Wednesday at 20:152 days Straßenschlacht! Männer in Favoriten niedergestochen | He...Straßenschlacht Favoriten: Brutale Schlägerei am Dienstagabend in Wien, zwei Männer schwer verletzt. Polizei ermittelt, Video zeigt Eskalation.U 10om nikad nije dosadno....Ne razumem zašto ne probaju da reše problem u ovom delu grada.Ili je to zaista toliko naraslo da se ne može rešiti.
Thursday at 14:001 day 16 hours ago, Have_Fun said:Ili je to zaista toliko naraslo da se ne može rešiti.Mislim da ne može, ne bez sveobuhvatnog menjanja sistema. Postoji razlog zašto su Tokio, Singapur i Abu Dabi među najbezbednijim gradovima na svetu.Ako prebijanja i ubijanja počnu da se prelivaju van neprijateljskih klanova na civile, možda. Nadam se da neće. Do tada se nastavlja igrokaz između kriminala i države.
Thursday at 17:201 day 3 hours ago, zorglub said:Mislim da ne može-1Ništa što malo pendrečenja ne bi dovelo u red. Malo više ako se nađe nož bokser i sl. Kaže brat čat 8k policajaca u Beču. Pa ako ne može 1000 crnih tačaka da se pokrije sa po 2 pandura u tri smene onda jebiga.Edit - generalno mi se kenja od protivljenja video nadzora. Jel nije moguće 3 kamere po kvadratu da snimaju 24/7, pa ako se desi nešto, sudija nalog, komisija pogleda snimak i ćao? Edited Thursday at 17:231 day by Desmond Bojčinski
Thursday at 19:111 day 1 hour ago, Desmond Bojčinski said:Ništa što malo pendrečenja ne bi dovelo u red.Mislim da previše naivno gledaš na problem koji nije jednostavan i koji se ne završava na kriminalcima. Pogledaj nabrojane gradove, u pitanju su mesta gde se prestupnicima (nadam se - samo dokazanima) oduzima deo ljudskih prava i to je nekakav dogovor, sporazum između vlasti, tj. njenih poluga sile i naroda. Kazne su jezive i posledice kristalno jasne.Šta bi bila posledica toga što bi neko od ovih gore dobio pendrek-dva po leđima? Samo će biti oprezniji, jer pravni sistem će i dalje izricati minimalne kazne, ili ih naprosto oslobađati na konto milion rupa u zakonu koji nije predvideo dve stvari - količinu kriminala i količinu kriminalaca koji će iskorišćavati pomenute rupe. Bar mi se tako čini.Tako da, mislim da je do sistema, koji je nekada bio dovoljan, ali nije update-ovan na vreme. Takođe mi izgleda da će, što se duže bude čekalo sa ažuriranjem, više zahvatiti ne samo od prava kriminalaca, već i od law-abiding stanovništva. To već vidimo u UK i DE npr.
Thursday at 22:191 day 2 hours ago, zorglub said:Šta bi bila posledica toga što bi neko od ovih gore dobio pendrek-dva po leđima?Pendrečenje je bila metafora na jedan opšti konsenzus da X ne sme da se radi u npr Beču. Da li je to pušenje, dilovanje ili guranje reklama u sanduče, nebitno. Ako u gradu postoji konsenzus da X ne sme da se radi, tu nema pendrek dva minimalnih kazni, ljudska prava se aktivno uskraćuju i svaka rupa u zakonu i siva zona se aktivno koriste protiv optuženog. Posle toga može u katran i perje, vezanje na magarca(deportacija ,repatrijacija, zatvor) i razlaz iz grada. Pa kad jedan tako prođe, ostali će da razmisle.
20 hours ago20 hr moj teoretsko-zaverenicki duh veli da je sve to namerno radi podizanja tresholda tolerancije na buduce, planirano uskracivanje raznih ljudskih prava i sloboda
19 hours ago19 hr 14 hours ago, Desmond Bojčinski said:Ako u gradu postoji konsenzus da X ne sme da se radi, tu nema pendrek dva minimalnih kazni, ljudska prava se aktivno uskraćuju i svaka rupa u zakonu i siva zona se aktivno koriste protiv optuženog. Posle toga može u katran i perje, vezanje na magarca(deportacija ,repatrijacija, zatvor) i razlaz iz grada. Pa kad jedan tako prođe, ostali će da razmisle.Ovo je apdejt sistema o kome pričam, a na koji zapadno-evropske demokratije očigledno nisu spremne. Osim ukoliko:47 minutes ago, onamonamo said:moj teoretsko-zaverenicki duh veli da je sve to namerno radi podizanja tresholda tolerancije na buduce, planirano uskracivanje raznih ljudskih prava i slobodaNije da se trude da te demantuju - eto chat control zakona. Jbt 5 puta su ga glasali, dok ga nisu izglasali. U stvari nisu ni tad, ali zakon je usvojen, raziđi se pučino.