Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

Gde na Banovom Brdu? Koliki je stan? @Shan Jan

Edited by Choda

• Replies 4.7k
  • Views 468.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

48 minutes ago, Choda said:

Gde na Banovom Brdu? Koliki je stan? @Shan Jan

Stan je u Pozeskoj bukvalno, blizu Meka. Dvosoban, ne znam tacno koliko kvadrata, mislim da je 50 i nesto.

Zemni gas ako curi, smrdi. Nema opasnosti od eksplozije kao sa butan bocama.

Znam doduse slucaj pogibije i razaranja porodicne kuce zbog curenja gasa u podrumu ali to je bio nevidjen splet nesretnih okolnosti.

U butan boce se stavlja merkaptan gas, baš zato da bi se osetilo curenje. Sam butan se ne oseti.

Kad smo uvodili gas u kuci interesovala sam se, cisto preventivno...i secam se da sam citala da ni zemni gas nema nikakav miris, ali da mu se namerno dodaju jako intenzivne i neprijatne mirisne note, kako bi se eventualno curenje odmah osetilo.

Sećam se da kad je Stankom uvodio gas na BB i Padini da su muljali sa tim patronama koje dodaju miris tj. nisu ih dodavali i to je bio skandal...

On 12. 6. 2026. at 18:11, Shan Jan said:

Sestra gleda opet stan za izdavanje jer je gazdarica odlucila da kiriju za svoj dvosobni stan na B.Brdu podigne sa 500 na 600 jura. Elem, ima ih raznih u ponudi ali vidim da se dosta nude sa uvedenim gasom, o cemu se tu radi? Mene iskreno malo strah ako su to neke domacinske skalamerije unsure

Grejanje na gas, pa i topla voda ako je razvedena instalacija, je trenutno najpovoljniji način grejanja u Beogradu, i to značajno. Pogotovo u zgradama, jer greješ manju površinu i postoji kumulativno grejanje. Kuće, jbg, kuće je teško zagrejati kako god da okreneš.

Mislim da tu ne postoji način da se domaćinski nakalemiš na mrežu gasa, Srbijagas mora da razvede to kroz tvoju ulicu i da ti odradi priključak.

On 13. 6. 2026. at 22:52, Pixie said:

Kad smo uvodili gas u kuci interesovala sam se, cisto preventivno...i secam se da sam citala da ni zemni gas nema nikakav miris, ali da mu se namerno dodaju jako intenzivne i neprijatne mirisne note, kako bi se eventualno curenje odmah osetilo.

praštajte, morao sam

izgleda da će ćera mog pokojnog komšije da proda kuću i plac pored moga. obećala mi je da će prvo mene da obavesti o odluci i ceni. rad sam da kupim ako bude prihvatljivo i moji se saglase. po meni, realno je do 12000. bilo bi mi dovoljno samo da je raščistim i betoniranjem odradim 50metara puta do placa. za potputu rekonstrukciju treba 5 - 7 hiljada. videćemo.

ako moji neće, raspitaću se kod poznatih. možda neko poželi.

mi gledamo da kupimo neki stan, ne da bi mi živeli tamo, imamo gde da živimo, nego kao investiciju. BnV ne gledamo. mada cene nisu povoljnije ni ako se ne radi o BnV. ok, ne govorim o Borči, Padinskoj Skeli isl, gledamo neku dobru loklaciju. ja preferiram naš kraj, znači, Brdo prevashodno, Padina i tako to neko neposredno okruženje. takođe ne gledamo, za sada, ni prčeve od 30 kvm jer to po meni nije stan. ja da se pitam bilo bi zabranjeno da se gradi stan manji od 50 kvm, jer je to neki minimum za pristojan život. moja supruga razmišlja drugačije, kaže da to može da se izda dobro. i onda se prepiremo redovno, ja tvrdim da je 30 kvm veličina za dnevnu sobu, a ne stan i da tu ne može da stane i kuhinja i kupatilo i sve ostalo, ona kaže da lupam gluposti, i tako je igramo stalno. a koliko vidim ti smešni prčevi i koštaju poprilično. plus neću da kupujem stan bez parking mesta. hoću da kupim stan u kome bi sutra mogao i da živim, ako bude potrebe. ili ćerka sa svojom porodicom, a ne da mora da prodaje naše prčeve i da kupuje neki stan pristojne veličine

skoro smo naciljali neku lokaciju, za zgradu koja će da bude gotova 2028. ili 2029, sledeće nedelje idem na sastanak da vidim uslove. e sad, ono što je zanimljivo, tu je već par zgrada u naselju skoro gotovo, a to znači da će ljudi koji su kupili stanove živeti na gradilištu još jedno 3 ili 4 godine. užas. to što oni nude realno će postojati tek kada poslednja zgrada bude izgrađena i odsele se bageri i kranovi. zato negde i cilljam poslednju zgradu

naravno, sve zavisi od raspoložive kinte. za pristojan stan, koj iima sve što Bog zapoveda, kuhinju, dnevnu sobu, spavaću sobu, kupatilo, terasu i neko parking mesto, pa to je jedno 180 do 200k i to ako se uleti ranije, odnosno ako se plaća fazno za neku zgradu koja će biti izgrađena u narednih par godina

Edited by Ted