Jump to content

Slučaj Mihaljica

Featured Replies

• Author
34 minutes ago, Filozof manijak said:

mene zanima koliki je procenat slučajeva kada se privremeno izmeštena deca vrate svojim roditeljima?

Ako postoji neka statistika...

Rekla CSR direktorka juče - procenat te dece je preko 60%.

edit. Nisam sigurna da li je govorila za svoju ustanovu ili celu Srbiju, moje sećanje kaže da je ovo prvo, al može da se potražu i pogleda.

Edited by pt 2.0

da li to znači da se 40% dece trajno oduzima roditeljima? koliko je to u brojkama? sudbina?

Navodno, ovo je stan u kome su deca boravila. Navodno:

Korupcija, nepotizam, nesposobnost za rad, samovolja. Odlika svih zaposlenih u državnom aparatu. Kao što jedan kolega forumaš reče, čim dođem u kontakt sa bilo kojim od "pojavnih oblika" države (sud, policija, zdravstvo, uprava) dobijem potrebu da se sa nekim bijem.

10 minutes ago, Jesper23 said:

Korupcija, nepotizam, nesposobnost za rad, samovolja. Odlika svih zaposlenih u državnom aparatu. Kao što jedan kolega forumaš reče, čim dođem u kontakt sa bilo kojim od "pojavnih oblika" države (sud, policija, zdravstvo, uprava) dobijem potrebu da se sa nekim bijem.

Ko zna koje spodobe™ tamo sve rade

Edited by Svemir Zeka

• Author
  • Popular Post
46 minutes ago, Jesper23 said:

Korupcija, nepotizam, nesposobnost za rad, samovolja. Odlika svih zaposlenih u državnom aparatu. 

but than again, jadine posvećene, požrtvovane, divne ljude i profesionalce znam upravo iz tog aparata.

ne iz privatnog sektora.

41 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ko zna koje spodobe™ tamo sve rade

Razumem da temu dozivljavas licno jer je tvoja profesija u pitanju ali nadam se da je jasno da niko ovde tebe licno ne proziva niti svrstava u spodobe™?

To je generalni utisak o nasem sistemu™, nemoj primati k srcetu :heart:

1 minute ago, pt 2.0 said:

but than again, jadine posvećene, požrtvovane, divne ljude i profesionalce znam upravo iz tog aparata.

ne iz privatnog sektora.

Nije naravno odlika svi zaposlenih u drzavnom aparatu. To su gluposti. A da ih ima tona koji su katastrofa, policajci koji rade svashta, lekari koji su vrlo kritichni, tona SNSovaca koji su za pochetak slabo struchni ali posao ipak dobili... i to je valjda neupitno.

Mislim odavno su te diskusije drzavni ili privatni sektor i to je sve potpuno pogreshna pricha, isti ti ljudi iz drzavnog su uostalom napunili privatni sektor kad je krenula privatizacija svega.

3 minutes ago, pt 2.0 said:

ne iz privatnog sektora.

Ja ih znam koji rade istovremeno u oba. Kapiram da se ne ponashaju bitno drugachije u zavisnosti u kom su trenutno preduzecu...

1 hour ago, Jesper23 said:

druže, kad ti doqrči u srpiji dođi kod mene na ostrvo da odemo do poreskog, policije, bilo čega.

bukvalno sam počeo da se kunem u srbski sistem posle 7-8 godina u EU grčkoj

ne kažem da je dobro ali raspoznajem silne sličnosti sa drugom pravoslavnom državom koja je bila slično vreme pod otomanima.

31 minutes ago, pt 2.0 said:

ne iz privatnog sektora.

Pojedinci unutar korumpiranog i nakaradnog sistema ne mogu napraviti razliku. Korupcija je postala pravilo, a ne izuzetak, posebno kada se radi o policiji i zdravstvu.

@ElenikoU takvom raju podnio bi i klasičnu grčku qrcobolju.

Edited by Jesper23

• Author
  • Popular Post
5 minutes ago, Jesper23 said:

Pojedinci unutar korumpiranog i nakaradnog sistema ne mogu napraviti razliku. Korupcija je postala pravilo, a ne izuzetak, posebno kada se radi o policiji i zdravstvu.

Do policije nisam još stigla, ali državno zdravstvo mi pomaže baš ovih dana.

Šta znam, u mom životu ti pojedinci čine razliku. Dovoljno da ne napišem nikada SVI SU KORUMPIRANI.

Jer nisu.

39 minutes ago, Leia said:

Razumem da temu dozivljavas licno jer je tvoja profesija u pitanju ali nadam se da je jasno da niko ovde tebe licno ne proziva niti svrstava u spodobe™?

To je generalni utisak o nasem sistemu™, nemoj primati k srcetu :heart:

Grešiš. 

Baš sam se od ovoga izolovala u startu. 

Spodoba je upotrebljeno za psihologe na drugom topiku. 

Međutim, u poslednjih nekoliko meseci, mada i ranije, koliko smo mi* popili hipotetičkih batina i pretnjama pobijanjem....ja sam recimo i poslednjih par meseci slušala to, ne možeš da ne odreaguješ kad neko kaže da mu državni službenici izazivaju poriv da ih bije :)

vrlo ti smireno ovo kažem. 

*Svi mi koji radimo ove nezahvalne poslove

Edited by Svemir Zeka

1 hour ago, Jesper23 said:

Kakav si sa uciteljicama?

6 minutes ago, Sandradjer said:

Kakav si sa uciteljicama?

Još su klinci u predškolskom uzrastu, ali vjerujem da će biti rata. Pogotovo ako neka glupača sa Megadensa (Bosna edition) uzme da mi soli pamet.