June 1Jun 1 koliko je to €/m2 pre 11 godina je moglo da se izađe sa 200€m2(struja, voda, keramika, krečenje, sitni građevinski radovi i hoblovanje)sad cenim da je 500 minimum minimuma
June 1Jun 1 Just now, kud u maglu Simoviću said:koliko je to €/m2pre 11 godina je moglo da se izađe sa 200€m2(struja, voda, keramika, krečenje, sitni građevinski radovi i hoblovanje)sad cenim da je 500 minimum minimumaPre 10 godina je mene izašlo oko 300€-350€/kvm, parket u prizemlju, laminat na spratu, nov krov na kući, bukvalno, sve nove pločice, nove instalacije za struju i vodu, nova izolacija oko kuče... Tehnički, smao noseći zidovi ostali originalni...
June 1Jun 1 58 minutes ago, Sammael said:Ortak je sređivao salonac na vračaru, i to je rađen neki minimum radova, parket npr. nije menjan, samo ishoblovan, dobar deo stvari je radio sam i opet ga je izašlo > 50kMeni je majstor za sređivanje donjeg dela kuće (~80m2) rekao da dok nemam 50k u džepu ni ne razmišljam o tome, a gornji limit ne postoji.Sta da ti kazem nego promeni majstora, ja sam u procesu kupovine stana, 60 kvadrata, planiiramo full renoviranje racunica nam je oko 20k. Mnogo je 50k za 80 kvadrata jedino ako neces da pravis bazen.
June 1Jun 1 Just now, Choda said:Sta da ti kazem nego promeni majstora, ja sam u procesu kupovine stana, 60 kvadrata, planiiramo full renoviranje racunica nam je oko 20k. Mnogo je 50k za 80 kvadrata jedino ako neces da pravis bazen.Neću da ti rušim sneška, ali mene su baš minimalni radovi pre useljenja izašli oko 12k s materijalom. Sve zajedno nije bilo ni mesec dana posla.Rušenje 1 zidaIzmeštanje instalacije klimeProbijanje sprata zbog stepeništaMetalna konstrukcija stepeništa + pragovi + oblogaGipsarski radovi i krečenje (nek bude da je oko 80m2 okrečeno, plus gips da zamaskira gde je rušeno)Laminat zamenjen u nekih 60m2 otprilikePar kvadrata pločicaŠtemovanje i struja u samo jednoj prostoriji, u drugim prostorijama samo menjana galanterijaŠtelanje PVC i drvene stolarijeSitne popravke tipa konopci za tende, zamena brava, itd.Odvoženje šuta i iznošenje demontiranih elemenataRaspitivao sam se i mogao sam da prođem moooožda 10% jeftinije da sam sam jurio majstore i materijal, ali bi sve trajalo bar duplo duže, i to ako bih uzeo odmor da se bavim time što nisam bio u mogućnosti. Znači, ništa parket, kupatila nisu pipnuta, nije ni sve krečeno, a dosta toga nije ni gletovano, struja minimalno... Edited June 1Jun 1 by Sammael
June 1Jun 1 ako menjaš stolariju(prozore) jako teško može da ide ispod 450€m2(bgd cene), bar ovo što sam čuo od ljudi koji su skoro bili u tomepod uslovom da se sve radi i da se ne bahati čovek sa izboromeevo tu je @mire za tačnije podatke(ako je ustao na desnu nogu)
June 1Jun 1 11 minutes ago, Choda said:Sta da ti kazem nego promeni majstora, ja sam u procesu kupovine stana, 60 kvadrata, planiiramo full renoviranje racunica nam je oko 20k. Mnogo je 50k za 80 kvadrata jedino ako neces da pravis bazen.E da ne zaboravim, ovi majstori su inicijalno dali procenu 6k (na to ide još oko 2k za radove koje sam radio mimo njih) i bili su krajnje korektni - čim je nešto odstupalo od procene odmah su me zvali da me obaveste i da provere da li da traže jeftinije rešenje da se uklopimo u budžet ili da rade kako smo inicijalno pričali.
June 1Jun 1 Da li neko moze da napravi poredjenje cene zlata i cene kvadrata u poslednjih 20-30 godina ?
June 1Jun 1 7 minutes ago, stajebrebilo said:Da li neko moze da napravi poredjenje cene zlata i cene kvadrata u poslednjih 20-30 godina ?Može AI (ako mu verujemo)
June 1Jun 1 Ja sam isti takav stan renovirao pre 3 godine, i ispalo mi je 20k, razlika je u tome sto sada necu raditi podno grejanje, novi stan ima parket i u dobrom je stanju.Mislim da je stvar u tome sto imam vise majstora, jedan kreci i spusta plafon, jedni rusili zidove i stakli terasu, stolar, posebni za struju, podno grejanje, betonsku kosuljicu, plocice , rodjak sa sela za random male stvari dodje i odradi castimo ga neku sicu i tako. Stvar je u tome da kad smo to renovirali imali smo gde da zivimo/spavamo tako da nismo zurili sve zavrsili za 3 meseca.
June 1Jun 1 Javljaj kako ide, ja nisam imao duže nikakva renoviranja ili adaptacije ali mi svi kažu da se u poslednjih par godina dosta promenilo (na gore).
June 1Jun 1 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:sad cenim da je 500 minimum minimumaMaterijal i ruke po kvadratu? Edited June 1Jun 1 by Moonwalker
June 1Jun 1 Komsija renovirao kucu prosle godine, full, izaslo ga 600 E/kvm, sa preduzimacem, da je sve sam radio/oragnizovao izaslo bi max 100 E jeftinije.Neka srednja klasa, nista bahacenje.
June 2Jun 2 11 hours ago, kud u maglu Simoviću said:ako menjaš stolariju(prozore) jako teško može da ide ispod 450€m2(bgd cene), bar ovo što sam čuo od ljudi koji su skoro bili u tomepod uslovom da se sve radi i da se ne bahati čovek sa izboromeevo tu je @mire za tačnije podatke(ako je ustao na desnu nogu)da, jako teškoi sa ns cenama Edited June 2Jun 2 by mire
June 2Jun 2 A kako se placa obicno ? Neki depozit i ostatak na kraju posla?Kad je sve zajedno ukljuceno, majstori(i) nabavljaju i dopremaju materijal? Edited June 2Jun 2 by Moonwalker