Jump to content
IGNORED

Nemačka

Parsons

Recommended Posts

Posted
58 minutes ago, aram said:

Frankfurt ne verujem da ti je bliži, možda Stuttgart?

jesi siguran da ne mora biti konzulat u pokrajini u kojoj zivis?

Posted

@ToniAdamsIsto sam se pitao. 

Uostalom, ima Moramo posebnu stranicu za gastose, prijavio se na mejling listu. 

Aj da se i ovako informisemo nece biti zgoreg. 

Posted

prilicno sam siguran da mora, makar je tako za sve ostale poslove u vezi sa otadzbinom

Posted (edited)

Ima na sajtu ambasade / konzulata za koje podrucje su nadlezni. edit: nema u svakoj pokrajini po jedan.

Edited by Venom
Posted

Ma da, ali šta ako živim u Kelnu, a na dan izbora ću biti poslom u Berlinu? Mora da može da se prijavi i to.

Posted
Ma da, ali šta ako živim u Kelnu, a na dan izbora ću biti poslom u Berlinu? Mora da može da se prijavi i to.

Republiku Srbiju apsolutno boli uvo za to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted (edited)
3 hours ago, aram said:

posalji im mail i pitaj. meni su odgovorili letos na jedno pitanje, mada istini za volju, rekli su da nemaju pojma za to sto ih pitam. diplomatski doduse. ali je jos jaci deo sto konzulat ima @t-online.de mail.

Edited by Venom
  • Haha 1
Posted
1 hour ago, ToniAdams said:

zar nisu izbori uvek za vikend

:fantom:

na zapadu se radi non stop

Posted

ma ja i nemam srpske papire, ne mogu da glasam ni da hoću... :)

Posted

tako sam i ja zvao ambasadu zbog necega i javi se automat i kaze "za ispis iz drzavljanstva, pritisnite 1". ali nisam se pokolebao.

Posted

Ovi u Frankfurtu su izgleda prestali da odgovaraju na mejlove, poslala sam mejl sa pitanjem i molbom za termin pre 3-4 nedelje (jer je telefonom nemoguce dobiti ih, navodno do 13h je rad sa strankama a posle toga telefonski, no i dalje se vrti samo masina) i na kraju sam morala otici do samog konzulata da to i ucinim (i dzabe sam krecila, tu vrstu usluge ne vrse..). Pre ovog (pre pandemije) sam im se obracala dva puta i odgovorili bi za dan-dva.

Posted
20 hours ago, DragiButrose said:

Drugari gde se do sada glasalo u konzulatima? Pitam za Bayern... koliko vidim imamo konzulat u Minhenu. 

Bas sam se nameracio da odradim to u aprilu iako mi Minhen nije bas blizu, nadam se da ce biti dovoljno prijavljenih. 

Ako ti Minhen nije blizu onda si verovatno severno u Frankoniji. Mozda ti je onda blizi Frankfurt od Minhena. Mislim da ce konzulati i ambasade tek nakon raspisivanja izbora u Srbiji dati objasnjena.

• Hvala 1