July 2, 20204 yr Dobro ovo je već jedenje govana, malo. Nije vic u ventilatorima, nego u tome što tamo nema kadra da ih podesi i prati rad. Tamo se većina zdravstveni radnika razbežala ili zarazila. A i da nisu, nemaju oni pojma da to regulišu. Pa zapravo je svejedno onda, dovukao si uređaje koje nema ko da uključi, podesi.Neće biti da je nedostatak tog kadra nastao tek u ovoj eksploziji... .... Shiit has hit the fan!
July 2, 20204 yr 1 hour ago, Skyhighatrist said: ¯\_(ツ)_/¯ Zašto se Rasim cima koji kurac, piše tu neke sastave pravda se, kad je dovoljno bilo da kaže: "Pa šta?" Edited July 2, 20204 yr by Dankan Ajdaho
July 2, 20204 yr 9 hours ago, Aleksija said: nadam se samo da ce ove dve tragicne smrti bar malo promeniti nesto. Helikopter
July 2, 20204 yr 9 hours ago, Aleksija said: nadam se samo da ce ove dve tragicne smrti bar malo promeniti nesto.
July 2, 20204 yr 28 minutes ago, Frank Pembleton said: Pa zapravo je svejedno onda, dovukao si uređaje koje nema ko da uključi, podesi. Neće biti da je nedostatak tog kadra nastao tek u ovoj eksploziji... .... Shiit has hit the fan! Pa jeste, ali taj nedostatak kadra je problem koji je nerešiv trenutno ko god da je na vlasti.
July 2, 20204 yr 16 minutes ago, Sludge Factory said: Helikopter helikopterom ne leti svako. korona ce imati mnogo siru publiku. ljudi imaju tendenciju da se zainteresuju sta se moze desiti kada je rec o njihovom dupetu/glavi. sve vreme se ovde potcenjuju razmere ovoga sto je doslo i tek dolazi - koliko god bili jezivi, ni helikopter, ni obrenovac, ni bilo sta drugo ne mogu se meriti. i malo mi je vise dosta tog narativa gde iskusni forumasi objasnjavaju nama naivnima kako svet funkcionise. naravno da svaki medijski eksponiran dogadjaj, jos uz pridodatu tuzbu, svima osim najuzem krugu povlascenih napravi neku frku. i smanjuje sansu da to neko drugi ponovi bez iole razmisljanja. dosta je naivno misliti da bas svaki sns pesak ima blanko zastitu vodje. itekako se oni bacaju pod autobus kad zatreba. Edited July 2, 20204 yr by Aleksija
July 2, 20204 yr To je jedan od motiva ove epidemije kod nas, koji kao da je iz Kusturičinih filmova. Čuo sam za mnogo slučajeva da pacijente nisu hteli da prime na lečenje u neku ustanovu i da su ih šetali sanitetom od klinike na kliniku. Mnogi su i umrli. ...ali to više nije bitno, pobedili smo na izborima, pobedili smo koronu Još kad bi nas pustilo preko Evzonija Edited July 2, 20204 yr by dvb-t manijak
July 2, 20204 yr 3 minutes ago, dvb-t manijak said: To je jedan od motiva ove epidemije kod nas, koji kao da je iz Kusturičinih filmova. Čuo sam za mnogo slučajeva da pacijente nisu hteli da prime na lečenje u neku ustanovu i da su ih šetali sanitetom od klinike na kliniku. Mnogi su i umrli. ...ali to više nije bitno, pobedili smo na izborima, pobedili smo koronu Još kad bi nas pustilo preko Evzonija dok se ne pojavi u medijima i ne digne se frka, nije se desilo.
July 2, 20204 yr Pa jeste, ali taj nedostatak kadra je problem koji je nerešiv trenutno ko god da je na vlasti. Dosta je majstora za grejanje i klima majstora otislo preko, ali opet mi deluje sumanuto da nisu nasli nikoga ko bi to mogao da odradiSent from my iPhone using Tapatalk
July 2, 20204 yr Pa jeste, ali taj nedostatak kadra je problem koji je nerešiv trenutno ko god da je na vlasti. Pa može i tako, ali praviš potemkinova sela u situaciji gde to odnosi živote.Cirkus sa dovlačenjem respiratora u bolnice koje nemaju ljude da barataju sa tim respiratorima je... .... Shiit has hit the fan!
July 2, 20204 yr 15 minutes ago, Aleksija said: helikopterom ne leti svako. korona ce imati mnogo siru publiku. ljudi imaju tendenciju da se zainteresuju sta se moze desiti kada je rec o njihovom dupetu/glavi. sve vreme se ovde potcenjuju razmere ovoga sto je doslo i tek dolazi - koliko god bili jezivi, ni helikopter, ni obrenovac, ni bilo sta drugo ne mogu se meriti. i malo mi je vise dosta tog narativa gde iskusni forumasi objasnjavaju nama naivnima kako svet funkcionise. naravno da svaki medijski eksponiran dogadjaj, jos uz pridodatu tuzbu, svima osim najuzem krugu povlascenih napravi neku frku. i smanjuje sansu da to neko drugi ponovi bez iole razmisljanja. dosta je naivno misliti da bas svaki sns pesak ima blanko zastitu vodje. itekako se oni bacaju pod autobus kad zatreba. Nije mi ideja bila da ti "objasnjavam" nego da izrazim svoj pesimizam, koji se razvio usled ranijih iskustava. Naravno da bih voleo da se nesto desi, nazalost ljudi moraju da gube zivote da bi se nesto desilo, ali ne verujem da ce. Eto. Prosto mislim da ce ovo morati jos mnogo vise da eskalira da bi se to nesto desilo. Jer ljudi i dalje misle da im se ovo ne desava i da je i dalje daleko od njihovog dupeta. Mozda ne tako daleko kao helikopter i mozda je sve blize, ali je i dalje dovoljno daleko, sto nam govori i odnos prema maskama, koje se i dalje ne nose u meri u kojoj treba, nego se nose u rukama, ispod brade, ispod nosa, itd, ako i uopste. Edited July 2, 20204 yr by Sludge Factory
July 2, 20204 yr 7 hours ago, vememah said: Fauči je govnar u rangu Kona. Fauci apsolutno nije ni blizu toga.
July 2, 20204 yr 13 minutes ago, sekretar said: Dosta je majstora za grejanje i klima majstora otislo preko, ali opet mi deluje sumanuto da nisu nasli nikoga ko bi to mogao da odradi Sent from my iPhone using Tapatalk Nemam pojma, ja sam priču slučajno čuo, i nisam mogao da verujem šta pričaju. Umešao sam se u razgovor, pošto mi je takva priroda ., i pitao što ne angažuju privatnike da to odrade, i dobio sam lakonski odgovor tipa - neće. 13 minutes ago, Frank Pembleton said: Pa može i tako, ali praviš potemkinova sela u situaciji gde to odnosi živote. Cirkus sa dovlačenjem respiratora u bolnice koje nemaju ljude da barataju sa tim respiratorima je... .... Shiit has hit the fan! Apsolutno se slažem
July 2, 20204 yr 9 minutes ago, Sludge Factory said: Nije mi ideja bila da ti "objasnjavam" nego da izrazim svoj pesimizam, koji se razvio usled ranijih iskustava. Naravno da bih voleo da se nesto desi, nazalost ljudi moraju da gube zivote da bi se nesto desilo, ali ne verujem da ce. Eto. Prosto mislim da ce ovo morati jos mnogo vise da eskalira da bi se to nesto desilo. Jer ljudi i dalje misle da im se ovo ne desava i da je i dalje daleko od njihovog dupeta. Mozda ne tako daleko kao helikopter i mozda je sve blize, ali je i dalje dovoljno daleko, sto nam govori i odnos prema maskama, koje se i dalje ne nose u meri u kojoj treba, nego se nose u rukama, ispod brade, ispod nosa, itd, ako i uopste. Pa evo, videćemo za koji dan kada Beograd eksplodira. Ovi imbecili misle da će lokalna žarišta ostati lokalna, uopšte im nije jasno da je virus u opštoj cirkulaciji a ako im je i jasno ne smeju to da saopšte vrhovnom imbecilu. Trenutno me mnogo više od njihove imbecilnosti zadivljuje lakoća sa kojom gaze preko mrtvih ljudi. Eto, mrtvi su, desilo se, vozi dalje. Nadam se da će biti pravno moguće da taj nadrkani stav bude naveden kao posebna tačka u njihovim optužnicama koje će kad-tad biti podignute.