Jump to content
IGNORED

Vikendice / bekstvo iz grada

Recommended Posts

Posted

mi imamo jednu kuću kod gayye u komšiluku, ogromno dvorište, odokativno 300 m žive ograde u delu prema putu, sviđalo mi se tu poprilično, međutim svi poumirali po komšiluku, i mladi i stari

druga je u Pomoravlju, očeva babovina, nasledio pedesetih prošlog veka, kuća izgrađena osamdesetih

nismo još odlučili gde ćemo, ali definitivno me Beograd neće viđati više od 2 do 3 meseca godišnje, ovde mi se sve zgadilo

nije ni na selu mnogo bolje, ali je bar izolovanije

• +1 1
Posted

dobro, a kakav je problem da se u poodmakloj starosti, onoj starosti kada baš ne može da se vozi, a neko ne može ni da hoda, dakle, da se ljudi vrate u grad

a vikendica da ostane naslednicima ili ako ih nema, prodaja

pa ako je čovek u nekom relativnom zdravlju, može lepih petnaestak godina u penziji da se proživi

Posted

Svi ovi gradovi po Srbiji imaju bolnicke centre, i ako si u tom gradu ili na selu 10 km od grada, brze stignes do bolnice nego u Bgd do klinickog centra, jos ako uletis u spicu treba ti visetruko vise vremena.

• +1 3
Posted
5 minutes ago, dùda said:

dobro, a kakav je problem da se u poodmakloj starosti, onoj starosti kada baš ne može da se vozi, a neko ne može ni da hoda, dakle, da se ljudi vrate u grad

a vikendica da ostane naslednicima ili ako ih nema, prodaja

pa ako je čovek u nekom relativnom zdravlju, može lepih petnaestak godina u penziji da se proživi

Problem je što taj momenat dođe brže nego što smo planirali...

😉

• +1 2
  • Tužno 1
Posted (edited)
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Nakon početnog oduševljenja radom u selu pre oko godinu i po dana (drveće, tišina, poljanče, ptičice), taman sam obavila trial period da se me zajebem i preselim, pu pu. 

Mentalitet "znam šta si juče jeo za doručak", "ko je koga jebo i pravio kome decu, posle ih napuštao", "mrzimo komšije preko dece", i sličnih primitivizama, shvatila sam da to nije moja šolja čaja. Ne zanimaju me tuđe stvari više od onoga koliko moram da znam. A kad tamo živiš, upućen si, ipak, i na te ljude, hteo - ne hteo.

Kao dete sam odrastala u dva sela, ali činjenica je da to što sam odživela tad više ne postoji. 

Ne razmišljam o penziji, predaleko sam od nje. Jebiga....

Sve se slazem. Ima veliki grad svojih veeelikih prednosti.

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted

ovamo sve najgore o zdravstvu, a onda obrt

Posted
3 minutes ago, Moonwalker said:

Sve se slazem. Ima veliki grad svojih veeelikih prednosti.

Nisu toga ljudi svesni. Ok je imati vikendicu relativno blizu grada (auto se podrazumeva) i stan za zimu. Ali biti tamo stalno, a navikao si na grad...brzo bi popizdeo. 

Tamo je najnormalnije čuti od tzv školovanih ljudi "ma pusti, Cigani", "a ta majka, što je rađala s ne znam kim", "ovi malo nenormalni" (gej osobe), "ova demokratija Amerika", "izmetnula se" (našminkala se), buljenje u sise i noge ako nosiš suknju, odsustvo solidarnosti prema unesrećenima, imperativ srbosti i religije (apsolutno se podrazumeva)....i tako dalje. Sve ono što, recimo, ovaj forum nije. 

• +1 4
Posted (edited)
4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Nisu toga ljudi svesni. Ok je imati vikendicu relativno blizu grada (auto se podrazumeva) i stan za zimu. Ali biti tamo stalno, a navikao si na grad...brzo bi popizdeo. 

Tamo je najnormalnije čuti od tzv školovanih ljudi "ma pusti, Cigani", "a ta majka, što je rađala s ne znam kim", "ovi malo nenormalni" (gej osobe), "ova demokratija Amerika", "izmetnula se" (našminkala se), buljenje u sise i noge ako nosiš suknju, odsustvo solidarnosti prema unesrećenima, imperativ srbosti i religije (apsolutno se podrazumeva)....i tako dalje. Sve ono što, recimo, ovaj forum nije. 

Ono jes, onemoguceno nam je da buljimo u sise i noge :riba:

Edited by Lancia
  • Haha 7
Posted (edited)
6 minutes ago, Svemir Zeka said:

Dobro nije svuda tako, zavisi bas. Takvi ti zive i u velikim gradovima da ne izgovorim nesto drugo.

Ima raznog naroda i cesto moze da te iznenadi i pozitivno i negativno. 

Edited by Moonwalker
  • +1 3