aram Posted September 21, 2022 Posted September 21, 2022 zavisi od mesta i od čoveka u Rimu samom imaš šta da obilaziš i više od mesec dana. a da ne pričam da ja spadam u one kojima je najlepše da nađu neki mali trg i na njemu bar u koji dolaze lokalci i da tu džabalebare ceo dan. 2 3
Milosh76 Posted September 21, 2022 Posted September 21, 2022 (edited) 10 minutes ago, aram said: u Rimu samom imaš šta da obilaziš i više od mesec dana. BIo sam 15 dana iz tri puta i jedan dan od ujutro do uvece A isao bih svaki dan... Ove godine sam bio 3 puta u Italiji Edited September 21, 2022 by Milosh76 1
centrifuga Posted September 21, 2022 Posted September 21, 2022 4 hours ago, aram said: Ja volim Bolonju, svakako ima šta da se vidi, a osim toga tamo se možda najbolje jede u celoj Italiji. Oni su pokupili uticaje i sa juga i sa severa, i iz Toskane i sa Sardinije... ma sve. meni je Bolonja cak i gotivnija i od Fiernce i Venecije. Izuzetno sarmantan gradic Plus ima jedna mala sladoledzinica tamo koja je zakljucala sve sladolometrije u svemiru 3
aram Posted September 22, 2022 Posted September 22, 2022 16 hours ago, centrifuga said: ima jedna mala sladoledzinica do share, koja?
Milosh76 Posted September 22, 2022 Posted September 22, 2022 (edited) Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato Edited September 22, 2022 by Milosh76
centrifuga Posted September 22, 2022 Posted September 22, 2022 (edited) 6 hours ago, aram said: do share, koja? ova: https://www.facebook.com/CremeriaSantoStefano minijaturna je, ima samo jedan stochic unutra za jednu ili dve osobe, tako da je za lizanje™ u hodu, ali jednostavno ubijaju koliko su dobri. cak su se i drznuli da imaju pored nacionalnog ponosa - sladoleda od sicilijanskih pistaca, i verziju od turskih (jer se zna ko je tata na lestvici pistaca) znaci 'pod obavezno' posetiti 6 hours ago, Milosh76 said: Bila je jedna fenomenalna, ima i parkic prekoputa... bas vrhunski gelato to je 'Cavour' isto odlicna! Edited September 22, 2022 by centrifuga 2 2
Ros Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 plan za drugu nedelju "njihovog" uskrsa: vozom do negde (verona), pa onda dnevno menjati mesta: - padova - ferara - ravena - firenca 2-3 dana minhen-verona-minhen je najpovoljnija varijanta, i najzgodnija. bez presedanja za 5 sati i 20 minuta. sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja.
aram Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 bolje ce znati oni koji zive u Ita, ali iz mog iskustva, vise ti se isplate pojedinacne karte.
Serena Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 (edited) 3 hours ago, Ros said: sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja. https://www.trenitalia.com/en/offers/trenitalia-pass.html Evo ovde mozes da pogledas cene karata za regionalne vozove, mislim da nisu visoke i da ti ne trebaju neki poseban paket. 3 hours ago, Ros said: - padova - ferara - ravena - firenca 2-3 dana Sto se spiska tice ja bih umesto Ferare stavila Vicenzu. Gradic je divan sa puno interesantnih gradjevina i pozoristem Teatro Olimpico (prvo na svetu pod krovom) koje je projektovao cuveni arhitekta Andrea Palladio (XVI vek). Ravena sa svojim mozaicima je takodje vrlo interesantna. U Padovi obavezno popiti kafu, a moze i kolac 😉 u cafeteriji Pedrocchi. Edited December 29, 2022 by Serena 1
Milosh76 Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 I Siena pre Firence... A ostale dane posvetiti Volteri, Montepulcianu... I jedan dan Firenca.Svakako ces opet doci, garantujem [emoji2] 1
Serena Posted December 29, 2022 Posted December 29, 2022 E da, i meni je lepsa Siena od Firence, a u tom kraju ima i jedam mali srednjevekovni gradic Pienza, ali to ostavi za drugi dolazak, leto ili jesen, posto ima divan pogled na toskanske brezuljke koji zimi i nisu bas interesantni. 1
Milosh76 Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 (edited) 13 hours ago, Serena said: jedam mali srednjevekovni gradic Pienza Odlican predlog... jedan od retkih gradica gde sam se vracao vise puta... Ulica ljubavi, ulica poljubaca... Preporuka toskanska salama/kobasica tipicno za taj kraj... poslednji put sam samo zbog kilo doticnog specijaliteta putovao oko 120km I pecorino cheese naravno Edited December 30, 2022 by Milosh76 1
Ros Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 idemo sredinom aprila, tako da sneg ne očekujem. ne verujem da ću uzimati auto tamo pa će biti teško mala mesta obići. ali siena je svakako lako dohvatljiva iz firence. ima li smisla ići u Luku? to bi bio jedan dan: firenca - piza - luka - montekatini - firenca 1
Milosh76 Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 (edited) Da, Lucca je super... iznajmi auto... ne budali.. a stanica u Sieni je oko 2km od centra grada. Cela poenta Toskane je da ides kolima i da se "izgubis" u njenoj lepoti i gradicima, obicno na vrh brda. Gde ti je smestaj? Zasto ne ides kolima? Edited December 30, 2022 by Milosh76 1
Ros Posted December 30, 2022 Posted December 30, 2022 8 minutes ago, Milosh76 said: Da, Lucca je super... iznajmi auto... ne budali.. a stanica u Sieni je oko 2km od centra grada. Cela poenta Toskane je da ides kolima i da se "izgubis" u njenoj lepoti i gradicima, obicno na vrh brda. Gde ti je smestaj? Zasto ne ides kolima? nemam još smeštaj.neki plan je menjati smeštaj svakih dan-dva. ne ide mi se autom iz minhena. omatorio sam za duge vožnje
Recommended Posts