JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 1 hour ago, dùda said: U socijalitstičkoj državi, u kojoj sam ja išla u školu, doduše ubosni, niti jedna škola nije imala svoju himnu. Ali ju je imao svaki pionirski odred, a svaka škola je imala pionirski odred, tako da... 1 1
duda Posted January 29 Posted January 29 Just now, JozoMujica said: Ali ju je imao svaki pionirski odred, a svaka škola je imala pionirski odred, tako da... koji pionirski odred ? prvi put čujem za to ? 1
JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 1 minute ago, dùda said: koji pionirski odred ? prvi put čujem za to ? To je bilo posle WW2. Kad postaneš pionir, postaneš član pionirskog odreda, na marami ti je odštampan naziv pionirskog odreda. Moj bio Andra Marinković, po narodnom heroju. Dolazila njegova majka na školske priredbe. 1
Time Crisis Posted January 29 Posted January 29 6 minutes ago, Filozof manijak said: Sledeće godine si pozvan kod mene na slavu, pa proveri tu teoriju Ne donosite zaključke aršinima iz svog babla Nit je teorija nit je babl... naravno ne kod svih, ali kod solidne većine, apsolutno da 4
JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 2 minutes ago, Filozof manijak said: Isto, i ja prvi put čujem za te odrede? Ti si bio Slobin a ne Titov pionir. 7 1
x500 Posted January 29 Posted January 29 1 minute ago, Time Crisis said: Nit je teorija nit je babl... naravno ne kod svih, ali kod solidne većine, apsolutno da Moram priznati da imas vrlo cudan krug prijatelja kod kojih ides na slavu :( 1
Filozof manijak Posted January 29 Posted January 29 (edited) Ja sam niščeg duha, i ne mogu te razuveriti ako sam nećeš @Time Crisis esid: to što novokompovani vernici ne znaju i ne razumeju se u tradiciju, ne znači da je ona loša, i da smo svi takvi. Edited January 29 by Filozof manijak 3
Svemir Zeka Posted January 29 Posted January 29 6 minutes ago, x500 said: Moram priznati da imas vrlo cudan krug prijatelja kod kojih ides na slavu :( Meni je dovoljno kad vidim, naročito po školskim slavama, ko najviše maše krstom, a znam šta je juče radio drugim ljudima, i šta će sutra raditi ponovo (a možda i tog dana) 1 1
x500 Posted January 29 Posted January 29 (edited) Vecina SPC crkava/objekata/udruzenja na teritoriji SAD, Kanade, Britanije i dugih se zove sv.Sava. 4 minutes ago, Svemir Zeka said: Meni je dovoljno kad vidim, naročito po školskim slavama, ko najviše maše krstom, a znam šta je juče radio drugim ljudima, i šta će sutra raditi ponovo (a možda i tog dana) Losi ljudi su spremni da koriste bilo koji simbol kao pokrivalicu za svoje necasne radnje. Samo nije problem u simbolima, i pre svega u njihovom znacenju, vec u ljudima. Edited January 29 by x500 7
Time Crisis Posted January 29 Posted January 29 10 minutes ago, x500 said: Moram priznati da imas vrlo cudan krug prijatelja kod kojih ides na slavu :( Ne mislim isključivo na slavu već uopšte na svakodnevni život, to se jednostavno vidi 3
Sestre Bronte Posted January 29 Posted January 29 sve to oko tradicije i identiteta bi bila potpuna glupost da svet nije kakav jeste
Партибрејкер Posted January 29 Posted January 29 9 minutes ago, x500 said: Moram priznati da imas vrlo cudan krug prijatelja kod kojih ides na slavu :( Čekaj, ti misliš da ustvari većina ljudi u Srbiji zna da nabroji neke citate iz biblije, a čudni su ovi koji ne znaju? Ja recimo potičem iz tipične srpske familije, apsolutno svi preci (babe i dede sa obe strane) su mi bili obični seljaci koji su sve radili kao i većina. Svi u familiji slave neke slave i mogu glavu na panj da stavim da većina ne bi znala ništa da kaže ni o tom svecu koga kao slave, a kamoli nešto više od toga. Kad bi neko krenuo na slavi da citira bibliju i raspreda nešto na tu temu kao što Ameri rade usledio bi popriličan krindž i neprijat. 8 1
Recommended Posts