Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

E oko tog antigenskog...
U kom periodu on uopšte ima smisla, ono od potencijalnog kontakta koji je pozitivan?

... Shiit has hit the fan

• Replies 8k
  • Views 766.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

Trebalo bi do pet dana.

Što pre to će pre biti tačnije.

Edited by Jozef K.

45 minutes ago, Frank Pembleton said:

E oko tog antigenskog...
U kom periodu on uopšte ima smisla, ono od potencijalnog kontakta koji je pozitivan?

... Shiit has hit the fan

i ja sam se pitala. Početkom avgusta moj brat i ekipa sa kojom je radio zarazili su se od stranog klijenta sa kojim su 3 dana radili, imao je negativan test kad je došao , treći dan zajedničkog posla je bio sa temperaturom. Retka prilika da tačno znaš i kad i od koga .  Moj bruder se testirao posle 3 dana od kad im se klijent razboleo i brzi test je bio negativan. posle 2 dana je imao i on i svi iz ekipe  temperaturu i pcr test pozitivan. Svi su bili vakcinisani različitim vakcinama , prošao bruder relativno lako, bez upale pluća.  Jedini koji je ostao negativan i zdrav iz ekipe je kolega koji je i preležao koronu ranije  i vakcinisan. Moje laičko razumevanje  je da  brzi antigenski baš ničemu ne služi, bezmalo su u sat po svim protokolima testirani i eto rezultata

Ako je kod delta soja prosečno vreme inkubacije 4 dana, a zaraznost počinje dosta ranije pre prvih simptoma nego kod starih sojeva, trebalo bi već oko 2 dana posle kontakta da ima smisla testirati se.

Slican slucaj je bio kod mene. 3 dana sa zarazenom osobom, naravno niko nije znao. 

Sledeci dan mi javila da je pozitivna, ja se testirao 4 dana kasnije, pozitivan brzi test. 

To je moje iskustvo. 

• Popular Post

Još malo iz mog iskustva:

Pošto sam uzimao dva jaka antibiotika i gomilu suplemenata postojala je opasnost od dijareje i bola u želucu. Znam mnoge koji su imali koronu i koje je to namučilo.

1.

Obavezno zaštitite želudac Pantoprazolom (postoji gomila paralela). Ja sam koristio Nolpazu 20mg. Obavezno uzeti pola sata pre jela! Pre par godina sam je probao i ništa mi nije pomogla jer sam je uzimao nepravilno u toku i posle jela. Dakle, pola sata pre doručka nolpaza, zatim doručak, Bulardi, pa antibiotik Pancef i cardiopirin. Isti postupak imao sam uveče pred drugi antibiotik Levoxu.

2.

Kako izbeći dijareju:

a) Probiotik (korisne bakterije), sat vremena pre ili posle antibiotika.

b) Bulardi (korisne gljivice), može u isto vreme sa antibiotikom što je značajna prednost! Ja sam koristio Bulardi.

3.

Iz istih razloga, jeo sam 5-6 puta dnevno, po manju količinu lakše hrane, supu, čorbu, dosta čaja od lipe (podstiče znojenje, smiruje nadraženu sluzokožu disajnih puteva, ima antioksidativno i protivupalno dejstvo, smiruje nervni sistem...)

4.

Takođe, nemojte sve suplemente uzeti odjednom. Pošto sam jeo 5-6 puta dnevno, uveo sam pravilo: posle svakog obroka po jedan suplement. Da ih ponovo nabrojim: cink, vitamin C, vitamin D (on ide posle podne), moja žena i magnezijum.

5.

Zaboravio sam prošli put da kažem da smo svi preventivno uzimali Fluimucil. On pomaže izbacivanje sekreta iz disajnih puteva, odnosno iskašljavanje. Postoji verzija šumeće tablete 600mg (ide jednom dnevno, poželjno uveče) i kesice od 200mg (idu 3 puta dnevno). Opredelio sam se za drugu varijantu jer se tako bolje održava koncentracija leka.

6.

Pošto sam imao početak upale, pozajmio sam pulsni oksimetar od tašte i kontrolisao saturaciju. Normalne vrednosti su preko 95 procenata.

Molim stručne sa foruma da me isprave ako sam negde pogrešio. Ne bih voleo da dajem pogrešne savete o ovako važnoj temi.

• Popular Post
3 hours ago, klimt said:

4.

Takođe, nemojte sve suplemente uzeti odjednom. Pošto sam jeo 5-6 puta dnevno, uveo sam pravilo: posle svakog obroka po jedan suplement. Da ih ponovo nabrojim:

cink,

vitamin C,

vitamin D (on ide posle podne),

moja žena i

magnezijum.

svaki dan? svaka cast, klimte! :D

Edited by munze

nije napisao kolika doza je u pitanju..:hihi:

I na koliko sati :hihi:

Fluimucil ima i u vidu sprej kapi za nos, iz mog iskustva mnogo je delotvornije od tih sumecih varijatni.

• Popular Post
31 minutes ago, munze said:

svaki dan? svaka cast, klimte! :D

A šta reći nego MUNZE KONZA!!!:rolleyes:

Bila bi odlična vest za Informer, Kurir, Alo... Možda bi nas pomenuo Kon, a možda i On. Kao "Srbin i Srpkinja, uprkos koroni, zaraženi i zažareni, proslavili Dan jedinstva vatrenim seksom a nakon toga istakli zastavu".

Antivakseri u transu tripuju kako je pronađen lek za koronu. Prekodrinska braća posvećuju nam novu Garu...

Uh, da smo se dovatili, mogli smo i dizginemo. Oboje kuburimo sa pritiskom...

On 18.9.2021. at 23:16, Jozef K. said:

Trebalo bi do pet dana.

Što pre to će pre biti tačnije.

stariji mi mora u karantin 14 dana, pozitivan/na drugar/ica iz vrtića (ne znamo ko je).

javljeno da nijedno dete koje je bilo u petak u vrtiću ne sme da dolazi naredne dve nedelje.

da li je ok da ga testiram sutra, on apsolutno nikakve simptome (još) nema?

Edited by Valkyrie

a sushtina je da ubodesh prozor, ako te intersuje, a kako cesh bez simptoma :unsure:

mozda i nije bio u nekom ekstra kontaktu, jeste da oni znaju da vise jedni po drugima, ali cenim da vishe zuje ko braunove chestice :)

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Ne znam kako je na drugim mjestima, u domu zdravlja Voždovac postoji poseban kovid ulaz za djecu, ali naglašeno je one sa simptomima. Možda je antigenski test kod privatnika opcija ali za njega treba sačekati još neki dan.

Edited by keitel

4 hours ago, Valkyrie said:

stariji mi mora u karantin 14 dana, pozitivan/na drugar/ica iz vrtića (ne znamo ko je).

javljeno da nijedno dete koje je bilo u petak u vrtiću ne sme da dolazi naredne dve nedelje.

da li je ok da ga testiram sutra, on apsolutno nikakve simptome (još) nema?

Mislim i ja kao buba. Koji je momenat tu i da li ima svrhe bez simptoma.

Background Picker
Customize Layout