Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja

Featured Replies

19 minutes ago, radisa said:

imam jedno bizarno pitanje, tj, treba mi bilo kakva logična ideja zašto se nešto dešava.

Naime priča ide ovako: ima VPN, ima RDP mašina... Na RDP mašini ima neki alati... Jedan od tih alata se kači po okolnim bazama, koje su na drugim mašinama u mreži...

Kolega se uloguje, ode na RDP, pokrene alat, odradi nešto i kada pokuša da doda metapodatke neke tabele sa jedne od okolnih baza, alat pukne...

Uzmem kolegine kredenijale, VPN, RDP, meni radi... Drugi kolega uradi isto... Sutradan, ovaj kojem ne radi, ode do firme, i dalje mu ne radi, drugom kolegi, koji sedi u firmi radi...

Namestimo konekiciju na virtualku, damo ovome što mu ne radi virtualku, i voila, sad njemu, kad se kači sa VM na RDP, sve radi...

logičan zaključak je da je neki problem sa mašinom sa koje se kači na VPN i RDP, ali, to jebeno nema smisla, jer on radi na RDP-u... Evo, dva dana pokušavam da shvatim i ne mogu, ako ima iko neku ideju, zašto bi alat pucao kod si na RDP-u sa jedne mašine, a ne sa druge, neka podeli... Mislio sam da je problem do nečeg u mrežnom podešavanju kolegine mašine, ali to mi nema nekog smisla, jer kad si na RDP, ti imaš mrežna podešavanja RDP mašine, ne svoja, a ta podešavanja zavise od usera, koji je sve vreme isti...

Hmmm, kako mislis kada pokuša da doda metapodatke?

Ako je neki copy/paste mozda ima problem sa clipboardom, da tu pukne, ili neki security breach ili hang, ako ima nešto što mu čita clipboard, pasword manager, gramarly ili šta god, moze biti to. A preko virtuelke radi jer je ona cista D

To mi jedino pada na pamet.

• Replies 20.7k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Имам табелу у ексесу, од ње сам направио упит у коме сам убацио критерјум преко формуле којиу сам написао да ми избацује само уносе из ове године и даје ми збир. Онда сам увезао податак из тог упита у

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Ja mislim da vas alfa troluje konstantno. 

• Anonymous
    Anonymous

Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori.   Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, pol

Posted Images

@radisa

Pregledajte Group Policy za RDP. Moze se na taj nacin dosta stvari ograniciti/promeniti koliko se secam.

To bi bilo objasnjene zasto odredjenim userima nesto radi na rdp a nesto ne.

40 minutes ago, Vapad said:

Hmmm, kako mislis kada pokuša da doda metapodatke?

Ako je neki copy/paste mozda ima problem sa clipboardom, da tu pukne, ili neki security breach ili hang, ako ima nešto što mu čita clipboard, pasword manager, gramarly ili šta god, moze biti to. A preko virtuelke radi jer je ona cista D

To mi jedino pada na pamet.

Nije clipborad, alat treba da se konektuje na bazu, i odatle povuče opis polja....

21 minutes ago, bags said:

@radisa

Pregledajte Group Policy za RDP. Moze se na taj nacin dosta stvari ograniciti/promeniti koliko se secam.

To bi bilo objasnjene zasto odredjenim userima nesto radi na rdp a nesto ne.

Gde to da pogledam? na lokalnoj mašini?

Just now, radisa said:

Gde to da pogledam? na lokalnoj mašini?

Hm. Ne znam da li imate domain controller ili obicni windows.

Kod nas se morao otvoriti ticket kod windows admin tima da se promene odredjeni policy za tvog usera. (u nasem slucaju neka stara C++ nije radila)

Ako nemate domen probaj Win+R i onda kucaj gpedit.msc.

ok, gpedit.msc, to ćemo pogledati da li se razilkuje na virtualki i osnovnoj...

Hvala za info, i dalje sumnjam da je to, ali ovo je od svih hipoteza koje smo do sad postavili najsmislenija...

Najgore, nije nikakav problem ništa, čovek sad radi, nego mene izjeda kako je to moguće, ono radoznaloi dete meets OCD matorog čoveka i sad mora da se reši...

• 4 months later...

Jel imamo posebnu temu za smart satove?