Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Austria, abandon hope all ye who enter here ...

Featured Replies

Jos gore ako su cak imali i drzavljanstvo pa im ga ukinuli i kao evo vam nas neuspesni proizvod nek pravi sranja kod vas. Mi prvi ukinuli drzavljanstvo, utata.

• Replies 643
  • Views 51.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jesam iz Graca, vodim ćerku na sport u tu školu…mi smo u Italiji na produženom vikendu, juče je bio praznik a škola moje starije ćerke ima i danas slobodno. Preko desetoro mrtvih, opšta panika među

• Za pocetak podestimo se kako je to izgledalo na pocetku epidemije:  

• Ali zato mi sa stomakom sad imamo svoji sliku...

Posted Images

26 minutes ago, Engineer said:

Mislim da zavisi od redosleda dobijanja državljanstva. U slučaju dvojnog, durgo dobijeno uglavnom može i da se ukine u specijalnim slučajevima.

Austrija nema dvojno drzavljanstvo jos uvek, mislim. Valjda ako su rodjeni tamo dao 18 ili 21 moraju da se odluce za jedno.

Edited by Moonwalker

• Author

Mislim da osim Izraela niko nema pravo na dvojno u Austriji vec nekih 30 god. I ne stice sr rodjenjem.

Oni su imali boravisne vize koje se bez problema ukidaju ako se krsi zakon tako da je sve tu ok. Austrija je realno tu jos ekstremno blaga.

Ako je deportacija maloljetnika u zemlju u kojoj nemaju nikoga ko bi preuzeo starateljstvo ekstremno blag cin onda super.

Cisto tehnicki, kako to misle izvesti? Izbacice ih iz aviona na Surcinu i zakljucace vrata?

Koliko kapiram, to je manje-više isto što se i u SAD radi

1 hour ago, bags said:

Mislim da osim Izraela niko nema pravo na dvojno u Austriji vec nekih 30 god. I ne stice sr rodjenjem.

Oni su imali boravisne vize koje se bez problema ukidaju ako se krsi zakon tako da je sve tu ok. Austrija je realno tu jos ekstremno blaga.

Nema zvanično, ali ovako dosta ljudi ima 2 pasoša. Moj drugar ima 3 i čeka četvrti.

• Author
2 hours ago, Paul Gompitz said:

Cisto tehnicki, kako to misle izvesti? Izbacice ih iz aviona na Surcinu i zakljucace vrata?

Deportovace ih zajedno sa roditeljima.

Die Mutter der Brüder lebe in Wien, hat laut dem Magazin aber nicht die Obsorge. Der Vater sei abgeschoben worden. Die Großeltern in Serbien haben dem Bericht zufolge die Übernahme der Obsorge abgelehnt. Derzeit liege sie bei der Wiener Kinder- und Jugendhilfe. Es werde geprüft, ob staatliche Einrichtungen in Serbien einspringen könnten.

Centri za socijalni rad u Srbiji bas jedva cekaju da priskoce u pomoc. Nema od te rabote nista.

Neke od promena koje nas čekaju u 2026:

Screenshot_20251022_081256_Instagram.jpg

Screenshot_20251022_081300_Instagram.jpg

Screenshot_20251022_081306_Instagram.jpg

Screenshot_20251022_081309_Instagram.jpg

Koja je legalna opcija za gledanje ex-Yu kanala u Austriji? Da li je to MOVE?

NetTV Plus sa EON aplikacijom, čujem da zamračuju sportske sadržaje. To je nekad bio SBB, a sad valjda Telekom Srbija.

Edit: sad vidim da su prešli sa EON-a na Move, tako da je definitivno Telekom Srbija sada.

MTEL Austrija Telekoma Srbije, možda ga spoje sa NetTV Plus, isto sam čuo da zamračuju sportske sadržaje.

A1 Austrija ima Balkan TV paket u okviru svoje standardne ponude sa oko 30 ex YU kanala.

Adria Telekom, jedini prenose N1 i Novu od prodaje SBB-a.

I tu su još paralegalni paketi, tu ima sve.

Edited by FOX river

Mi koristimo EON sa NetTvPlus i ne zamračuju sportske kanale.

Ima milijardu arena i sve radi bez problema.

Još uvek nisu prešli na MOVE ali hoće od 02.12.2025 (takvo obaveštenje nam je stiglo).

Jedino čega nema i zbog čega smo hteli da ih batalimo (a ne može pre isteka ugovora) su Nova i N1. Ukinuli su ta 2 kanala.

E sad, pošto moja cura često okupira TV, ponekad sam primoran da gledam sportske događaje preko kompa, gde mi IRIS i srpski EON koji rabim od burazera - rade bez problema.

Imam VPN ali mi se desilo par puta da zaboravim da uključim VPN a Arene rade 🤷‍♂️ (to više bio izuzetak nego pravilo).

Edited by Have_Fun

KROATIV.AT -

Novo istraživanje: Kickl FPÖ na 34%, Bablerov SPÖ tone na...

Austrijska politička scena doživljava ozbiljan potres. Najnovije istraživanje javnog mnijenja instituta Unique Research za list Heute pokazuje da se nakon osam mjeseci rada trostruka koalicija ÖVP–SPÖ

Austrijska politička scena doživljava ozbiljan potres. Najnovije istraživanje javnog mnijenja instituta Unique Research za list Heute pokazuje da se nakon osam mjeseci rada trostruka koalicija ÖVP–SPÖ–Neos suočava s velikim padom podrške. Od svih stranaka, samo su FPÖ Herberta Kickla i Zeleni Leonore Gewessler u uzletu.

FPÖ obara rekorde

Slobodarska stranka Austrije (FPÖ) bilježi snažan rast – sada uživa podršku 34 posto birača, što je gotovo rekordni rezultat i pet postotnih bodova više nego na izborima 2024. godine. Kickl se tako dodatno učvrstio kao najjača politička figura u zemlji.

(vise o tome, klikom na link iznad)

KROATIV.AT -

Pesimizam u Austriji: 61 % građana smatra da zemlja ide u...

Austrijanci su sve nezadovoljniji smjerom u kojem zemlja ide – pokazuje nova anketa instituta Unique Research za list Heute. Samo 30 posto građana smatra da se Austrija razvija u dobrom pravcu, dok ča

Austrijanci su sve nezadovoljniji smjerom u kojem zemlja ide – pokazuje nova anketa instituta Unique Research za list Heute. Samo 30 posto građana smatra da se Austrija razvija u dobrom pravcu, dok čak 61 posto vjeruje da situacija ide nagore. Još 10 posto ispitanih nije imalo mišljenje o pitanju.

(vise o tome, klikom na link iznad)

Edited by Have_Fun

U Gornjoj Austriji umrla 55-godišnjakinja jer nije bilo kapaciteta u operativnim blokovima bolnica tog regiona.

Jedino su mogli da ustanove da se nalazi u neposrednoj životnoj opasnosti.

Bolnice se vade na manjak personala.

ooe.ORF.at
No image preview

Abgewiesene Patientin: Aufarbeitung beginnt

Der Fall einer 55-jährigen Mühlviertlerin, die mit einer gerissenen Hauptschlagader und damit akuter Lebensgefahr von Spitälern abgewiesen worden und wenig später gestorben ist, schlägt hohe Wellen. G

sta je razlog za nezadovoljstvo?