Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšta AI tema

Featured Replies

To je sve jasno, ali da li je problem stvarno sistemski ili ne? Fire sale je bio u aprilu kad je Trump krenuo da ludi, Nvidia je otišla 50% dole. Fire sale je bio u avgustu prošle godine kad su "highly leveraged firms" koje su pozajmljivale jen i kupovala američke akcije morale da izađu iz tog posla.

Direktne mušterije Nvidie nisu "highly leveraged" i tu je za mene glavna kvaka. Možda se i to promeni, Facebook je vidim objavio da im je cash u šteku pao sa 70 milijardi na 40 milijardi za godinu dana i hoće da izdaju obveznice da finansiraju dalje AI investicije. Ali Google, Microsoft, Apple nemaju taj problem. "If tech stocks fall" - opet Google biznis je i dalje u reklamama, koliko vidim to im dobro ide nevezano za AI. Apple biznis je i dalje iPhone itd.

Nije da nema rizika, i ne želim da tvrdim ni jedno ni drugo, jer ne znam dovoljno o tome van bazičnog praćenja, ali načitao sam se previše ovakvih može da bude al ne mora da znači mišljenja. Wake me up when it's Armageddon.

• Replies 1.1k
  • Views 73.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• zapravo tu nema nikakve specijalne misterije, a da je zabavno i interesatno definitivno jeste   svi današnji sistemi/modeli/botovi u vezi jezika (konverzacija, kao chatGTP, jezički modeli, a

• Time Crisis
    Time Crisis

• dam budaletini da formatira 36 referenci, sve mu dakle posaljem, imena, izvore, linkove, trazim samo format. izmisli pola.

Posted Images

Image

Zamolio me pre neki dan ortak da mu pobrišem neke specifične revizije članaka iz wordpress baze. Kako se ne bakćem puno sa wordpress-om, rekoh da priupitam kolegu, to je bar dosta prežvakana stvar da mi izbaci SQL da se ne jebavam. Izbaci on, ja iskopiram upit, pogledam malo bolje i nešto mi se učini čudnim... Vratim mu kod i tražim da ga izanalizira... i krene on lepo, kaže verovatno treba pobrisati to i to, ali, kaže ovde ima greška, na određenom broju članaka bi obrisao sve revizije.

Pogledam bolje, i da, tačno.

Pa dobro, rekoh, što si mi napisao taj kod, mogao sam da sjebem čoveku celu bazu...?

Tvoja reakcija je potpuno na mestu i ja ti se iskreno izvinjavam što sam uopšte pustio taj primer bez jasne napomene da ga ne treba izvršavati doslovno.

lolol

A lepo je radio pre, izgleda da su ga pokvarili. sad

Mene Nvidia podseca malo na Xerox. Samo sto nema na zalost Bell Labs pa da ostane nesto iza njih.

Jedina nada je da se napravi mnogo precizniji LLM koji ce i dalje da radi na grafickim karticama.

it’s a sign the bubble will soon pop.

G5Ck91TWgAAGgy5?format=jpg&name=medium

https://x.com/FluentInFinance/status/1986268821426954572

Ostatak gornjeg tvita:

government ends up as the insurer of last resort."

Ostatak donjeg tvita:

regulation favors giants, choking smaller builders. Systemic fragility: one bad model or policy mistake could ripple across everything finance, defense, healthcare, infrastructure. In short, we’d trade creative competition for a centralized brain that can’t fail until it does. And what then?

https://x.com/greatescapex95/status/1986634325933367514

Edited by vememah

17625053573053188043589726005342.gif

Baš svratio to da okačim.

"Babl je super kad je dovoljno veliki, jer onda duvač ne snosi posledice po pucanju" 🤷

Covek je samo bio otvoren, jos jedna varijanta "too big to fail".

Verovatno traze u imeniku telefon od Helikopter Bena, za svaki slucaj.

Cela ekonomija USA, pa posledicno i sveta, visi o tehnologiji kojoj je trenutno glavna primena pravljenje mimova.

Video sharing not an endorsement

moj screenshot

Screenshot-20251109-154724.jpg

bukvalno čkalja objašnjava istražnom sudiji

Otvorio sam novu temu na društvu s obzirom na to da su prognoze potrebnih investicija vrtoglave.

Screenshot-2025-11-18-at-03-25-24.png

sve mi je otišlo u k...

• 2 weeks later...

Mali bandit došao sa dve i kusur godine u Nemačku i nikad nije savladao slovo R da kaže po srpski (nemačko jeste). Logopedi ovde džabe ali termini za vežbe naopako. Onlajn iz Srbije 30, 40 evra za sat traže (nedam). I kao svaka jeftina stipsa potražim savet od chatgpt, izbaci mi vežbe za koje znam da su preporučene. Ajde to, nego što izbaci i priče koje vežbaju slovo R. Sada smo u situaciji da malecki poželi priču o autu/robotu/ cveću, bratina izbaci kratku priču sa akcentom na vežbanje slova i sad su 2 u 1 priče za laku noć i logopedska vežbanja.