katamaran Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Taj jos nisam probao ali generalno volim slatke. Ako lici na ovaj gulas mi je ispao fenomenalan sa njim Odlican na krompiricima i piletini ali me je ta kombinacija vec pomalo i smorila.
banatjanin Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 znalci, kako cenite ovo? retko jedem ljuto, ali Eruš Pištu nemilice trošim gde god mogu. potpuno je van konteksta čili soseva o kojima vi ovde govorite. ovo je pasta, slana i dobro ljuta, baš mirišljava i jarko crvena. mažem na hleb, zaljućujem riblje čorbe, turli tave, tortilje, perkelte...
ljakse Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 To je ta mađarska preslana. Kad stavim toliko da mi bude dovoljno ljuto, ne mogu da jedem jelo koliko je slano.
banatjanin Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 kapiram, i jeste slan a baš to meni paše, jer ne ljutim mnogo, pa mi dođe taman
ljakse Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Ukus realno jeste do jaja, i ok mi je da je mećem u kuvano jelo koje nisam solio uopšte.
katamaran Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ko voli bas, bas ljuto obavezno nek uzme ovo na prolece kad se pojavi na pijaci. Ne znam da li je stromboli ili etna jer sam je uzeo na pijaci ali otprilike tako izgleda mali i tanki plodovi ali zlo. Sad sam ubrao dve da ostavim seme za prolece. Na kraju sam pojeo same papricice bez semenki (po pravilo je gro ljutine u semenu) i hocu da riknem. Peku me usta i usne jos mi i nos procureo. Sad pojma nemam sta da radim sa pedesetak tih papricica. Preljute su da se jedu ovako a za neki sos ce biti muka pogoditi mere za ostale sastojke.
Аврам Гојић Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 eros_pista.jpg znalci, kako cenite ovo? ne bih se nazvao znalcem ali jako cenim i obicno imam na lageru. i da, slano je, mora se prvo staviti to, pa po potrebi dosoljavati, inace moze da bude belaj. ovo cudo koje kupujem u Bezdanu, tj. Bezdanski grom, ipak mi je za nijansu kvalitetnije, nije toliko slano, nema nikakav konzervans i stavljaju izvanrednu papriku.
Čutura Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ko voli bas, bas ljuto obavezno nek uzme ovo na prolece kad se pojavi na pijaci. Ne znam da li je stromboli ili etna jer sam je uzeo na pijaci ali otprilike tako izgleda mali i tanki plodovi ali zlo. Sad sam ubrao dve da ostavim seme za prolece. Na kraju sam pojeo same papricice bez semenki (po pravilo je gro ljutine u semenu) i hocu da riknem. Peku me usta i usne jos mi i nos procureo. Sad pojma nemam sta da radim sa pedesetak tih papricica. Preljute su da se jedu ovako a za neki sos ce biti muka pogoditi mere za ostale sastojke. osusi cele papricice, sa njima mozes sve da ih turis u mulje cele, da ih tucas, pa opet cele u pasulj ili podvarak
*edited by mod Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ja te kupim vec u ulju, pa onda izbacujem malo po malo kad zatreba za aglio ollio :)
katamaran Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 osusi cele papricice, sa njima mozes sve da ih turis u mulje cele, da ih tucas, pa opet cele u pasulj ili podvarak Nikako ne uspevam da potrefim kolicinu kad pokusam nesto da zaljutim celim papricicama. Sa ovima bi to bilo posebno tesko jer su minijaturne a zverski ljute.
katamaran Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 (edited) Mozda to i uradim. Dobicu minimalnu kolicinu al ce biti otrovno. btw danas sam video da neki prodaju tucanu egzotiku pa mozda nekome bude zanimljivo. Sad cu da vidim da nadjem edit: od ovih je Vasa uzeo plodove http://www.kupujemprodajem.com/Tucane-najljuce-paprike-16637613-oglas.htm?filter_id=3568885 Edited November 3, 2014 by katamaran
yolo Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 ja jos imam u frizideru skoro kilo nekih papricica koje nisam jos uradio. hteo sam da ih radim sirove pa samo u so i maslinovo ulje i mozda balzamiko, sad sam se predomislio pa cu da ih isprzim na tiganju prethodno iseckane. so, sirce i puno mulja, pa u teglu. kapiram da ce tako duze da pozive nego da ih cuvam sirove. nemam nameru da pravim nikakav sos nego prosto nekakvu seljacku ljutenicu starog kova.
ljakse Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Uradi ovako - ispeci zajedno u rerni desetak običnih crvenih i desetak većih ljutih papričica, pa standardan ajvar tretman - oladi, oljušti, iseci na grubo i uprži/udinstaj, pa ih onda poslaži u tegle sa čenovima bluka isečenim na veće komade, tipa pola cm debljine svaki. Ludilo varijanta, ja to pravio pre dve godine, kros između ajvara i ljutenice, jeo sam kašikom dok nije nestalo (i ostavio jednu teglu za nekog kepeca iz španskih pripizdina, koji je nije pokupio pa je vrisnulo )
Recommended Posts