Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvucni laseri i oruzja sa usmerenim zvukom (LRAD)

Featured Replies

16 minutes ago, radnik said:

Bilo je i ranije skupova, panike, bezanja... svasta nesto, ali slicno ovome nisam video.

Ovo je ograniceno na par stotina metara i svega nekoliko hiljada ljudi, valjalo bi uraditi "rekonstrukciju", da ljudi naglo pocnu da trce, panice, ljube fasade, pa videti da li ce se ponoviti taj zvuk.

Uostalom ima demonstracija po svetu, razbijaju se, ljudi beze, ali nigde (?) nije bilo tog 'zvuka'.

Evo nisam pametan...

Ovaj snimak po meni najbolje pokazuje

• Replies 513
  • Views 25.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Rudolf Pingvinoglu
    Rudolf Pingvinoglu

Moja je pretpostavka da ga ta crtica plaši jer ona označava početak zvuka koji obiluje jako niskim frekvencijama, ispod 100 Hz. Na toj jačini (osetno jače od avionskog motora, ako si blizu mesta odakl

• kako tebe ne mrzi da sernjas ovde o stvarima o kojima blage veze s vezom nemas? ja se ne usudjujem kao jebeni dr fizike koji se bavi elektro akustikom kao hobijem da prdim ovde o prostiranju nepoznat

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Imati nepopularno mišljenje nije razlog za ban. Nemaju svi obavezu da se slažu sa tobom ni da povladjuju. Pri tome su se neki slagali sa tobom, neki nisu. Sve je to normalno. Ekspo je bukvalno pljačk

Posted Images

7 hours ago, Filozof manijak said:

i kako to da se panika nije raširila po bočnim ulicama, nego samo pravolinijski kroz Ulicu Kralja Milana? Panični talas u par sekundi, počeo i najednom stao.

Fizika ovu Krošekovu konstukciju lagano opovrgava.

Snimak koji si okačio je bukvalno iz "bočne" ulice, tj. Resavske. Žuta zgrada preko puta snimatelja je SKC i ljudi u Resavskoj bukvalno beže levo i desno na isti način kao ljudi u K.Milana:

31 minutes ago, Filozof manijak said:

Ovaj snimak po meni najbolje pokazuje

Edited by Vasilij Zajcev

Ovde se ne čuje kako smo mi u parku čuli, jer prekrivaju pištaljke

1 hour ago, Vasilij Zajcev said:

Snimak koji si okačio je bukvalno iz "bočne" ulice, tj. Resavske. Žuta zgrada preko puta snimatelja je SKC i ljudi u Resavskoj bukvalno beže levo i desno na isti način kao ljudi u K.Milana:

Da, sad vidim. Prvo se uskomešala masa duž Kralja Milana, a onda je i masa u Resavskoj pobegla sa kolovoza.

Da li su oni i čuli zvuk kako ide na njih, ili se to panika prenela brzinom zvuka (pun intended) jebem li ga. Samo znam da ovaj huk što se čuje na samom početku snimka nema šanse da je od komešanja mase.

Mi smo bili u Svetozara Markovića, i niko nije imao pojma da se nešto dešava, u smislu panike.

Edited by Filozof manijak