*edited by mod Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Jos se kopkam sta da uradim. Isao bih negde pocetkom avgusta ali se dvoumim da li da pisem ovde ili na St Petersburg topicu
*edited by mod Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Kakve su varijante za put do Istanbula? Ne bih se vukao busom ako bas ne moram. Ima li neko info za voz ili bar mini-bus?
korindjar Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ja iso vozom. nesto preko 20 sati, al moze da potraje i 30ima onaj balkan rail ili kako vec. ranije je bio oko 3.500rsd, a sa time se možeš vozati po celoj turskoj
Ryan Franco Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 (edited) I ja sam to koristio. S tim što bih savetovao da se i u odlasku i dolasku put prepolovi sa po 1-2 noćenja u SSofiji. To su onda 4 vožnje pa ostane još jedna za lokal.Autobusom ne bih smeo. A i finale vožnje vozom kad stižeš u Stambul... S jedne strane more, sa druge carigradske zidine i šarene zgrade načičkane po njima. I tako sat skoro vremena. Ih! Edited June 17, 2010 by McCabe
korindjar Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 vozna stanica sa azijske strane je pizdarija. ko da si u korto maltezeu
*edited by mod Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Nadjoh neke interrailove za 3/4/6 dana u 1 mesecu pa mi nije bas najjasnije kako to funkcionise tj kako se racuna zapoceti dan?
Ryan Franco Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Pre 6, 7, 8... godina je važilo da se dan računa od 20.00 prethodnog dana pa sve do ponoći, koliko se sećam. Dakle 28 sati. To je bilo skroz ok jer vozovi idu noću i bilo bi glupo da ti računa kao dve vožnje ukoliko kreneš iz Beograda u 9 uveče i stigneš gde si pošao u ranu zoru. Dakle, govorimo o Balkan Flexipassu i to bi sve tebalo da može da se proveri telefonom ili u onoj kancelariji na stanici u Beogradu. Verujem da ta varijanta i dalje postoji ali zovi i proveri.
Tinman Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 (edited) Dosao juce iz Istanbula, ono sto sam ovde procitao mi je dosta pomoglo da u jako malo vremena ( mozda dva sata) koje sam imao na raspolaganju vidim neke (meni) interesantne stvari.Grad mi se jako dopao i definitivno je mesto kojem treba posvetiti nekoliko dana.Edit: Kasnije cu postaviti par slicica. Edited October 6, 2010 by Tinman
copkillah Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Lepe si nam slajbe ostavio :)Inače, da se upišem, vraćam se na mesto zločina posle pet godina, ovaj put za NG. Tada sam bio jedan dan i sve što sam video je bio Taksim preplavljen Englezima u Crvenom i stadion Ataturk, ovaj put ima sve da se nadoknadi.Iz tehničkih razloga, nije moglo da se ide full u našoj organizaciji već smo našli aranžman, u Laleliju, deluje više nego pristojno po rivjuovima sa neta..
najgori Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) kad zavrsis sa muzejima, palatama, crkvama i dzamijama predji na Food and Culture, Turkish Tastes, What's Cooking?ja bih se samo zbog toga vratio na nekoliko dana Edited December 10, 2010 by najgori
copkillah Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Sjajno, hvala.Svi smo mi pomalo gazza kada odemo u Istanbul :)
hooyadahoo Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 (edited) mart u istanbulu? jel bio ko? Edited December 12, 2010 by hooyadahoo
Recommended Posts