Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja

Featured Replies

1 minute ago, Indy said:

Možda je odmah trebalo da kažeš da se baviš prodajom licenci za AV programe.

Sasvim najsporednija delatnost u novoj firmi, ako imam 20 licenci prodatih godišnje to je super. Moja preporuka nema veze sa tim šta ja prodajem već sa tim što pratim tržište i rešavam probleme. Kad jednom klijentu prođe ransomware (a nije ona varijanta da je kliknuo na dobili ste nasledstvo u Africi) kroz šuplji kao sir Windows onda se malo izgubi poverenje u Microsoft proizvode

• Replies 20.7k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Имам табелу у ексесу, од ње сам направио упит у коме сам убацио критерјум преко формуле којиу сам написао да ми избацује само уносе из ове године и даје ми збир. Онда сам увезао податак из тог упита у

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Ja mislim da vas alfa troluje konstantno. 

• Anonymous
    Anonymous

Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori.   Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, pol

Posted Images

koji tablet do 300 eur? 

• 3 weeks later...

Pravio sam fajl u corelu da bude u vektorskom obliku. Ali ne znam kako da skinem ovaj crni okvir

IMG-26399613728bc39a5dda708ef997e3e4-V.jpg

Odnosno dobio sam logo u vektorskom obliku da prepravim i da mu promenim boju. I stalno mi pravi okvir

Da nije okvir u posebnom layer-u?

27 minutes ago, shimpr said:

Pravio sam fajl u corelu da bude u vektorskom obliku. Ali ne znam kako da skinem ovaj crni okvir

IMG-26399613728bc39a5dda708ef997e3e4-V.jpg

Probaj Paint...

Uspeo sam. Dobio sam originalni tekst u teget boji u pdf-u. Prebacim u cdr format i otvorim dokument u corelu, prebacim u svetlo plavu boju i prvo mi opet da uokvireno, a iz jos jednog pokusaja sam uspeo. Ne volim corel, zarvorio sam ga, poslao fajl na mail, zadovoljni su i izgleda da ce biti neke povisice. Inace, ja sam glupi komercijalista u jednoj firmi, ali dobro, uspevam da se snadjem. 

Odlučio sam da i ja profitiram od GTP i da ka iskoristim da mi napiše komande za dugmiće u formularima u Access-u. Međutim, u jednom od napada ludila koje je @Roger Sanchez tako slikovito objasnio, dao sam svim tabelama ćirilčna imena. 

Kada otvorim onaj dijalog da kopi pejstujem kod koji mi je GTP napisao, i kada pokušam da imena tabela i polja napišem kirilicom, dobijam neko smeće. Da li postoji rešenje za to.

Meni je najjednostavnije da promenim tabelama i poljima imena u latinicu, ali nisam siguran da li će mi to razvaliti brižljivo skorijene upite i relacione tabele jer nisam siguran da bih umeo da ih opet napišem i sastavim a da ne sjebem svoju dragocenu bazu koju sam lepo prilagodio potrebama mog mikropreduzeća...

Testiraj kopiju?

Da, to je dobar predlog. 

7 hours ago, Hamlet Strašni said:

Odlučio sam da i ja profitiram od GTP i da ka iskoristim da mi napiše komande za dugmiće u formularima u Access-u. Međutim, u jednom od napada ludila koje je @Roger Sanchez tako slikovito objasnio, dao sam svim tabelama ćirilčna imena. 

Kada otvorim onaj dijalog da kopi pejstujem kod koji mi je GTP napisao, i kada pokušam da imena tabela i polja napišem kirilicom, dobijam neko smeće. Da li postoji rešenje za to.

Meni je najjednostavnije da promenim tabelama i poljima imena u latinicu, ali nisam siguran da li će mi to razvaliti brižljivo skorijene upite i relacione tabele jer nisam siguran da bih umeo da ih opet napišem i sastavim a da ne sjebem svoju dragocenu bazu koju sam lepo prilagodio potrebama mog mikropreduzeća...

Može naravno, samo u Desing view selektuješ dugmence, pa ideš na Properties, odnosno ako ti Office na SrBskom na Svojstva.

Pa stara je praksa, još iz prošlog veka, da se objekti u bazi nazivaju isključivo "ošišanom" latinicom, a da na dugmiće može šta god hoćeš. 

135735535_.png.b2d76bb021b159b41b2b2cc7324953e4.png

ЕДИТ; изгледа да те нисам схватио. Ти си добио текст на ћирилици, али неће да ти вуче податке. Пробај да име табеле ставиш у угласту заграду

[ ]

Edited by dvb-t manijak

Ljudi, idem u Sloveniju na nedelju dana.
Dajte mi neko rešenje za roaming za tamo

Послато са SM-F936B помоћу Тапатока

Ima sigurno jeftinih prepaid kartica.

1 hour ago, steins said:

Ljudi, idem u Sloveniju na nedelju dana.
Dajte mi neko rešenje za roaming za tamo

Послато са SM-F936B помоћу Тапатока

Bilo koja pripejd kartica sa netom je jeftinija od rominga kod domacih derikoza