katamaran Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Trebalo bi da je napredniji al mi prvo iskustvo pokazalo upravo suprotno. Bas pisao na pirateriji da mi je manji x264 vizuelno dost lepsi od veceg i tehnicki nabudzenijeg x265 Ima tu dosta do znanja onoga ko ripuje
renne Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Pa 265 mora biti manji, zato je i napravljen, zato mu treba tolika procesorska snaga
katamaran Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 U ovom slucaju je cak desetak giga veci ovaj x265 fajl. Mada mislim da je i film duzi pola sata. Jeste x265 napredniji kodek kad gusari nauce da ga optimalno arce :) x264 is not dead. Sasvim sam zadovoljan kako izgleda prvi skinut film.
katamaran Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Od ovo malo iskustva sto imam na TL su mahom x265 dok braca Rusi ne odustaju od x264. Moracu da imam veci uzorak od dva filma za neko misljenje :) mada ne sumnjam da je x265 bolji
Jeremija Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 (edited) Slabo ko trenutno koristi HEVC (H.265) codec, ali nema sumnje da je on budućnost, pogotovo ako se uzme u obzir brzina prodaje 4k opreme. Kad kablovski (i satelitski) 4K kanali masovno krenu, neće biti ni izbora. Edited January 11, 2017 by Jeremija
katamaran Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 (edited) SK HD + trumotion na user (u prevodu nakrcaj na max) + nagnavanje Robije = Stari tv sam stavio kao pc monitor. Njegov daljinski sljaka i nanovm tv-ual magicni ne sljaka na njemu. Par puta ugasim stari na daljinski a usput se novi upali. Sreca pa magic ne sljaka na starom jer ovo uopste ne moras da uperis u tv. Radi gde god da je uperen. Jedino mi je skrol grozan na magicu. Od starta imam feel kao na izandjalom misu. Edited January 12, 2017 by katamaran
beeva Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Jedno pitanje, uzeo sam smart tv, sta treba da podesim da pratim sport preko neta/ streamova? Sad sam probao czv fener ali nije moglo,-kako je mec bio poceo nije mi se dalo cackati. Послато са HUAWEI P7-L10 уз помоћ Тапатока
katamaran Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 (edited) Pretpostavljam da je do flash-a http://neurogadget.net/2016/03/13/reason-modern-smart-tvs-dont-flash-player/26048 Ja bih pre trazio druge strimove nego sto bih zezao tv. Flash polako odumire pa ce ga sve manje biti. Czv Fen si mogao da gledas preko yt Edited January 15, 2017 by katamaran
katamaran Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 (edited) Sad sam probao yt Zvezda Krka i meni je ovo grozno. Mogu da pustim web tv na kompu pa preko servia na tv? edit: nije ni taj mnogo bolji al bar da naucim mehanizam edit2: zajebancija http://wiki.serviio.org/doku.php?id=stream_pc Koliko kapiram trebala bi mi dva vlc-a (portabl + instaliran) ovo. Jedan da pusta strim a drugi da ga strimuje na tv. Mrzi me da se mlatim, gledacu na monitoru Edited January 15, 2017 by katamaran
beeva Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 (edited) Youtube ili html5 streamoviHtm, recimo onaj stream ctzv fener sto si ti kacio nisam mogao pustiti, kazem nisam nista podesavao, nov je tv a volio bi nfl ako ima mogucnosti I el gledatiMislim ako ima el preko yt jos bolje nisam ni traZio linkove Послато са HUAWEI P7-L10 уз помоћ Тапатока Edited January 15, 2017 by beeva
renne Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Trebalo bi da je napredniji al mi prvo iskustvo pokazalo upravo suprotno. Bas pisao na pirateriji da mi je manji x264 vizuelno dost lepsi od veceg i tehnicki nabudzenijeg x265 Ima tu dosta do znanja onoga ko ripuje Skidaj megusto HEVC, epizode su mu trenutno 720P, a veličina smešnih 200MB, i sve odlično izgleda
katamaran Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Nisam do sad nailazio. Sad ce Game of thrones pa ce to valjda biti u uhd.
Recommended Posts