Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Televizori

Featured Replies

4 hours ago, radisa said:

Stigla mi 85, po prvi put u životu razmišljam da mi je ipak ovo prevlik TV...

Sve se nadam da kad ga stavim na zid, neće biti toliko, baš velik i da ću se navići za par dana...

Biće baš kao da sam u bioskopu, izgleda D

imao sam trip kad mi je stigao tv koji uspravljen ne moze da prodje kroz vrata, ali bilo je kao sto i slutis da ce biti. van kutije i na zidu vec izgled manje, wow efekat traje par dana, a posle kad ode kod nekog ko ima manji ekran pocnes da se pitas kako si mogao da ckiljis u mali ekran toliko dugo

there is no such thing as preveliki televizor

• Replies 3.6k
  • Views 350.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Samo da prijavim - kupio Grunding QLED 65 incha za 80000 (bio je na popustu) i slika kida - crna je pitch black, kontrasti, detalji, zvuk, softver brz - jebote ako je ovaj 700E kakvi su oni od par hil

• Hteo da kupim TV, tražili 40 evra za isporuku, rek'o idem uskoro kolima ionako da nešto transportujem, poručiću negde oko srede (takoreći danas) i pokupiću krajem septembra...

• Uzeo sam LG Oled 😁  Otišao sa ženom ona reče hoću taj i više nije bilo diskusije. 

Posted Images

Је л’ и даље причамо о телевизорима think

4 hours ago, radisa said:

Stigla mi 85, po prvi put u životu razmišljam da mi je ipak ovo prevlik TV...

Sve se nadam da kad ga stavim na zid, neće biti toliko, baš velik i da ću se navići za par dana...

Biće baš kao da sam u bioskopu, izgleda D

To zavisi od udaljenosti sa koje ćeš gledati. Ima ona formula za izračunavanje dijagonale gde daljinu od TV-a u inčima podeliš sa 2 i dobiješ približnu optimalnu veličinu dijagonale. Ako sedis, recimo, 120 inča daleko, onda je najbolje kupiti TV sa dijagonalom od oko 60 inča, itd. Naravno, nije ovo upisano u kamenu već je više orijentacije radi.

On 22. 5. 2025. at 18:53, Heaviside said:

imao sam trip kad mi je stigao tv koji uspravljen ne moze da prodje kroz vrata, ali bilo je kao sto i slutis da ce biti. van kutije i na zidu vec izgled manje, wow efekat traje par dana, a posle kad ode kod nekog ko ima manji ekran pocnes da se pitas kako si mogao da ckiljis u mali ekran toliko dugo

there is no such thing as preveliki televizor

Okacio na zid...

Slazem se, ne postoji prevelik tv... :)

• 3 months later...

imam problem sa televizorom. iskljucen je tajmer a opet posle dva sata se.telvizori gase.

hajsens televizori su u pitanju.

ima li resenja za ovo?

ai zna:

Da, ovo je poznat problem kod Hisense televizora – često nije u pitanju klasičan "tajmer" već opcija koja se zove „Auto Standby“ / „ECO Mode“ / „Sleep after 2 hours“ ili nešto slično u meniju za uštedu energije. Čak i kada je Sleep Timer isključen, TV se može ugasiti posle 2 sata ako ne registruje nikakvu aktivnost (nema promene kanala, tastera na daljinskom, ili ako je povezan eksterni uređaj bez signala).

Šta da proverite i uradite:

1. U meniju Settings > System > Power & Energy ili Settings > Device Preferences potražite opcije:

• Auto Standby – isključite.

• Energy Saving / Eco mode – stavite na Off.

• No Signal Auto Power Off – isključite.

2. Ako koristite Android/Google TV verziju, opcija se često nalazi u:

• Settings > Device Preferences > Screen saver / Energy saver > Off

• Settings > Device Preferences > Power > Auto standby > Off

3. Ažuriranje softvera:

• Uđite u Settings > Support > System Update i proverite da li postoji nova verzija. Nekad je to rešavalo problem samostalnog gašenja.

4. Ako je TV spojen na eksterni uređaj (STB, Chromecast, PC), proverite i opciju CEC (HDMI Control) – Hisense ponekad gasi TV kada „detektuje“ da uređaj ne šalje signal.

5. Ako ništa od ovoga ne pomogne – uradite Factory Reset (u Settings > Device Preferences > Reset). Kod nekih serija baš to rešava problem.

Koji proizvođač ima najjednostavniji OS? Imamo jedan LG u kući i nisam previše zadovoljan, spor je kao puž. Ranije sam imao Roku (doduše nije bio 4k TV) i bio je 100x bolji, čak sam razmišljao da ga opet ubodem u LG-a. Za kvalitet slike me zabole.

imho svi su užasni - prespori i preorijentisani na reklame

Ja imam LG WebOS (C9 tv) i mislio sam da je sranje dok nisam video sve druge.

Nemam nikakve reklame i streaming app rade dobro.

Mane su sideloading je tezak + software za browsanje recimo NAS-a ili USB je prilicno glup. (ako hoces refresh recimo moras paliti gasiti tv preko kabla za struju)

Ekipa sa reddita+ nekoliko drugara govore da nikada ne treba prikljuciti tv na net i samo koristiti kao dumb screen.

36 minutes ago, Venom said:

Koji proizvođač ima najjednostavniji OS? Imamo jedan LG u kući i nisam previše zadovoljan, spor je kao puž. Ranije sam imao Roku (doduše nije bio 4k TV) i bio je 100x bolji, čak sam razmišljao da ga opet ubodem u LG-a. Za kvalitet slike me zabole.

proveri i da li ti je još uvek podržan od strane Roku-a glede apdejta.

Meni Sony odličan.

Trebalo je da uzmem TCL sa Rokuom jebo me OLED. Vidim da ih ne prave više.

Edited by Venom

Oled je majka i ne smao majka već i otac.

Imam G2 LG i uopšte nije spor software već su procesori sporiji od tv-a do tv-a.

• 3 weeks later...

Hteo da kupim TV, tražili 40 evra za isporuku, rek'o idem uskoro kolima ionako da nešto transportujem, poručiću negde oko srede (takoreći danas) i pokupiću krajem septembra...

a6cnzq.jpg

@Venom

Za koji model /OS si se opredelio?