Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

formulisaće isto onako kako je bilo formulisano dok je takav play bio ilegalan?

ovde ima ljudi koji gledaju fudbal već četvrt veka i znaju nešto o tom sportu, ali moram zbog freaka, velje i sličnih elaborirati. po pravilima je oduvek igračima napada bilo zabranjeno da guraju ballcarriera i tako mu pomagaju. mogao si samo da guraš protivničke igrače, tj da blokiraš. ali pre tačno 20 godina su igrali USC i Notre Dame i tu je USC pobedio tako što je Reggie Bush ugurao Leinarta u endzone u poslednjim trenucima utakmice. Famozni The Bush Push. To je, kao što rekoh bilo ilegalno, ali sudije nisu ništa dosudile i USC je pobedio.

Koledž pravila su par godina nakon toga promenjena tako da je to postalo dozvoljeno, a NFL je čekao i manje i promenio pravila odmah te godine.

Taj play, tush push, nekako zbog svega više nije fudbalski play nego što jeste.

Eagles su doveli čoveka iz Irske ili Škotske, trenera ragbi reprezentacije, i on ih je učio kako da rade to.

rizik po zdravlje igrača, očajno suđenje na tom playu i sve ostalo na stranu, ostaje suština da je to loš product. Da se to dogodi jednom ili dvaput na utakmici, možda bi moglo i da prođe. Ali oni to nekad igraju i po 3-4 puta za redom. dosadno za gledanje, dosadno za publiku. i kako je to high percentage play, biće ga sve više. sad možda deluje da drugi timovi ne mogu to da iskopiraju, ali za par godina će svi timovi to da rade jednako dobro, a neki verovatno i bolje. Osim ako ponovo ne zabrane.

To će otići u ekstrem. Timovi će za te situacije imati personnel sa 8-9 ofanzivnih linijaša, umesto qb da uđe tvoj linebacker ili end koji iz čučnja podiže 800+ pounds, ubaciš još jednog ili dva nose tacklea da i oni upiru u meso.

• Replies 8.7k
  • Views 396.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Jel' igr'o neko nekad "Magic the gathering" lol

untit606.jpg

10 hours ago, Jean-Luc Picard said:

Ja sam prvi protiv toga da se nešto zabrani zato što je neko toliko dobar u tome pa ga je teško zaustaviti ili sprečiti. Onda komotno možeš zabraniti Lamaru ili Mahomesu da skrembluju ili Tejloru da trči. Ali svaki j....i put neko sranje, neki nedosuđen penalti, pa dosta više.

Ako je moguće neka svaki short yardage/ goal line qb sneak ili tush push bude potpuno podložan video pregledu za apsolutno sve i neka se odluka donosi na osnovu video snimka, ja sam OK s tim, neka ostane. Ako neće to da uvedu, neka onda potpuno ukinu ovo sranje.

Nisam ni ja da se zabrani, u principu. Ali brate, bar neka sude false start kad jeste. Znam da je tesko videti ali je ove sezone bilo 2-3, koja su se na TVu videli.

7 hours ago, radisa said:

Jako je glupo sto postoje situacije na koje ni crvenu zastavicu ne mozes da bacis... Mislim, jbt, zasto?

Secas se pre nekoliko godina kad su dozvolili trenerima da bacaju challenge za pass interference? Vrlo brzo se to smucilo ljudima, plus je bila klasican overreaction na onu kradju u New Orleansu. Ako otvore svaki play za challenge - verovatno ce morati da povecaju broj istih. Zamisli im daju 4, utakmice ce da odu na 4 sata.... Bacace ih kao konfete.

14 hours ago, mandingo said:

Secas se pre nekoliko godina kad su dozvolili trenerima da bacaju challenge za pass interference? Vrlo brzo se to smucilo ljudima, plus je bila klasican overreaction na onu kradju u New Orleansu. Ako otvore svaki play za challenge - verovatno ce morati da povecaju broj istih. Zamisli im daju 4, utakmice ce da odu na 4 sata.... Bacace ih kao konfete.

ono u New Orleansu je bio flagrant 2 ako bi tako nesto postojalo u NFL, ne obican pass interference. taj play nije bio nikakva slucajna greska, jer je i slepac video da su coveku odvalili bubrege pre nego je lopta stigla. cela ta sudijska postava je trebala biti najurena iz NFL oma posle tekme.

Eagles treba da igraju to dok ih neko ne zaustavi i nema veze dal se nekom sviđa. Ali slažem se da je BS ako će da ih puste da igraju dok ne uzmu first down, a ako bude fumble onda je puj pike ne važi jer je bio forward progress. Pusti ih da igraju do zvižduka i sviraj forward progress i onda je kraj uzeo first down ili ne. Pretpostavljam da to nije tako lako u praksi i onda je bolje da zabrane ako ne može da se sudi da bude fer.

Edited by Venom

nije se to smučilo ljudima nego su sudije sabotirale promenu pravila. na pola sezone su i treneri shvatili šta se dešava i prestali su skroz da traže challenge za pass interference zato što je bilo nemoguće promeniti odluku i da je besmisleno samo gubiti timeouts na to. sudije su odbijale da promene call i kad je bilo očigledno da bi trebalo to da urade. tek u decembru su počeli tu i tamo da prihvate poneki challenge, ali to kad je već bilo odlučeno da se poništava ta promena pravila posle samo 1 sezone.

pregledanje snimaka za false start bi bilo još gore od pass interference. Kod PI imaš milion nijansi sive, a false start bi trebao da bude binaran. U praksi je false start daleko od toga.

Na svakoj utakmici možeš naći bar 4-5 situacija gde je bio false start a nije dosuđen. I niko normalan ga neće dosuditi. Ali kad primiš td i izgubiš utakmicu onda ćeš tražiti da pregledaju snimak u 360 fps i traže koji linijaš je krenuo 2 frejma ranije. i solidna je šansa da će naći nekog. i onda ti ajde objasni svim venomima i frikovima ovog sveta da taj touchdown ipak ne treba poništiti. fudbal bi postao kao soker gde stalno poništavaju golove zbog milisekundi i milimetara.

problem je kad sudije ne sude false start kad bi morale da ga sude. posle svakog vikenda može da se napravi kompilacija sa ludačkim propustima.

sećam se da je pre 5-6 godina jedan sudija otpušten jer nije dosudio jedan false start. Davno je bilo, ali Chargersi su igrali 100%, mislim da je Okung bio u pitanju. Napravio očigledan false start i da je taj sudija najebao, ali takvih i dosta gorih grešaka bude svake nedelje i nikom ništa. verovatno je 1 od većih misterija univerzuma kako je unija sudaca dozvolila i da taj lik bude otpušten.

Stičem utisak da omiljenom živim rent free u glavi, što me čudi, jer nisam očekivao da ima mesta pored onih milion Nemaca što su po noći gledali NBA.

Tush push ne treba zabraniti, vremenom ce se ekipe prilagoditi. Vec se smanjila efikasnost, a tampa je jos odavno zaustavljala sa prejakom unutrasnjom DL. Fumble je bio, jbg sudije, nfl, aktuelni sampion.

9 hours ago, Venom said:

Stičem utisak da omiljenom živim rent free u glavi, što me čudi, jer nisam očekivao da ima mesta pored onih milion Nemaca što su po noći gledali NBA.

A jbga ja bih voleo da on napiše tu formulaciju pravila. Pošto sam kratak sa znanjem, a on zna sve, može i da prepiše to ranije pravilo, nije problem...

2 hours ago, Frank Pembleton said:

A jbga ja bih voleo da on napiše tu formulaciju pravila. Pošto sam kratak sa znanjem, a on zna sve, može i da prepiše to ranije pravilo, nije problem...

omiljeni je poslednji put nesto smisleno napisao u III razredu osnovne kada je na domacem zadatku "ko me najvise voli" napisao mene ni mama ne voli.

Bezveze je da se leverage ne dozvoljava specijalnom timu kad pokušava da blokira field goal a da je dozvoljen napadu za one yard plays koje je praktično nemoguće zaustaviti. Interesantnije je videti field goal block od ovog melea koji sudije nisu u stanju da ispravno regulišu. Ovaj put fumble nije bio suđen u nebitnoj tekmi koju Giantsi svakako ne bi dobili ali će sledeći put možda u nekoj važnijoj napraviti veće sranje. Pretpostavljam da je istorijski i sam QB sneak high percentage play za timove sa jakom OL, tako da ne vidim da bi ukidanje tush pusha u velikoj meri poremetilo stvari (osim za Eaglese, a možda ni za njih). Ako play ostaje, onda treba razmisliti da se malo uravnoteže pravila i unapredi suđenje. Imaju high tech, neka mere frejmove za false start pa nek javlja neko iz VAR sobe.

Ako zabrane tush push, ja mislim da hoce - ne znam kako bi ostavili one plejeve kad ofanzivni linijasi guraju RBa kod nekog random trcanja u stilu rubgy scrama. Princip je isti, samo je formacija razlicita. Cak i WRi guraju ponekad svog kolegu, doktor sudije ne prekinu igru.

Edit: na ovo mislim:

Edited by mandingo

1 hour ago, Zizou said:

Bezveze je da se leverage ne dozvoljava specijalnom timu kad pokušava da blokira field goal a da je dozvoljen napadu za one yard plays koje je praktično nemoguće zaustaviti. Interesantnije je videti field goal block od ovog melea koji sudije nisu u stanju da ispravno regulišu. Ovaj put fumble nije bio suđen u nebitnoj tekmi koju Giantsi svakako ne bi dobili ali će sledeći put možda u nekoj važnijoj napraviti veće sranje. Pretpostavljam da je istorijski i sam QB sneak high percentage play za timove sa jakom OL, tako da ne vidim da bi ukidanje tush pusha u velikoj meri poremetilo stvari (osim za Eaglese, a možda ni za njih). Ako play ostaje, onda treba razmisliti da se malo uravnoteže pravila i unapredi suđenje. Imaju high tech, neka mere frejmove za false start pa nek javlja neko iz VAR sobe.

Možda bi dobili, možda ne bi dobili. Da je dosuđen fumble ko što je trebao biti dosuđen, nastupa potpuno drugi timeline Drugačije bi igrali, drugačije bi bile pozvane akcije. Banks koji je zgrabio fudbal bi možda postigao TD, pa bi i sledeći drajv bio opet drajv Eaglesa, što znači da Skat ne bi najebao.

38 minutes ago, mandingo said:

Ako zabrane tush push, ja mislim da hoce - ne znam kako bi ostavili one plejeve kad ofanzivni linijasi guraju RBa kod nekog random trcanja u stilu rubgy scrama. Princip je isti, samo je formacija razlicita. Cak i WRi guraju ponekad svog kolegu, doktor sudije ne prekinu igru.

Edit: na ovo mislim:

Prekid akcije na mestu gde je krenulo guranje i gotovo. Isto kao što je može odbrana da podigne napadača i da ga nosi ili gura unazad 20 jardi