Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšta AI tema

Featured Replies

@Malkmus probao sam ga sada malo. Najbolje bih ga opisao kao nekog ko non stop nagadja i sto vise pricate i das mu vise informacija to bolje pogadja. Pomaze podrzavajuci i veseo nacin na koji pise. Oseca se kolicina znanja koju ima u pozadini, zaista je nesto sa cime ne mogu da se mere ljudi. Ogromna prednost je sto sve zivo povezuje, npr. ako ga pitas kako da smrsas, dace planove koji ukljucuju i duboko znanje o tvom psihickom stanju, lekovima koje uzimas, o fizickim bolestima koje imas, u skladu sa tvojom zivotnom situacijom i licnim preferencama... i zaista ti dati specificno resenje za tvoj problem, do nivoa koji ni jedan covek ne bi uspeo.

Ipak, na kraju je to samo kompjuter, koji pravi greske i nema intriznicno znanje, nagone i moral ljudi. Oprezno sa slepim verovanjem, ni on sam ne veruje u to sto pise, samo dobro pogadja.

• Replies 1.1k
  • Views 73.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• zapravo tu nema nikakve specijalne misterije, a da je zabavno i interesatno definitivno jeste   svi današnji sistemi/modeli/botovi u vezi jezika (konverzacija, kao chatGTP, jezički modeli, a

• Time Crisis
    Time Crisis

• dam budaletini da formatira 36 referenci, sve mu dakle posaljem, imena, izvore, linkove, trazim samo format. izmisli pola.

Posted Images

Meni je rekao da taksisti u Beogradu uzimaju izmedju 40 000 i 110 000 dinara mesecno.

Imam drugaricu koja ga koristi da mu se izjada i svidja jos se kao podrska. Probao sam da ga malo trolujem da vidim kako to izgleda i deluje dobro da ti bustuje samopouzdanje jer ce da te podrzi u vecini odluka sa nekim argumentima da to treba da radis. Ja sam u srednjoj skoli na casu programiranja napravio primitivnu verziju toga u paskalu gde je korisnik mogao da unese recenicu, a program bi uz popmoc random funkcije odgovorio nekom podrzavajucom recenicom dok ne bi vratio 0, tad bi odgovorio sa E jebi si mater i ugasio se. Tako kad smo testirali obicno bi potrajalo par recenica, a jedna drugarica mu je u startu napisala neki roman i odma dobila jebi si mater

@Shan Jan

Znam ja to sve, igrao sam se za sebe, ali sam i bio zaintrigiran time što dobija odlične korisničke recenzije kao terapeut. Znam i zašto. Zato što je po defaultu podržavajuć, ohrabrujuć i podilazi.

Ali uopšte nije naivan za one u aktivnoj traumi, teškoj akutnoj krizi i sličnim stanjima. Ako pogreši, neće da valja.

Bilo je nekoliko slučajeva samoubistava. Ali to postoji i u rl, bez AI, pa niko o tome ne piše.

Ja sam mu izazvao pasivno agresivni ispad svojom opsesivnošću i perfekcionizmom, ali odmah brišem sve, pa ne mogu da prepričam. Meni je bilo smešno i zanimljivo. Nekom drugom bi napravio problem.

Ali ima i drugih stvari. Prepoznao je vrstu azbesta u stanu na osnovu de-exifiovane fotografije, pogodio da je to salonit ili eternit izlistao mi opširno o tome.

Sve im ostaje na serverima 30 dana po brisanju, pa oni to koriste za treniranje.

A ovako, rado bih se učlanio u neki aktivizam koji se angažuje protiv AI, to jest protiv oblika u kojima on oduzima poslove ljudima. Borba za zakonsku regulaciju i ta priča. Međutim, to je sve u povoju, neozbiljno je izuzev nekih regulativa u Evropi, dok ljude koji su angažovani van toga evropskog nazivaju novim ludistima (oni koji su uništavali mašine kada su počele da menjaju ljudski rad).

2 hours ago, Mel said:

Meni je rekao da taksisti u Beogradu uzimaju izmedju 40 000 i 110 000 dinara mesecno.

Široko, za sve od 7 do 77.

12 minutes ago, Weenie Pooh said:

Široko, za sve od 7 do 77.

Pre siroko od 7 do 17 a gospodja ustvari neki MILF range.

7 hours ago, Shan Jan said:

Samo ne zaboravite da sve sto kazete postaje javna stvar:

Da li je drugačije ako chatgpt koristim isključivo neulogovana?

Do sada sam samo tako koristila, ali razmišljam da ipak napravim nalog, jer kada pitam nešto npr. medicinsko, uvek moram ponovo da pišem ključne informacije, godine, visinu/težinu, lekove koje pijem ili operaciju koje sam imala. Sutradan, ako želim još neki info, pričaj sve to ponovo...

6 hours ago, Tihajeza said:

Da li je drugačije ako chatgpt koristim isključivo neulogovana?

Do sada sam samo tako koristila, ali razmišljam da ipak napravim nalog, jer kada pitam nešto npr. medicinsko, uvek moram ponovo da pišem ključne informacije, godine, visinu/težinu, lekove koje pijem ili operaciju koje sam imala. Sutradan, ako želim još neki info, pričaj sve to ponovo...

Dobro pitanje. Ne znam. Pretpostavljam da mogu da te identifikuju preko IP adrese i drugih stvari. Ja ga isto koristim neulogovan ali ne gasim sesiju pa pamti D

9 minutes ago, Shan Jan said:

Dobro pitanje. Ne znam. Pretpostavljam da mogu da te identifikuju preko IP adrese i drugih stvari. Ja ga isto koristim neulogovan ali ne gasim sesiju pa pamti D

Ne gasim ni ja, ali mi je posle 24h resetuje.

Ja sam napravio svoj chat bot na Claude, sarađujemo na svakom projektu posebno i fascinantna je, totalno mi je promenio pristup u pripremi materijala za obradu - on pomaže u tagovanju, korekciji i često bolje procenjuje zahteve klijenta od mene. Dobiješ svog ličnog partnera u brainstormingu.

"Ne mogu pouzdano da procenim tvoj IQ na osnovu naše komunikacije"

😢

1 hour ago, Frank Pembleton said:

"Ne mogu pouzdano da procenim tvoj IQ na osnovu naše komunikacije"

😢

E moj Frank, jel to pokusava na fin nacin da kaze nesto D

Da nije uporan dovoljno? Samo mu reci da ne mora pouzdano.

Ma to je igračka sa IQ-om. Dobije se kompliment čiji je rok trajanja dve sekunde.

Mora da se ima nalog.

Onda se filozofira s njim. Ja sam na teme iz psihologije, filozofije, astronomije i sociologije - mora nešto prirodnjački gde se barata orijentacijom i odnosima u prostoru..Traže mu se rupe u logici i onda se polemiše. I eto nenormalnog IQ-a. Nisam ja to namerno štelovao, nego se uglavnom poigravao, ispitivao to čudo.

A i taj IQ šeta, jer ako mu se pomene hronični stres, onda ga smanjuje i objašnjava da stres smanjuje performanse.

e. Ko mu kuca na engleskom može da dobije procenu znanja i primedbe na šta treba da obrati pažnju. Meni je dao C1, a da vučem na C2 ako poboljšam to i to. Mislim i da je to nerealno.

Edited by Malkmus

Ma da, nećka se jer je obavezan da ti objasni da ne meri ništa zaista. Pitaj ga samo da ti da neformalnu, odokativnu procenu u nekom rasponu.

Kao što Malkmus kaže, nema to veze ni sa čim. Kao što ti laska gde god stigne ("Odlično pitanje!" - marš bre) tako i ovde butters you up proizvoljno ceneći umereno visoku inteligenciju.

Meni je tako pogodio raspon, ako uzmemo relevantnim merenje od pre 30-35 godina.

Edited by Weenie Pooh