Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Moj ortak ne može za više od 3.000 po kvadratu da dobije ponudu već više on 6 meseci za salonac bukvalno preko puta Bristola. Doduše 100 kvadrata, ali stan u sasvim dobrom stanju. Drugi sprat, bez lifta. Zgrada pod zaštitom države sa renoviranom fasadom

Na stranu što je u pitanju 100 kvadrata (što se svakako sporije prodaje), meni je to dosta lošija lokacija od ovih Mocinih, buka, klabing, loš prevoz.

• Replies 4.7k
  • Views 468.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

ne znam da li je taj deo oko bristola u planu širenja bnv-a pa potencijalni kupci ne žele da se zaleću

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Moj ortak ne može za više od 3.000 po kvadratu da dobije ponudu već više on 6 meseci za salonac bukvalno preko puta Bristola. Doduše 100 kvadrata, ali stan u sasvim dobrom stanju. Drugi sprat, bez lifta. Zgrada pod zaštitom države sa renoviranom fasadom

Taj je stan dusu dao da bude poslovni prostor.

Kad ovi, nadamo se skoro, odu sa vlasti kakva je procena što se tiče cena nekretnina, da li se očekuje nekakve drastičnije promene na bilo koju stranu ili ostaje ovako

1 minute ago, sasha said:

Kad ovi, nadamo se skoro, odu sa vlasti kakva je procena što se tiče cena nekretnina, da li se očekuje nekakve drastičnije promene na bilo koju stranu ili ostaje ovako

Ja verujem da ce morati da se izduva balon. Ali, mnogo je upetljanih interesa, tako da i ovi odu mozda se i dalje budu drzale vestacke cene. Da raste vise stvarno ne mislim da moze.

Hvala. Hoće sestrić da diže kredit za stan pa nisam pametan da li da mu kažem da malo sačeka, možda padnu cene

Neće biti brzo i strmoglavo...

Prosto inercija.

Ja cenim da će se posle jedno godinu dana od pada OKG sigurno videti razlika.

E sad to ja onako napamet...

17 minutes ago, sasha said:

Hvala. Hoće sestrić da diže kredit za stan pa nisam pametan da li da mu kažem da malo sačeka, možda padnu cene

Odmah. Niko živ ne zna da li će cena kvadrata biti veća ili manja za tri godine, a zašto bi sedeo i čekao tri godine bez svog stana

Bice isto i sa njima i bez, najveci uticaj na cene ima inflacija, a ovi na Zapadu upravo podmazuju stamparije.

Naravno da napomenem ja mislim da uvek ima smisla "rešavati stambeno pitanje"

Slusam o tom balonu vec dobrih 10 godina, pa nikako da se izduva... Uvek kupovati odmah, secam se u nekom trenutku smo skupili neko ucesce i krenuli u laganu potragu, kupili stan par godina kasnije, ucesce u medjuvremenu raslo u apsolutnom broju ali na kraju uzeli potpuno isti kredit kao sto smo hteli i prvog dana, sve je raslo usput tacno toliko da je nasa ustedjevina pokrivala ucesce...

7 minutes ago, petaras said:

Slusam o tom balonu vec dobrih 10 godina, pa nikako da se izduva... Uvek kupovati odmah, secam se u nekom trenutku smo skupili neko ucesce i krenuli u laganu potragu, kupili stan par godina kasnije, ucesce u medjuvremenu raslo u apsolutnom broju ali na kraju uzeli potpuno isti kredit kao sto smo hteli i prvog dana, sve je raslo usput tacno toliko da je nasa ustedjevina pokrivala ucesce...

Moja sestra je tako cekala da se izduva da se izduva, na kraju ona muz dete vec 4 godine i dalj u 35 kvadrata. Nema sibica gde da padne. Jedva uzme 50 kvm, da nije cekala toliko mislim da bi mogla nesto komotnije da zavrsi.

3 hours ago, sasha said:

Da uzimam prvi stan, uzimao bih sada (ako finansije dozvoljavaju) i ne bih čekao da se izduva balon. Ako čekaš npr. tri godine da padnu cene, za to vreme plaćaš kiriju, smanjuje se trajanje perioda za otplatu kredita, a cene možda i ne padnu, pa ostaneš u još goroj situaciji.

Slično kao sestra od Mel, drugaricu je sestra isplatila za porodični stan na Vračaru, tražila par godina "idealan" stan (mora da bude na Vračaru, mora da bude na tom i tom spratu i sl) i sada ne može da kupi ništa, još uvek iznajmljuje (ali traži, pa taj novac ni ne ulaže nigde). BTW ćale od drugara uložio od 2022 do 2025 u intesin UTICS fond za očuvanje vrednosti i imao kapitalni gubitak.

Izlaze mi ovih dana stanari pa računam odnos vrednosti stana na tržištu i prihoda od kirije - 2.5%. Ovo je nasleđeni porodični stan suvlasništvu, pa se više radi o plaćanju infostana, otvorene opcije eventualnog povratka u kraj i novčanog dodatka kevinoj penziji.

Kao investicija potpuno je besmislena, tj. ima smisla samo u zemlji pravne nesigurnosti i hipertrofirane regulative kod ulaganja u hartije od vrednosti.

12 minutes ago, reg said:

Da uzimam prvi stan, uzimao bih sada (ako finansije dozvoljavaju) i ne bih čekao da se izduva balon. Ako čekaš npr. tri godine da padnu cene, za to vreme plaćaš kiriju, smanjuje se trajanje perioda za otplatu kredita, a cene možda i ne padnu, pa ostaneš u još goroj situaciji.

Slično kao sestra od Mel, drugaricu je sestra isplatila za porodični stan na Vračaru, tražila par godina "idealan" stan (mora da bude na Vračaru, mora da bude na tom i tom spratu i sl) i sada ne može da kupi ništa, još uvek iznajmljuje (ali traži, pa taj novac ni ne ulaže nigde). BTW ćale od drugara uložio od 2022 do 2025 u intesin UTICS fond za očuvanje vrednosti i imao kapitalni gubitak.

Izlaze mi ovih dana stanari pa računam odnos vrednosti stana na tržištu i prihoda od kirije - 2.5%. Ovo je nasleđeni porodični stan suvlasništvu, pa se više radi o plaćanju infostana, otvorene opcije eventualnog povratka u kraj i novčanog dodatka kevinoj penziji.

Kao investicija potpuno je besmislena, tj. ima smisla samo u zemlji pravne nesigurnosti i hipertrofirane regulative kod ulaganja u hartije od vrednosti.

Prvi bold D Mene to uopste ne cudi. Zato kazem, samo SP500 i zlato i parkiraj. Ja sam za godinu dana dobar 15%, malo me doduse usrao i trenutak.

Drugi bold: Kod mog stana u Pancevu je 3% a realno sam mogao i vise da trazim. Jos jedan dokaz koliki je balon u BGu sa cenama.

On 31. 5. 2026. at 18:21, goofs said:

20k na sredjivanje

Ortak je sređivao salonac na vračaru, i to je rađen neki minimum radova, parket npr. nije menjan, samo ishoblovan, dobar deo stvari je radio sam i opet ga je izašlo > 50k

Meni je majstor za sređivanje donjeg dela kuće (~80m2) rekao da dok nemam 50k u džepu ni ne razmišljam o tome, a gornji limit ne postoji.