Delija67 Posted December 20, 2021 Posted December 20, 2021 11 hours ago, Zli Gli said: Ma jasno sve kao dan, dugorocno kockari nemaju nikakve sanse. A kad smo kod matematicara, ima dobra grupa na instagramu, dzoker u rukavu, bave se arbitrazom i mislim da im dosta dobro ide u domacim kladzama, upad je valjda 5000din mesecno i svaki dan nalaze po nesto ali ja nisam smeo da udjem da mi ne proradi zelja i za regularnim kladjenjem. Imaju dosta meceva sa 5+ % razlike u kvotama, mislim da uz dovoljno para na racunima u 10ak kladza i dovoljno vremena za pracenje i brzo reagovanje moze da se uzme 500+ evra mesecno. Sent from my M2012K11G using Tapatalk Jedan nas cuveni matematicar je pricao kako je u mladosti imao problema sa kockom i kako je mnogo izgubio. On je napravio algoritam koji radi i poceo da zaradjuje od toga, ali ga je kasnije sjebao ljudski faktor. U nekom trenutku je odustao od sigurnog algoritma i krekuo da igra na svoju ruku i izgubio sve sto je zaradio i jos dosta preko toga.
vladavsnarod Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 On 19.12.2021. at 23:36, Zli Gli said: Ma jasno sve kao dan, dugorocno kockari nemaju nikakve sanse. A kad smo kod matematicara, ima dobra grupa na instagramu, dzoker u rukavu, bave se arbitrazom i mislim da im dosta dobro ide u domacim kladzama, upad je valjda 5000din mesecno i svaki dan nalaze po nesto ali ja nisam smeo da udjem da mi ne proradi zelja i za regularnim kladjenjem. Imaju dosta meceva sa 5+ % razlike u kvotama, mislim da uz dovoljno para na racunima u 10ak kladza i dovoljno vremena za pracenje i brzo reagovanje moze da se uzme 500+ evra mesecno. Sent from my M2012K11G using Tapatalk To je večita igra mačke i miševa (korisnika). Kladionice imaju sistem i službu za prevenciju prevarnih radnji, upravljanje rizicima, unutrašnje kontrole...
zmanic Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 (edited) Pohlepa je neizlečiv poriv. Ne znam nikog ko je "pozitivan" u bilo kojoj igri sa ovim "sportskim" kladjenjima niti slot mašinama. Otkako je Voja Antonić pisao u Računarima o poker aparatima koje je pravio (ima u njegovoj knjizi "Da li postoje stvari koje ne postoje") ne igram ništa slično niti u bilo kom obliku, čak ni igre na PC-u. Ispratim košarkaške lige, kad gledam sa društvom, i to je to. Mogu da dozvolim sebi 10evra mesečni trošak, a čim na accountu bud preko 20, podižem polovinu. Smeju mi se svi uokolo, ali tolko mogu da dozvolim sebi i kraj. Smešni su i oni meni kad počnem da im "solim pamet" o isplativosti kombinacija u sistemima, sedlastim tačkama i matematičkim očekivanjima, ali džaba sve .... smejem se ali u sebi. Znaju me da sam dobar u kombinatorici i često me po nešto zapitkuju, alhemičara ima na sve strane. Prvo pitanje, sa takvim sveznalicama, mi je "Šta je kvota, definiši?" - ko ne zna odgovor, a do sada se nije desilo da neko zna, osim da nešto opisno prepričava moje objašnjenje od prošli put, tu prestaje komunikacija na tu temu. Nemam više živaca, niti sam prosvetitelj neki. Davao sam par popularnih knjiga na te teme ljudima, ali džabe sve. Neverovatno kolko su podložni naklapanjima i laprdanju lokalnih sveznalica po kladionicama. PS Sin od drugara radi u većoj programerskoj kući koja pokriva dva velika sistema kladjenja i "voćkica" kod nas, i na pitanje: "Čime se bavš?" daje mnogo poučan odgovor "Uzimamo pare na budale!" Edited December 22, 2021 by zmanic 1
Ayatollah Posted December 22, 2021 Posted December 22, 2021 On 19.12.2021. at 23:43, askeladden said: Fazon tko nekako ovde ljudi zive od berze.Sede ceo dan za kompom i nabace mesecnu platu. Jako je zajebano živeti samo od berze, a posebno u Srbiji, osim ako nisi milioner koji živi od dividendi koje isplaćuju naftne ili slične kompanije. Možda ako si daily trader koji igra sa velikim sumama (tipa 100 hiljada i više), pa se još samo time baviš po ceo dan, ali i tada je to iz Srbije gotovo nemoguće, jer se ne može trgovati direktno na aplikacijama (tj. može, ali je komplikovano). Sve ostalo je znatan rizik, jer akcije mogu da dugo tavore ili odu u crveno, ili da porastu toliko malo da nemaš nikakvu zaradu kad platiš troškove i porez. Ja imam bruto godišnju zaradu od cca 10-15% vrednosti portfolia, ali i to zato što nisam pod pritiskom da prodajem akcije da bih platio račune, već živim od drugog priliva pa mogu da čekam koliko god je potrebno da bih bio zelen. Mustang mislim da zarađuje više od mene, ali ona trguje na rizičnijim tržištima, plus živi u USA, pa može jednostavnije da trejduje.
papapavle Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 https://www.theguardian.com/society/2022/feb/12/what-gambling-firms-dont-want-you-to-know-and-how-they-keep-you-hooked 2
Popular Post Zli Gli Posted February 14, 2022 Author Popular Post Posted February 14, 2022 Dugacak ali odlican tekst, mada svi mi to vec znamo i opet isto.Meni ce za par dana tacno 8 meseci kako nisam dinar uplatio a i nemam zelju vise, ne kriziram. Par puta isao sa drustvom u Balkan bet na pice ali generalno i izbegavam kladionice, nemam vise sta tamo ni da idem. Sent from my M2012K11G using Tapatalk 22
Popular Post Heaviside Posted February 14, 2022 Popular Post Posted February 14, 2022 (edited) Ja uopšte nisam kockarski tip, duša me bolela kada sam par puta u gimnaziji sa drugarima uplatio tiket umesto da za te pare popijem jedno piće u kafiću. Onda kum počeo da me ubeđuje da holdem i omaha mogu da se pobede, ja malo isčitam i zainteresujem se. Trebala mi lova, studirao u inostranstvu sa malom podrškom roditelja (malom u apsolutnom smislu, velikom u relativnom, hvala im do neba) i radio poslove koji mi se nisu sviđali. Prošao treninge, pročitao knjige i igrao online mikro stejkove. Skupio tako neki bankroll za live gde su neuporedivo slabiji igrači nego online na istim ulozima. Samo keš sam igrao, varijansa turnira za moj nekockarski gen je bila neprihvatljiva. Naučio sam igrače u svom klubu, da prepoznam ko kako igra i ko kako tiltuje i pijane koji svrate petkom i subotom da ocenim koji su tip fiša. Najvažnije je bilo što sam imao detaljnu strategiju koju sam nadograđivao konstantno. Igrao sam 1/2 i 2/5 evra blajndove (seda se sa 200 tj. 500 evra, budu potovi nekada i po 4 puta toliko kada se baš namesti). Postao sam legenda tog kluba uz još par dobrih igrača, uzimao za mene tada nestvarnih oko 20k godišnje. Nikada nisam seo za blek džek i slično, a provodio sam u kazinu/poker klubu po 10 sati dnevno. E, u tih 10 sati je i bio problem, studije otišle u kurac, odnosi sa ljudima i prema parama takođe. Samo sam o pokeru razmišljao. Ili sam igrao ili se usavršavao ili spavao. Sve sam gledao u big blajndovima. Ručak košta 5 big blajdnova, novi tv 200 BB i tako dalje. Duvalo se mnogo, igrao sam nekad blago naduvan, nekad strejt, a duvao jako kada dođem kući u 5-6 ujuturu. Duvka, prežderavanje pa spavanje do 4-5 popodne. Dešavalo se da igram i po 2 dana u cugu kada je dobra igra. Svima sam ponosno pričao šta radim. Bilo je tu stvarno glamuroznih momenata, putovanja, žurki. Bad beatovi me nisu mnogo pogađali. Shvatao sam šta je varijansa, i da fiševi ne bi ni bili tu da ne može da ih nekada usrere. Fizički sam dosta propao od nezdravog života, mentalno sam već opisao - samo poker. Stisli me roditelji, brat i tadašnja devojka sada žena da batalim to i da od para koje imam finansiram završetak studija. Boleo me kurac da ih slušam ali se devojka odselila iz stana i tada sam prestao da igram noću da bih je vratio uz plan da nastavim opet po starom za koji mesec. Video da je život mnogo lepši po danu, vratio se faksu i tako dalje, da ne smaram više. Na prvom poslu posle faksa sam imao veću neto platu nego od pokera, stvarno da se zapitaš koji kurac. Retko baš odem, nisam kockar i boli me da odem na par sati jer je to onda čista sreća, a možda i nemam edž više...online takođe jako retko, to mi i nije neki gušt i nema smisla bez trekera i treninga. Na kraju balade, mogu da kažem da su holdem i omaha prelepe igre, a da je život pokeraša koji zarađuje 2k mesečno u proseku jedno teško sranje. Edited February 14, 2022 by Heaviside 13 1
Popular Post Godfrey Posted February 16, 2022 Popular Post Posted February 16, 2022 Uf, teška priča. Nemaš edge više definitivno, brzo igra napreduje. Slična priča ovde. Samo što ja nisam o tome pričao ljudima okolo, mislili su da samo igram povremeno...a ja sam zapravo igrao 16+ turnira odjednom na kompu, imao treninge, radio sesije, čitao.. Nikad uživo nisam igrao, zapravo ovde u Beogradu sam otišao jednom i zgadila mi se ekipa koja se tamo vrti. Iako me prirodne nauke apsolutno ne zanimaju, kao advokata, ipak sam jako dobar u matematici, i nije niko morao da mi objašnjava oddse i EV- poteze, meni je sve to bilo logično.. Posle sam igrao za jednog Kanađanina, njegove pare, a profit delimo 50-50. Naravno, imali smo ugovor kojim je bio predviđen minimalni broj turnira nedeljno koji moram da odigram. Ponekad, igrao sam sa nekim drugarima, ekipa iz gimnazije, kao pijemo i igramo, družimo se...naravno, pojma nemaju šta rade...nije im jasno kad sa SB guram 85off all-in, mislili da sam kreten...a za mene je to potpuno EV+ potez, jer dead money, a ja sam short Bila je i jedna incidentna situacija kada je lik popizdeo jer sam ga platio na flopu, naravno komitovan, čekanje up&down straighta sa dve over karte, na riveru izašao mi over par..oni komentarišu kako me usralo...ja u sebi gledam jbt ovo je bio easy call I onda mi drugar priča, zapravo pizdi, kako mu pali kečevi...gledam, pa ja dnevno 17 puta padam kečeve, to mi je svakodnevnica, da ne pričam o suckoutima.. I tu skapiram da sam otišao u kurac. Da sam po ceo dan u tome, gledam tracker, analiziram svoju igru kroz HM2.. It's a fun job, but it's still a job Završio pripravnički, krenuo da spremam pravosudni i poker, na tom nivou, zabatalio instant. Ozbiljne pare su mogle da se prave (pričam u trenutku kada sam ja advokatski pripravnik-volonter, i moram da odradim te 2 godine) Lepo sam živeo od toga, ali za mene je to bio posao..ne kocka. Imao sam edge nad 95% igrača...uz sve moguće programe, tracker, HM2, table ninja, full subscription na sharkscope naravno.. Iskreno, bila me je sramota što igram poker, a i znao sam da niko iz mog okruženja to neće razumeti, da je to jebeno iscrpljujući posao i zajebana igra...ako nisi kockar. Ako jesi, naravno da te imam obeleženog da si fish ili donk.. Koštalo me živaca užasno...ali nisam tiltovao, napravim haos ispred kompa, lomio miševe, lupao po stolu, ali nisam dozvolio da se odrazi na moju igru...sledeći potez ispravan, a urlam i vrištim ispred monitora. Kada je pokerstars zabranjen u Srbiji (pre godinu i po), teško mi je palo. Povremeno sam znao da upalim i odigram nešto (od kad sam prestao ozbiljno da igram), čisto razonode radi. Poker me vezivao za jedan prelep period života, živeo sa devojkom koju sam jako voleo, bez problema, kao advokatski pripravnik, na putu sam da postanem advokat, ono što sam oduvek želeo, zarađivao od pokera lepo.. Moj lični zaključak; mnogo energije i živaca sam na to potrošio. sa druge strane, upoznao sam neke sjajne ljude (jedino pozitivno), strance, jer smo naravno imali i skype grupu (tad nije bilo vajbera, rejlovali kad je neko deep na velikom turu, bodrili itd)..jednog sam čak i branio u krivičnom postupku pre dve godine, prošao je odlično I evo, 9. put brišem post kao, "koji kurac ja pišem ove stvari,a ne pričam svojim prijateljima", ne znam...ali eto, neka ide, da izbacim iz sebe, pa kakav god kreten da ispadnem. 17 1
Heaviside Posted February 16, 2022 Posted February 16, 2022 Hehe, ala nas ima degenerika ovde Hvala na ispovesti. Ja sam se tripovao da sam mnogo kul zato što radim to što radim pa sam se hvalio. Naravno, svi me gledali kao tešku budalu kockara. Čak su i najbliži koji su videli da dobijam nekoliko godina ostali skeptični. Jedino su taj kum koji me je navukao i moja sadašnja žena kapirali priču, sa tim da je ona bila protiv i pored toga što joj je bilo jasno da nije klasična kocka u pitanju. Stoji da se igra menja, ali to više važi sa online. Live to ide dosta sporije. Ima uvek određeni broj klinaca koji igra moderno, ali su oni teška manjina i obično nemaju bankroll. Ovi ostali uglavnom ili nemaju pojma šta rade, kao na neki osećaj i iskustvo igraju a ne znaju da izračunaju verovatnoću da pogode to što čekaju na flopu, ne kapiraju taj koncept uopšte ili su old school live igrači koji šišaju te regularne nemače pojma, kockare, turiste i zalutale pijane iz kluba pored igrajući potpunu eksploataciju bez ikakvog obaziranja na GTO. Ti drugi malo menjaju igru, ali sve je to sporo i mnogo kasni za online. Keš sam igrao, tu se oni i izbegavaju međusobno ili dobrog klinca, ne žure nigde. Pričam za te male stejkove koje sam ja igrao.
Fakundo Sava Posted February 16, 2022 Posted February 16, 2022 Da li je moglo na tim online pokerima ,gde se igra za pravi novac,da se nameste dva igrača koja igraju u duetu Bila je fora sa onim facebook pokerom,jedan igra preko kompa drugar preko laptopa,sednu za isti sto i oderu mršu Posle su te skupljene tokene prodavali za fine novce
Zli Gli Posted February 16, 2022 Author Posted February 16, 2022 Ne znam za onlajn ali ovde kod mene su tako radili, po dvojica u dogovoru nesto, plus znam da je bilo i favorizovanja pri deljenju. Tako mi bar pricali ovi moji klosari iz naselja sto su visili u kladionici stalno a nema razloga da ne verujem jer su generalno odvratni. Ja se u to nista ne razumem ali imam jednog prijatelja koji je ziveo a mislim da i dalje zivi od toga ali on je skroz smiren lik i nije kockar nego programer, matematicar, sve mu je u nekim procentima. Znam kad mi je pricao neke fore za singlove u kladionici, ako si promasio prethodni a igras kvotu x dizes ulog za 10% itd itd. Meni to spanska sela, ako sam promasio singl a nervozan sam sledeci vec ide za bar duplo a i veca kvota, hocu da uzmem lovu, klasika.Da nisam usao te '98 u kladionicu West Monaco i kasnije u bilo koju, potpisujem da bi' danas bio svetski covek, proputovao i video sveta. Porodica manje vise, to me nesto nikad nije zanimalo, ali naziveo bi' se kao gospodin covek. Ovako djoka, kanal. Sent from my M2012K11G using Tapatalk
Zli Gli Posted July 16, 2022 Author Posted July 16, 2022 Pas mater, nisam izdrzao. Nasao super foru za arbitrazu i uzeo oko 300 000 za tri meseca na tim razlikama u kvotama ali me povuklo i regularno igranje i popusio za mesec dana jedno 7-8 puta vise. Debakl, ko zna koji put, kad god dodjem do nekih para moram da napravim sranje. Sent from my M2012K11G using Tapatalk 1 5
pbg12345 Posted July 16, 2022 Posted July 16, 2022 15 minutes ago, Zli Gli said: Pas mater, nisam izdrzao. Nasao super foru za arbitrazu i uzeo oko 300 000 za tri meseca na tim razlikama u kvotama ali me povuklo i regularno igranje i popusio za mesec dana jedno 7-8 puta vise. Debakl, ko zna koji put, kad god dodjem do nekih para moram da napravim sranje. Sent from my M2012K11G using Tapatalk domace ili strane? to sam ja radio jedno vreme, na basketu uglavnom i koristio klasicne rgeske kladionica, npr meridian je do unazad godinu, dve dana redovno imao u ponudi egzoticne lige na kojima im rezultat kasni i do minut i onda pracenej rezultata na stats sajtovima i uplate kad padne gol ovo drugo vise ne moze ili ja ne znam gde moze ovo prvo ce moci uvek, ali nije vredno ulozenog truda, vremena i zivaca
Zli Gli Posted July 17, 2022 Author Posted July 17, 2022 Napravili likovi, cenim neki programeri, grupu na instagramu preko koje ulazis placanjem clanarine u ekipu koja dobija pristup telegram stranici Sportska arbitraza. Moze itekako da se uzme, pogotovo ko se cima vise od mene i ko ima i lovu na racunima svih kladionica. Kazem, meni bio prosek stotinak hiljada mesecno, minus program 7000 i minus gorivo za cimanje npr 3000din, toliko sam racunao a manje potrosio. Mnogo ima ispaljivanja jer kladionice limitiraju, obaraju kvote, cigani su nevidjeni skoro svi ali opet se moze praviti ako si agilan i brz. I ako ne prokockas, naravno. Sent from my M2012K11G using Tapatalk
Recommended Posts