Ros Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 nema još informacija o prijavi za izbore. http://www.munich.mfa.gov.rs/lat/ 1
ToniAdams Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 58 minutes ago, aram said: Frankfurt ne verujem da ti je bliži, možda Stuttgart? jesi siguran da ne mora biti konzulat u pokrajini u kojoj zivis?
DragiButrose Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 @ToniAdamsIsto sam se pitao. Uostalom, ima Moramo posebnu stranicu za gastose, prijavio se na mejling listu. Aj da se i ovako informisemo nece biti zgoreg.
ToniAdams Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 prilicno sam siguran da mora, makar je tako za sve ostale poslove u vezi sa otadzbinom
Venom Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 (edited) Ima na sajtu ambasade / konzulata za koje podrucje su nadlezni. edit: nema u svakoj pokrajini po jedan. Edited February 13, 2022 by Venom
aram Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 Ma da, ali šta ako živim u Kelnu, a na dan izbora ću biti poslom u Berlinu? Mora da može da se prijavi i to.
jms_uk Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 Ma da, ali šta ako živim u Kelnu, a na dan izbora ću biti poslom u Berlinu? Mora da može da se prijavi i to.Republiku Srbiju apsolutno boli uvo za to. Sent from my iPhone using Tapatalk
Venom Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 (edited) 3 hours ago, aram said: Ma da, ali šta ako živim u Kelnu, a na dan izbora ću biti poslom u Berlinu? Mora da može da se prijavi i to. posalji im mail i pitaj. meni su odgovorili letos na jedno pitanje, mada istini za volju, rekli su da nemaju pojma za to sto ih pitam. diplomatski doduse. ali je jos jaci deo sto konzulat ima @t-online.de mail. Edited February 13, 2022 by Venom 1
Venom Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 1 hour ago, ToniAdams said: zar nisu izbori uvek za vikend na zapadu se radi non stop
aram Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 ma ja i nemam srpske papire, ne mogu da glasam ni da hoću...
Venom Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 tako sam i ja zvao ambasadu zbog necega i javi se automat i kaze "za ispis iz drzavljanstva, pritisnite 1". ali nisam se pokolebao.
I*m with the pilots Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 Ovi u Frankfurtu su izgleda prestali da odgovaraju na mejlove, poslala sam mejl sa pitanjem i molbom za termin pre 3-4 nedelje (jer je telefonom nemoguce dobiti ih, navodno do 13h je rad sa strankama a posle toga telefonski, no i dalje se vrti samo masina) i na kraju sam morala otici do samog konzulata da to i ucinim (i dzabe sam krecila, tu vrstu usluge ne vrse..). Pre ovog (pre pandemije) sam im se obracala dva puta i odgovorili bi za dan-dva.
pasha Posted February 14, 2022 Posted February 14, 2022 20 hours ago, DragiButrose said: Drugari gde se do sada glasalo u konzulatima? Pitam za Bayern... koliko vidim imamo konzulat u Minhenu. Bas sam se nameracio da odradim to u aprilu iako mi Minhen nije bas blizu, nadam se da ce biti dovoljno prijavljenih. Ako ti Minhen nije blizu onda si verovatno severno u Frankoniji. Mozda ti je onda blizi Frankfurt od Minhena. Mislim da ce konzulati i ambasade tek nakon raspisivanja izbora u Srbiji dati objasnjena. 1
Recommended Posts