Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

гласање Дија-Споре

Featured Replies

U Njujorku do 16.00 casova glasalo 100 ljudi. U prvom krugu ukupno je glasalo 125, uz velike probleme sa birackim spiskom (dosta ljudi nije moglo da glasa, ispalo sa spiska :blink: ). U prvom krugu Tadic je dobio 86, Jovanovic 16, Nikolic 14, nekoliko Velja i ostala druzina. Uopste ne sumnjam da je u ovom krugu, Tadic dobio skoro sve glasove. I, jos nesto: ovaj put niko od kontrolora nije dosao iz Srbije. Pored Vicekonzula (kao preshednika komisija) glasanje su kontrolisale jos dve devojke zaposlene u Misiji pri UN.

• Replies 298
  • Views 32.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Chikago: izaslo: 133vazecih: 131TADIC: 86Nikolic: 45Na svim birackim mestima u SAD izaslo je (samo) po desetak glasaca vishe.

U Njujorku do 16.00 casova glasalo 100 ljudi. U prvom krugu ukupno je glasalo 125, uz velike probleme sa birackim spiskom (dosta ljudi nije moglo da glasa, ispalo sa spiska :blink: ). U prvom krugu Tadic je dobio 86, Jovanovic 16, Nikolic 14, nekoliko Velja i ostala druzina. Uopste ne sumnjam da je u ovom krugu, Tadic dobio skoro sve glasove. I, jos nesto: ovaj put niko od kontrolora nije dosao iz Srbije. Pored Vicekonzula (kao preshednika komisija) glasanje su kontrolisale jos dve devojke zaposlene u Misiji pri UN.
i u Londonu je bilo manje ljudi nego u prvom krugu, ali ne znam da li nije bio niko iz Srbije ili ne.

Vojo, jesi glasao i za mene???

I u Trstu skoro duplo manje glasaca nego u prvom krugu u isto ovo vreme (metod procene: odokativno sacovanje listica u kutiji).A konzulatom se sirio miomiris cevapa/pljeskavica s lukom ili nekih kebaba... :s_w:

Chikago: izaslo: 133vazecih: 131TADIC: 86Nikolic: 45Na svim birackim mestima u SAD izaslo je (samo) po desetak glasaca vishe.
Ovi sto zive po pzdama materinama i glasaju za grobara - treba ih nabiti na kolac za primer.BTW, ko je ono naveo kao odgovor na pitanje "koji qrac moj i da glasamo po dijasporama" da treba da izadjemo da nadglasamo govna? Kao, dijaspora ce listom da napravi "mudar" izbor. Oce, djoku moga. Radi se o jednastavnom zakonu proseka.
BTW, ko je ono naveo kao odgovor na pitanje "koji qrac moj i da glasamo po dijasporama" da treba da izadjemo da nadglasamo govna? Kao, dijaspora ce listom da napravi "mudar" izbor. Oce, djoku moga. Radi se o jednastavnom zakonu proseka.
Je l' ti, onako, namerno preskačeš da čitaš šta ti ljudi odgovore, ili samo to sve ignorišeš i non stop samo ponavljaš svoje gluposti?
Radi se o jednastavnom zakonu proseka.
mozda, ali koliko sam ja primetio, u prvom krugu najvise glasova u dijaspori nije dobio isti kandidat koji je dobio u Srbiji. Ili mi se to samo cini?
mozda, ali koliko sam ja primetio, u prvom krugu najvise glasova u dijaspori nije dobio isti kandidat koji je dobio u Srbiji. Ili mi se to samo cini?
Ne chini ti se. Boris je pobedio i u prvom i u drugom (ubedljivije) krugu.
Meni vikendom treba 45 minuta, posto nema "ekspresa", pa metro-nord staje u svakom selu. A kad gledam sa moje stanice, Menhetn se jasno vidi i uopste ne izgleda tako daleko... :blink:
Сељоберу... :P
Vojo, jesi glasao i za mene???
kao sto mozes videti, nisam uspeo. (tvoja drugarica iz komisije nije mi dozvolila.) :Pmadrid (skoro-pa-zvanicno):glasalo samo 47. od cega 4 za nikolica, ostalo tadic.inace, izlaznost je bila u 15h bolja nego pre dve nedelje.p.s.dobra je amy, imas pravo. :)
kao sto mozes videti, nisam uspeo. (tvoja drugarica iz komisije nije mi dozvolila.) :P
Ua, komisija! :lol:
madrid (skoro-pa-zvanicno):glasalo samo 47. od cega 4 za nikolica, ostalo tadic.inace, izlaznost je bila u 15h bolja nego pre dve nedelje.
Samo 47? Jel pao neki tapas u ambasadi?
p.s.dobra je amy, imas pravo. :)
Jao! Zajebavas s pravom, ako vec nisi nabavio, da saljem?
Сељоберу... :P
Jbg bolje beli bogatashi u komsiluku, nego ekipa sa 125. ulice :P
Jbg bolje beli bogatashi u komsiluku, nego ekipa sa 125. ulice :P
Rasisto! :P

Edited by uros_s78

"Da dijaspora lakše glasa" 5. februar 2008. Broj komentara: 6 Pošaljite komentar Ministarstvo za dijasporu Srbije zatražiće promenu izbornog zakona kako bi državljani Srbije u inostranstvu mogli da glasaju i poštom.U današnjem saopštenju Ministarstva za dijasporu navodi se da se veći odziv birača u dijaspori može postići samo "promenom modela glasanja" i da će to ministarstvo inicijativu za izmenu izbornog zakona uputiti Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo."Iako je povećan broj birača u odnosu na prvi krug, Ministarstvo za dijasporu smatra da se veća izlaznost u dijaspori može postići samo promenom modela glasanja", dodaje se u saopštenju.Ministarstvo za dijasporu navelo je da je u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) pokrenulo projekat "Modeli i preporuke za efikasno ostvarivanje biračkog prava dijaspore" kako bi se našlo što bolje rešenje za probleme glasanja u dijaspori."Na pokretanje tog projekta uticala su i brojna obraćanja i sugestije građana iz rasejanja koja ukazuju na probleme udaljenosti od biračkog mesta kao i prijavljivanja u evidenciju birača u inostranstvu, odnosno na nužnost promene postojećeg modela glasanja", navodi se u saopštenju.Kao nedostatak postojećeg modela glasanja, navode se i troškovi upućivanja posmatrača na biračka mesta u inostranstvu."Uvođenjem modela glasanja poštom za koje se Ministarstvo za dijasporu zalaže, ne samo da se adekvatnije mogu rešiti navedeni problemi i povećati broj lica u rasejanju koja ostvaruju svoje biračko pravo, već će se i znatno smanjiti troškovi glasanja u inostranstvu", dodaje se u saopštenju.Kako se navodi, u okviru postojeće procedure birači u dijaspori često se nalaze u biračkom spisku u više konzulata.Ministarstvo za dijasporu istaklo je i da će motivisati građane da se prijave u evidenciju birača u inostranstvu kada budu podnosili zahteve za nove pasoše Srbije.