January 1, 20214 yr 1 hour ago, dvb-t manijak said: Процене становништва | Републички завод за статистику Србије (stat.gov.rs) Broj stanovnika i broj upisanih u Birački spisak je večita tama, ali mislim da sam broj stanovnika nije mnogo manji od prikazanog. Problem je što ima puno onih koji su "na privremenom radu". Imaju državljanstvo a nisu tu. Takođe ima dosta ljudi sa dvojnim državljanstvom. Sve u svemu ima bar 5,5M. Poenta je da naše mudro rukovodstvo nije uspelo da kupi količinu vakcine koja bi uticala na epidemiju. Ovo je količina za neku fazu kliničkih istraživanja. U tom slučaju je jedina metoda prokužavanje, pa ko preživi. Upravo zbog toga se forsira priča o 30% preležalih. Ja mogu da kažem u tom slučaju da i nije loše jer smo negde na pola broja, a vremenski pri kraju. Da, i da je ima 30% preležalih, treba još toliko da se zarazi kako bi došli do tih nekih 60% kada počinje epidemija prirodno da jenjava. Ako su optimistične procene da je umrlo 10k ljudi od ili direktno zbog korone, znači još toliko i gotovo. super. sta god mislila o psihopati, ne verujem da cemo ostati samo na ovome sto se tice vakcina, bice ih jos, nismo bas sami u prici, srecom. kovaks, eu fondovi za zapadni balkan - valjda se ni njima bas ne isplati da imaju kuzno ostrvo u sred evrope. Edited January 1, 20214 yr by Aleksija
January 1, 20214 yr Pa ne verujem ni ja..ali, sto Radovanovic rece do neke masovnije imunizacije cemo najverovatnije doci pred sledecu sezonu, sto i nije katastrofalan scenario, ako leto bude mirno..doduse, vakcine, cak i u ovim kolicinama, su do nas stigle ranije nego sto sam mislio, bio sam ubedjen da nece stici pre marta,tako da ne bi me cudilo da se prroces globlano, pa i kod nas, dodatno ubrza.. Edited January 1, 20214 yr by Misko
January 1, 20214 yr Popular Post 1 hour ago, Misko said: Vakcine su previse kompleksna tema, d abismo mgli da kazemo tek tako, ne necu, ali i da tek tako, na poverenje, svi zavrcu rukav, bez obzira na zdravstvenu sliku, godine, sortu vakcine u ovom slucaju..kao sto lekovi nisu bombone, nisu ni vakcine.. To mozda vazi za ljude koji su rodjeni u vreme interneta. Mi stariji se o vakcinama ic nismo pitali niti su bile velika i kompleksna tema. Nisu bile tema uopste nego deo zdravstvenih mera kojih smo se svi ptidrzavali da se ne bismo razboljevali. Doktori delili sta kad treba a mi zavrtali rukave bez ikakve sumnje i oklevanja. Sto je, ako mene pitas, normalno ponasanje. Kao sto pijemo lekove i ne pitamo se sta je u njima, kojem proizvodjacu verovati, imaju li kontraindikacije i u kojoj meri... sam svoj majstor pristup mozda radi za moleraj i bastenske frizure ali lecenje i brigu o javnom zdravlju ipak treba prepustiti profesionalcima.
January 1, 20214 yr izvini ti, ja nza svaki lek proverim da li smem da ga pijem, i ja i moja porodica..drugo, u vreme kada sma ja bio dete, primale su se mahom uveliko proverene vakcine, ne moze da se proedi sa ovim sad..a cak ni tada moaj sestra nije smela da primis svaku vakcinu..a antivkaserstvo je i nastalo jer su neki ljudi anjebali zbog odrdjenih vakcina, cak i od one protiv variole vere, jer su pelcovali sve zivo, bez analize i preispitivanja..na krjau krajeva, psoavetovacu se sa svojim lekarima i za sebe i svoje, napamet sigurno nista necu primati.. Edited January 1, 20214 yr by Misko
January 1, 20214 yr 3 hours ago, Paul Gompitz said: I pederima da se zabrani djecu da imaju. Al ga uporedi jbt
January 1, 20214 yr Pa vidi. Neki ljudi su najebali i od covida a većina je najebala od variole (koji su je sreli). Apsolutne sigurnosti nema ni kada popiješ aspirin. Naravno da rizici postoje, ali se nekada moraju preuzeti. A lekari danas ipak znaju više nego pre, pa znaju više i na temu ko i zašto ne sme da primi vakcinu.
January 1, 20214 yr Odlicno, ako se sve bude radilo organizovano, kao i sve kod nas sto se radi, prvi cu primiti vakcinu kada mi dodje red..
January 1, 20214 yr 12 minutes ago, Misko said: .a antivkaserstvo je i nastalo jer su neki ljudi anjebali zbog odrdjenih vakcina, cak i od one protiv variole vere, jer su pelcovali sve zivo, bez analize i preispitivanja.. Pa ne baš, antivakserstvo postoji zbog ljudske gluposti i zatucanosti, još od vremena kad su se vakcine pojavile pre 200 godina. U stani-pani situacijama kao što je bila epidemija variola-vere, pa i sada sa covid 19, izvesno je da će biti ljudi koji će najebavati (nadam se što manje). Nije normalno kada se najebe od leka (ili vakcine, svejedno) koji je prošao sva klinička ispitivanja prema pravilima.
January 1, 20214 yr 11 minutes ago, Misko said: izvini ti, ja nza svaki lek proverim da li smem da ga pijem, i ja i moja porodica..drugo, u vreme kada sma ja bio dete, primale su se mahom uveliko proverene vakcine, ne moze da se proedi sa ovim sad..a cak ni tada moaj sestra nije smela da primis svaku vakcinu..a antivkaserstvo je i nastalo jer su neki ljudi anjebali zbog odrdjenih vakcina, cak i od one protiv variole vere, jer su pelcovali sve zivo, bez analize i preispitivanja..na krjau krajeva, psoavetovacu se sa svojim lekarima i za sebe i svoje, napamet sigurno nista necu primati.. Nastalo je zbog pristupa internetu svakojakih budaletina, isto kao i ravnozemljastvo, atlantidjanstvo, x-narodnajstarijstvo i slicne umotvorine dokonih teoreticara. Ne postoji grana farmacije i medicine o kojoj se toliko strogo vodi racuna koliko se vodi o vakcinama. Svuda se ponekad prcka, nagadja, rizikuje, samo s vakcinama tradicionalno nema zajebancije. Sto je i normalno jer bi vakcinisanje velikog broja ljudi losom ili nezdravom vakcinom bila kataklizma nevidjenih razmera. Naravno da treba da postoje, kao sto postoje, kontrolni mehanizmi kod posebnih slucajeva koje bi vakcinisanje moglo ugroziti zbog neke vec postojece anomalije u organizmu ali ti pojedinacni slucajevi su anegdotalni i nemaju nikakve veze sa ovim ludilom antivakserstva koje je zahvatilo covecanstvo.
January 1, 20214 yr Just now, Misko said: A sad ti meni reci, hoce li procedura tako ici u zemlji Srbiji, danas Nema Srbija veze s tim procedurama, ona dobija vec proverene vakcine.
January 1, 20214 yr ne kapiras me, okej, proverene su, i mi ih dobijamo, i recimo, jednu ne smejud aprimaju dijabeticari, lupam sad,a smeju neku drugu, da li ce osobe s adijabetesom dobiti iskljucivo ono sto smeju, da im ne zapadne slucajno ona druga..
January 1, 20214 yr 42 people in West Virginia are mistakenly given a virus treatment instead of the vaccine.
January 1, 20214 yr 3 minutes ago, Misko said: ne kapiras me, okej, proverene su, i mi ih dobijamo, i recimo, jednu ne smejud aprimaju dijabeticari, lupam sad,a smeju neku drugu, da li ce osobe s adijabetesom dobiti iskljucivo ono sto smeju, da im ne zapadne slucajno ona druga.. Napisao sam ti na PM, za svaku vakcinu koju odobri SZO imas sve informacije na sajtovima proizvodjaca i same SZO. Ako postoji klinicka slika zbog koje se neka vakcina ne sme primiti nema teorije da ce lekar da ti je da svejedno, ili ces dobiti vakcinu koja ti ne steti ili uopste neces biti vakcinisan.
January 1, 20214 yr Hvala, brate, stvarno cenim to.. 2 minutes ago, Aleksija said: 42 people in West Virginia are mistakenly given a virus treatment instead of the vaccine. sta, bre