Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Austria, abandon hope all ye who enter here ...

Featured Replies

No image preview

Straßenschlacht! Männer in Favoriten niedergestochen | He...

Straßenschlacht Favoriten: Brutale Schlägerei am Dienstagabend in Wien, zwei Männer schwer verletzt. Polizei ermittelt, Video zeigt Eskalation.

U 10om nikad nije dosadno....

Ne razumem zašto ne probaju da reše problem u ovom delu grada.

Ili je to zaista toliko naraslo da se ne može rešiti.

• Replies 666
  • Views 52.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Heaviside
    Heaviside

Jesam iz Graca, vodim ćerku na sport u tu školu…mi smo u Italiji na produženom vikendu, juče je bio praznik a škola moje starije ćerke ima i danas slobodno. Preko desetoro mrtvih, opšta panika među

• Za pocetak podestimo se kako je to izgledalo na pocetku epidemije:  

• Ali zato mi sa stomakom sad imamo svoji sliku...

Posted Images

16 hours ago, Have_Fun said:

Ili je to zaista toliko naraslo da se ne može rešiti.

Mislim da ne može, ne bez sveobuhvatnog menjanja sistema. Postoji razlog zašto su Tokio, Singapur i Abu Dabi među najbezbednijim gradovima na svetu.

Ako prebijanja i ubijanja počnu da se prelivaju van neprijateljskih klanova na civile, možda. Nadam se da neće. Do tada se nastavlja igrokaz između kriminala i države.

3 hours ago, zorglub said:

Mislim da ne može

-1

Ništa što malo pendrečenja ne bi dovelo u red. Malo više ako se nađe nož bokser i sl. Kaže brat čat 8k policajaca u Beču. Pa ako ne može 1000 crnih tačaka da se pokrije sa po 2 pandura u tri smene onda jebiga.

Edit - generalno mi se kenja od protivljenja video nadzora. Jel nije moguće 3 kamere po kvadratu da snimaju 24/7, pa ako se desi nešto, sudija nalog, komisija pogleda snimak i ćao?

Edited by Desmond Bojčinski

1 hour ago, Desmond Bojčinski said:

Ništa što malo pendrečenja ne bi dovelo u red.

Mislim da previše naivno gledaš na problem koji nije jednostavan i koji se ne završava na kriminalcima. Pogledaj nabrojane gradove, u pitanju su mesta gde se prestupnicima (nadam se - samo dokazanima) oduzima deo ljudskih prava i to je nekakav dogovor, sporazum između vlasti, tj. njenih poluga sile i naroda. Kazne su jezive i posledice kristalno jasne.

Šta bi bila posledica toga što bi neko od ovih gore dobio pendrek-dva po leđima? Samo će biti oprezniji, jer pravni sistem će i dalje izricati minimalne kazne, ili ih naprosto oslobađati na konto milion rupa u zakonu koji nije predvideo dve stvari - količinu kriminala i količinu kriminalaca koji će iskorišćavati pomenute rupe. Bar mi se tako čini.

Tako da, mislim da je do sistema, koji je nekada bio dovoljan, ali nije update-ovan na vreme. Takođe mi izgleda da će, što se duže bude čekalo sa ažuriranjem, više zahvatiti ne samo od prava kriminalaca, već i od law-abiding stanovništva. To već vidimo u UK i DE npr.

2 hours ago, zorglub said:

Šta bi bila posledica toga što bi neko od ovih gore dobio pendrek-dva po leđima?

Pendrečenje je bila metafora na jedan opšti konsenzus da X ne sme da se radi u npr Beču. Da li je to pušenje, dilovanje ili guranje reklama u sanduče, nebitno. Ako u gradu postoji konsenzus da X ne sme da se radi, tu nema pendrek dva minimalnih kazni, ljudska prava se aktivno uskraćuju i svaka rupa u zakonu i siva zona se aktivno koriste protiv optuženog. Posle toga može u katran i perje, vezanje na magarca(deportacija ,repatrijacija, zatvor) i razlaz iz grada. Pa kad jedan tako prođe, ostali će da razmisle.

moj teoretsko-zaverenicki duh veli da je sve to namerno radi podizanja tresholda tolerancije na buduce, planirano uskracivanje raznih ljudskih prava i sloboda

14 hours ago, Desmond Bojčinski said:

Ako u gradu postoji konsenzus da X ne sme da se radi, tu nema pendrek dva minimalnih kazni, ljudska prava se aktivno uskraćuju i svaka rupa u zakonu i siva zona se aktivno koriste protiv optuženog. Posle toga može u katran i perje, vezanje na magarca(deportacija ,repatrijacija, zatvor) i razlaz iz grada. Pa kad jedan tako prođe, ostali će da razmisle.

Ovo je apdejt sistema o kome pričam, a na koji zapadno-evropske demokratije očigledno nisu spremne. Osim ukoliko:

47 minutes ago, onamonamo said:

moj teoretsko-zaverenicki duh veli da je sve to namerno radi podizanja tresholda tolerancije na buduce, planirano uskracivanje raznih ljudskih prava i sloboda

Nije da se trude da te demantuju - eto chat control zakona. Jbt 5 puta su ga glasali, dok ga nisu izglasali. U stvari nisu ni tad, ali zakon je usvojen, raziđi se pučino.