Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Letovanje planovi i iskustva

Featured Replies

Osim glavnog ostrva isao sam na snorkeling turu po Saint Anne parku. Ima sarenih ribica, malih ajkula, nekih korala, lepo je, ali nije nista spektakularno. Isao sam i na jednodnevni izlet na ostrva Praslin i La Digue. Da idem ponovo uzeo bih jedno ili dva nocenja na Praslinu da to obidjem u laganijem tempu. Na Praslinu je nacionalni park u kom rastu morski kokosi koji su njihova nacionalna biljka i koji imaju najvece plodove, budu kokosi ko lubenica. Evo je plaza Anse Lazio

w0GKdo8.jpeg

TUSjb0x.jpeg

La Digue je manje ostrvo. Obisli smo ga biciklom. Imaju dzinovske kornjace

VeirXik.jpeg

Plaza Anse Source d Argent poznata po velikim stenama, ali nije nesto za kupanje jer je plicak

OYpVX8S.jpeg

85s3EhQ.jpeg

Od ostalih zanimljivosti uvece lete ogromni slepi misevi, a ima i nekih velikih puzeva

• Replies 1.1k
  • Views 121.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Unapred se izvinjavam ako se neki linkovi ne vide, nisam ranije koristio ovu platformu za upload.   Nije bas letovanje vec produzeni vikend, al posto nemamo temu za Cesku, ovde cu. Bio sam p

• Evo me 6 dana na Sejselima, obilazimo razne plaze ali ipak necemo na Praslin i La Digue ovaj put, ja cu to ostaviti za neku narednu priliku jer mi se svakako mnogo svidja ovde i pitao sam vec chatgpt

Posted Images

9 hours ago, Delija67 said:

Pre nego sto krenes treba da popunis neki online formular i nesto platis. Odstampaj qr kod. Tamo na aerodromu vole da im pokazes papir. Nisu svima trazili nego onako kako im dodje. Tu ce da ti nude i da kupis internet i karte za autobus. Ako ti treba kupi tu. Povoljnije je nego na licu mesta.

Sejseli imaju jedno organizovano naselje. To je glavni grad Viktorija. Moze se obici za pola sata peske. Uske su ulice, pa moze da se napravi zastoj. Ako negde treba da stignes na vreme, na primer u povratku na aerodrom, a treba da prodjes kroz Viktoriju kreni ranije.

mmMCmYl.jpeg

B`ate, ovde samo fali Cheech Marin uvece.... D

9 hours ago, Delija67 said:

Ja sam bio smesten u mestu Beau Vallon na severnoj strani ostrva. Od Viktorije preko brda. Do Viktorije nije mnogo daleko ni peske

Hahah i ja sam bio pre par godina u Beau Vallonu , odseo u kući nekog filipinca u blizini policijske stanice koja je izgledala original kao one iz serija tipa "death in paradise".

Filipinac inače jedan od većih Noletovih navijača koje sam u životu sreo, samo o njemu je srao kad god sam ga video lol

Plaže su sve od reda lepe ali najviše sam vremena provodio na Sunset beach par km od Beau Vallona iz prostog razloga što sam se osećao kao da je u pitanju moja privatna plaža jer je većim delom dana bila potpuno pusta.

Naravno, ostrvo Pralin je obavezno posetiti, apsolutno jedinstveno iskustvo.

E da, meni je Viktorija bila apsolutno razočarenje.

Bukvalno ništa za videti.

Inače upoznao sam tamo neku bakutu švajcarkinju koja se zajedno sa sada već pokojnim mužem tamo penzionisala i ostala da živi a svojevremeno je imala uticajnu ulogu u očuvanju životne sredine, borila se protiv lokalnih hotelijera koji su u nameri da "očiste" obalu radi gradnje bezobzirno minirali stene koje su btw bile stanište onoj njihovoj autohtonoj vrsti slepih miševa gotovo im ugrozivši opstanak.

Otkrila mi je i nešto što sam doduše i sam primetio ali ne znajući koliko je uzelo maha a to je da ostrvo ima veliki problem sa distribucijom droga i to onih težih a koja seže sve do političkog vrha i da je sve korumpirano do krajnjih granica što je za tako malo ostrvo izuzetno pogubno.

Preporuka za @Zli Gli obavezno probaj sejšelski ginger beer u stvari ginger ale, super je isvežavajuć a ima ga samo tamo kao i slepih miševa uostalom fantom

Inače policijska stanica lol i sunset beach

Screenshot_20250924_092848_Gallery.jpg

Screenshot_20250924_093223_Gallery.jpg

Edited by ubibobi

Ovaj u sredini sam tamanio i pao u depru nakon povratka jer sam se skinuo naglo i na "suvo" fantom

Screenshot_20250924_104239_Viber.jpg

@Delija67 Ne znam u kom si periodu boravio, tamo je kišna sezona od decembra do marta, ja sam bio u drugoj polovini aprila i od 14 dana sam imao 2 kišna bez vetra i talasa, okean savršen, ovako nešto

Screenshot_20250924_114813_Gallery.jpg

Kiša me je "uhvatila" na La Digue ali je to uticalo da napravim jednu od boljih fotki fantom

Screenshot_20250924_121059_Gallery.jpg

@Zli Gli pratila se i PL opušteno

Screenshot_20250924_114630_Gallery.jpg

Kornjače sam "uhvatio" u eksplicitnoj sceni

200 kg žive vage se sudara oklopima, to ne može da ostane nezapaženo fantom

Screenshot_20250924_120543_Photo Editor.jpg

Edited by ubibobi

Slepi miš i ja za kraj, pozdrav!

Screenshot_20250924_120828_Gallery.jpg

Screenshot_20250924_120709_Gallery.jpg

Svaka cast obojici, sad cu da prenesem sve utiske ekipi pa da vidimo gde je najbolje otici, danas tek treba karte da platimo a onda trazimo smestaj

@Zli Gli ponesi dolare jer je kod njih identičan kurs evra i dolara, bar je tako bilo pretprošle godine kada sam bio

Da preciziram, euro i dolar cene po kursu dolara

Juce sam pricao sa jednim poznanikom sto je pre mesec dana isao na Sejsele da se ozeni (drugi pokusaj) i ne da mi je opljuvao to letovanje nego pakao, bili su u nekom Hilton hotelu i obilazili svasta ali njemu licno je jako bilo dosadno i kaze nemoj ici da bacis x hiljada evra bezveze, uvece nemas gde da jedes pa placas 20e za picu koja ne valja i 14e za malo pivo, mase na plazama nikako ili slabo iako su kapaciteti solidno popunjeni, pita se gde se svi sakrivaju, Viktorija nula desavanja, kaze zena nikakvih nigde i to sam samo ja kreten isao tamo da se ozenim... D

Preneo sam ekipi ali mislim da nece da vrate na Dominikanu ili prebace na Tajland, ostaju Sejseli pa sta bude

24 minutes ago, Zli Gli said:

Juce sam pricao sa jednim poznanikom sto je pre mesec dana isao na Sejsele da se ozeni (drugi pokusaj) i ne da mi je opljuvao to letovanje nego pakao, bili su u nekom Hilton hotelu i obilazili svasta ali njemu licno je jako bilo dosadno i kaze nemoj ici da bacis x hiljada evra bezveze, uvece nemas gde da jedes pa placas 20e za picu koja ne valja i 14e za malo pivo, mase na plazama nikako ili slabo iako su kapaciteti solidno popunjeni, pita se gde se svi sakrivaju, Viktorija nula desavanja, kaze zena nikakvih nigde i to sam samo ja kreten isao tamo da se ozenim... D

Preneo sam ekipi ali mislim da nece da vrate na Dominikanu ili prebace na Tajland, ostaju Sejseli pa sta bude

Maldivi? Ako im se ide na tako neka ostrva... Znam da mi je pricala jedna vodicica koja je i to radila da moze da se organizuje tona aktivnosti za nedelju dana, samo da ne odes na ona tourist trap ostrva.