Tribun_Populi Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 17 minutes ago, Constantin said: Hteo sam samo malo, zaslužene, političke korektnosti.... A i ti mnogo hoćeš. Kao da ne znaš suštinu. 1
Constantin Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 1 minute ago, Tribun_Populi said: A i ti mnogo hoćeš. Kao da ne znaš suštinu. Malo, da ne bude sve letargično....
duma Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 14 minutes ago, Tribun_Populi said: E pa jebi ga, drugovi gradžani. Da rezimiramo: Vojvodžani zovu Srbijancima sve ispod Beograda, Beograđani nisu Srbijanci, i po malo prezrivo na to pljuckaju. Ne pada im na pamet da sebe smatraju Srbijancima. Građani Srbije koji nisu Srbi bi možda prihvatili da budu Srbijanci, Građani Srbije koji nisu Srbi su uglavnom Vojvođani 14 minutes ago, Tribun_Populi said: I šta ćemo sad? Nisam ubeđen da će se Srbijanski identitet primiti u Preševu i Novom Pazaru.
Constantin Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 16 minutes ago, Tribun_Populi said: E pa jebi ga, drugovi gradžani. Da rezimiramo: Beograđani nisu Srbijanci, i po malo prezrivo na to pljuckaju. Ne pada im na pamet da sebe smatraju Srbijancima. Hm...pa oni su državljani Beograda.....zar nisu ?
raskopcani Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Kako da vam kažem...dan danas, neki ljudi u Istri kazu da su svi iza Ucke, dakle od Ri pa na dalje: Bosanci 1
Tribun_Populi Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 (edited) 11 minutes ago, Constantin said: Malo, da ne bude sve letargično.... Ja sam svojevremeno imao fer predlog - ti se sigurno sećaš - da se lepo Srbija regionalizuje, i svi srećni i zadovoljni. Prečani da se izdele na ono što i jesu - Sremce, Bačvane i Banaćane, Beograd Beograđanima i ostalima; UžaS na Šumadiju, Rašku, Braničevo i Južnomoravsku, a Kosovo* da ostane sa zvezdicom. I onda ni Bosancima ni Crnogorcima ne bi bio Srbijanac. 7 minutes ago, duma said: Građani Srbije koji nisu Srbi su uglavnom Vojvođani Nisam ubeđen da će se Srbijanski identitet primiti u Preševu i Novom Pazaru. Kome su Vojvođani? Jedino bi se taj i primio, srpski posle svega sigurno neće. Članak koji sam postavio pre par strana iz "Danas"-a autor potpisuje rečima "Autor je vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, i Srbijanac". A rekao bih da je etnički Bošnjak ili Musliman. To isto kaže za sebe i beogradski muftija Muhamed Jusufspahić. Edited April 5, 2023 by Tribun_Populi 1
Constantin Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 3 minutes ago, Tribun_Populi said: Ja sam svojevremeno imao fer predlog - ti se sigurno sećaš - da se lepo Srbija regionalizuje, i svi srećni i zadovoljni. Prečani da se izdele na ono što i jesu - Sremce, Bačvane i Banaćane, Beograd Beograđanima i ostalima; UžaS na Šumadiju, Rašku, Braničevo i Južnomoravsku, a Kosovo* da ostane sa zvezdicom. I onda ni Bosancima ni Crnogorcima ne bi bio Srbijanac. Da te podsetim, možda si zaboravio...ja sam separatista i zalažem se za AP Južnu Srbiju.....bolje AP nego SAO...za početak
Tribun_Populi Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Just now, Constantin said: Da te podsetim, možda si zaboravio...ja sam separatista i zalažem se za AP Južnu Srbiju.....bolje AP nego SAO...za početak E, kume, a kako bi te onda zvali, južnosrbijanac?
Constantin Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 8 minutes ago, Tribun_Populi said: E, kume, a kako bi te onda zvali, južnosrbijanac? Nišlija....zar si sumnjao
Constantin Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 4 minutes ago, Filozof manijak said: Torlak, be Malo si pobrkao pobratime....zbog lokacije, mada ima i onih koji kažu da smo "možda" Šopovi, ali ništa osim šopske salate nemamo zajedničko.
Filozof manijak Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Nisam, ja to namerno brkam da izazovem reakciju 1
BWA Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 46 minutes ago, Shan Jan said: Ja kad me srbin izbosne nazove srbijancem ja njega nazovem bosancem Posteno.
Tribun_Populi Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 (edited) 8 minutes ago, Filozof manijak said: Nisam, ja to namerno brkam da izazovem reakciju Brte, Torlaci su neki čobani sa severoistočne strane Stare Planine, tamo oko Knjaževca i Zaječara. Kad čujem torlački dijalekt tačno mi se koža naježi. Šop je pojam kojim se označava stanovništvo Pirota i naniže uz bugarsku granicu, pa sve do makedonske. U svakom slučaju, i toga nema zapadno od sićevačke klisure, Zaplanja i Vlasine. Tu su Moravci. Čak ni dijalekt nije isti. Edited April 5, 2023 by Tribun_Populi 2
Filozof manijak Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 (edited) Sve i jednog Knjaževčanina i Minićevca kojeg znam, odselio je za Niš Tako sam se i ja upinjao da objašnavam Vojvođanima (moji su 7 generacija sa Salajke) i Hercegovcima iz Gajdobre da ja nisam Srbijanac/Gedža, nego Homoljac i Timočanin....al džaba, to nas sve gura pod isti šinjel. Edited April 5, 2023 by Filozof manijak 1
Recommended Posts