Jump to content
IGNORED

Italija

Indy

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Ros said:

idemo sredinom aprila, tako da sneg ne očekujem. :)

Lepo si napisao za drugu nedelju uskrsa, a ja procitala bozica :lolol: 

Onda moras da iznajmis kola i provozas se Toskanom :wub:

Civita di Bagnoregio deluje nestvarno, slikom i recima se ne moze opisati mesto i okolina 😍

wIvWJGd.jpg

2 hours ago, Milosh76 said:

Odlican predlog... jedan od retkih gradica gde sam se vracao vise puta... Ulica ljubavi, ulica poljubaca...

U Firenci sam bila jednom i dosta Siena i Pienza 3x, a moracu jos jednom da uklopim u periodu kad cveta safran 😍 lavande i suncokrete sam videla u cvetu, fali mi jos safran

image.png

• +1 2
Posted
54 minutes ago, Serena said:

Civita di Bagnoregio deluje nestvarno

Umbrija :D

• Hvala 1
Posted

Umbria :heart:

nego, pecorino. za paste, npr. carbonaru, je najbolji romano. za jelo sardo. toskano isto više za jelo nego za paste.

Posted
6 hours ago, Milosh76 said:

Umbrija :D

Nije ni Umbrija vec Lazio 😉prCCOvQ.jpg

• +1 2
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu  stavi na spisak umesto Ferare :thumbsup:

Edited by Serena
  • +1 1
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Zna li neko slučajno gdje se je najbolje parkirati u Napulju za višesatni dnevno-večernji boravak u centru grada?

Edited by Roger Sanchez
Posted
10 minutes ago, Roger Sanchez said:

Zna li neko slučajno gdje se je najbolje parkirati u Napulju za višesatni dnevno-večernji boravak u centru grada?

Zar nema ona Nato baza, najveca na mediteranu? 

• Haha 5
Posted

Ako ne parlaš onda tu gde je jeftino nipošto jer tarifa za izlazak iz parkinga bude preskupa, tako da... govori tiho i nosi g(lock)a sa sobom

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

• +1 1
Posted
On 21.1.2023. at 0:11, Serena said:

Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu  stavi na spisak umesto Ferare :thumbsup:

i jedno i drugo :)

plan je:

Verona 2 noci

Simioni/Garda - izlet

Mantova - usput 

Ferrara 2 noci

Ravena - izlet

Padova 3 noci

Vicenza izlet

Venecija izlet

• +1 1
  • Wub 1
Posted

i jedno i drugo [emoji4]
plan je:

Verona 2 noci
Simioni/Garda - izlet
Mantova - usput 
Ferrara 2 noci
Ravena - izlet
Padova 3 noci
Vicenza izlet
Venecija izlet
Za izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema.

Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat

• Hvala 1
Posted
6 minutes ago, mlatko said:

Za izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema.

Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat

dobar tip. zvi bio :)

nisam znao za italo voz. gledam trenitalia 

• +1 1
Posted
5 hours ago, Ros said:

i jedno i drugo :)

plan je:

Verona 2 noci

Simioni/Garda - izlet

Mantova - usput 

Ferrara 2 noci

Ravena - izlet

Padova 3 noci

Vicenza izlet

Venecija izlet

Kad bi mogao nekako da uklopis i dvorce Rome i Julije koji se namaze u Montecchio Maggiori izmedju Verone i Vicenze. 

Na mene su ostavili veci utisak od Julijine kuce u Veroni (Romeovu nisam videla). 

image.png.72ecb7969721e1c5250637f879504f40.png

Ali do tamo se stize samo kolima.

Bila sam u Sirmione jako davno i secam se ooooogromnih sladoleda koje su oooogromni Amerikanci nosili u rukama i bili srecni kao deca :lolol:

Sto se jezera Garda tice umesto Sirmione radije bih otisla u Bardolino ili Gardu (grad), a najradije u Malcesine 😍 ona je gore severnije i tamo su obale strmije (meni lepse), Sirmione je skroz na jugu u ravnici i tu je jezero plice, ne vidi se ona lepa plava boja kao na severu. Iz Malcesine ima funivia koja vozi na Monte Baldo, a odatle pogled za nezaborav! Skoro celo jezero kao na dlanu! 

image.thumb.png.be54a0e34ed2ff0bf02266ceae6cb91d.png

Od Padove na sever, regionalnim vozom za sat vremena stizes u Bassano del Grappa simpatican mali gradic kroz koji protice reka Brenta, a na reci stari drveni most Ponte Vecchio, koji je projektovao Paladio. 

xuapa9E.jpg

U gradu je muzej destilerije Poli gde se mogu i degustirati njihove cuvene rakije (grappa). Gradic je leti veoma ziv, prepun barova i restorana. Tamo sam pojela najbolju brusketu do sad. Dal je bilo do bruskete ili sto sam bila gladna, nisam sugurna bas :D

• +1 4
Posted
18 hours ago, Poludziber said:

Zar nema ona Nato baza, najveca na mediteranu? 

U centru rekoh