January 27Jan 27 instaliraj i chatgpt i gemini, pa ih uporedija generalno koristim cgpt, ove sam samo isprobavao
January 27Jan 27 9 hours ago, Svemir Zeka said:Apsolutno me nije zanimalo, tri put sam nešto kliknula, ne sećam se ni šta. Sad treba da uradim neki promotivni materijal za dosta kratko vreme i neko mi je rekao: pa uzmi čet gpt, šta se sad zajebavaš s tim I sad recimo, šta da radim? Napišem na srpskom ili engleskom "napravi mi liflet na temu ....tu i tu" ili moram da detaljišem? Hvala na odgovorima, strah me da proveravam sama, možda me nešto ujede.da, daj mu jasan prompt, mozes i da se referiras na stil nekog postojeceg materijala ali nekad nije neophodno....claude u free verziji nema bas zavidan kapacitet, ima preciznost ali ne opsirnost.grok mi je krs, gemini nije los, kinez je bio toliko spor da mu se nikad nisam vratila
January 27Jan 27 11 hours ago, kud u maglu Simoviću said:@Svemir Zekaako je na srpskom na srpskomdetaljiši, budi precizna, ispravljaj gašto mu više imputa daš, dobićeš bolji rezultatnaravno ti ga posle malo doterajtipkad mu složiš zadatak, isti taj prompt isprobaj i na geminiju(google ai) i na groku(twiterov ai)eimaš i one kineze deep seek il kako se već zovu@Svemir Zeka Sve ovo što je Kums rekao. Dakle, što više inputa, što više detalja, preciznih informacija, tačno onoga što želiš. Takođe, stavi ga u poziciju da razmišlja kao ti. Daj mu nešto tipa "Ti si taj i taj, trebalo bi da uradiš to i to". Onda mu daš i tačnu ciljnu grupu za koju je namenjen taj liflet. Kažeš mu da se ponaša kao ta ciljna grupa. Šta bi ta grupa mogla da očekuje, šta žele da dobiju od tog lifleta, da li to taj proizvod koji ti je on napravio njih zadovoljava ili ne, i zašto. Šta bi oni tu još tražili itd. Uvek mu napomeneš da te pita sve što mu nije jasno, ili ako su mu potrebne dodatne informacije od tebe. Ako postoji nešto što je za fact checking, obavezno mu kaži da ti navede izvore svih tvrdnji, i linkove ka njima. Kada sve završiš, možeš ga još jedanput naterati da pređe sve, i da vidi da li je sve zaista u skladu sa onim što si mu zadala, i da li bi eventualno još nešto promenio. Onda celokupan zadatak koji si dala njemu daš i Geminiju, daš mu i output koji si dobila, i kažeš mu da ti uporedi da li je ono što si tražila zadovoljavajuće ili ne, i da ti da sugestije. A možeš i sve ono što si zadala ChatGPTju da zadaš i Geminiju, pa da uporediš oba outputa. Recimo, kada dobiješ rezultat od Geminija, to staviš u ChatGPT, i kažeš mu da ti vrednuje i uporedi taj rezultat, i rezultat koji ti je on (ChatGPT) dao. Gemini je u poslednje vreme prilično dobar sa tekstovima, pa može dati i bolje rezultate, ali i drugačije uglove gledanja u odnosu na ChatGPT.
January 27Jan 27 Stvarno je bezvezan zahtev, lako štivo pred spavanje.Tražio sam mu izvore u kojima hvale najmanje kvalitetnan model menjača za bicikl kojeg proizvodi najveća (i najbolja) kompanija koja pravi menjače.Pored ostalog mi napiše:A popular YouTube short titled “Reason why Shimano Tourney Is Best” has garnered over 10 million views, showing that many in the cycling community celebrate Tourney for what it does well. �YouTubeI da mi link (odgledati) Edited January 27Jan 27 by Malkmus
January 28Jan 28 Hvala drugari. Urađeno i formatirano za pola sata 4 komada, kao da sam se maltretirala 4 dana
January 28Jan 28 Radio sam neki assignment za potencijalni posao, da specificiram 2 nova feature-a za proizvod.Nikada nisam ranije radio na toj vrsti proizvoda, ali imam tehničko iskustva i dosta iskustva u product managementu.Za 6-7 sati sam napravio 20tak slajdova, cenim da bi mi inače trebalo oko nedelju dana.
January 28Jan 28 Imam u firmi Cursor gde delimo code base sa AI, a i Gemini 3 za generalnu upotrebu gde ne delimo code base. Problem koji sam imao je specifican jer se tice skrpite koja pokrece debager pisana za linux a ja sam primoran da je pokrecem iz windowsa. U svakom slucaju Gemini mi je resio problem u 3 prompta, za razliku od Kloda koji mi je ponudio cak dva resenja koja nisu radila iz jedno 15 uzaludnih promptova.
January 28Jan 28 Ja pitao Gemini da mi da code u linuxu, koji ce iz text fajla da mi ukloni redove sa odredjenim stringom kao i red ispred i iza.I nije znao, tj jedno resenje je vracalo gresku, ostala su uklanjala samo deo od trazenog zahteva. Edited January 28Jan 28 by brusli
January 28Jan 28 little more than a year ago, virtually all data center developers planned to use the electric grid to power 100% of their projects. In December 2024, there was less than 2 GW of planned behind-the-meter data center capacity, according to our data center tracker at Cleanview. Then in 2025, developers announced roughly 40 projects that planned to skip the grid partially or entirely. Some of these projects will soon be home to America's largest fossil fuel power plants, like Homer City Energy Campus in PA—a proposed 4 GW+ natural gas plant that will send all of its power to an onsite data center. Other projects will use a combination of technologies—everything from solar, wind, batteries, and even nuclear. Natural gas is by far the most common, though. 72% of projects plan to use it. All projects are motivated by the same goal: getting their data center online as soon as possible. It can take as long as 7 years to connect a hyperscale data center to the grid in a place like Virginia. Building behind the meter power in a red state with lax regulations can get that time down to less than 2 years. But speed comes with a cost. Homer City's 4 GW project could soon become one of the largest single sources of carbon emissions in the country. At Cleanview we're tracking more than 30 projects that plan to use onsite gas with a combined 48 GW of capacity. https://x.com/curious_founder/status/2016241421502841103
January 28Jan 28 upotrebe AI.https://x.com/fruska_gorica/status/2016053272415539265 https://x.com/MorePerfectUS/status/2015817129615122838 Edited January 28Jan 28 by vememah
January 28Jan 28 On 27. 1. 2026. at 4:07, morgana said:da, daj mu jasan prompt, mozes i da se referiras na stil nekog postojeceg materijala ali nekad nije neophodno....claude u free verziji nema bas zavidan kapacitet, ima preciznost ali ne opsirnost.grok mi je krs, gemini nije los, kinez je bio toliko spor da mu se nikad nisam vratilaKinez za moje potrebe previse halucinira, ali nekako ukapira najbolje ono sto mu trazim. Nije sada spor.Gemini nije los, bas se popravio.