Sunday at 12:422 days 3 hours ago, destiny said:Ne znam za struku, ali meni, laiku, nije prihvatljivo da 10 ljudi bude ubujeno, a da niko ne bude odgovaran (i adekvatno kaznjen) za to.svaki dan iz vecih bolnica izadje ih toliko zbog nesavesnog lecenja, slucajnih gresaka ali i namernog uskracivanja pomoci i nekaznjenog delovanja kojekakvih poremecenih likova koji gravitiraju bolnicama, domovima za stare, domovima za nezbrinutu decu, ko vec sta voli.to nije ni tema i ti ljudi zive apsolutno nekaznjeno, rade, idu kuci itd.ovde za Ribnikar niko nije krivicno odgovoran za ubistva ako bi se zakon postovao, a kaznjeni bi svakako bili, nikad se ne pustaju ti likovi tek tako napolje, i za ta mladja lica imaju sistemi nekog zatvaranja samo ne u zatvore za odrasle. Postoje psihijatrijske ustanove, za maloletnike mozda isto neki popravni domovi. Ne postoji zemlja u kojoj bi neko pustio pocinioca takvog dela napolje pa ako i nema krivicne odgovornosti.
Sunday at 13:072 days Hvala, odjavljujem se i ja, ocito sam glupava za ovo sve, drzacu se hemije, lekova, matematike i ostalih egzaktnih nauka.Necu odgovarati ironicno, ako me neko iz neke druge struke bude pitao neko strucno pitanje, niti cu ga/je smatrati glupim.
Sunday at 13:182 days 9 minutes ago, destiny said:Hvala, odjavljujem se i ja, ocito sam glupava za ovo sve, drzacu se hemije, lekova, matematike i ostalih egzaktnih nauka.Necu odgovarati ironicno, ako me neko iz neke druge struke bude pitao neko strucno pitanje, niti cu ga/je smatrati glupim.Uuu, tek kod vas se ništa ne zna sa sigurnošću.Koju interpretaciju kvantne mehanike uzimaš kao pravu?
Sunday at 13:311 day 14 minutes ago, destiny said:Hvala, odjavljujem se i ja, ocito sam glupava za ovo sve, drzacu se hemije, lekova, matematike i ostalih egzaktnih nauka.Necu odgovarati ironicno, ako me neko iz neke druge struke bude pitao neko strucno pitanje, niti cu ga/je smatrati glupim.Ovde se pravnici lome dve godine da objasne ko moze da bude krivicno odgovoran a ko ne.Da objasne kojom logikom se pistolj (registrovan) tretira tu negde kao auto.Moze da se prica da li ima smisla ostaviti ovakvo zakonodavstvo ili nesto menjati. ali nista od oviga kako je zakonodavstvo postavljeno nije bilo bez rezona i eto tako jer je neko glup, nase zakonodavstvo prepisivalo je mislim pre svega od razlicitih zapadnih zemalja. Mi sad mozemo da menjamo, da spustimo kriv odgovornost na 12 ili sta god.A to sto neko nije krivicno odgovoran ne znaci da sutra ima ici na ulicu. Bio bi svakako u nekoj ustanovi zatvorenog tipa, samo mozda ne u zatvoru za odrasle ljude. Kao sto ni neke druge ubice nisu kad se utvrdi da su neuracunljivi nego ih zatvore u "ludnicu" i niko se ne buni. Ne verujem da bi i u jednoj zemlji ukljucujuci Srbiju postojao bilo kakav modus da se pocinilac nadje na ulici par meseci nakon ovakvog dela. Ali ovo nad roditeljima deluje kao pravno nasilje pa sta ko mislio o tome, moze da se kaze i eto, neka se vrsi, zasluzili su.
Sunday at 14:001 day Sklon sam da se složim sa @Svemir Zeka jer smo imali sličan slučaj u školi u kojoj sam ja radio. Nije bilo pucanje, nego boks, tata nije bio lekar nego advokat ali drugo dete je jedva preživelo i niko nije odgovarao ni da očisti hodnik ili se makar izvini. Ni roditelji jedni drugima, prisustvovao sam razgovoru. Naprotiv, detetu je bilo omogućeno da mu se obraća za bilo šta što uradi samo preko oca. Boks nije boks kao negde na trening, nego kod kuće pa neki kum ga trenira, kafić u igri mnogo sumnjivih tipova okolo i stranka. Dete je učeno, povezivalo se sa ocem i bilo mu je važno da mu dokaže da je opasan. Što se tiče smeštanja u zatvorene institucije, na nečiju reč da je izgovorena pretnja po sebe ili druge smešta se promptno, posle se radi veštačenje. Manipulacija sa poremećajima ima koliko hoćeš, čak i samo kad je u ustanovama popunjeno premalo kreveta, a budžet se dobija po broju popunjenih kreveta. I to nije tako samo kod nas, prevodio sam neku knjigu o tome i pričao s tadašnjom zamenicom upravnice Padinjaka koja mi je nevezano za knjigu pričala o popunjavanju kreveta zbog budžeta. A za te pretnje i znake da je neko opasan smeštaju se ljudi redom i 4-5 puta, bez da su ikad nešto zaista uradili. Poremećaj se nađe lako, ne potcenjujem psihološke testove oni rade posao, ne znam ni ja tačno kako ali smeštaju se to znam sigurno.
Sunday at 19:181 day Popular Post Jedini definitivan zakljucak koji izvlacim iz svega ovoga je da sam samo jos uvereniji u svoj stav da oruzje sem policije i vojske ne sme da poseduje niko , ni pod kojim uslovima. Ko oce da puca nek ide u streljanu, i to u strogo kontrolisanom okruzenju i kraj price
Sunday at 19:281 day 8 minutes ago, duma said:Dece koja požele da urade što je uradio KK ima sigurno mnogoNema..Ne zaboraviti da je KK ovo uradio sa 13 godina, nisam siguran da u tim godinama uopste razumeju koncept oduzimanja nečijeg života i šta to sve znači i kakve posledice ima.Moguće je detektovati takvu decu jer u mnogim parametrima ne ulaze u Gausovu krivu. To vidimo u ovom periodu nakon tragedije kad su PP službe po školama najednom dobile na važnosti, i pooštrile kreiterijume prema deci. Znači moglo je tako da se radi i pre tragedije, ali niko ih nije šljivio.Dodatna nesrećna okolnost je što se ovo desilo u Ribnikaru, školi dece elitnih roditelja, gde PP nije smela da pisne.
Sunday at 19:301 day 11 minutes ago, Tsai said:oruzje sem policije i vojske ne sme da poseduje nikoOvakve vojske i ovakve policije?
Sunday at 20:001 day 26 minutes ago, Filozof manijak said:Nema..Ne zaboraviti da je KK ovo uradio sa 13 godina, nisam siguran da u tim godinama uopste razumeju koncept oduzimanja nečijeg života i šta to sve znači i kakve posledice ima.Moguće je detektovati takvu decu jer u mnogim parametrima ne ulaze u Gausovu krivu. To vidimo u ovom periodu nakon tragedije kad su PP službe po školama najednom dobile na važnosti, i pooštrile kreiterijume prema deci.Znači moglo je tako da se radi i pre tragedije, ali niko ih nije šljivio.Dodatna nesrećna okolnost je što se ovo desilo u Ribnikaru, školi dece elitnih roditelja, gde PP nije smela da pisne.Kad spominjes vec Gausa, nije Ribnikar bio skola dece elitnih roditelja, vec suvi prosek, nista vise ili manje nego u drugim skolama, jedino su imali taj program na francuskom, ne znam koliko to doprinosi elitizmu iskreno.
Sunday at 20:041 day Imam info da nije baš tako, da Ribnikar po strukturi roditelja itekako izlazi iz Gausa
Sunday at 20:121 day Tih roditelja tipa Kecmanovici znas ti ko sam ja i moje dete, imas toga u svim skolama. A uostalom pogledaj roditelje te streljane dece, to je 50% razreda, sta je tu elitno. Obicna srednja klasa iz sireg gradskog jezgra, bukvalno Gaus.
Sunday at 21:181 day To koji su sloj treba procenjivati po tome koje su srednje škole upisivali posle. I slažem se i ne slažem se. U poređenju sa školama s Banovog brda, vidi se razlika u sloju.
Sunday at 21:371 day Pročitao sam raspravu pravnici vs. laici na ovom topicu i da vam kažem da se posle nje osjećam pametnijim, koliko god ista bila oštra.Ne moram vam davat više komplimenata.Evo u jadnu Crnu Goru je 2022. Vuk Borilović ubio 12 ljudi po komšiluku. Ubio ih oružjem za koje je imao dozvolu. Kreten je godinu ranije osuđen za nasilničko ponašanje i niko mu nije oduzeo oružje. Zbog činjenice da mu oružje nikada nije oduzeto, pokrenut je sudski postupak i osuđena je bivše načelnice Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP-a na Cetinju na šest mjeseci za djeio za nesavesan rad u službi jer nakon njegove pravosnažne presude za nasilje iz 2021 nije pokrenula zakonski postupak za oduzimanje oružja, što je po zakonu moralo biti učinjeno. Poserem se na državu. 12 mrtvih. Uporedite to i ono za što je otac KK dobio 10+ godina.
Sunday at 22:271 day Neko, ko je bio nadlezan, za prijave za onog zlocinca iz Dubone i Malog Orasja, iz PU Mladenovac nije odgovarao ni 6 meseci, jer je sklanjao prijave mestana. To je ono sto najvise lici na slucaj koji pominjes sa Cetinja.