Lord Protector Posted February 25 Posted February 25 (edited) 12 minutes ago, Mel said: Dal cela Srbija pricha isto kao PPP ili shta je u pitanju, opet imam istu temu na forumu i kuci. Pre neki dan smo majka i ja detaljno izanalizirale slatko od ljushtenih vs slatko od neljushtenih shljiva moje pokojne babe. Eh... Vocnjak tadashnji Bogu na istinu, novi vocnjak koji je otac kupio od nekog zavoda nikad nijednu shljivu nije rodio. Sve mu govorili ti od kojih je kupio sachekaj sledecu sachekaj sledecu, pa mu na karju rekli pa kad dosad nikad nije rodilo shto josh drzish ta stabla Ovi shto nisu mogli ochima da gledaju dzemove itd. il ste neki mrljavi usukani ili ste imali previshe stabala. Nama uvek bilo taman, retko shta je stizalo bash da nam dosadi. Sad si me podsetila, slatko od šljiva sa orasima unutar šljiva Mi smo kao deca voleli više da jedemo slatko nego džem. Mazali smo i palačinke sa njim. Edited February 25 by Lord Protector 1
Valk Posted February 25 Posted February 25 Džem od šljiva moja majka peče u rerni a umeša u njega crnu čokoladu. Nema ljepšeg u svijet. 1
mire Posted February 25 Posted February 25 1 hour ago, Lancia said: Ima i toga ali nista ne moze da se meri sa malinama i smrdibubama od'78. ne jedem maline
Popular Post SNARC Posted February 25 Popular Post Posted February 25 Kukavna srpska sirotinja..od kupovine nekretnine van grada i mirnijeg zivota, dosli smo do toga ko kakav pekmez voli i ko je sta jeo kao dete... Nema nam pomoci 3 8
Mel Posted February 25 Posted February 25 Just now, SNARC said: Kukavna srpska sirotinja..od kupovine nekretnine van grada i mirnijeg zivota, dosli smo do toga ko kakav pekmez voli i ko je sta jeo kao dete... Nema nam pomoci Ja vec imam nekretninu van grada. Nemam pekmez, nemam vocnjak.
Sestre Bronte Posted February 25 Posted February 25 8 minutes ago, mire said: od'78. ne jedem maline žgaravica?
Svemir Zeka Posted February 25 Posted February 25 Nikakvog voća se ne sećam, tamo na Nišićima je razređen vazduh Naše voće su bile džinovske šerpe s mlekom i kajmakom, i ovce koje malo šetaju, malo vise, pa se od njih posle pravi stelja, drob....od piletine poslastica zvana keške - kuvana pšenica s ustinjenim pilećim mesom. Domaći hljeb za nas osmoro za dva dana, namaz kajmaka debeo kao prst... Jesu, istina, bile jedna šljiva i jedna jabuka, ali više za ukras. Jabuku smo, doduše, i jeli.
Mel Posted February 25 Posted February 25 2 hours ago, Braća Strugacki said: ne možeš da posmatraš nijedan element izolovano npr ako ima puno magnezijuma, ne znači da će da ima uticaj na nešto zato što ima i puno kalcijuma a kalcijum i magnezijum se takmiče i tu, ako se sećam dobro, gubi mg ovde ne kažem da je dobro da u vodi ima arsena, nego da to mora da se posmatra mnogo drugačije pročitaj msds za panadol npr MSDS ili SDS? Ja po navici nekad i napishem (M)SDS ali to tek nije tachno, treba da prestanem ...
Sestre Bronte Posted February 25 Posted February 25 stvarno ne znam, ovo je neko čudno takmičenje, ja sam lenj, ja sam još gori jebo maline @mire, branje divljih kupina koje rastu po vrzinama oko pašnjaka, gde je sve puno obada, a kupine pune trnja i ko zna čega što gmiže dole - je poprilično nezgodno, ali na kraju imaš sve što ti je potrebno dok ne stignu nove ali to sve nije ova tema, kome je bilo gore dok je odrastao, za to nije bilo potrebno selo, gore je moglo da bude i u gradu - stvar je u tome da se iskoristi sve da bude dobro imamo 200 šljiva, dali smo ih "napola", ne što je teško, nego nema vremena, fizibiliti studija kaže ne šljive sada i to je sve 3
Sestre Bronte Posted February 25 Posted February 25 (edited) 2 minutes ago, Mel said: MSDS ili SDS? Ja po navici nekad i napishem (M)SDS ali to tek nije tachno, treba da prestanem ... material safety data sheet na to sam navikao, ne znam šta je sada pravilno, ne pratim više, pare nisu tu Edited February 25 by Braća Strugacki
mire Posted February 25 Posted February 25 3 minutes ago, Braća Strugacki said: stvarno ne znam, ovo je neko čudno takmičenje, ja sam lenj, ja sam još gori jebo maline @mire, branje divljih kupina koje rastu po vrzinama oko pašnjaka, gde je sve puno obada, a kupine pune trnja i ko zna čega što gmiže dole - je poprilično nezgodno, ali na kraju imaš sve što ti je potrebno dok ne stignu nove ali to sve nije ova tema, kome je bilo gore dok je odrastao, za to nije bilo potrebno selo, gore je moglo da bude i u gradu - stvar je u tome da se iskoristi sve da bude dobro imamo 200 šljiva, dali smo ih "napola", ne što je teško, nego nema vremena, fizibiliti studija kaže ne šljive sada i to je sve jok i nisam brao kupine, a slatko od njih mi bilo najlepše 1
Mel Posted February 25 Posted February 25 8 minutes ago, Braća Strugacki said: material safety data sheet na to sam navikao, ne znam šta je sada pravilno, ne pratim više, pare nisu tu Ma i ja sam navikla, ali su me izopominjali da je sad SDS, j abila u fazonu whatever ali kad prochitam malo kao adaptiran je format i trebalo bi da su sad SDS sheets.
kipo Posted February 25 Posted February 25 48 minutes ago, *edited by mod said: Dugo sam mogao da pijem sve živo od jeftine vodke preko tekile sve do apsinta ali mi je od mirisa rakije bilo instant muka. Nemoj da te neko zajebe da pomirises vrucu kuvanu rakiju, 1000 x gore od svega najgoreg sto sam dozivio
Popular Post Sestre Bronte Posted February 25 Popular Post Posted February 25 da se vratimo na temu - hlad ispod strašnog oraJa 6 8
Recommended Posts