JozoMujica Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 (edited) It's funny because it's true. U to ime (da ne idem sad na strukovni humor), perfect code actually happy with the design 3 active users in 6 months. Side projects. :D Edited October 11, 2016 by JozoMujica
Tpojka Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 https://mobile.twitter.com/philsturgeon/status/761267469226868737
Venom Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 It's funny because it's true. Edit: A nisu ni takli teme kao što su Karma, Mocha, Chai, Supertest... Oh, wait... Bolje da si uzeo Go da ucis.
laser lotus Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Ogugla čovjek nakon nekog vremena, što bi Bili Piton rekao - ilovača, ni ja je ne volim, takav je posao ;)
Prokleto Djubre Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Ma ja radim u čemu god treba da se radi. Jel znas onaj: Dodje programer na intervju za posao. Pitaju ga da li zna ovaj jezik - zna, onaj jezik - zna, prosli kroz 5-6 jezika i intervjuer kaze: "Da li znas Python?", "Znam", kaze programer. Daju mu prilicno kompleksan zadatak da provere. On iz povelike torbe izvadi knjigu "Python za pocetnike", uvali se u stolicu i krece polako da cita, od uvoda pa polako... Lik ga gleda i nakon nekog vremena pita: "Sta radis jbt???" Lazy loading B-)
Prokleto Djubre Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 http://www.yegor256.com/2016/12/06/how-to-pay-programmers-less.html
Aion Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Programeri otkrili rupu na saksiji. Ovo se uci na osnovnim kursevima HR-a.
Aion Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Opusten sam ja (proslo je mnogo godina od vremena kad sam mogao da se licno prepoznam u ovoj prici), znam da se sale, ali u ovoj sali ima previse istine. I nisu samo programeri u pitanju.
Svarog Posted December 15, 2016 Posted December 15, 2016 (edited) (preko) 5 godina studija, preko 10 godina produkcije... čovek bi pomislio da sam u stanju da smislim nešto bolje od "a da probamo da restartujemo server, možda proradi". što je najcrnje - naravno, proradilo je. Edited December 15, 2016 by Svarog
hazard Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Moguće, dosta su to neodređeni termini i postoje različita tumačenja. Meni je informatika šira oblast od računarstva. Moguće je , u teoriji, razviti teoriju obrade informacija bez računara ili bar bez računara u današnjem smislu reči "računar". Na većini fakulteta postoji razlika između ova dva termina, npr. na MATF postoji smer "računarstvo i informatika". Nisam siguran kako definišu ove termine, ali očigledno ih razlikuju. Ja sam mislio da računarstvo = computer engineering a informatika = computer science. Ima na engleskom nešto što se zove information science, ali to je kada je Srbija u pitanju najbliže smeru koji se zove bibliotekarstvo.
Aion Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Informatka bi u centru interesovanja trebalo da ima pojam informacije te jednim delom (teorija informacija - Senonova i uopste terija kodiranja, kvanta teorija informacija i sl.) upada u computer science, ali se, recimo, informacioni sistemi obicno ne tretiraju kao deo CS-a, mada i tu ima nekoih preklapanja. Informacione nauke, kako se proucavaju u bibliotekarstvu, su definitivno deo informatike, ali bi trebla jako puno maste da se podvedu pod CS. Pojednostavljeno, na primeru - informatika baze podataka tretira kao sredstvo za pravljenje informacionih sistema, CS se ne bavi bazama podataka, njega zanima projektovanje i realizacija sistema za upravljanje bazama podataka (DBMS). Sa samim CS-om stvari su mnogo komplikovanije. Neki autori ga posmatraju iskljucivo kao deo primenjene matematike, ono sto je za druge teoretski CS: teorija algoritama (izracunljivost, modeli racunanja), teorija jezika, teorija distribuiranih sistema, teorija tipova podataka, ... Racunarstvo ni trebalo da bude computer engineering i to je ono sto neki zovu primenjeni CS: prgrmiranje, hardver (do dubine na kojoj to postaje elektronika), racunarske mreze (ispod nivoa informacionih sistema). Naravno, granice su jako fluidne i sve ovo zavisi od podnevlja i vremena, a veoma cesto i od autora. Recimo, pre desetak godina, Dijsktra je dao definiciju software engineering-a koja mi je u tom trenutku delovala apsurdno jer ga je ovu disciplinu potpuno odvojio od programiranja (zapravo je suprostavio programiranju), a koja, kako se meni cini, vremenom dobija na snazi.
Recommended Posts