igoraki Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 (edited) 1 hour ago, Serena said: Nesto sto u zivotu ne bih okusila: suši, tartar biftek, puzevi, žabe, insekti raznih vrsta, rasol, škembice, bakalar. puževi su super. Edited October 1, 2023 by igoraki 2
Eleniko Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 3 hours ago, napadaj said: Probao sam na dosta mesta, a drugar je oženjen Korejkom koja je odrasla u Južnoj Koreji i Kini, pa kuva miks te dve kuhinje (imaju i restoran u Beogradu), ali meni ti ukusi jednostavno nisu zanimljivi. Daleko od toga da su mi gadni i da ne bih jeo nešto, samo mi nikad ne bi palo na pamet da to naručim ili da ciljano odem u kineski restoran. nije valjda onaj ming da
Eleniko Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 45 minutes ago, napadaj said: Ne znam šta je i gde je Ming Da. korejsko kineski nešto, više dostava negoli kavana ne znam da ima 2 u gradu
I*m with the pilots Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 10 hours ago, Patty Lee said: Brt, ne guglajte. Za ovo i slične gadosti ne može čovek da se ne zapita jednostavno - why? Kapiram da bih pre pojela cipelu. 1
Svemir Zeka Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 Možda je ukusno, nemoj imati predrasude verovatno nije po haccp al nije ni pljeskavičara u bloku
Tsai Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 2 hours ago, Serena said: Nesto sto u zivotu ne bih okusila: suši, tartar biftek, puzevi, žabe, insekti raznih vrsta, rasol, škembice, bakalar. Meni je sushi omiljena hrana, mogao bih triput dnevno da jedem 1
Milošica Posted October 1, 2023 Posted October 1, 2023 46 minutes ago, Tsai said: Meni je sushi omiljena hrana, mogao bih triput dnevno da jedem De ga uzimaš u BG. Vidim otvorilo se dosta novijeh u potonjem periodu, al me stra da isprobam.
beyoncé Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 nakvasen hleb (npr. u sendvicu, od paradajza/krastavca) 🤮 3 1
Popular Post banatjanin Posted October 2, 2023 Popular Post Posted October 2, 2023 Casu Marzu, dakle... vidim, pada se u nesvet po forumu i mogu da razumem... do neke mere. ali, evo, jeo sam ga dva puta, i pretekao. i jeo bih ga još hiljadu i dva puta, samo mi je nedostupan. prvi put nije valjalo - jer sam dobio parče prošvercovanao sa Sardinije kod nas, predhodno očišćeno od larvi. mislim, nije bilo ništa strašno i neukusno, ali ništa posebno, previše matori tvrdi sir, recimo. drugi put je bila prava stvar - u malom delikates baru u Kaljariju uživali smo sa vlasnikovim drugarima u sirevima, salamama i vinu. kad sam pitao za kasu marzu, bilo je: hoćeš? imamo. a onda su iz neke soške izvadili već načet kotur. larve su tako male da se ni ne vide ako se baš ne udubiš. taj sir ne smrdi, miriše kao plemeniti tvrdi sir, jer to je zapravo pekorino kome se posle zrenja skine gornja kora i ostavlja se namerno da ga sirna muva oplemeni larvama. one buše sir, hrane se njime, a enzim koji luče izaziva dodatnu fermentaciju koja daje specifičnu aromu. sir se presijava od tečnosti koja se zove lacrima, tj suze. oštar je, slano - slatkast, miriše na fermentaciju, na stari parmezan delimično i neke čudne strukture - mekan je, ali nije kremast. veoma intenzivna mu je aroma, ostaje dugo ustima, čak i posle gutljaja vina ili vode. izvanrednog ukusa. i da, zabranjen je u EU, ali na Sardiniji se lako nalazi ako pitate. i nekako, sviđa mi se taj mediteranski inat, dišpet prema birokratama i histeriji "zgroženih". uz to, taj sir, prodat ispod ruke, duplo je skuplji od regularnog pekorina što seljaku, čobanu i siraru iz sardinijske vukojbine daleko od mora i vinograda gura lovu direktno u džep - pa nekako želim da verujem da je i etički trošiti ga. zatim - od toga sira niko nikada nije umro, bar nije zabeleženo od antike do danas, tako da histerični i tupavi klibejt naslovi o "najopasnijem siru na svetu" nemaju veze s mozgom. drugo, ta sirna muva ne živi samo na Sardiniji - već po celom Mediteranu i Evropi. hakovali mi onomad društvene mreže pa ne mogu da nađem svoj post o tom siru gde je neka poznanica pisala da je kod njenih negde u Crnoj Gori takođe postojao sir sa larvama koji se konzumirao - ali sad da ne izmišljam, možda se setim i pokušam da proverim. Takođe, Mađari imaju izreku "mrda se ko crv u siru" - dakle, to su verovatno i drugi poznavali. kapiram ja inhibicije i odvratnost koju pomisao na crva izaziva. ipak, taj sir je ukusan i ništa opasniji za jelo od industrijske smeše u plastici koja kao imitira feta sir i prodaje se masovno u Srbiji ili od plastično bezličnih "žutih" sireva za narezati na dasku uz matijevićev kulen. štaviše, siguran sam da je zdravije jesti casu marzu. ako vam je gadno, ima fora da se komadić sira stavi u papirnu kesicu, a larve u mraku onda izlaze napolje, to jest iskaču, pa kesica pucketa ko kokice. i kad smo već kod crva - jebiga, ja ne bih skakao padobranom, ali bih sve što neko jede stavio u usta. tako sam u Vijetnamu pojeo i Duong Dua, odnosno crva iz kokosa, velikog ko palac, i to živog - guglajte, tako se i jede. prethodno je plivao u mešavini ribljeg sosa i čilija. spolja ljutkasto - slan, unutra slatkasto kremast, kad pukne pod zubima. frka je što se mrdao i što mora pravilno da se uhvati štapićima, jer mandibulom može da povredi ako uštine jezik ili usnu. u svakom slučaju, to ne moram da ponovim, ali nije bilo odvratnog ukusa. jedino što iz dva pokušaja nisam uspeo da pojedem i progutam je škotski hagis. 2 3 5
dragance Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 19 minutes ago, banatjanin said: jedino što iz dva pokušaja nisam uspeo da pojedem i progutam je škotski hagis. Ovo sam uspeo i uživao. Ajde, probacu valjda jednog dana casu marzu, na Sardiniji ili Korzici. 2
beta Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 preživela sam islandski hakarl, pržene bube i crve 2
banatjanin Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 1 hour ago, dragance said: Ovo sam uspeo i uživao. Ajde, probacu valjda jednog dana casu marzu, na Sardiniji ili Korzici. daću ja još šansi hagisu! jer - iznutrice volim, ovčetinu i jagnjetinu takođe, sva je prilika da može da mi se dopadne. struktura me je ubijala, bilo je lepljivo od tog ovsa u njemu, kao plastelin i veroatno je bila neka loša izvedba. 56 minutes ago, beta said: preživela sam islandski hakarl, pržene bube i crve hakarl ! to bih da probam! kakvo je bilo?
Recommended Posts