.

Znajuci Milojevica ne ocekujem neku vasionsku igru u Poznanju, taj ce tamo ici na nulu kao da gledam. Bar smo se njegovih "milojevki" nagledali.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.