November 3, 2025Nov 3 To je sve jasno, ali da li je problem stvarno sistemski ili ne? Fire sale je bio u aprilu kad je Trump krenuo da ludi, Nvidia je otišla 50% dole. Fire sale je bio u avgustu prošle godine kad su "highly leveraged firms" koje su pozajmljivale jen i kupovala američke akcije morale da izađu iz tog posla.Direktne mušterije Nvidie nisu "highly leveraged" i tu je za mene glavna kvaka. Možda se i to promeni, Facebook je vidim objavio da im je cash u šteku pao sa 70 milijardi na 40 milijardi za godinu dana i hoće da izdaju obveznice da finansiraju dalje AI investicije. Ali Google, Microsoft, Apple nemaju taj problem. "If tech stocks fall" - opet Google biznis je i dalje u reklamama, koliko vidim to im dobro ide nevezano za AI. Apple biznis je i dalje iPhone itd.Nije da nema rizika, i ne želim da tvrdim ni jedno ni drugo, jer ne znam dovoljno o tome van bazičnog praćenja, ali načitao sam se previše ovakvih može da bude al ne mora da znači mišljenja. Wake me up when it's Armageddon.
November 3, 2025Nov 3 Zamolio me pre neki dan ortak da mu pobrišem neke specifične revizije članaka iz wordpress baze. Kako se ne bakćem puno sa wordpress-om, rekoh da priupitam kolegu, to je bar dosta prežvakana stvar da mi izbaci SQL da se ne jebavam. Izbaci on, ja iskopiram upit, pogledam malo bolje i nešto mi se učini čudnim... Vratim mu kod i tražim da ga izanalizira... i krene on lepo, kaže verovatno treba pobrisati to i to, ali, kaže ovde ima greška, na određenom broju članaka bi obrisao sve revizije.Pogledam bolje, i da, tačno. Pa dobro, rekoh, što si mi napisao taj kod, mogao sam da sjebem čoveku celu bazu...?Tvoja reakcija je potpuno na mestu i ja ti se iskreno izvinjavam što sam uopšte pustio taj primer bez jasne napomene da ga ne treba izvršavati doslovno.A lepo je radio pre, izgleda da su ga pokvarili.
November 3, 2025Nov 3 Mene Nvidia podseca malo na Xerox. Samo sto nema na zalost Bell Labs pa da ostane nesto iza njih.Jedina nada je da se napravi mnogo precizniji LLM koji ce i dalje da radi na grafickim karticama.
November 4, 2025Nov 4 @Weenie Pooh dok smo mi ćaskali, kralj autista has entered the chat. Možda da spremamo kokicehttps://finance.yahoo.com/news/michael-burry-of-big-short-fame-discloses-bets-against-palantir-and-nvidia-160833044.html
November 7, 2025Nov 7 it’s a sign the bubble will soon pop.https://x.com/FluentInFinance/status/1986268821426954572Ostatak gornjeg tvita:government ends up as the insurer of last resort."Ostatak donjeg tvita:regulation favors giants, choking smaller builders. Systemic fragility: one bad model or policy mistake could ripple across everything finance, defense, healthcare, infrastructure. In short, we’d trade creative competition for a centralized brain that can’t fail until it does. And what then? https://x.com/greatescapex95/status/1986634325933367514 Edited November 7, 2025Nov 7 by vememah
November 7, 2025Nov 7 Baš svratio to da okačim. "Babl je super kad je dovoljno veliki, jer onda duvač ne snosi posledice po pucanju" 🤷
November 7, 2025Nov 7 Covek je samo bio otvoren, jos jedna varijanta "too big to fail".Verovatno traze u imeniku telefon od Helikopter Bena, za svaki slucaj.
November 8, 2025Nov 8 Cela ekonomija USA, pa posledicno i sveta, visi o tehnologiji kojoj je trenutno glavna primena pravljenje mimova.
November 12, 2025Nov 12 Otvorio sam novu temu na društvu s obzirom na to da su prognoze potrebnih investicija vrtoglave.
November 27, 2025Nov 27 Mali bandit došao sa dve i kusur godine u Nemačku i nikad nije savladao slovo R da kaže po srpski (nemačko jeste). Logopedi ovde džabe ali termini za vežbe naopako. Onlajn iz Srbije 30, 40 evra za sat traže (nedam). I kao svaka jeftina stipsa potražim savet od chatgpt, izbaci mi vežbe za koje znam da su preporučene. Ajde to, nego što izbaci i priče koje vežbaju slovo R. Sada smo u situaciji da malecki poželi priču o autu/robotu/ cveću, bratina izbaci kratku priču sa akcentom na vežbanje slova i sad su 2 u 1 priče za laku noć i logopedska vežbanja.